• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ölüm korkusu

cereness

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
3
4
1
31
Kizlar selam. Uzun suredir ölüm korkusu yasiyorum. Yalnizca kendim icin degil sevdiklerimin de olmesinden cok korkuyorum. Uyuyamiyorum bu yuzden. Sabahlara kadar oturuyorum. Insanlari kirdiysam ölurler ve ozur dileyemem diye dusunup korkuyorum. Surekli aklimda olum var. Bunun nedeni nedir? Ve nasil bir cozum bulabilirim? Cok zor durumdayim. Nolur yardim edin.

belli bir saate kadar uyuyamayınca oluyor maalesef :(
ben de hep, sevdiklerimden önce öleyim diye dua ederdim ağlaya ağlaya
ama hep benden önce öldüler..
diyeceğim o ki, Allah sabrını gerçekten veriyor.

belli bir saate kadar uyuyamayınca oluyor maalesef :KK43:
ben de hep, sevdiklerimden önce öleyim diye dua ederdim ağlaya ağlaya
ama hep benden önce öldüler..
diyeceğim o ki, Allah sabrını gerçekten veriyor.
Yok mu bu duygudan kurtulmanin bir yolu? Gercekten delirmekten korkuyorum

korku beynimizin ürettiği bir şeydir. Korktuğumuz şeyin tam tersini yaparak -yaşayarak- üstesinden gelinir.
Şu an ölümden korkuyorsanız, hayatınızda kaçmaya çalıştığınız bir takım sorunlar var demektir.
Sorunlarla yüzleşmeye korktuğunuz için beyniniz en son çare olarak ölümü karşınıza çıkartıyor.
başkalarının ölmesinden korku ise, vicdan ile ilgilidir.
Onları daha sık arayarak, yanlarında olarak, ya da içinize dönüp, 'ben ne eksik yaptım ilişkimde' diye sorup, ona göre davranarak çözebilirsiniz.
hayata karşı ise, nerede kendinizi eksik hissediyorsunuz, neyden geri kaldığınızı düşünüyorsunuz, nerede geç kalmışlık yaşıyorsunuz bunları uzun uzun kendinize sorun.
Ölüm hepimizin yaşayacağı bir olay. Kaçışı yok. Önemli olan hayatı yaşamak. Korkunuzu ancak, hayatınızı güzel yaşarsanız atlatırsınız.
Kendinize bir liste yapın, yapmak istediklerinizi, yapamadıklarınızı tek tek onları yapmaya başlayın. Her maddede kendinizi daha hafiflemiş hissedeceksiniz.
emin olun, hem hayat kaliteniz yükselecek hem mutlu olacaksınız hem de bu korkunuza ilerde gülüp geçeceksiniz.

korku beynimizin ürettiği bir şeydir. Korktuğumuz şeyin tam tersini yaparak -yaşayarak- üstesinden gelinir.
Şu an ölümden korkuyorsanız, hayatınızda kaçmaya çalıştığınız bir takım sorunlar var demektir.
Sorunlarla yüzleşmeye korktuğunuz için beyniniz en son çare olarak ölümü karşınıza çıkartıyor.
başkalarının ölmesinden korku ise, vicdan ile ilgilidir.
Onları daha sık arayarak, yanlarında olarak, ya da içinize dönüp, 'ben ne eksik yaptım ilişkimde' diye sorup, ona göre davranarak çözebilirsiniz.
hayata karşı ise, nerede kendinizi eksik hissediyorsunuz, neyden geri kaldığınızı düşünüyorsunuz, nerede geç kalmışlık yaşıyorsunuz bunları uzun uzun kendinize sorun.
Ölüm hepimizin yaşayacağı bir olay. Kaçışı yok. Önemli olan hayatı yaşamak. Korkunuzu ancak, hayatınızı güzel yaşarsanız atlatırsınız.
Kendinize bir liste yapın, yapmak istediklerinizi, yapamadıklarınızı tek tek onları yapmaya başlayın. Her maddede kendinizi daha hafiflemiş hissedeceksiniz.
emin olun, hem hayat kaliteniz yükselecek hem mutlu olacaksınız hem de bu korkunuza ilerde gülüp geçeceksiniz.
Cok guzel oneriler. Cok tesekkur ederim. Ama zaten ben fazla sorguladigim icin problem yasiyorum. Sevdiklerimin basina gelen her kotu olayda sorumlu hissediyorum. Onlari korumak ve iyi yasatmak zorundaymisim hissine kapiliyorum.elimden gelen her seyi yapiyorum. En onemlisi de ölürlerse yasayamam katlanamam diye cok korkuyorum. Umarim gecicidir bu durum.

