- 30 Mart 2009
- 3.315
- 1
-
- Konu Sahibi gullerdiyari
geçende aynısı benim başıma geldi hiç böyle bir ağrı çekmemiştim zaten konusunu da açtım buraya akut piyelonefrit teşhisi koydu doktor. idrar yolu enfeksiyonu böbreğime vurmuş. sancı çektim tüm gece serum yedim uyuttular anca kendime geldim.
şu anda antibiotik ağrı kesici falan verdi.
şu anda da böbreklerşmde hafif bir ağrı var doktor ilaçlarımı mutlaka saatinde içmemi söyledi öylede yapıyorum biraz daha iyiyim düzelicem allhın izniyle.
allah şifa versin oğlunuza çok iyi anlıyorum onu o ağrıyı.
canim herseyden once gemis olsun ogluna,sunuda demeden gecemiycem,,19 yasinda oglum var diyince boyle oldum:1shok:massallah sanada yavrunada,,,,,,,,,
evet maalesef buralarda boyle,artik yabanci ayrimi yaptiklarini dusunur oldum,,,benim senelerdir bas agrim vardir,ve ne zaman doktora gitsem bana paracetamol verir,eeee ben bunu zaten iciyorum mormaldede,bi baksana agrim neden var,ben tedavi istiyorum,gecici bi ilac degil,ama kime anlatirsin,artik bu sebebten gitmiyorumda,vazgectim:umursamaz:
mesela benim gorumcem(baba bir anne hollandali)senelerdir bobrek agrisi cekermis,burda doktora gider ve hic biseyin yok diye eve gonderirmis hep,bikac sene once Turkiyeye tatile gidiliyo ve orda iken rahatsizlaninca orda doktora gidiyo,simdi hic biseyi yok,,
buraya gelincede doktoruna demiski,sizin tedavi edemediginizi bi Turk doktor iyi etti,simdi cok saglikliyim demis,,,
doktorda demiski o zaman git ona bana ne geliyosun(kizkanmis yani,ayni sizin durum gibi)
ne varsa canim Turkiyemde var,,,
turkbayragiAtaturk bosuna dememis,BENI TURK HEKIMLERINE EMANET EDINturkbayragi,,,,diye,,,,,,,
tekrar saglikli mutlu gunler dilerim canima.s.:Saruboceq:
sagolasin canim allah razi olsun evet oglum 19 kizim 14 yasinda:asigimpuyorumnanaktan
canim ihmal etme sakin tekrar tekrar git saglik ihmale gelmez allah sifani versin canim:Saruboceq:
seni korkutmus olmiyayim ama bir baska olayi anlatacam, burada bir arkadas var üc yildir bas agrisi cekiyormus arada bayiliyormus DR a gidiyor devamli ama agri hapi verip yoluyor migren falan diyor.
gecenlerde is yerinde bayilmis ambulansla hastahaneye kaldirdilar oradaki yapilan mugayeneler sonucu beyninde tümör cikti bir hafta sonra ameliyat günü verdiler, bu arada bir hafta boyunca ilac verdiler kadina verdikleri ilac bagirsaklarini delmis acilen ameliyata aldilar kadincagizi son anda kurtardilar beyin ameliyatini beklerken hic beklemedigi baska bir ameliyat oldu bir ay sonrada beyin ameliyatini yaptilar darbe üstüne darbe ama bu DR üc yil bu kadina migren hapi verdi oysaki tomografi falan yapilsaydi daha önceden bilinecekti hastaligi suan hastahaneden cikti saglik durumu iyi.:Saruboceq:
evet canim Atatürk biliyormis demekki beni Türk hekimlerine emanet edin diye bosuna dememisturkbayragi
ama bu tür olaylar artik cok SIK yasaninca insan ister istemez böyle düsünüyor acaba yabanci düsmanligimi ihmalmi:sm_confused:
büyük gecmis olsun kuzenime yengosum pirlantam
kiyamam ben ona
sessiz sakin zaten
demek bide onca aciya katlanmis
yinede bravo
iyiki tr de doktora gitmis
yoksa dedigin gibi ceker dururdu artik
valla kanimca gittigi doktorlar salak cikmis
atatürkün dedigi cok dogru bir söz
ama ihmalkarlik önemsememezlik oldumu
neyazikki tr dede oluyo malesef
ki insallah son bulur heryede bu olaylar
malum ben dogumda ölümden döndüm ve kac doktor ilgilendi bennimle
hatta erkek doktorum ayaklandigimi görünce
inanamadi sasirdi sok oldu resmen
bana sarildi ve gözleri dolu doluydu
bence doktorundan kaynaklaniyo
ilgisiz önemsemeyen birileri ne diye neyin üzerine yemin ettiler bilmem
:Saruboceq:rabbim doktorlarimizsiz brakmasin:Saruboceq:
ama onlarin elinede düsürmesin yani keske hic hastalanmasak
annem de zamanında ben doğmadan önce böbrek taşı düşürmüş.ama onunki çok büyükmüş.annem onun yüzünden ölebilirmiş az kalsın.şimdi de zaten o böbrekte küçülme var. diğerinin neredeyse yarısı büyüklüğünde.hala çok acı çekiyor o böbrek yüzünden.allah herkesin şifasını versin.dua edin arkadaşlar da annemin de şifasını versin allahım
bende güya bel agrisi diye kac doktor gezmistim..2 senedir cektim agrilari..en sonunda böbreklerimde tas oldugunu gördü doktorun biri.....simdide kizimin böbreyinde sorun varmis...dr.bakti ultrasyonda .dogustan sol böbreyi gelismemis yada idrar yollarinda sorun var dedi...belki sol böbreyin alinacagini söyledi...kac gündür moralim bozuk..meleyim daha 3 yasinda.....böyle bir sorun yasayan oldumu..veya tek böbrekle yasayan cocugu olan varmi kizlar aranizda.....
