Ölüm Acisi Diyorum Geçer Mi?

sizin yazıları okuyunca devamını okuyamadım baba deyince bende hersey kopuyor. 15 yaşında babamı kaybettım daha dün gibi 7 yıl olacak ama hala aynı acıyı yaşıyrumm :5::5::5: ikinizinde başı sağolsun

Sagol canim, senin de basin sagolsun. Huzur icinde, cennet mekanlarda yatsin babacigin.

.

Sizin de basiniz saolsun mekani cennet olsun. Benim dedemle annanem birbirlerine asikti ve annanem hic biseyinden tiksinmedi gocunmadi son zamanlarinda ona o bakti ( son zamanlarda yatalak olacak duruma gelmisti) sanirim annanem olmasa benim de dedeme oyle bakamazlardi. Dedenize bu konuda cok uzuldum nasil bi insan yardima ihtiyacı olan nur yuzlu ton ton dedelerine babalarina bakmaz ki nasil yani, keske yasasa da ben baksam ona ben tarasam saclarini ben cikartsam dolastirsam onu
Allahim tam da alismistim devam ediyordum hayatima yine girdi ruyama hatirlatti kendini neye ugradigimi sasirdim ben ona sarildm o bana sarildi ozledigimizi soyledim ruyamda agladim kalktigimdada agliyodum durduramadim kendimi kimseylede paylasamiyorum anneme soylesem oda aglama krizleri geciriyo, bi arkadas bana deden senden dua bekliyodur dedi suan ben musait degilim ozel durumumdan dolayi anneme soyledim o kuran okuycak ruhuna , bende bu guzel gunlerde onun adina bi yardimda bulunmak istiyorum kendi harçlıklarimla belki de tek ihtiyaci olan budur orda, sanirim o da unutulmak istemiyor
Siz de gorurseniz ruyanizda hatta ruyanizda degil simdi bile akliniza geldikce ruhuna dualae bagislayin her duada onun oralarda daha da guclendigini mutlu oldugunu dusunun ben suan o sekilde kendimi telkin etmeye calisiyorum
Tekrar basiniz saolsun rabbim sabirlar versin

Saol amin. masallah annanene oda melek gibi bi insanmis , ben nenelerimin ikisinide sevemedim malesef ama dedem melek gibi insandi allahim seninde benimde dedemizi cennetine alir insallah. dedem hayatayken tasinmayi dusunuyorduk ve babamla ben dedeminde bizim yanimizda kalmasini hayal ederdik ama malesef olmadi. benim dedemde bazen ruyalarima gelir hele yeni vefat ettigi zamanda daha cok gelirdi. ama cok fazlada uzulme artik , cok zor bi durum sevdigin birini kaybetmek ozluyorsun cunku ama er yada gec allah herkesi alacak yanina , onlar yalan dunyadan gercek dunyaya gittiler insallah orda mutlu ve huzurlulardir. bizim elimizden gelen seyler onlara dua etmek onlarin adina iyilik etmek onlarda mutlu olurlar.

