Ben de arkadaşımda öyle oldum , konu kapatma değil , ne diyeceğini bilememe, ben çok üzülmüştüm arkadaşım için kendini harap edince , artık bir yerde hayatına devam etmesi gerekiyor . Ben konuyu açmadım , ama o açınca ben de hayırlısı , artık unutman kabullenmen lazım diye konuyu kapattim . Yaşadığınız kayıp çevresinde dönüp durmak , sürekli bu acıyı konuşmak sizin için de faydalı değil. Yaşamayan anlamaz diyorlar ama annesi babası öleni , yetişkin çocuğunu kaybedeni de siz anlayamazsiniz. Kayıp nedeniyle yas tutmak insanın ihtiyacidir ama yasda takılıp kalmak da doğru değil. Ne kadar zaman geçti kaybinizdan bilmiyorum ama bir yerde hayata devam etmez zorundasınız , siz başkasının acısını anlayamayacağiniz gibi , onlarda sizin açınızı anlayamaz. Zaten anlamak da şart değil . Ben babamı kaybettim , neden başkası benim acımı anlatınca kendi yaşamış gibi anlamasını bekliyim ki , anlayamaz. Hayat kısa ve ne acılar yaşanırsa yaşansın dünya dönmeye devam ediyor, siz de bir yerde uyum sağlayacaksiniz . Kelimeler yetersiz , tüm teselli lafları anlamsız , anlıyorum demek mümkün değil . Siz şu an kızgınsınız , neden bu benim başıma geldi diye . İnsan bir sebep sonuç ilişkisi arıyor , şundan oldu , ilacı şu açlınca sön, bir daha olmayacak . Ama yok işte çevrenizle aranızı bozmayın , kötü düşünmeyin çünkü o insanlarında sizin için yapabileceği çok bişey yok.