Ölüm var...

shinox

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2011
2.115
972
163
Evet yaşıyoruz şimdi ama ölüm hep çok yakınımızda.kendimi düşüyorum da lağıyla kulluk yapamamışım yaradana.ben neyim? niye bu dünyadayım diye sormamışım kendime? İbadetlerim hep eksik, eksiklerle dolu yıllarım.Allah'ım sana döndüğümüzde yüz çevirdiklerinden etme bizi,beni...kızlar içim doldu size azıcık yazmak istedim: Allah'a emanet olun, şeytana değil!...

Son bir haftadır bende çok düşünür oldum
Sürekli sorguluyorum arkamda kırdığım, günahını aldığım kişiler varmı diye
Zaten tam ve eksiksiz ibadet edemiyoruz bunun hesabı ayrı
Büyük Rabbim affedici
Geçmişi geri getiremeyiz ama bundan sonra elimizden geldiğince yerine getirebiliriz
Ne diyelim her şeyin hayırlısı
Yaşamın da, ölümün de...

Bugün tv'deki haberler sizleri cok etkilemiş olmalı. (Sürekli ölü haberler vardı ya)

haklısını...sık hatırlamak lazım ölümü..Ağızların tadını bozan, lezzetleri gideren ÖLÜMÜ çok hatırlayınız." (Hadisi Şerif).
kim hazır ki..hazır değilim..diyorum bazen şuan azrail gelse ben nasıl can vericem ne diyeceğim...?yapmadığım ibadetlerle mi gıybetten aldığım kul hakları mı ne bielyim işlediğim günahlarla mı emanetimi vericem...son nefeste imanı ölmeden önce hak tövbeyi nasip etsin Alalh ım hepimize..

Bir sorunmu var tatlım?
yağmur perisi,ben bundan 1 yıl önce kapalı değildim ve kapanmayı hiç düşünmüyordum,ibadetlerimi düzensiz yapardım.ama birgün artık ibadetlerimi düzenli yapacağım dedim ve yapmaya başladım.ve bir buçuk ay sonra bir rüya gördüm rüyamda kapanmam isteniyordu ve ben bir gün sonra kapandım.ve sonra o özel rüyalardan bir tane daha gördüm istihareye yatarak.maneviyatım gelişti sanki ama ben dedikodu yaptım nefsime uyarak ve tövbe ettim.şimdi düşünüyorum da o ruhani aleme layık davranamadım diye.çooook üzgün ve tövbeliyim...

Son düzenleme:
INSALLAH konu dini konu acmak yasaktir diye kapatilmaz:37:

ölüm benim her an aklimdadir ALLAH SONUMUZU HAYIR EYLESIN ÖLÜMÜN BILE HAYIRLISINI VERSIN INSALLAH(AMIN):nazar:

yağmur perisi,ben bundan 1 yıl önce kapalı değildim ve kapanmayı hiç düşünmüyordum,ibadetlerimi düzensiz yapardım.ama birgün artık ibadetlerimi düzenli yapacağım dedim ve yapmaya başladım.ve bir buçuk ay sonra bir rüya gördüm rüyamda kapanmam isteniyordu ve ben bir gün sonra kapandım.ve sonra o özel rüyalardan bir tane daha gördüm istihareye yatarak.maneviyatım gelişti sanki ama ben dedikodu yaptım nefsime uyarak ve tövbe ettim.şimdi düşünüyorum da o ruhani aleme layık davranamadım diye.çooook üzgün ve tövbeliyim...

Rüyandan bir gün sonra kapanman kulağıma nedense çok hoş geldi!
Dogrusu ne yazacağımıda şaşırdım:)

malum gıybet direk kul hakkı. dedikodusunu yaptığınız kişiye bunu anlatıp helallik almanız belki içinizi rahatlatabilir :S

INSALLAH konu dini konu acmak yasaktir diye kapatilmaz:37:

ölüm benim her an aklimdadir ALLAH SONUMUZU HAYIR EYLESIN ÖLÜMÜN BILE HAYIRLISINI VERSIN INSALLAH(AMIN):nazar:

ben buradan sizin hatırlatmanızla editörlere diyorum ki; unutmayın ölümde hayatın içinden ,biz neden bunu konuşmayalım uygun bir dille...

Peki ölüm olmasa "inançlarınızın" gereğini yerine getirmeyecek misiniz; korku mu sizi bunları yapmaya zorlayan?

Şimdi, beş dakika sonra yarın ya da ertesi gün her an hazırım ölüme ve hiç korkmuyorum ölmekten..
Benim tek korkum ölememek..:)

Peki ölüm olmasa "inançlarınızın" gereğini yerine getirmeyecek misiniz; korku mu sizi bunları yapmaya zorlayan?

Şimdi, beş dakika sonra yarın ya da ertesi gün her an hazırım ölüme ve hiç korkmuyorum ölmekten..
Benim tek korkum ölememek..:)

ahiret olmasa kimse ne gunahi nede sevabi dusunur bence...

Ölüm olmasa da ben Allah'ın kuluyum ve emrettiklerini gerekirse sonsuz bir ömürde de yapmaya razıyım yeter ki ALLAH'IN rızasını kazanayım.yani ölümden korkmuyorum ALLAH'a layık olamamaktan korkuyorum...

Son düzenleme:
Günah sevap değil de vicdani yönden bakarsanız olaya beni anlayabilirsiniz.

bakın din bir bütündür ama siz parçalarla bakarsanız anlayamazsınız bizden isteneni...

Ölüm olmasa da ben Allah'ın kuluyum ve emrettiklerini gerekirse sonsuz bir ömürde de yapmaya razıyım yeter ki ALLAH'IN rızasını kazanayım.yani ölümden korkmuyorum ALLAH'a layık olamamaktan korkuyorum...

yani ahiretten korkuyorsun iste ALLAHIN huzuruna layikiyla cikmak istiyorsun...

Son düzenleme:
Back