• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Olmaz olsun boyle isveren

Lazolinda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2018
142
65
98
Rize
Konuyu dogru yere mi actim bilmiyorum. Yardimci olursaniz cok sevinirim.

Agustosun 10 unda ozel egitim kurumuna bagli surucu kursunda sekreter olarak calismaya basladim ancak patronum ocak ayina kadar sigorta yapamayacagini ocak ayında sozlesme ve sigorta girisi yapacagini kurum muduru olarak alacagini soyledi. Sozlesmede sadece atanirsam isten cikabilecegimi bekitecektik. Onun disinda araliksiz calismaya devam edecektik. O sirada paraya ihtiyacim oldugu icin kabul etmek zorunda kaldim ve ise basladim. Aralik 28 de tesvik indiriminden yararlanmam lazim deyip sigorta girisimi baslatti.

Ve subatin 10 unda maasimi aldigim gun seni 1 ay ucretsiz izne ayiriyorum malum isler kesat biraz dedi. Bende is yogunlugu olmadigi icin itiraz etmedim kabul ettim. 1 ay sonra gorusurz dedi. Bu sirada benim kendi istegimle ucretsiz izne ayrıldığıma dair imza aldi. Neyse martin 10 unda yanina gittim ne zaman baslayayim diye sordum. Biraz daha bekleyelim ben sana haber ederim dedi. Ben yine itiraz etmedim iyi madem dedim. Bugun nisanin 10 u ben adam beni arayacak diye beklerden adam martin 16 sinda isten cikisimi vermis. Bu arada yapacagiz dedigi sozlesmeyi yapmadi ve maasimi hep elden verdi. Diyeceksinoz ki senin çalışma perfotmansini begenmedi. Daha oncede orda calismisligim vardi iskurdan calisma duzenimi cok sever. Kurumu 1 hafta bana bıraktığinda asla gozu arakada kalmazdi. Hicbir surtusmemiz olmadi. Iyi gecinirdik. Memnunduk yani.

Simdi ben orda calismama güvenip bir suru borca girdim esya aldim ki bunu kendi de biliyor bizzat sahitlil etmistir. Butun bunlara ragmen hicbir sorun problem yokken beni ortada birakmasi cok zoruma gitti.

Simdi ben sgk ya sikayet etmelimiyim. Nasil bir yol izlemeliyim. Bana yardimci olup fikir verirseniz cok sevinirim.

Şimdi tekrar okudum da bu uyanık sadece sgk girişi yapmış sözleşme hiç yapmamış o yüzden resmiyette çalışan olarak gözükmemişsin hiç.Sözleşme yoksa rahatça işten çıkartırım kafasında yani.Allah belasını versin böylelerinin.

Fiili olarak 1 yıl bile çalışmamışsın. Bir şey çıkacağını sanmıyorum. Her şey lehine olsa bile Ağustos’tan, aralığa kadar ki sigortan yatar, eline tazminat vs geçmez. En iyisi iş davalarına bakan bir avukata danışmak tabii.

Fiili olarak 1 yıl bile çalışmamışsın. Bir şey çıkacağını sanmıyorum. Her şey lehine olsa bile Ağustos’tan, aralığa kadar ki sigortan yatar, eline tazminat vs geçmez. En iyisi iş davalarına bakan bir avukata danışmak tabii.
Tazminat derdinde degilim zaten amacim bi ceza alsin yanina kalmasin

alo sgk ile görüşün. sigortasız çalıştığınıza dair kanıtınız varsa ceza alır.

bu da bence size ders olsun yani en başından belliymiş ne olduğu. her şeyi kabul etmeyin.

alo sgk ile görüşün. sigortasız çalıştığınıza dair kanıtınız varsa ceza alır.

bu da bence size ders olsun yani en başından belliymiş ne olduğu. her şeyi kabul etmeyin.
Evet haklisiniz. Ozelde cakismak bana iyi bi ders oldu. Hayatin insanlarib iki dudağının arasinda resmen

Üzülerek söylüyorum ki hiç bir şey kanıtlayamazsınız.
Ceza alacağını da sanmıyorum.

Mart 16 da cikis yaptiysa aslinda coktan sisteme dusmus olmasi gerekiyor birde ucretsiz izindeyken cikisinizi yapamaz yani sistemde onay vermiyor o tarihlerde cikisa bence aslini astarini ogrenin once ve hic bir kuruma formalite mudur olup sorumlulugunu sakin yuklenmeyin gercekten yonetmelige hakimseniz daha once yapmis iseniz ve burda da gercekten fiili olarakta mudurluk yapacaksaniz o ayri yoksa millet borusunu otturur 2 gun sonra yanlis bir harekette mufettis sadece sizi otturur.

Henuz e devlete düşmemiş. Sgkya isten cikis bildirimim yapılmış.

sgk işten çıkış yapıldıysa; e devleten görürsün ama orada göstermez
işten çıkış kağıdınızı isteyin
isterseniz 1 gün çalışın sözleşmesi şarttır
ihbar çekti mi size 3 gün üst üstte işe gitmezseniz sizi işten atma hakkı var

adam sizi 1 ay ücretsiz izne ayırdığında hiç mi yeni iş bakmadınız buradan bir halt olmaz diyip?

her şeyi kabul etmişsiniz...
peşini bırakmayın tabi de kendi elinizle imzalamışsınız kağıdı.
agustos-aralık arası sigortanız için uğraşmak istiyorsanız deneyin.
onun dışında bir kazanımınız olmaz.

sgk işten çıkış yapıldıysa; e devleten görürsün ama orada göstermez
işten çıkış kağıdınızı isteyin
isterseniz 1 gün çalışın sözleşmesi şarttır
ihbar çekti mi size 3 gün üst üstte işe gitmezseniz sizi işten atma hakkı var
E devketten gorunmuyor alo 170 aradigimda mart 16 da istwn cikis bildiriminiz yapimistir. Henuz e devkete dusmemistir dedi. Hicbir ihtar gelmedi telefonla arama zahmetinde bile bulunmadi bennise cagirilmayi beklerken coktan cikarmis

adam sizi 1 ay ücretsiz izne ayırdığında hiç mi yeni iş bakmadınız buradan bir halt olmaz diyip?

her şeyi kabul etmişsiniz...
peşini bırakmayın tabi de kendi elinizle imzalamışsınız kağıdı.
agustos-aralık arası sigortanız için uğraşmak istiyorsanız deneyin.
onun dışında bir kazanımınız olmaz.
Tanidikti hicbir sikintimiz yoktu. Anladamadigimiz bi konida olmadi. Acikcasi boyle davranacagini hic dusunmedim.

E devketten gorunmuyor alo 170 aradigimda mart 16 da istwn cikis bildiriminiz yapimistir. Henuz e devkete dusmemistir dedi. Hicbir ihtar gelmedi telefonla arama zahmetinde bile bulunmadi bennise cagirilmayi beklerken coktan cikarmis

o zaman git yanına açık açık konuş

Adamın yaptığı terbiyesizlik o ayrı da size sigorta bile yapmayan bir yerde,daha nolacağınız belli olmadan onca borca girmeniz de sizin hatanız...yıllardır o kadar büyük kurumsal firmada çalışıyorum ben bile bi borca girerken otuz kere düşünüyorum, dereyi görmeden paçayı sıvamışsınız.

Sigortasiz calistirdi diye sikayet edebilirsinz.
1 kargo dahi teslim alsanız,ağustostan beri kanıttır.İs mahkemeleri iscinin yanında cünkü.
Bence sikayet edin.

Back