Bende eskiden çok korkar ağlar sızlardım.
Ama ölümü kabullenmem gerekiyor ben veya sevdiklerim önce veya sonra ölücez önemli olan hayırlı bir ömür yaşamak ve hayırlı bir de ölüm dilemek Allahtan diye diye çok azaldı benim ki. Çare yok ölüme kimin önce gideceği de belli değil bize düşen dua etmek. Yoksa kötü bir psikoloji gerçekten.

Güzel olan ölüme gitmek değil, hazırlanmaktır, demişler.
İnsan ölümden neden korkar ki?
Tam tersi bence, Rabb'ine kavuşmanın sevincini tatmalıdır.
Ölümden korkmanın sebebi bence, imân'ın eksikliği, veyahut tam yapılmamasıdır.
Tamam ben de dört dörtlük biriyim demiyorum ama,
er ya da geç, her canlı ölümü tadacaktır. Herkes, herşey gelip geçicidir.
Bu sorunu atlatmak için, ne hekim'e ne başka birine başvurmaktır.
Oturup tekrar sâkin bir şekilde yaptıklarını düşünmektir. Allah'a yönelmektir :)

Merhaba..
Doğumuma çok az kaldı ve bende bu hamileliğimin başından beri ya bana ya bebeğime bişey olacak korkusu vardı.
Ama şuan ben ölecekmişim de çocuklarım arkamda kalacakmış gibi geliyor.
Sezeryandan korkuyorum, birde varislerden dolayı pıhtı atma ihtimali varmış. Normal doğuramıyorum kalp damar cerrahı izin vermedi.
Birde kızım iyice strese girdi kardeşi gelse rahatlayacak ne olacağını kestiremeyecek küçüklükte.. o küçücük haliyle neler düşünüyor bilmiyorum..
Geçen bir kitap okuyorduk. Şelale resmi vardı ben burayı biliyorum dedi.
Nereden bildiğini sordum. Rüyasında görmüş dudaklarını büzdü beni orada bırakıp gittin dedi. Sürekli bana sarılıp seni bırakmıycam diyor.
Sanırım hamilelik psikolojisi ama nasıl aşarım bilmiyorum. Çünkü önceden böyle bi huyum yoktu. Korkularımda çok yoktur..
Bana bi akıl verin.. napıyım, nasıl aşıyım bu durumu?

Merhaba..
Doğumuma çok az kaldı ve bende bu hamileliğimin başından beri ya bana ya bebeğime bişey olacak korkusu vardı.
Ama şuan ben ölecekmişim de çocuklarım arkamda kalacakmış gibi geliyor.
Sezeryandan korkuyorum, birde varislerden dolayı pıhtı atma ihtimali varmış. Normal doğuramıyorum kalp damar cerrahı izin vermedi.
Birde kızım iyice strese girdi kardeşi gelse rahatlayacak ne olacağını kestiremeyecek küçüklükte.. o küçücük haliyle neler düşünüyor bilmiyorum..
Geçen bir kitap okuyorduk. Şelale resmi vardı ben burayı biliyorum dedi.
Nereden bildiğini sordum. Rüyasında görmüş dudaklarını büzdü beni orada bırakıp gittin dedi. Sürekli bana sarılıp seni bırakmıycam diyor.
Sanırım hamilelik psikolojisi ama nasıl aşarım bilmiyorum. Çünkü önceden böyle bi huyum yoktu. Korkularımda çok yoktur..
Bana bi akıl verin.. napıyım, nasıl aşıyım bu durumu?

