Ölüm var...

""Rabbimi seviyorum,insan sevdiğine gitmekten korkmaz"" ne güzel bir söz annenizin eline bir de benim için öpün..çok etkiledi bu söz beni:(( ben de Rabbimi çok seviyorum ama ona lâyık bir kulmuyum tartışılır.ölüm mü?beni korkutan yoksa o bilemediğimiz sonsuzluk mu?tam anlayamıyorum....tek dileğim Rabbim herkese hayırlı ölüm nasip etsin 3 gün yatak 4.gün de toprağa kavuştursun inşallah.çünkü birilerine yük olarak ya da acı çekerek ölmek kadar zor birşey yoktur herhalde...hakkımız da hayırlısı allahım yolundan ayırmasın dilerim....

Annem sevdiğine gideli 2,5 yıl oldu, bu sözü bana kanser olduğunu öğrendiğimizde söylemişti. Üzüntüme kızdı, ben sizi inançsız mı büyüttüm, isyan mı ediyorsun dedi ve arkasından bu sözü söyledi. Dokuz yıl tedavi gördü ve gülümseyerek öldü annem hani öyle dişleri görünecek kadar ayan beyan bir gülümseme, ölmeden bir saat önce yattığı yerden karşıya bakarak, dünya ne kadar büyükmüş, ne kadar yeşil nasıl güzel dedi ve gördüğü yere gülümseyerek gitti. Ölümün güzeli derler ya öyleydi, anlatması çok zor, onu gördükten sonra ölümün düşünüldüğü gibi korkunç olmadığını anladım. Çok ibadet eden biri değildi annem ama çok güzel yaşadı, doğru yaşadı ondan öğrendik Allah'a merhametimizi arttır diye dua etmeyi. Rüyamda görürüm bazen hep aynı rüya; beyaz kumaşlarla kaplı bir çardakta oturur, hastalanmadan önceki güzel hali, yanına yatarım sever beni... Çok anlamam rüya yorumundan ama insanlar azap çekmediğine, rahat olduğuna delalet diyorlar. Umarım öyledir, doğru yaşayıp, gönül incitmeyeni Rabbim'in de güzel karşıladığına inancım tam. Hepimizi cennetine kabul eder inşallah

ölümü hatırlamak kendimize,hatırlatmak çevremize yapabileceğimiz en büyük iyiliklerden biridir... bu konuda söylenecek çok şey var ama ,bende etkisi büyük olan bi şiiri paylaşmak istiyorum sadece

BUGÜN'Ü DÜŞÜNÜYORUM
DÜN GEÇTİ YARIN VAR MI...
GENÇLİĞİNE GÜVENME
ÖLEN HEP İHTİYAR MI....

Güzel bir yere değinmişsiniz. bende düşünüyorum aynılarını. ne yapıyoruz sadece dünya için mücadele içindeyiz. bunun farkında olup kendimizi düzeltmemek de daha ürkütücü bir boyut :50:

Annem sevdiğine gideli 2,5 yıl oldu, bu sözü bana kanser olduğunu öğrendiğimizde söylemişti. Üzüntüme kızdı, ben sizi inançsız mı büyüttüm, isyan mı ediyorsun dedi ve arkasından bu sözü söyledi. Dokuz yıl tedavi gördü ve gülümseyerek öldü annem hani öyle dişleri görünecek kadar ayan beyan bir gülümseme, ölmeden bir saat önce yattığı yerden karşıya bakarak, dünya ne kadar büyükmüş, ne kadar yeşil nasıl güzel dedi ve gördüğü yere gülümseyerek gitti. Ölümün güzeli derler ya öyleydi, anlatması çok zor, onu gördükten sonra ölümün düşünüldüğü gibi korkunç olmadığını anladım. Çok ibadet eden biri değildi annem ama çok güzel yaşadı, doğru yaşadı ondan öğrendik Allah'a merhametimizi arttır diye dua etmeyi. Rüyamda görürüm bazen hep aynı rüya; beyaz kumaşlarla kaplı bir çardakta oturur, hastalanmadan önceki güzel hali, yanına yatarım sever beni... Çok anlamam rüya yorumundan ama insanlar azap çekmediğine, rahat olduğuna delalet diyorlar. Umarım öyledir, doğru yaşayıp, gönül incitmeyeni Rabbim'in de güzel karşıladığına inancım tam. Hepimizi cennetine kabul eder inşallah

ahhh çok özür dilerim yaranıza parmak bastım bilseydim demezdim öyle ne olur kusuruma bakmayın.hep güzel rüyalar için de annenizi görmenizi dilerim....

Kızlar hepiniz duygularınızla,düşüncelerinizle,yaşadıklarınızla ölümü anlatmışsınız.okuyup da msj yazmayan arkadaşlardan da msj bekliyoruz.'ölümü yaşayacağız birgün önce ya da sonra'...

Back