Ölüm var...

ölümün bile hayırlısını versin rabbim.
İmanla , ihlasla karşısına çıkmayı nasip etsin.
Bir lafla kaybedebilir , bir hareketle kazanabilirsin rızasını.
O yüzden önce iyi insan olmaya, temiz kalpli olmaya dikkat etmeye çalışıyorum.
Anne olduğumdan beri bir tek ben ölürsem, babası ölürse oğlum ne olur diye düşünüyorum.
Elbet Allah herşeyin iyisini bilir ne yazolmışsa o olacak.
Ama hergece içimde bu korkuyla uyumaktan kendimi alıkoyamıyorum.

Atraente bitirdin beni.
Arkadaşım mahfettin beni.
Sana ne desem , hangi cümle kaybının acısını hafifletir.
Kavuşacaksın elbet meleğinle.
Dediğin gibi geride kalana en büyük acı, işte bu yüzden şimdiden geride kalanlar için üzülüyorum , korkuyorumm.

bu aralar ölümü düşüneneler kpaananalar ibadetlere iyice düşkün olmaya baslamalar çok arttı.. ve çok güzel birşey bu . hiç kapanmam diyen arkdaslarım ertesi gün kapıma bir geliyorlar kapanmışlar:) şaşırıp kalıyorum. Allah ım bizede nasip etsin inşallah

Ölüm deyince benim de içimi en çok acıtan şey Peygamber efendimizin vefatı.
Birinci derece yakınlarım sağ çok şükür.Belki onları kaybetsem böyle düşünmezdim bilemiyorum ama
O'nun vefat edişi Veda hutbesi beni çok etkiler.Her aklıma geldiğinde kötü oluyorum.

Ölüm meleği Peygamber efendimizin huzuruna çıkmak için izin istemiş.
Peygamber efendimiz de Cebrail gelene kadar bana dokunma diyor Azrail'e.
Cebrail geliyor ve Peygamberimiz olanları anlatıyor.
Cebrail: Ey Hz. Muhammed!
Ölüm meleği senden evvel hiç kimseden izin almamıştır ve hiçbir kimseden senden sonra da izin almayacaktır.
Ancak Rabbin senin şerefini tamamlayıcıdır.

Ölüm dediğimiz şey hiç de basit birşey değil.Allah güzel ölümler nasip etsin.
Güzel yaşarsak güzel ölürüz inşallah.
Candan erçetinin şarkısı ölümü çok güzel anlatıyor.Herşey yalan bu dünya geçici tek gerçek ölüm.

Bu konu var ya bu forumdaki en gerçek konu.

Ah Ölüm

Yalancı dünyaya konup göçenler
Ne söylerler ne bir haber verirler
Üzerinde türlü otlar bitenler

Kiminin başında biter ağaçlar
Kiminin başında sararır otlar
Kimi masum kimi güzel yiğitler

Toprağa gark olmuş nazik tenleri
Söylemeden kalmış tatlı dilleri
Gelin duadan unutman bunları

Yunus derki gör taktirin işleri
Dökülmüştür kirpikleri kaşları
Başları ucunda hece taşları

Yunus Emre

Son düzenleme:

bir çocuğun olduğunu ve onu kaybettiğini bilmiyordum..çok üzüldüm,keşke hiç yazmasaydım diye düşündüm şimdi..

İnşallah gerçek dünyada kavuşacaksınız canım.

diğer dediğin şeylere de katılıyorum,tam da içimden geçen şeyleri yazmışsın.

Sizin anladığınız anlamda doğurmuş olduğum evlat değildi ancak doğursam o kadar sevebilirdim, kaybettiğimden beri yaşamın hiç tadı yok ....
Olmayan herşeyimdi o benim, anam,babam,evladım,yoldaşım, 10 yıl aynı yastığa başkoyduk. Bir saat koynumda yatacağını bilsem şu an canımı vermeye hazırım. Lakin beklemek zorundayım

Eklentiler

• $Görüntü0257-1.jpg
    14,8 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:
22 gibi genç yaşta kanser olup uzun bi süreçte atlatmış biri olarak ölümden korkmadım korkmuyorum da,bu durum yarın çocuğum falan olduğunda da geçerli olacak. hz.muhammed,atatürk vs. bi çok kişi anasız babasız büyümüşler. acılar insanı olgunlaştırıyor kimileri erken yaşta karşılaşıyor zorluklarla daha dayanıklı oluyorlar tabi bunda kişinin yapısıda önemli.dünyalık her şeyiniz tam olduğunda bile ölümden daha çok korkcaksınız hatta bana göre ölümden en çok korkanlar rahat bi hayat sürmüş yaşlılardır çünkü onların iyi anıları çok kaybecek şeyleri daha fazla. kul hakkına girmediyseniz bol bol yardımda bulunduysanız,öfkenize hakim olabildiyseniz problem olmaz ibadet eksik olabilir ama irademizle öfke,nefret,şehvet gibi arzularımıza ket vurabildiksek ne mutlu.