Aradan yillar gecmisti halbuki, unutmam lazimdi belki de gercekten unutmustum da bu bir uyariydi, cunku o unutulmak istememisti...
Insanin en sevdigi hic unutulmayi hak eder mi? Ben istedim cok istedim unutmayi ama o buna izin vermedi bunca telasimin arasindan hic aklimin ucunda yokken cikip ruyalarima giriverdi, sen nerden çıktın? Hemde hic aklimda yokken?
Yillar sonra tam toparlandim derken tekrar aglayarak uyanmis oldum, aglamak rahatlatir derler ya rahatlatsa bile care olmuyor..hastalik degilki bu caresi de olsun sadece boğaz dugumleniyor, gozler çesmeye donuyor ve hatirliyorsunuz onu yasananlari, yasayacaklarinizi...
Ben yillar önce dedemi kaybettim, o benim icin sadece bir dede degildi kesinlikle, o benim icin bir babaydi, arkadasti, abiydi... en önemlisi ben onun icin herseydim.. kizlar ölürken bile benim adimi sayikladi biliyor musunuz bana okadar düşkünduki anlatamam beni o buyuttu zaten. Peki ben ne yaptim? "Ööf dede isim var arkadaslarimla gidicem" keske bu cümleyi diyip arkadaslarimla gitmeseydim de onun yerine ona son kez sarılma öpme firsatim olsaydi, onu ondan sonra hic canli görmedim farkli sehirlerdeydik sehrime döndüm dedeme doyamadan.. nerden bilebilirdimki?
Ruyalarim hep ayni bilincim acik gidiyorum yanina sorular soruyorum, sariliyorum bugun de gordum tam toparlanmisken tam alismaya baslamisken cikti girdi ruyama ozledim dedi ben de ozledim dedim sarildik agladik bittigini hissettim ruyamda bitmesin istedim ama bitti iste uyandim bugun birsuru onemli isim var bugün halletmem gereken ama kendimi toparlayamiyorum butun gun eve kapanip aglamak istiyorum. Her aci geçer geçebilir ama bu acı geçmiyor işte naparsam yapim istedigim kadar unuttum ben iyiyim diyim, yine cikiyor karsima
Ölümünün ilk zamanlari hergun gordum rüyamda hep ayni ruyalar herkes ruya oldugunun farkinda hep yanina gidiyorum ona nereye gittigini gittigi yerde nasıl oldugunu soruyorum sonra ozledigimizi söyleyip sariliyoruz birbirimize..
Dede de neymis evlat acisi baba anne acisi kadar eder mi demeyin öyle bir ediyor ki, ben nasil bilemedim degerini allah beni kahretsin yaziklar olsun bana, nasil öpmedim sarilmadim ona doya doya nasil yaptim böyle biseyi, hayattayken bana sadece ona degil herhangi birine sarilmak öpmek ölum gelirdi istemezdim onu kaybedecegimi bilseydim sarip sarmalamazmiydim öpmezmiydim ellerinden ayaklarindan... hic bir tarifi yok bu acinin, hicbir caresi de yok sadece yazmak anlatmak icimi dökmek istedim. Bizler ne kadar da nankörüz ne kadar şimarigiz bukadar guzel insanlarin degerini bilmiyoruz, hep kaybettik mi dank ediyoruz.
Sevdiklerinizin degerini bilin, hatta gidin doya doya sarilin onlara hazir sarilabiliyorken gidin onlara onlari cok cok sevdiğinizi soyleyin, ben soyleyemedim sarilamadim bunlari yapamadan gitti....
Unutmayin bir sabah kalktiginizda sevdiğiniz insan yaninizda olmayabilir, ölüm cok vefasiz... hic veda ettirmeden sessizce alip goturuyor ve siz en yakininizdakinin gidisini hic birsey yapamadan öylece izliyorsunuz.. keske bir firsatim olsaydi da cok guzel bir veda edebilseydim
Nur icinde yat benim güzel dedem, mezarına gelmiyorum degil gelemiyorum bana da hak ver korkuyorum herseyi hatirlamaktan.. yaptigim her hata icin, sana yasattigim her aci icin özür dilerim, bana da lanet olsun. Seni cok özledim, çoook. Artik gelme de diyemiyorum ruyalarima cunku ruya da olsa sarilabiliyorum sana ve kovmak istemiyorum seni canini acitmak istemiyorum. Nolur beni de al yanina telafi ediyim butun hatalarimi bak söz veriyorum en cok seni severim ben! En cok seni....

