Olumlu düşün olumlu olsun?

Konuyla ilgilenenlere; bu konuyla ilgili bir kaç güzel YouTube kanalı buldum, isteyenlere mesaj olarak atabilirim. Buradan paylaşmayayım da şimdi reklam gibi olmasın. :)

İnanırım uygularım. Hani şöyle bir şey. Olunlu düşününce her şey mükemmel olmuyor. Ama üzülsen de sevinsen de üzüntünün ve sevincin insana mahsus olduğunu gelip geçici olduğunu düşünüp huzur içinde olabiliyorsun.

Edit: kullanıcı adımın altında da bu motto yer alır zaten :)

Uygulamalarınızdan olumlu dönüş aldınız mı peki?

Uygulamalarınızdan olumlu dönüş aldınız mı peki?
Evet canım. İmkansıza yakınken tereyağından kıl çeker gibi atamam gerçekleşti bir kamu kurumuna mesela.
Sırrını soranlara sadece inandım dedim.

Çocukken filan boşu boşuma kendime çok şanssızım çok şanssızım diyip dururdum. Ya dondurma çubuklarında bile bedava çıkmazdı bana.
Sonra kitap ya da video vs değil kendi kendime dedim ki hayır bundan sonra asla şanssızım demek yok inadına şanslıyım diceksin :)

İnan ki şanslıyım diye diye şans benden yana döndü.
Tabi ki hayat bu inişler var çıkışlar var.
Ama çevremden son 2-3 yılda belki 50 kez ne şanslı kızsın ne ballısın ya cümlelerini duydum :)

Canımı sıkan içimi acıtan olaylar olduğunda da insan olduğumu dünyada olduğumu hatırlıyorum :)

Kış aylarını genelde sağlıklı geçiririm diyorum daha 1 kez grip olduğumu bilmem.

Bir keresinde dua ettim Allahım o olay olursa şu kuruma şu kadar bağış yapıcam.
Sonra dedim ki neden o olay olursa. O olayı olmuş kabul et ve git bağışını yap.
:) anlatabilmişimdir umarım.

Ben boyle seylere pek inanmiyorum yoga falan da hic yapmadim.musluman olmayabilirsiniz ama kendi tecrubemi paylasmak istedim ben huzuru namazda buluyorum.

Videolar degil de
Kitaplara bakinsaniz. Daha ise yarar bilgiler bulabilirsiniz. Kisisel gelisim tarzinda degil ama,daha cok parapsikoloji turunu oneriyorum. Youtubede sacmaliklarla vakit öldürmeyin.
Ben kisisel gelisim tarzinda seyler okuyorum ama parapisikoloji yide merak ettim simdi.. sizin bir oneriniz varmi bende merak ettim suan herhangi bir yazar ya da kitap? Konu dikkatimi cekti

Değişir

Evet atalarimiz der ki birseyi 40 kere söylersen olur. Inanmak ve pozitif olmak cok önemlidir ama once yasam alaninin da buna uygun olmasi gerekir kesinlikle . Mesela evinde kırık esya bulundurmicaksin. Evin temiz olcak. Toz bizim vudumuzdan dökülen seylerdir ve evrende birsuru toz vardir. Atiyorum sifonyerin tozlandigi zaman silcen ev surekli temiz olmali sana iyi gelmeyen esyalari senden uzaklastirman lazim.

Evinde televizyonun cok acik olmamasi gerekir ben televizyonu hic sevmem,acmam. Hatta esim bugun eve geldi ne bu ya evden cenaze cikmis gibi tv kapali nasil oturuyorsun diyor

Neden acik olsun? Kan,tecavuz,siddet,yaralama ,ihanet biisuru kotu sey var televizyonda hepside biz dinlemesek bile bilincaltimiza geliyor yerlesiyor. Bazen kendi kendinize dersiniz ki aa ben nerden biliyorum ya da nerden hatirliyorum bunu dersiniz . Iste bu tip faktorler siz olumsuz bir ortama girince ordaki enerji ister istemez size geliyor bilincalti cok karisik birseydir benim esim gece yatarken laptoptan okyanus sesi falan acıyor ayrica ben bio-enerji yapiyorum cok şükür esime sende yapabilirsin Allah sana bu gucu verdi dedim ve soyledim
Koltuga uzandim ve bana yapti oyle rahatladim ki anlatamam uykim geldi hatta artik nasil bir enerji yuklediyse avuc iclerine.