bu vicdan olayı da kişiden kişiye göre değişir. mesela cem garipoğlu nun habertürk te roportajı çıkmıştı, pişman olmuş vicdan azabı duyar gibi bi hali yoktu. o zaman neden hapiste madem vicdanı rahat.insanlar vicdanlarına göre değil eylemlerine göre yargılanır. herkesin vicdan anlayışı farklı bi tabloya 85 milyon dolar verip satın alan bi adamı 5 milyoncuk dolandırsam vicdanım rahatsız olmaz ama yaptığım hırsızlık yakalanırsam beni vicdanıma göre değil kurallara göre yargılarlar ve hapse atarlar. yapmamamın sebebi evet günah olmasıdır yoksa imkanım olsa yapardım o 5 milyon benim sülalemin hayatımı kurtarır ama sahibinin devasa servetini sarsmaz ona koymaz. bazı şeyleri kimisi yapmak istemediğinden kimisi de günah olduğu için yapmaz herkesin yetiştiği ortam farklı. sıkıntılı hayat sürüp günaha suça itilen insanlar var tövbe kapısı her daim açık allah affeder ama insanlar affetmiyor. ama allah ın verdiği rahat hayata karşılık şükretmek yerine benim vicdanım var cicim diyip işin içinden sıyrılmak vefasızlıktır başına bi kötülük geldiğinde de polise şikayetçi olma o zaman demek ki karşı tarafın vicdanı sana kötülük yapmaktan rahatsızlık duymuyor ona saygılı ol.allah son nefeste imanlı olmayı nasip etsin.

sizin anlayamadığınız çok şey olmuş konu oysa karışık değil.ben ölümden bahsettim hece arkadaşımız konuyu farklı yerlere çekti,ben de cvp verdim sizi tatmin etmemiş olabilir.sonra da da hece ile şakayla atıştık ve vedalaştık.bilmem anlatabildim mi?...

evet birgün sonrasında kapandım ama ben kalbimi dilimle kararttım ve tövbeliyim...

canım ne güzel yazmışsın gıybet konusunu biraz araştırırsan eger şöyle bi durum var eger gıybet ettigin kişinin kulagına söylediklerin gitmediyse gidip yüzüne söylemene gerek sadece tövbe edip sürekli onun affını isticeksin Allah tan gıybet ettigin kişinin günahlarının bagışlanmasını diliceksin ne güzel dimi ama nefse cok agır o ayrı. ama insan bi günah işledi diye Allah tan uzaklaşmamalı nefsini kınaman ne güzel.. bi kaç adım geri gitmeden zıplayamazsın dimi bir günah tövbe binlerce sevap Allah a dahada yaklaşmana vesile olur belkide inşallah şeytan seni ümitsizlige süreklemeye çalışıyo daha çok ugraşmaya başlamış şimdiden seninle çünkü dogruyu buldugunu gördü iyice kudurdu

bi arkadaşta bi şeyler yazmış çok hoşuma gitmedi kaçımız yunus emreyiz bana seni grek seni diyebilicek seviyedeyiz keşke o noktalara gelsek ama daha en başlardan korkudan yapıyoruz tabiki yükseldikçe inşallah sevgiye dönüşücek. hem bi şey diyimmi Allah korkusundan yaşaran göze cehennem haramdır demekki korkudan olabiliyormuş yapalımda korkudan yapalım

Atraente kedin için mi yazmıştın o sözleri:26: evet insan üzülüyor bende kuşumu ve ördegimi kaybettim ama Rabbim başka dert vermesin ya bu kadar yıpratma kendini neler var hayatta..

ela235 benim içimde inanılmaz bir pişmanlık var,Allah'a mahcubum ve ben öyle bir şey daha yaşadım ki: rüyamda bana kokmuş et yediriyorlardı ,sabah uyandım mutfaktan kokmuş et kokusu geliyordu.eşimi uyandırdım ,dolaptaki etler kokuyor diye.eşim hiç koku yok dedi.neyse tekrar uyuduk ve uyandığımda o koku yoktu.ve anladım ki bu ilahi bir uyarıydı... Ve o günden beri özenle gıybetten kaçınıyorum son nefesime kadar da Allah'ın izniyle öyle olacak...

