Ölmeden Önce Okunması Zorunlu 40 Kitap

Oğuz Atay-tutunamayanlar adlı kitabını aldım 100-200 sayfa okudum sonra sıkıldım
beni hiç sürüklemedi,zamana bıraktım bende alırım elime heralde bir gün..

liseyi yeni bitiren kuzenime benzer bir liste yapmıştım bencede önemli ve değerli eserler ben yerli yazarlara ve de kadın yazarlara pozitif ayrımcılıkta yanayım kendi listelerimde daha çok yerli yazar , daha çok kadın yazar daha gelişmiş türk edebiyatı demek

Genelde bu listede olanlar klasik roman ve
romancılar.
Aralarından bir çoğunu okudum.
Kızım geçenlerde Don Kişot'u okuyordu.
Merak ettim şimdi listeyi görünce 1.sırada
çünkü.Bende okuyacağım.

Kızlar ben tam anlamıyla bir kitap kurduyum. Ve kötü bir huyum var kütüphaneden kitap alıp okumayı sevmem, kitap benim olmalı.
Çocuklarıma bırakacağım en değerli miras olmalı kütüphanem.
ılkokuldan beri sürekli okurum, hatta ilkokul 3. sınıfta erkek kardşimle aynı odayı paylaşıyorduk, Sabahları erken uyanıp pencerenin kenarında perdeyi aralayıp kitap okurmuşum, hem kardeşim uyanmasın diye düşünüyor hem de kitaptan geir kalmıyormuşum...
Kütüphanemde konularına göre ayrılmış 1218 kitap var.

Ama bu ölmeden önce okunması gereken 40 kitaptan sadece 32 tanesini okudum, ve diğer sekizini üstüne para da verseler okumam. Çünkü ilgi alanım dışında, gereksiz zaman kaybı.Mesela Hamlet, üstüne para verseniz okumam, onu okuyarak harcayacağım zamanı ilgi alanıma giren bana daha çok şey katacak başka bir, hatta belki iki kitap olkumayı tercih ederim.

Ben ölmeden önce yapılması gereken 100 şey, gidilmesi gereken 20 yer, okunması gereken 40 kitap, dinenmesi gereken 50 şarkı klişelerine inanmıyorum, ve doğru bulmuyorum...
Bence mümkün olduğunca fazla okuyarak kendi kitap zevkini kgeliştirmek daha önemli, Ahmetin Mehmetin önerdiği kitaplar yerine kendi keşfettiğim kitapları okumay tercih ederim....

Tavsiye üzerine kitap okumak iyi oluyor..

Liste içerinden sanırım okuduklarım 10 u geçmez..Okunacaklar sırasında, bu listedekileri de aldım..

yaaa bu kitaplarin isimlerine bakiyorumda hiç bir dikkatimi cekmiyorrr
ben genelde psikoloji ve ruhsal gelisim uzerine kitaplar okumayi seviyorum!!!
buyuk ihtimalle bu listedeki kitaplari hayatim boyuncada okumicam !!!!

X