cok iyi anliyorum ben de yasadim. gözü hep kapidaymis gelecek mi diye. gidemedim vakit var sandim iyi iyilesecek sandim. yüregime öyle bir aci otudu ki o gece. ertesi gü hemen babami aradim dedem nasil diye. gel dese hemen bilet alacaktim borc harc. ama deden vefat etti dün gece dedi. sabahin erken saatlerinde aramistim hemen defin islemlerine baslamisla yetisemedim. üstelik babam cok sucladi beni gitmedim diye. ben de kendimi sucladim. geceleri uyaniyorum aklima geliyor. uzaktayim o hala orda yasiyor saniyorum. son zamanlar telefonda kimseyle konusmuyordu bir benle. agabeyimle konustum aglaya aglaya. icin rahat olsun en cok seni seviyordu torunlar arasinda dedi. daha kötü oldum. hep dua ediyorum Allah'im dedem sesimi duysun onu cok seviyorum diyorum. cünkü hayattayken hic söylemedim ona bunu. ama onu cok seviyorummmm:43::43::43::43::43::43:

Allah rahmet eylesin dedelerimize mekanilari cennet olsun Amin

ben 10 yaşındaydım babam vefat ettiğinde.babam öyle iyi biriydiki neden aldın Allahım onu bizden diye ağlardım hep.annemle 1 kez tartıştıklarını görmemiştim.hep aşkım bebeğim derdi anneme.çok hoşuma giderdi benimde.kucağından inmezdim akşam olsada gelse diye kapıda beklerdim.

38 yaşındaydı vefat ettiğinde.hastalanmasıyla vefat etmesi 15 ay içinde oldu.şimdi 27 yaşındayım acısı geçmedi geçmezde.baba eksikliğini küçücük yaşımda gördüm.

Anne baba herşeyden önemli:43:

cok iyi anliyorum ben de yasadim. gözü hep kapidaymis gelecek mi diye. gidemedim vakit var sandim iyi iyilesecek sandim. yüregime öyle bir aci otudu ki o gece. ertesi gü hemen babami aradim dedem nasil diye. gel dese hemen bilet alacaktim borc harc. ama deden vefat etti dün gece dedi. sabahin erken saatlerinde aramistim hemen defin islemlerine baslamisla yetisemedim. üstelik babam cok sucladi beni gitmedim diye. ben de kendimi sucladim. geceleri uyaniyorum aklima geliyor. uzaktayim o hala orda yasiyor saniyorum. son zamanlar telefonda kimseyle konusmuyordu bir benle. agabeyimle konustum aglaya aglaya. icin rahat olsun en cok seni seviyordu torunlar arasinda dedi. daha kötü oldum. hep dua ediyorum Allah'im dedem sesimi duysun onu cok seviyorum diyorum. cünkü hayattayken hic söylemedim ona bunu. ama onu cok seviyorummmm:43::43::43::43::43::43:

Allah rahmet eylesin dedelerimize mekanilari cennet olsun Amin

Canim arkadasim inan hemen hemen ayni seyleri yasamisiz. Bana da benim uzuntum kendime yetmezmis gibi gelip en cok seni severdi ölürken bile adini sayikladi dediler allah askina bu denilecek laf mi ne kadar kötü hissettigimi nasil vicdan azaplari cektigimi anlatamam. Ben de hic ona onu sevdiğimi soylemedim yanina gittigimde icten hic sarilmadim ona hakettigi ilgiyi gosteremedim 1 ay sonra yanina gidecektim yetişemezsiniz dedi yetisemedik... o da hissetmisti öleceğini biz kuruntu yapiyor diye kizmistik ona ahh nasil pismanim nasil atlayip arabaya solugu yaninda almadim nasil.... insan hissediyo ama biliyo musunuz ben dedem ölmeden bi hafta önce hic ortalikta bisey yokken sürekli onu dusunuyodum onun anilarini, onu arkadaslarima anlatiyodum hicte normal hayatta yaptigim bisey degildi sonradan anladimki ben aslinda neler olacagini hissetmisim...
Insallah obur dunyada karsilarisiz da doya doya sarilir operim, ona onu sevdigimi söylerim

Mekanı cennet olsun ben de 4 yıl kadar önce dedemi kaybettim
aylarca inanamadım gittiğine çünkü aynı senin gibi birbirimize çok düşkündük
ama yaralar kabuk bağlıyor, hayat devam ediyor..
Allah sabır versin