Biz insanlarda bir enerji bütünüyüz. Hayvanlarda.
Vucudmuzdaki hastaliklarin sebebide enerjilerin bozulmasindan kaynaklidir mesela buna cok inanirim
Benim esim masallah hic hastalanmaz. Cok garip degilmi asiri derecede pozitif bir insan doktora gittigini hic gormedim mesela.. ay suram agriyor buram agriyor demez ben kotu konusunda boyle konusmalardan hoslanmiyorum diye diye basimiza getirceksin sus der.. bende susarim..hakli çünkü

Gercekten pekcok sey bizim elimizde buna inanıyorum kesinlikle

Peki hic gelecege dair kaygilandiginiz durumlar olmuyor mu? Yani cozulemeyecek birseyse kaygiya gerek yok inanisina istinaden soruyorum,insaniz hayatta mutlaka kaygilandigimiz durumlar olabiliyor ve kaygili insan once durumu degistirebilirim belki diye harekete gecer.Harekete gecmeden de cozulemeyen birsey olup olmadiginin ayrimina varamaz..Siz gecmeyip hep mi akisina mi birakiyorsunuz? Yani nasil bas ediyorsunuz böyle durumlarla cunku ben de pek inanmam enerji motive olaylarina cok da anlam yuklemem..

Rica ederim,kendi ilgi alaniniza gore olanlari secersiniz,inanin kisisel gelisim zirvalarindan cok daha faydali
Ama onlarda guzel oluyor be arkadasim yani bilmiyorum ben cok rahatladim o dönem.. sabahalri mutlu uyandim hatta esim degisimler var sende falan diyordu . Bilemedim simdi

Ama onlarda guzel oluyor be arkadasim yani bilmiyorum ben cok rahatladim o dönem.. sabahalri mutlu uyandim hatta esim degisimler var sende falan diyordu . Bilemedim simdi
Bu yayinevinin kitaplarini okudugunuz zaman aradaki farki daha iyi anlayacaksiniz zaten, anlatim dili falan cok farkli, fazlasiyla akademik gorusler var, anlik rahatlamalar degil de kalici bilgilendirmeler diyelim.

kaygili insan once durumu degistirebilirim belki diye harekete gecer.Harekete gecmeden de cozulemeyen birsey olup olmadiginin ayrimina varamaz..
hayır aksine bu cümlede anlatılmak istenen şey şu, sen elinden geleni yap. uğraş, didin. yaptığın şeyler sonucunda eğer durum olumluya dönecekse bu esnadaki üzüntülerin tamamen boşa çıkmış olacak, hiçbir fayda sağlamayacak. e zaten elinde olan bir şey değilse boş yere kendini yemenin bi anlamı yok. o yüzden hiçbir şekilde kendini yeme :) nasılsa bir faydası yok

tabi ki insanım her şeyi akışına bırakamıyorum, kaygılanıyorum, tasalanıyorum ama şöyle bir örnek vereyim size, uzun zamandır olması için çok uğraştığım bir şey var. ve ben kendi payıma düşen her şeyi mükemmel bi şekilde halettim ama karşı tarafın yaptığı hatalar yüzünden işimin gerçekleşmeme ihtimali var. bu durum beni çok üzdü, özellikle benim elimde olmayan sebeplerden dolayı başarısız olmak çok ağır geldi.

2 hafta kadar önce sabaha kadar oturdum mutsuz mutsuz. sonra sabah uyandığımda düşündüm, yine bu sözü hatırlattım kendime. işim yaklaşık 2-3 ay sonra sonuçlanacak.

dedim ki şu an bunu dert edip 2-3 ayımı mahvetmenin bana katkısı ne olacak ki? belki olumlu sonuçlanacak ve ben aylarımı sinir stres içinde heba etmiş olucam. olumsuz sonuçlanırsa da olumsuz sonuçlandığı gün oturur başarısız olmanın üzüntüsünü acısını yaşarım. neden şimdiden oturup 2-3 ay fazladan üzüleyim?

2 haftadır konuyla ilgili yapmam gereken diğer şeyleri halledip konu üzerinde minimum şekilde düşünüyorum. düşündüğümde de niyeyse olumlu bi hisle düşünüyorum ama bunun için özel bi çaba sarf etmiyorum, içimden öyle geliyor bu sıra :)

Size ne iyi geliyorsa onu yapın. Olumlu düşünmek, ay ben çok iyiyimden ziyade kızgınlığa, öfkeye kapılıp gitmemektir; kin tutmamaktır; empati yapmaktır; ne iltifatı ne hakareti kişisel almamaktır; tüm canlıların yaşam hakkına saygı duymaktır; imkanlar dahilinde çiçeğe-böceğe, sokak hayvanlarına, kimsesiz çocuklara, ihtiyacı olanlara yardım etmek destek olmaktır.
Bir de tabii kitaplar var. Bana iyi gelen kitap, başucumdan ayırmadığım Sri Nisargadatta ile söyleşileri içeren “Ben O’yum” kitabıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…