- 14 Nisan 2022
- 507
- 501
Size bir olay anlatayim. Bir ara bi his bi korku vardiicimde ama nasil kotu anlatamam. Sanki dunyam basima yikilmis. Her seyden nem kapiyorum falan. Sonra uzun sure yani bir kac hafta boyle devam etti. Bir gun tv izlerken farkettim ki o donem izledigim karamsar dizi psikolojimi bozmus. Insan bazen hayatin rutinlestigi, yordugu donemlerde duydugu gordugu hatta dusundugu her seyden farkinda olmadan korkulara kapiliyor. Sizde 3 ay olmus dogum yapali. Annelik kaygisi, hormonlar, bebegime bakamam ya da bensiz kalir korkulari dusunceleri, rutinlesmis yorucu durumlariniz bunlara sebep olmustur. Heleki su doneminizde cok normal. Bir arkadasim vardi oglum 5 yasina gelmeden olecegimi hissediyorum o bensiz ne yapar dedi durdu yillarca simdi cocuk 2. Sinifa gidiyor endiselenmeyin hormonlarinizin ve beyninizin oyunlari. Bir cok faktor sebep olur bu dalgalanmalara. Bu arada biliyor muydunuz?: insan beyni dusunulen, hayal edilen, duyulan ve gorulen cogu seyi insana yasanmis gibi hissettirme egilimindedir. O yuzden cogu kez aklimiza gelen basimiza gelir. Farketmeden o yollarda yururuz cunku inaniriz dusunduklerimize. İyiki sadece ilkel beynimizle yasamiyoruz ki bunlari baskiliyoruz. Simdi sizde yeni anne olmanin getirileri de var cok hassas ve hormoblarin icgudulerin on planda oldugu bir surec. Cok normal hemde çooookk. Bebeginizede sizede saglik ve mutluluk diliyorum. Omru guzel olsun çiçeginizin.