sevinmelisin bence öyle uyarı almak herkese nasip olmaz günahından duydugun pişmanlık yakar götürür onu inşallah bi daha başına gelmez ama insanız nefsimiz var elbette hata işlicez umarım olmaz ama oldugunda pes etme her şey gönlünce olsun bende şu an pek iyi hallerde degilim ama az da olsa iyi oldugum zamanlarda beni dahada üste çeken bi kitap vardı maarifetname okuyabilirsen faydasını görürsün ufkunu açar belkide bilemem benim vesilemdi herkeste aynı olucak diye bi şey yok.Rabbim gönlüne göre versin

çok sağol canım.önerdiğin kitap için de teşekkürler... Pek iyi olmadığını belirtmişsin,sanırım hamilesin .hamilelikten kaynaklı mı?...Allah'a emanet ol...

""Rabbimi seviyorum,insan sevdiğine gitmekten korkmaz"" ne güzel bir söz annenizin eline bir de benim için öpün..çok etkiledi bu söz beni( ben de Rabbimi çok seviyorum ama ona lâyık bir kulmuyum tartışılır.ölüm mü?beni korkutan yoksa o bilemediğimiz sonsuzluk mu?tam anlayamıyorum....tek dileğim Rabbim herkese hayırlı ölüm nasip etsin 3 gün yatak 4.gün de toprağa kavuştursun inşallah.çünkü birilerine yük olarak ya da acı çekerek ölmek kadar zor birşey yoktur herhalde...hakkımız da hayırlısı allahım yolundan ayırmasın dilerim....

ibadetler konusunda 1 günü diğerinden daha dolu yaşamayan insan zarardadır. bunu ne kadar yapabiliyoruz herkes kendini ölçüp bi tartsın inş.
ıvıra zıvıra ne kadar çok vakit harcıyoruz, ibadetlerimizi ne kadar düzenli ve istikrarlı yerine getiriyoruz..... bunların muhasebesini yapalım arkadaşlar.
inşallah kurtuluşa erenlerden oluruz...amin

ALLAH en büyük merhametlilerin merhametlisi,en iyi dost,arkadaş,sevgilidir
ve ALLAH affedicidir affetmeyi de çok sever
yeter ki biz aciz kulları af dileyelim RABBİMİZE dönelim
umarım RABBİMİZE layık kul oluruz ve imanla,müslüman olarak şehadetlerle ölürüz AMİN
RABBİM cümlemizin günahlarını bağışlasın affetsin İNŞALLAH ALLAHIM AMİN

bir de bende bazen düşünüyorum RABBİME layık kul olamıyorum diyorum öldüğümde RABBİMİN karşısında mahçup düşmek istemiyorum istiyorum ki onun GÜL yüzünü görmek nasip olsun layık bir kul olayım istiyorum
bazen ALLAHIMIN bana verdiği sağlık,mutluluk,huzur,şevkat ve daha sayamayacağım birsürü şey için ne kadar teşekkür etsem şükür etsem az gibi geliyor
sonra düşünüyorum RABBİM sana layık kul olamıyorum ibadetlerimi tam yerine getiremiyorum beni afeyle diyorum gözlerim doluyor çok üzülüyorum
ALLAHIM affedicisin,affı seversin,bizleri affeyle AMİN

Son düzenleme:

Buradaki ölüm korkusu anladığınızdan biraz farklı bence.
Hani insan sevdiğinin yanına giderken en güzel haliyle gitmek ister ya.
Tertemiz en güzel kıyafetlerini giymek ister, en güzel haliyle sevgiliye kavuşmak ister.
Eğer bu buluşma hazırlıksız bir anda ise ve hazırlıksız ise heyecanlanır telaşlanır ve yeterince güzel olamadığı için üzüntü duyar.
Ölüm de düğün gecesidir, vuslattır, hakiki sevgiliye kavuşmaktır.
Bir gün mutlaka olacaktır. Tertemiz bir vuslat nasip olsun hepimize inşallah...

Ölüm güzel şey,budur perde ardından haber...
Hiç güzel olmasaydı ölür müydü Peygamber?
N.F.K.
Ölüm bir son değil,aksine başlangıç...Herşey yeni başlıyor,ölümden öncesi geçici bir lezzet,eğlence ve oyundan ibaretti...
Önümüzde üsve-i hasene dediğimiz en güzel örneğimiz,Peygamberimiz var..Her durumda Onu taklit etmeli,örnek almalıyız..
Hayat o kadar çabuk geçiyor ki,nefeslerimiz sayılı,sayılı neseflerimiz tükenmeden hazırlığımızı yapalım dostlar..Önümüzde ebedi bir alem var...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…