Öncelikle Allah'ın izniyle herşey yolunda olacaktır, doğumunda dilerim herhangi bir sorun yaşamazsın. Bu bence tamamen doğum psikolojisi, yani seni olumsuz etkileyen ne varsa uzak durmaya bak. Rahatlamaya özen göster, iyi düşünmeye çaba sarf et. Kızınla ilgilen, onunla iyi şeylerden bahsedin, doğacak olan kardeşinden, yapacaklarınızdan vs. Yani ufaktır daha çabuk etkilenir, o yüzden ona birşey hissettirmemeye, belli etmemeye özen göster.
Bu görülen rüya illâki çıkacak diye bir şey yok, dejavu'dur. Yani tabi çocukların düşünceleri kalpleri temizdir, ve tabii ki hazırlıklı olmak gerekir, ölümlü kalımlı dünya deyip daha da korkutmak istemezdim, lâkin rahatlamaya çalışmalısın. Hem ruhen, hem bedenen. Benim önerebileceğim şey ise; ilk önce yakın bulduğun kişiden ziyade, psikiyatriste veyahut doktor/ ebeye danışman olacaktır. Ona göre de tedbirini alabilirsin. Ama kendi başına hareket etmemeye özen göster. Eğer eşinin de yardımcı olabileceğini, veyahut destek olabileceğini düşünüyorsan ona da anlatmayı dene.

CEREn merhaba sen bunu yazalı beş yıl olmuş ama ben şuan seninle tamamen ayni durumdayım instagram kullanıcı İsmim @anisyareading lütfen bunu okuyorsan Bana Yazar mısın seninle aynıyım şuan ve çok kötüyüm

Kizlar selam. Uzun suredir ölüm korkusu yasiyorum. Yalnizca kendim icin degil sevdiklerimin de olmesinden cok korkuyorum. Uyuyamiyorum bu yuzden. Sabahlara kadar oturuyorum. Insanlari kirdiysam ölurler ve ozur dileyemem diye dusunup korkuyorum. Surekli aklimda olum var. Bunun nedeni nedir? Ve nasil bir cozum bulabilirim? Cok zor durumdayim. Nolur yardim edin.
bu korku bendede var bence bir çok kişide var. hastalıktan dolayı ve haberler sürekli ölüm haberleri cok arttı cevremizde daha bu yaşar dediğimiz insanlar hep gitti bende çok korkuyorum

CEREn merhaba sen bunu yazalı beş yıl olmuş ama ben şuan seninle tamamen ayni durumdayım instagram kullanıcı İsmim @anisyareading lütfen bunu okuyorsan Bana Yazar mısın seninle aynıyım şuan ve çok kötüyüm
ölümden korkmuyorum diyen kisi yoktur bence.icten ice de olsa hepimizde var ayni korku.ölmekten,sevdiklerimizin ölmesinden korkuyoruz.
Zaman zaman bnede bunu yogun bir sekilde yasiyorum.uykuda ölmekten korktugum dönemler oluyor ve uyumuyorum.gözlerim kivraniyor yorgunluktan ama auyumak istemiyor beynim.
bne bu durumun eksik imandan kaynaklandigini düsünüyorum.Dini vazifelerimi yeterince yerine getirmedigim icin hazir olmadan ölmek korkusu daha cok benimki.ve böyle durumlarda rabbime daha cok iabdet edip vicdanimi rahatlatiyorum,huzur buluyorum.Huzur inan ki dinimizde.Ne derece inannclisin bilmiyorum ama benden sana tavsiye,yüzünü daha fazla Allaha dön,rahatlayacaksin bz korkulardan

sevgiyle kal

Back