Saol amin. masallah annanene oda melek gibi bi insanmis , ben nenelerimin ikisinide sevemedim malesef ama dedem melek gibi insandi allahim seninde benimde dedemizi cennetine alir insallah. dedem hayatayken tasinmayi dusunuyorduk ve babamla ben dedeminde bizim yanimizda kalmasini hayal ederdik ama malesef olmadi. benim dedemde bazen ruyalarima gelir hele yeni vefat ettigi zamanda daha cok gelirdi. ama cok fazlada uzulme artik , cok zor bi durum sevdigin birini kaybetmek ozluyorsun cunku ama er yada gec allah herkesi alacak yanina , onlar yalan dunyadan gercek dunyaya gittiler insallah orda mutlu ve huzurlulardir. bizim elimizden gelen seyler onlara dua etmek onlarin adina iyilik etmek onlarda mutlu olurlar.

Insallah oyledirler mutlu ve huzurlu... allah gunahlarini affetsin canlari yanmasin yeter. Benimde ilk zamanlar hep ruyalarimdaydi oyuzden cok zor toparlandim. Her gördüğümde de sordum nasilsin gittigin yerde rahatmisin dedim hepsinde ama dedem hic cevap vermedi yinede mutlu gorunuyodu umarim oyledir mutludur... benim ruyam bana isaretti belki, belki sizin bu konuyu okumanizda tesaduf degildir onlari kendilerini unutturmuyor ve suan bizden dua istiyorlar belki bu gun dua edelim onlar icin...

Canim arkadasim inan hemen hemen ayni seyleri yasamisiz. Bana da benim uzuntum kendime yetmezmis gibi gelip en cok seni severdi ölürken bile adini sayikladi dediler allah askina bu denilecek laf mi ne kadar kötü hissettigimi nasil vicdan azaplari cektigimi anlatamam. Ben de hic ona onu sevdiğimi soylemedim yanina gittigimde icten hic sarilmadim ona hakettigi ilgiyi gosteremedim 1 ay sonra yanina gidecektim yetişemezsiniz dedi yetisemedik... o da hissetmisti öleceğini biz kuruntu yapiyor diye kizmistik ona ahh nasil pismanim nasil atlayip arabaya solugu yaninda almadim nasil.... insan hissediyo ama biliyo musunuz ben dedem ölmeden bi hafta önce hic ortalikta bisey yokken sürekli onu dusunuyodum onun anilarini, onu arkadaslarima anlatiyodum hicte normal hayatta yaptigim bisey degildi sonradan anladimki ben aslinda neler olacagini hissetmisim...
Insallah obur dunyada karsilarisiz da doya doya sarilir operim, ona onu sevdigimi söylerim

insallah canim

inanirmisin ben de ona 1 ay sonra gelecegim dedim enson konustugumuzda. güldü sen iyi ol, mutlu ol olurda göremezsek hep dualarimdasin dedi bana. sonra ögrendim o siralar herkesle ayri ayri vedalasir gibi konusmus.

kalpkalbe karsidir eminim bizim sevgimizi biliyorlardi. yüregini ferah tut.

Mekanı cennet olsun ben de 4 yıl kadar önce dedemi kaybettim
aylarca inanamadım gittiğine çünkü aynı senin gibi birbirimize çok düşkündük
ama yaralar kabuk bağlıyor, hayat devam ediyor..
Allah sabır versin

Evet yaralar kabuk bağlıyor ama ya iz birakiyor yada o kabuk dusuyor yeniden ilk gunki gibi kaniyor. Hic bir caresi de yok, hastalik gibi degil ki caresizsin yapacak hicbisey yok sadece kendini yiyip bitiriyorsun etradindakiler hepimiz oraya gidicez diye teselli etmeye çalışıyor ama onlar da biliyor hicbir ise yaramadığını.. sizinde basiniz saolsun mekanı cennet olsun. Dedeler baba gibi olur mu diyolar oluyormus iste..

