Peki ölüm olmasa "inançlarınızın" gereğini yerine getirmeyecek misiniz; korku mu sizi bunları yapmaya zorlayan?
Ölüm olmasa da ben Allah'ın kuluyum ve emrettiklerini gerekirse sonsuz bir ömürde de yapmaya razıyım yeter ki ALLAH'IN rızasını kazanayım.yani ölümden korkmuyorum ALLAH'a layık olamamaktan korkuyorum...
Allah a layık olmak onun rızasını kazanmak illaki tessettür den yada hepimizin bildiği ibadetlerden mi geçer ki ki bu tür konuları açanlar hep buna değinirler?
Neden insan olmanın gerektirdiği diğer değerlerden bahsetmezsiniz de bundan bahsedersiniz her fırsatta..
Sadece bunları yaptınız diye içiniz rahat ölebilecek misiniz?
Şimdi bana o konularda da (örnek yazmak istedim ama o kadar çok ki gerek duymadım zaten insan olan herkes bilir bunları) dikkatli olmadığımı nerden biliyorsunuz demeyin çünkü özellikle tekrar baktım konunun başından bu yana yaptığınız yorumlara konunun ana fikri tessüttür dü, başka da bi şey yoktu zaten.
Bu arada anlamadığım bir şey var niyeyse kapanlı bayanların hepsinin avatarı pek hoş açık bayanlar, bu bilinç altının bir oyunu olabilir mi acaba sizlere diye aklıma geliyor..
Ben konuyu okuduktan sonra yorumda değişiklik yapılmış ve gıybetten bahsedilmiş o yüzden ne desem bilemedim şimdi, en azından ona da değinmişsiniz sonradan:)
vicdan derken günahi sevabi bilen vicdanida bilir bence...
bakın din bir bütündür ama siz parçalarla bakarsanız anlayamazsınız bizden isteneni...
Allah a layık olmak onun rızasını kazanmak illaki tessettür den yada hepimizin bildiği ibadetlerden mi geçer ki ki bu tür konuları açanlar hep buna değinirler?
Neden insan olmanın gerektirdiği diğer değerlerden bahsetmezsiniz de bundan bahsedersiniz her fırsatta..
Şimdi bana o konularda da (örnek yazmak istedim ama o kadar çok ki gerek duymadım zaten insan olan herkes bilir bunları) dikkatli olmadığımı nerden biliyorsunuz demeyin çünkü özellikle tekrar baktım konunun başından bu yana yaptığınız yorumlara konunun ana fikri tessüttür dü, başka da bi şey yoktu zaten.
Bu arada anlamadığım bir şey var niyeyse kapanlı bayanların hepsinin avatarı pek hoş açık bayanlar, bu bilinç altının bir oyunu olabilir mi acaba sizlere diye aklıma geliyor..
size yine aynı şeyi söylüyorum yalnızca kapandım ,ibadetlerimi yapıyorum hoooop cennetteyim diye bir din anlayışımız yok müslüman olarak.din de peygamberimizin ahlakından bahsedilir uzun uzun .neden? Yalnızca ibadetleri,emirleri ,yasakları belirtmiyor bu önemle güzel ahlak diye belirtilir ve peygamberimizdir örnek yaşam şekliyle.ben başımın örtülmesiyle emri yerine getirdim ama cennetliğim ya da buna benzer birşey belirtmedim,parçalarla anlayamazsınız dini bütünüyle bakın bir de...
size yine aynı şeyi söylüyorum yalnızca kapandım ,ibadetlerimi yapıyorum hoooop cennetteyim diye bir din anlayışımız yok müslüman olarak.din de peygamberimizin ahlakından bahsedilir uzun uzun .neden? Yalnızca ibadetleri,emirleri ,yasakları belirtmiyor bu önemle güzel ahlak diye belirtilir ve peygamberimizdir örnek yaşam şekliyle.ben başımın örtülmesiyle emri yerine getirdim ama cennetliğim ya da buna benzer birşey belirtmedim,parçalarla anlayamazsınız dini bütünüyle bakın bir de...
