Olimpiyat'ta karar günü

bazen amacımız geçekten bağcının ağzını burnunu kırmak oluyo. o kadar gözümüz dönüyo ki . eleştiri yapılrı, ama bi dozu vardır . yok tek gayemiz var, yıpratarak tüketmek.

Dünya bizi niye izlesin ya?
Aldığımız madalyaları doping yüzünden iade ederek olimpiyat bekliyoruz çok komik.
Ne sporcu yetişti ki böyle bol keseden konuşuluyor?
Misal tenis denince halk arasında akla ilk gelen Hülya Avşarken olimpiyat hayalleri kuruluyor.
Lisanslı sporcu sayımız 1.5 milyoncuk. Anca ithal halterci, tenisçi getirtelim. İlkokulda aman beden derslerini önemsemeyelim, yetenekleri değerlendirmeyelim ama dünya üzerinde harika bir imajımız olmuş olsun. Güya ata sporumuz güreş onda bile ne derece başarımız var tartışılır.

Bir de bütüüüün bunlar bir kenara bırakıp "gezi olayları"na top atılmıyor mu o daha da komik.

Olimpiyatlar neden Türkiye'de olmadı diye ahlanan vahlananlar da hayatlarında kaç kere olimpiyat izlemiş acaba?

Son düzenleme:
Gezi olayı konuşulunca aklıma hep bu söz geliyor. Kim söylemişti hatırlamıyorum.

"Eğer kazanılırsa biz diyecekler. Kaybedilirse siz olacak."

ki öyle de oldu.

Son düzenleme:

Olimpiyatlar neden Türkiye'de olmadı diye ahlanan vahlananlar da hayatlarında kaç kere olimpiyat izlemiş acaba?

Ben hiç izlemedim mesela, meşalenin yakıldığı görkemli açılış töreni sonrasını seyretmedim şimdiye kadar, X spor kulübünün sporcularını say veya 2011 Türkiye Basketbol turnuvasını kim aldı deseniz cevap veremem

Ama yıllardır hayıflandığım bir konu vardır, biri tenis diğeri buz pateni üzerine, özellikle buz pateni turnuvalarını çok seyrettim bir dönem ve bu alanda sporcu çıkaramadığımıza üzülmüşümdür hep, keza teniste.
Aletli jimnastikte nasılız peki? Bildiğim kadarıyle aileler fiziksel ve ruhsal gelişimine iyi gelir diye çocuklarını jimnastiğe yolladıklarında hocaların çoğunluğu Rus ve Romen asıllı, Türk hoca sayısı yetersiz mi, hiç mi yok?

Sanırım yıllardır halterde de dişe dokunur bir madalyamız yok, atletizmde doping skandalları oldu diye hatırlıyorum, futbolda şike.

Ben keyifle izliyorum olimpiyatları desem ne olacak bende onu merak ediyorum .

Bizlerde lisanslı oyunculardık , artık emekli olduk o ayrı .

Zaten olimpiyatları haketmiyorduk , Japonya ile yarışabilir misin sen eyy Türkiye mantığını almıyor kafam . Önümüzde uzunca bir süreç vardı .
İte kaka iş yapmaktan hoşlanan bir toplum geneliyiz. Bu 7 senede çok şey yapılacaktı spor adına eminim . Eksikleri tamamlamaya fırsat olacaktı.
Keşke olsaydı...

Futbolda şike mi Aşk olsun mune kim demiş onu ? Onlar hep Aziz Amcamın fantazileriydi

Ben de şunu anlamıyorum...Hadi yöneticiler filan tamam da,ülkeye ve İstanbul'a faydadan çok zararı dokunacak bir organizasyonu neden bu kadar hevesle istiyor isteyen sade vatandaşlar?