Allah mekanını cennet etsin dedenizin. kızım doğmadan, babam dede olmadan önce yazdıklarınızı okusam belki bu kadar anlayamazdım sizi çünkü hiç dede, nine bilmedim ben ama şimdi babam için kızımın ne demek olduğunu görünce anlıyorum DEDE neymiş.

Bence yine de şanslısınız, dedeniz ile ne güzel zamanlar geçirmişsiniz, sevgisini tatmışsınız.

Herkes kendi yaşadığını bilir. baba, dede, dayı kaybı hep üzer insanı buna bir acı katsayısı koymak doğru değil bence. Kardeşini, babasını, yakınını kaybeden herkese Allah sabırlar versin. Mekanları cennet olsun.

Kesinlikle dedemle vakit gecirebildigim, bukadar guzel bi insanin torunu oldugum için cok sansliyim. Herkesin bi "es" profili olurya her kiz babasi gibi birini ister hani rabbim bana dedem gibisini nasip etsin dedem benim herseyimdi inanin baba anne acisina da es olabiliyor bazi ölümler..
Amin cok tesekkur ederim dualariniz icin

insallah canim

inanirmisin ben de ona 1 ay sonra gelecegim dedim enson konustugumuzda. güldü sen iyi ol, mutlu ol olurda göremezsek hep dualarimdasin dedi bana. sonra ögrendim o siralar herkesle ayri ayri vedalasir gibi konusmus.

kalpkalbe karsidir eminim bizim sevgimizi biliyorlardi. yüregini ferah tut.

Suan tekrar duygularim kabardi, gozlerim doldu sen anlatinca allahim ne kadarda guzel insanlar, onlarin da iclerine dogmus demekki benim dedemde helallik almis herkesten, simdi bunlar geldi aklima yine kotu oldum sana da ayni seyleri tekrar yasattigim icin ozur dilerim

Suan tekrar duygularim kabardi, gozlerim doldu sen anlatinca allahim ne kadarda guzel insanlar, onlarin da iclerine dogmus demekki benim dedemde helallik almis herkesten, simdi bunlar geldi aklima yine kotu oldum sana da ayni seyleri tekrar yasattigim icin ozur dilerim

olur mu hic bana da yazmak iyi geldi zaman gectikce hep icimde yasamaya basladim kimseyle böyle acik konusamiyorum.
Ölüm herkese gelecek bir gün önemli olan iyi insan olabilmek.
bak sevdirmisiz kendimzi ya büyük hatalar yapsaydik da bize kirgin, affetmeden göcselerdi.
önemli olan böyle güzel insanlarin yüreginde sevgiyle var olabilmek.

Aradan yillar gecmisti halbuki, unutmam lazimdi belki de gercekten unutmustum da bu bir uyariydi, cunku o unutulmak istememisti...
Insanin en sevdigi hic unutulmayi hak eder mi? Ben istedim cok istedim unutmayi ama o buna izin vermedi bunca telasimin arasindan hic aklimin ucunda yokken cikip ruyalarima giriverdi, sen nerden çıktın? Hemde hic aklimda yokken?
Yillar sonra tam toparlandim derken tekrar aglayarak uyanmis oldum, aglamak rahatlatir derler ya rahatlatsa bile care olmuyor..hastalik degilki bu caresi de olsun sadece boğaz dugumleniyor, gozler çesmeye donuyor ve hatirliyorsunuz onu yasananlari, yasayacaklarinizi...
Ben yillar önce dedemi kaybettim, o benim icin sadece bir dede degildi kesinlikle, o benim icin bir babaydi, arkadasti, abiydi... en önemlisi ben onun icin herseydim.. kizlar ölürken bile benim adimi sayikladi biliyor musunuz bana okadar düşkünduki anlatamam beni o buyuttu zaten. Peki ben ne yaptim? "Ööf dede isim var arkadaslarimla gidicem" keske bu cümleyi diyip arkadaslarimla gitmeseydim de onun yerine ona son kez sarılma öpme firsatim olsaydi, onu ondan sonra hic canli görmedim farkli sehirlerdeydik sehrime döndüm dedeme doyamadan.. nerden bilebilirdimki?
Ruyalarim hep ayni bilincim acik gidiyorum yanina sorular soruyorum, sariliyorum bugun de gordum tam toparlanmisken tam alismaya baslamisken cikti girdi ruyama ozledim dedi ben de ozledim dedim sarildik agladik bittigini hissettim ruyamda bitmesin istedim ama bitti iste uyandim bugun birsuru onemli isim var bugün halletmem gereken ama kendimi toparlayamiyorum butun gun eve kapanip aglamak istiyorum. Her aci geçer geçebilir ama bu acı geçmiyor işte naparsam yapim istedigim kadar unuttum ben iyiyim diyim, yine cikiyor karsima
Ölümünün ilk zamanlari hergun gordum rüyamda hep ayni ruyalar herkes ruya oldugunun farkinda hep yanina gidiyorum ona nereye gittigini gittigi yerde nasıl oldugunu soruyorum sonra ozledigimizi söyleyip sariliyoruz birbirimize..
Dede de neymis evlat acisi baba anne acisi kadar eder mi demeyin öyle bir ediyor ki, ben nasil bilemedim degerini allah beni kahretsin yaziklar olsun bana, nasil öpmedim sarilmadim ona doya doya nasil yaptim böyle biseyi, hayattayken bana sadece ona degil herhangi birine sarilmak öpmek ölum gelirdi istemezdim onu kaybedecegimi bilseydim sarip sarmalamazmiydim öpmezmiydim ellerinden ayaklarindan... hic bir tarifi yok bu acinin, hicbir caresi de yok sadece yazmak anlatmak icimi dökmek istedim. Bizler ne kadar da nankörüz ne kadar şimarigiz bukadar guzel insanlarin degerini bilmiyoruz, hep kaybettik mi dank ediyoruz.
Sevdiklerinizin degerini bilin, hatta gidin doya doya sarilin onlara hazir sarilabiliyorken gidin onlara onlari cok cok sevdiğinizi soyleyin, ben soyleyemedim sarilamadim bunlari yapamadan gitti....
Unutmayin bir sabah kalktiginizda sevdiğiniz insan yaninizda olmayabilir, ölüm cok vefasiz... hic veda ettirmeden sessizce alip goturuyor ve siz en yakininizdakinin gidisini hic birsey yapamadan öylece izliyorsunuz.. keske bir firsatim olsaydi da cok guzel bir veda edebilseydim
Nur icinde yat benim güzel dedem, mezarına gelmiyorum degil gelemiyorum bana da hak ver korkuyorum herseyi hatirlamaktan.. yaptigim her hata icin, sana yasattigim her aci icin özür dilerim, bana da lanet olsun. Seni cok özledim, çoook. Artik gelme de diyemiyorum ruyalarima cunku ruya da olsa sarilabiliyorum sana ve kovmak istemiyorum seni canini acitmak istemiyorum. Nolur beni de al yanina telafi ediyim butun hatalarimi bak söz veriyorum en cok seni severim ben! En cok seni....

Başınız sağ olsun.
Allah rahmet eylesin.
Belki ölüm acısı tek başına katlanılabilir bir şeydir, bilmiyorum.
Ama o kendini sorgulamalar, suçlamalar, keşkeler, daha şunları yapacaktık'lar bitmiyor,
onlar hiç bitmiyor sanırım.

Ve geride kalanlar..
Mesela bugün yasınızı tuttuğunuz dedeniz için ağlarken yarın Allah korusun başka bir sevdiğinize ölüm dokunuverse,
bu seferde hayıflanmalarınız, bu acı bambaşka demelerimiz tekrar başa saracaktır.

İnsanoğlu biraz böyle sanırım.

Son düzenleme:
olur mu hic bana da yazmak iyi geldi zaman gectikce hep icimde yasamaya basladim kimseyle böyle acik konusamiyorum.
Ölüm herkese gelecek bir gün önemli olan iyi insan olabilmek.
bak sevdirmisiz kendimzi ya büyük hatalar yapsaydik da bize kirgin, affetmeden göcselerdi.
önemli olan böyle güzel insanlarin yüreginde sevgiyle var olabilmek.
Evet cok sukur ki oyle affedilmeyecek kiracak hatalarimiz olmamis... benim en buyuk hatam yeterince ilgi sevgi gosteremememdi insallah bana kirilmamistir uzulmemistir. Cok iyisiniz gercekten tum yorumlariniz için cok tesekkur ederim

Başınız sağ olsun.
Allah rahmet eylesin.
Belki ölüm acısı tek başına katlanılabilir bir şeydir, bilmiyorum.
Ama o kendini sorgulamalar, suçlamalar, keşkeler, daha şunları yapacaktık'lar bitmiyor,
onlar hiç bitmiyor sanırım.

Ve geride kalanlar..
Mesela bugün yasınızı tuttuğunuz dedeniz için ağlarken yarın Allah korusun başka bir sevdiğinize ölüm dokunuverse,
bu seferde hayıflanmalarınız, bu acı bambaşka demelerimiz tekrar başa saracaktır.

İnsanoğlu biraz böyle sanırım.

Evet cok haklisiniz gidenin arkasindan aglayip pismanliklar yasiyorum ama bakıyorum hala yanimdakinin kiymetini bilemiyorum, illa hatalarimi anlamak icin onu kaybetmem(allah korusun) gerekiyor. Hala soyledigimizle yaptigimiz çelisiyor suan siz soyleyince fark ettim hic dusunmemistim bunu

Evet canım bizim için de öyle. İlk onsuz bayramımız.. en mutlu anımızda bir şey eksik kalıyor. En çok korktuğum şey de sesinin kulaklarımdan silinmesi. Dün gece telefonda konuşuyorduk rüyamda. O bile çok güzeldi aynı ses….
Benim gibi babasını kaybedenler bilir ki: benim bir tane babam vardı. Onunla birlikte bu kelime de toprak altına gömüldü. Ben şahsen bundan sonra kpederime bile baba demem, diyemem. Babama ait en kutsal hitabet bir tek ona özel kalacak.
Allah mekanlarını cennet etsin inşallah.

Çok haklısınız. Kimse kimsenin babası olamaz. Bende demiyorum, eşimin ailesinden kimseyle görüşmüyorum. Düğün arefesi, benim annecim babacım ne fedakarlıklar yaptılar, herşeyi alttan aldılar, ama eşimin ailesi burnumuzdan getirdi; onlar yüzünden neredeyse evlenemiyorduk. O kadar nefret ettiğim insanlara hele de babasına, baba falan demem. Amin inşallah, hepimiz orada buluşacağız inşanllah

Dedeleriyle bu denli yakin olamayanlar bilmiyor hani diyolar ya anne baba acisi gibi olmaz diye oyle bir oluyorki bende istem universiteye gittigimi gormesini gurulanmasini evlendigimi gormesini mutlu olmasini ama olmadi iste.. hic beklemedigimiz bi anda bi telefon geldi ve o artik yok denildi o nasil bi his anlatilmaz elim ayagim bosaldi tepki veremedim kendime gelemedim sonra aglama krizleri tabi... evine gittigimde bikac esyasini almistim ya sacini taradigi taragi almistim hala duruyodu saci okadar garip biseyki daha dun sacini taramis saci orda duruyo ama o yok bu hayatimin en buyuk kabusuydu evime getirdim onlari masama koydum bidaha dokunamadim bakip bakip agladim hep kendime gelemedim hayata tekrar atilamadim, sonra annem taragini aldi odamdan ben resimlerini kaldirdim baktim olucak gibi degildi cunku ne var ne yok sakladim hep biraz daha toparlandim en azindan surekli gozumun onunde olmamis oldu bütün o hatiralar...
Amin , insallah obur dunyada kavusuruz allah bu aciyi yasayan herkese sabirlar versin