Ben de diyorum ki o zaman böyle bir konu açmanızın amacı ne?
Mademki böyle konu hakkında ki düşüncelerinizi sadece o konu üzerinden değil bir bütün olarak yazsaydınız.
Neyse bu konu uzar sonuçta sizinde benim de konu üzerine ne söylemek istediğimiz ortada..
Vicdanınızı günah ve sevaba göre nasıl tartabiliyorsunuz?
Avatar konusun da beni genelde yüksel ak 'a benzetirler onunda kapalı resmi olmadığına göre! Bir de bu kadar şekilci olmayın...
Mademki böyle konu hakkında ki düşüncelerinizi sadece o konu üzerinden değil bir bütün olarak yazsaydınız.
Neyse bu konu uzar sonuçta sizinde benim de konu üzerine ne söylemek istediğimiz ortada..
tartmadim ki sadece gunahi sevabi bilen yani ALLAHTAN korkan insan vicdandanda haberdardir diyorum tartigimi nerden cikardiniz..
:)Öylemidir gerçekten?
Doğrularım ve yanlışlarım vardır vicdanımda başımı yastığa koyduğum zaman huzurla uyuyabimektir..
Öldükten sonra kendi yaşayacağı cehennem korkusuna değil de bu dünya da etrafınızdaki insanlara yaşatacağı cennete yoğunlaşsaydı insanlar inanın dünya çok daha güzel olurdu..
azarlar gibi degilde ögretici gibi anlatsanizda bizde bilgilensek ?
Bu banaysa eğer ne haddime ben sadece düşüncelerimi belirtiyorum o kadar tıpkı sizler gibi!
evet size yazdim kotulemek icin degil ama,
surekli yargilar gibi sorgular gibi yaziyorsunuz,
bilgilerinizi anlatin bizde kendimize bi pay cikaralim ordan...
Ama bunu parçalarla siz getirdiniz önümüze.. Ölüm dediniz sonra kapanmaya bağladınız konuyu.
benim bir amacım yok.yalnızca yaşadıklarımı yazdım ve yüreğimden geçenleri.benim anlayamadığım siz neden bu kadar olumsuz bir tavır içersindesiniz?canınız mı sıkkın?
benim bir amacım yok.yalnızca yaşadıklarımı yazdım ve yüreğimden geçenleri.benim anlayamadığım siz neden bu kadar olumsuz bir tavır içersindesiniz?canınız mı sıkkın?
:)Canım sıkkın gibi bir halim mi var.
Konu açmışsınız yorum yaptım o kadar.
:)Canım sıkkın gibi bir halim mi var.
Konu açmışsınız yorum yaptım o kadar.
hayat işte, bir şeylere kızıp onu başka bir yerden çıkarmaya çalışırız ya o yüzden sordum Hece.biraz yaşı küçüklerden de olabilirsiniz bilemem benim ki tahmin yalnızca...
hayat işte, bir şeylere kızıp onu başka bir yerden çıkarmaya çalışırız ya o yüzden sordum Hece.biraz yaşı küçüklerden de olabilirsiniz bilemem benim ki tahmin yalnızca...
Gayet rahatım ne kızgınlığım var ne de sinir.. Sinirli anıma rastlasaydınız daha farklı yerlere giderdi konu inanın:)
Yaşıma gelince isterseniz hiç sormamış olun:)
Gayet rahatım ne kızgınlığım var ne de sinir.. Sinirli anıma rastlasaydınız daha farklı yerlere giderdi konu inanın:)
Yaşıma gelince isterseniz hiç sormamış olun:)
yani sinirli olmanızı isterdim nasıl olacaktı merak ettim .yaş konusunda da sormuş bulundum işte...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?