sagol canim..senin kizinada gecmis olsun..cok sükür atlatmiscanim gelmis gecmis olsun Allah sifasini versin inan cok üzüldüm:tesellioktor larda bazen böyle ihmalkar olabiliyorlar:çok üzgünüm:
peki canim önceden kizinin hic rahatsizligi falan olmamismiydi?
benim kizim su an 14 yasinda ama 6 aylik bebeekken yüksek ateslendi 3 gün atesi inmedi Doktora gittik DR anlatilana göre bakti ve böbreklerinden ultrasyonla bakti ve idrar yollarinda iltihap var dedi hatta o iltihaptan sol böbreginin sekli bozuldugunu söyledi 2 sene antibiyotik kullandik her ateslendiginde tatil günlerde bile evini ariyorduk evindede mugayenehanesi var orada bakiyordu gerekirse ilacini yeniliyordu 2 sene icinde düzelmezse ameliyat gerektigini söylemisti, rada hastahaneyede gönderdi oradada kontrolden gecti.
ama Allaha sükür atlatti simdi hicbir rahatsizligi yok, Dr eger bu rahatsizligini farketmeseydik 10 - 12 yasina kadar bu böbregi tamamen cürümüs olurdu dedi Allah korusun.
canim senin kizininda böyle rahatsizliklari olmadimi simdiye kadar:uhm:
sagol canim..senin kizinada gecmis olsun..cok sükür atlatmis
benim kiziminda 6 ay icinde 3 kere idrar yollarinda iltihaplanma oldu oda ateslendi her defasinda...buranin doktorlari cok geride canim..türkiyenin doktorlari daha tecrübeli...gittigim cocuk doktorunda ultrason cihazi yoktu...irdar kan testiyle söylemisti sonra antibiotik yazmisi..gecmisti yine oldu bi kac ay aralikla....en sonunda baska dr.götürdüm ulrasonu olan oda en son söyleyeceyi sözü söyledi..böbreyi alinabilir diye....insallah benim kizimda tedaviylen atlattir..3 gün sonra röntgen resimleri cekilecek..o günü daha net söyleyebilecek dr.ne yapilacagini...
hemen anlamadi...sadece iltihaplandi diye surup yazdi..esimin bi arkadasinin bebeyinede aynisini demisler böbrek alinacak diye oda 6 aylikmis..bazi dr.lar incelenmeden hemen ne cabuk karar veriyorlar öyle anlamiyorum
cok sagol canim dualarin icin..allah razi olsun senden..zaten 3 gün sonrada derlerse yine böbreyi alinacak diye baska bir sehirde bu konuda daha cok bilgili olan dr.varmis oraya götüreceyiz kizimizi...esimin arkadasinin esinede söyleyeceyim o doktoru..insallah o yavrucaginda böbreyi alinmaz...:Saruboceq:ufff yaa madem surup yazdi genede kontrol altinda tutsaydi neyse canim insallah simdiden sonra dikkat edin baska doktorlarada götürün insallah böbregin alinmasina gerek kalmadan kurtulur yavrucugun dualarim seninle canim Allah sifasini versin insallah:Saruboceq:
canim esinin arkadasinin 6 aylik bebeginin böbregini neden aliyorlarki zaten bebekler dogunca hastahanede kontrol ediliyor dogustan deyil demekki 6 ay icindede böbrek alinacak hale gilmis olamaz diye düsünüyorum canim genede baska doktorlara götürsün bizlere birazda yabanci oldugumuz icin bazi doktorlar cok önemsemiyor ama bir doktorun dedigi ile kalmmasin bence...
cok sagol canim dualarin icin..allah razi olsun senden..zaten 3 gün sonrada derlerse yine böbreyi alinacak diye baska bir sehirde bu konuda daha cok bilgili olan dr.varmis oraya götüreceyiz kizimizi...esimin arkadasinin esinede söyleyeceyim o doktoru..insallah o yavrucaginda böbreyi alinmaz...:Saruboceq: