Ölüm Acisi Diyorum Geçer Mi?

anabelmontero

idare edemem anne !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2014
2.284
1.248
163
Aradan yillar gecmisti halbuki, unutmam lazimdi belki de gercekten unutmustum da bu bir uyariydi, cunku o unutulmak istememisti...
Insanin en sevdigi hic unutulmayi hak eder mi? Ben istedim cok istedim unutmayi ama o buna izin vermedi bunca telasimin arasindan hic aklimin ucunda yokken cikip ruyalarima giriverdi, sen nerden çıktın? Hemde hic aklimda yokken?
Yillar sonra tam toparlandim derken tekrar aglayarak uyanmis oldum, aglamak rahatlatir derler ya rahatlatsa bile care olmuyor..hastalik degilki bu caresi de olsun sadece boğaz dugumleniyor, gozler çesmeye donuyor ve hatirliyorsunuz onu yasananlari, yasayacaklarinizi...
Ben yillar önce dedemi kaybettim, o benim icin sadece bir dede degildi kesinlikle, o benim icin bir babaydi, arkadasti, abiydi... en önemlisi ben onun icin herseydim.. kizlar ölürken bile benim adimi sayikladi biliyor musunuz bana okadar düşkünduki anlatamam beni o buyuttu zaten. Peki ben ne yaptim? "Ööf dede isim var arkadaslarimla gidicem" keske bu cümleyi diyip arkadaslarimla gitmeseydim de onun yerine ona son kez sarılma öpme firsatim olsaydi, onu ondan sonra hic canli görmedim farkli sehirlerdeydik sehrime döndüm dedeme doyamadan.. nerden bilebilirdimki?
Ruyalarim hep ayni bilincim acik gidiyorum yanina sorular soruyorum, sariliyorum bugun de gordum tam toparlanmisken tam alismaya baslamisken cikti girdi ruyama ozledim dedi ben de ozledim dedim sarildik agladik bittigini hissettim ruyamda bitmesin istedim ama bitti iste uyandim bugun birsuru onemli isim var bugün halletmem gereken ama kendimi toparlayamiyorum butun gun eve kapanip aglamak istiyorum. Her aci geçer geçebilir ama bu acı geçmiyor işte naparsam yapim istedigim kadar unuttum ben iyiyim diyim, yine cikiyor karsima
Ölümünün ilk zamanlari hergun gordum rüyamda hep ayni ruyalar herkes ruya oldugunun farkinda hep yanina gidiyorum ona nereye gittigini gittigi yerde nasıl oldugunu soruyorum sonra ozledigimizi söyleyip sariliyoruz birbirimize..
Dede de neymis evlat acisi baba anne acisi kadar eder mi demeyin öyle bir ediyor ki, ben nasil bilemedim degerini allah beni kahretsin yaziklar olsun bana, nasil öpmedim sarilmadim ona doya doya nasil yaptim böyle biseyi, hayattayken bana sadece ona degil herhangi birine sarilmak öpmek ölum gelirdi istemezdim onu kaybedecegimi bilseydim sarip sarmalamazmiydim öpmezmiydim ellerinden ayaklarindan... hic bir tarifi yok bu acinin, hicbir caresi de yok sadece yazmak anlatmak icimi dökmek istedim. Bizler ne kadar da nankörüz ne kadar şimarigiz bukadar guzel insanlarin degerini bilmiyoruz, hep kaybettik mi dank ediyoruz.
Sevdiklerinizin degerini bilin, hatta gidin doya doya sarilin onlara hazir sarilabiliyorken gidin onlara onlari cok cok sevdiğinizi soyleyin, ben soyleyemedim sarilamadim bunlari yapamadan gitti....
Unutmayin bir sabah kalktiginizda sevdiğiniz insan yaninizda olmayabilir, ölüm cok vefasiz... hic veda ettirmeden sessizce alip goturuyor ve siz en yakininizdakinin gidisini hic birsey yapamadan öylece izliyorsunuz.. keske bir firsatim olsaydi da cok guzel bir veda edebilseydim
Nur icinde yat benim güzel dedem, mezarına gelmiyorum degil gelemiyorum bana da hak ver korkuyorum herseyi hatirlamaktan.. yaptigim her hata icin, sana yasattigim her aci icin özür dilerim, bana da lanet olsun. Seni cok özledim, çoook. Artik gelme de diyemiyorum ruyalarima cunku ruya da olsa sarilabiliyorum sana ve kovmak istemiyorum seni canini acitmak istemiyorum. Nolur beni de al yanina telafi ediyim butun hatalarimi bak söz veriyorum en cok seni severim ben! En cok seni....

Maalesef diyorum baba acısı yanında dede bana çok hafif geldi.
Acını küçümsemiyorum ama Allah başka acı yaşatmasın. O zaman hangisi ağır anlarsın.

Maalesef diyorum baba acısı yanında dede bana çok hafif geldi.
Acını küçümsemiyorum ama Allah başka acı yaşatmasın. O zaman hangisi ağır anlarsın.

Katılıyorum.... Allah sıralı ölüm versin diyorlar ya...erken kaybedilen anne, baba, kardeş -evlat acısıyla kimse imtihan olmasın.

.

Katılıyorum.... Allah sıralı ölüm versin diyorlar ya...erken kaybedilen anne, baba, kardeş -evlat acısıyla kimse imtihan olmasın.

.

Hem de nasıl… bu söz çok doğru Allah sıralı ölüm versin. Her acı kendi içinde zor ama anneni babanı o toprağın altına koyup dönmek…
Ben iki dedemi de kaybettim ama babamdan sonra yüreğim hep boş. “baba” diye bağırmak istiyorum bazen boşluklara..

babannem 17 gün arayla hem kızını hem kocasını kaybetti. ikisinde ani bir hastalıktan çeke çeke vefat ettiler..sülalecek çok büyük acı yaşadık. ben bebeğimi kaybettim üzüntüden . şimdi bakıyorum babanneme bi yanı eksik ama hayat devam ediyor..

ben hep çok güzel anılarımızla hatırlamaya çalışıyorum hep gülen gözleriyle..

Arkadasim Allah rahmet eylesin,nur icinde yatsin,sen bilemezdin ki bôyle olacagini,kendine beddua etme,deden duysaydi cok kizardi sana.
Ölüm Allah'in emri ,hepimizin tadacagi bisey,yillar önce abimi kaybettik biz,hayat meger nasil degisiyor,cogu zaman diyorum nicin yanimizda degil,artik yok,artik bu dünyadaki münasebetimiz bitti :(((
Ama Allah gücünüde veriyor,birgün karsilasiriz diyorum...

Hem de nasıl… bu söz çok doğru Allah sıralı ölüm versin. Her acı kendi içinde zor ama anneni babanı o toprağın altına koyup dönmek…
Ben iki dedemi de kaybettim ama babamdan sonra yüreğim hep boş. “baba” diye bağırmak istiyorum bazen boşluklara..

Maalesef ben de aynı duyguyu çok iyi biliyorum. 3 yıl oldu ama hala adı geçince göz yaşlarıma engel olamıyorum. Her şeyde o geliyor akla. Torununu sevseydi, hep çalıştı bir rahat etseydi..şunu da tatsaydı, bunu görseydi...aman yalan dünya işte.

.

Maalesef ben de aynı duyguyu çok iyi biliyorum. 3 yıl oldu ama hala adı geçince göz yaşlarıma engel olamıyorum. Her şeyde o geliyor akla. Torununu sevseydi, hep çalıştı bir rahat etseydi..şunu da tatsaydı, bunu görseydi...aman yalan dünya işte.

.

Aynı şeyleri hissettim biliyor musun şimdi. Benim de 44 gün oldu bugün babamın melek olması..
Hala inanamıyorum yani belki kabul edemediğimden.
En çok sevdiği karpuzu yiyemedi bu sene..
Güneş gözlüklerini takamadı bu sene.
Arkasından telefonu masa üstünde kaldı günlerce..
Kardeşim babamın borcu var mı diye küçük esnafı geziyormuş. Eczanesi vardı hep ilaç aldığı. Oraya girmiş borcu var mı diye sormak için.. eczacı kardeşime demiş: Başak sizin kızınız mı? Kardeşim de ablamın demiş. Eczacı “o babanızın hayatıydı” demiş. Şimdi parka gidiyoruz.. bir sürü dede torununu sallıyor falan… yani o an yıkılıyorum..
Bir kere ne oldu biliyor musun? Parktayız pamuk şeker satılıyor. Kızım pamuk şeker istedi. İçinde boya var falan diye açıklama yaptım. Bana dedi ki: ama dedem alıyor bana.
Sanki var olan bir zaman gibi,sanki yaşıyormuş gibi anlattı o an.
Biliyorsun işte anlatılmaz, yaşanınca anlaşılır duygular.

Aynı şeyleri hissettim biliyor musun şimdi. Benim de 44 gün oldu bugün babamın melek olması..
Kardeşim babamın borcu var mı diye küçük esnafı geziyormuş. Eczanesi vardı hep ilaç aldığı. Oraya girmiş borcu var mı diye sormak için.. eczacı kardeşime demiş: Başak sizin kızınız mı? Kardeşim de ablamın demiş. Eczacı “o babanızın hayatıydı” demiş. Şimdi parka gidiyoruz.. bir sürü dede torununu sallıyor falan… yani o an yıkılıyorum..
Bir kere ne oldu biliyor musun? Parktayız pamuk şeker satılıyor. Kızım pamuk şeker istedi. İçinde boya var falan diye açıklama yaptım. Bana dedi ki: ama dedem alıyor bana.

Seni çok iyi anlıyorum. Daha fazla yorum yapamayacağım zaten. Ofiste niye ağladığımı insanlara açıklayamıyorum sonra. Yattıkları yer cennetten bir mekan olsun inşallah.
.

Oncelikle basiniz saolsun allah sabirlar versin
Ben babasiz büyüdüm babam vardi ama o zamanki islerinden dolayi cok az gorurdum zaten cok otoriter mesafeli biri olduğu icin olsa bile cok paylasimim olmadi babamla. Ama babam yokken dedem var maddi manevi hep yanimdaydi saygiyi sevgiyi merhameti ondan ogrendim, babam yerine koydum babamdan daha yakindi bana. Yani sizin babaniz sizin icin neyse benim dedemde benim icin oydu okadar değerliydi. Allah mekanlarini cennet etsin hepsinin sizin babanizinkini de benim dedeminkini de.

babannem 17 gün arayla hem kızını hem kocasını kaybetti. ikisinde ani bir hastalıktan çeke çeke vefat ettiler..sülalecek çok büyük acı yaşadık. ben bebeğimi kaybettim üzüntüden . şimdi bakıyorum babanneme bi yanı eksik ama hayat devam ediyor..

ben hep çok güzel anılarımızla hatırlamaya çalışıyorum hep gülen gözleriyle..

Ben hicbiseyiyle hatirlamak istemiyorum çünkü insan hatirlayinca farkina da variyor bidaha ayni seyleri yasayamacaginin..
Sizin de basiniz saolsun , 2 en sevilen insan birden bilemiyorum cok agir olmali
Bende dedemi kaybettikten sonra en cok annaneme uzulmustum 50 yillik hayat arkadasini kaybetmek bi dedeyi kaybetmekten çok daha zor olmali hele birbirlerini hala okadar cok severken.. benim dedem de ölmeden bikac ay once yatalak olmaya baslamisti tam degildi ama biraz daha yasasa sanirim oyle olucakti belkide böylesi onun icin daha iyi oldu bilmiyorum.. dusunmek istemiyorum... allah hepimize sabırlar versin

Allah rahmet eylesin kabri nur dolsun inşallah:14:
şimdi senin yerine koydumda kendimi çok zor gerçekten öyleki kızlarla babalar arasında ayrı bir bağ var aşıktır kızlar babalarına :25:

Başınız sağ olsun. Ne kadar acı bilmiyorum, sizi anlamadan yorum yapmak gibi olsun istemiyorum. Korkularımı okudum yazdıklarınızda. Bir gün düğünüm olur da babamın elini öpemezsem bir gün evladım olur da dedesinin elini öpmesi yerine mezarına götürürsem yaşarken ölmek nedir belki o zaman anlarım. Ne kadar anlamayı hiç istemesem de..

bu acı canımı deli gibi dağlıyor.8 ay oldu nerdeyse alışamadım. morgda yatan babamı opmek ona son kez belkı de ılk kez senı sevıyorum demek.. kıymaetını kaybedınce anlamak zorunda mıydım. baba bizi kıme emanet ettin de gıttın

Arkadasim Allah rahmet eylesin,nur icinde yatsin,sen bilemezdin ki bôyle olacagini,kendine beddua etme,deden duysaydi cok kizardi sana.
Ölüm Allah'in emri ,hepimizin tadacagi bisey,yillar önce abimi kaybettik biz,hayat meger nasil degisiyor,cogu zaman diyorum nicin yanimizda degil,artik yok,artik bu dünyadaki münasebetimiz bitti :(((
Ama Allah gücünüde veriyor,birgün karsilasiriz diyorum...

Allah gücünü veriyordur mutlaka ama bu kaybettiklerimizi geri getirmiyor ben teselli bulamiyorum, sizinde basiniz saolsun mekani cennet olsun insallah insan alisiyor alismasina da unutamiyor bi turlu zaten unutmak ihanet gibi geliyor
Cok tesekkur ederim degerli yorumunuz icin

Ben hicbiseyiyle hatirlamak istemiyorum çünkü insan hatirlayinca farkina da variyor bidaha ayni seyleri yasayamacaginin..
Sizin de basiniz saolsun , 2 en sevilen insan birden bilemiyorum cok agir olmali
Bende dedemi kaybettikten sonra en cok annaneme uzulmustum 50 yillik hayat arkadasini kaybetmek bi dedeyi kaybetmekten çok daha zor olmali hele birbirlerini hala okadar cok severken.. benim dedem de ölmeden bikac ay once yatalak olmaya baslamisti tam degildi ama biraz daha yasasa sanirim oyle olucakti belkide böylesi onun icin daha iyi oldu bilmiyorum.. dusunmek istemiyorum... allah hepimize sabırlar versin

allah sabrını veriyor tabiki bi yanın eksik kalıyor ama hayatına devam ediyorsun..

yazını okumaya başladığımda bir aşk hikayesi mi diye başladım ama DEDEM lafını görünce içimden bir şey koptu,ürperdim. Biri beni mi yazdı dedim kendimden şüphe ettim. Aynı şeyi bende yaşadım canım 2006da kaybettim onu benim koca çınarımı. Evlenirken bile aklımda dedem vardı çıksa gelse bu halimi görse diye.Nasıl bir acı hayla anlayamadım ama zamanla alışıyorsun her gün her saat kendini harap etmekten vazgeçiyorsun. Ama öyle anlar geliyor ki hıçkırarak ağlayası geliyor insanın.Ne desek boş canım gittiler.Allah rahmet eylesin.Mekanları cennet olsun.

Back