Aynen canım dedeye baba gibi bağlıysan acı aynı acı. Bende sinir krizleri geçirdim sakinleştirici iğneyle ayakta durdum cenazenin peşinden 2 tane koskoca kadın zor tuttu beni nasıl bir acıysa deli gücü veriyor insana. Liseye başlıcaktım o dönem okuldan nefret ettim gitmek istemedim 1 sene asosyal takıldım millet eğlenirken ben köşede tek başıma takılıyordum acımı yaşıyordum çok sinirliydim yüreğim katılaşmıştı sanki. Anlatılmaz ki bu ya yaşayan bilir dedikleri çok doğruymuş.BENİM SANA TAVSİYEM BOL BOL YASİN OKU HEMDE ÜŞENMEDEN HER AKŞAM OKU ZATEN BİR BAŞLAYINCA ALIŞKANLIK OLUYOR. OKUMAYINCA KENDİNİ KÖTÜ HİSSEDİYORSUN.BU DÜNYADA ONLAR BİZE BAKTILAR. ŞİMDİ ONLARA BAKMA SIRASI BİZDE.DEDEM HEP ÖLE DERDİ ŞİMDİ BEN SİZE BAKIYIMDE ÖLÜNCEDE SİZ BANA BAKARSINIZ :14:

Aynen canım dedeye baba gibi bağlıysan acı aynı acı. Bende sinir krizleri geçirdim sakinleştirici iğneyle ayakta durdum cenazenin peşinden 2 tane koskoca kadın zor tuttu beni nasıl bir acıysa deli gücü veriyor insana. Liseye başlıcaktım o dönem okuldan nefret ettim gitmek istemedim 1 sene asosyal takıldım millet eğlenirken ben köşede tek başıma takılıyordum acımı yaşıyordum çok sinirliydim yüreğim katılaşmıştı sanki. Anlatılmaz ki bu ya yaşayan bilir dedikleri çok doğruymuş.BENİM SANA TAVSİYEM BOL BOL YASİN OKU HEMDE ÜŞENMEDEN HER AKŞAM OKU ZATEN BİR BAŞLAYINCA ALIŞKANLIK OLUYOR. OKUMAYINCA KENDİNİ KÖTÜ HİSSEDİYORSUN.BU DÜNYADA ONLAR BİZE BAKTILAR. ŞİMDİ ONLARA BAKMA SIRASI BİZDE.DEDEM HEP ÖLE DERDİ ŞİMDİ BEN SİZE BAKIYIMDE ÖLÜNCEDE SİZ BANA BAKARSINIZ :14:
Siz nekadar guzel hayirli bir torunsunuz, her gun yasin okuyosunuz sanırım, masallah gerçekten. Ben ne dogru duzgun kuran okuyabiliyorum ne usengecligimi yenebiliyorum.. ne kadar da guzel soylemis dedeniz "ben ölüncede siz bana bakarsiniz.." cok guzel bi söz, siz vasiyetini cok guzel yerine getiriyorsunuz emin olun darisi benim(bizim) basimiza

Siz nekadar guzel hayirli bir torunsunuz, her gun yasin okuyosunuz sanırım, masallah gerçekten. Ben ne dogru duzgun kuran okuyabiliyorum ne usengecligimi yenebiliyorum.. ne kadar da guzel soylemis dedeniz "ben ölüncede siz bana bakarsiniz.." cok guzel bi söz, siz vasiyetini cok guzel yerine getiriyorsunuz emin olun darisi benim(bizim) basimiza

1 sene üsenmeden okudum ama sonra iş güç derken aksatmaya başladım. keşke dedem kadar fedakar olabilseydim. Kuranı biliosam yine dedem sayesindedir yazları köyde üsenmeden alır arabayla bizi başka bir köyün kuran kursuna götürür çıkana kadarda beklerdi.Allah razı olsun emeği çok büyük üstümde.İlla arapçadan okumasanda olur canım türkçe çevrilmiş olanları var hiç değilse ordan okuyabilirsin.İnan çok ihtiyaçları var hatırlanmaya. Onlar bizi görüyor yaptıklarımızdan haberdar oluyor ben inanıyorum buna.

Back