"İte kaka iş yapmaktan hoşlanan bir toplum geneliyiz" demişsin ya bak buna katılmamam mümkün değil, 7 senede çok şey yapılacaktı spor adına demişsin, biz yıllardır olimpiyatlara adayız değil mi? Niye şimdiye kadar bir ön hazırlık yapılmamış, olimpiyatların yapılacağı alan olimpiyat garantilenmeden yapılamazdı belki ama lisanslı sporcu sayısı düzgün çıkarılabilirdi, sporun her dalında sporcular yetiştirilip Avrupa müsabakalarına gönderilip adımız duyurulabilirdi, son yıllarda Avrupa'da atletizm, gülle, cirit, yüzme, tenis vs vs spro dallarında ülkemiz adına alınmış madalyalar var mı?
Yani sporla alakalı olduğumuzu, önemsediğimizi, samimi olduğumuzu gösterecek adımlar atıldı mı? Kaç yıldır adayız bilmiyorum ama eminim aday olduğumuz ilk yıldan bu yana birkaç hükümet değiştirmişizdir, niye hiçbir atılım yapmamış devlet büyüklerimiz.

İte kak iş yapmaktan hoşlanan toplum sözüne cuk oturacak bir örnek vereyim sana: 99 depreminden bu yana kaç yıl geçti? Uzmanlar her tv kanalında çıkıp dediler ki: "İstanbul'u şiddetli bir deprem bekliyor, ülkemiz deprem kuşağında bulunan bir ülke, deprem değil bina öldürür, yapılar yenilenmeli."

Şimdi kentsel dönüşüm projesi var, henüz yeni hayata geçti, bunun yanısıra okulların resmi dairelerin bir kısmı yenilendi kalanlar yenilenmeye devam ediyor, o büyük depremden bu yana 14 yıl geçti, arada yaşadığımız depremlerde var, Van depremi gibi, bizse kaplumbağa hızında ilerliyoruz, bu eleştirim direk hükümete de değil, halkta bir tuhaf, kolonları çatlamış evlerinde oturmaya devam ediyorlar, neymiş efendim apartmanda 3 dairesi varmış, o 3 daireye karşı 3 daire alabilecek miymiş, yok ev hisseliymiş, diğer hissedarlar evin yıkılmasına onay vermiyormuş, Allah göstermeye bugün deprem olsa(( biz yumurta kapıya dayanmadan elimizi kaldırmıyoruz, deprem olup evimiz yıkılırsa kafamıza dank ediyor

madrid belki kale alınmadı tokyo ise daha önce katılmıştı ve üstelik nükleer sızıntı vardı. hükumet sanırım bunları göz önünde bulundurrarak bu kadar büyük bir beklenti içindeydiler

Son düzenleme:

Bu beşinci adaylığı diye biliyorum mune ,

Aslında tam da aynı şeyden bahsediyoruz .Bize illa bir itici güç lazım . Aksi halde haybeye çalışmak olarak görüyoruz.

Alsaydık olimpiyatları çalışmalara tam gaz devam edecektik ama almadan almak için çalışmayı akıl edemiyoruz (mu) galiba

Ben de şunu anlamıyorum...Hadi yöneticiler filan tamam da,ülkeye ve İstanbul'a faydadan çok zararı dokunacak bir organizasyonu neden bu kadar hevesle istiyor isteyen sade vatandaşlar?

Faydadan çok zararı dokunacağı göreceli bir bakış açısıdır . Ben zarardan çok faydası olacağı konusunda şüphe duymadığım için ''hevesle'' olmasa da , olsa ne güzel olurdu diyen sade vatandaşlardanım mesela .

Fayda / zarar çizelgesi çizmeye gerek var mı bilemedim ? Ben üç aşağı beş yukarı sizin zarar faturanızı tahmin ediyorum , sizde eminim sade bir vatandaş bile olsanız az çok fayda kısmı konusunda fikir sahibi olmuşsunuzdur.

İşte bundan sonrası göreceli zaten , kime göre hangi taraf ağır basıyor kısmı ? Onu da tartışmak lüzumsuz o sebeble.

Sadece hükümet ve halk desteğinde Tokyo ve Madridi geçmişiz .

Demiştim bu puanları görmeden de , en çok heves bizdeydi ama heves yetmiyor diye.

[h=3]Türkiye'nin Olimpiyatları Asla Alamayacak Olmasının 24 Sebebi ...[/h]http://listelist.com/turkiyenin-olimpiyatlari-alamama-sebepleri/

çok acımasız bir liste olmuş,
1. si sporda kavga yalnız bize has değil ( belki biraz abartıyoruz ama ne yapalım ateşli milletiz)
2 si o kadar cahili ancak bizim gibi bir millet kendine yakıştırır.
3 sü almanya da cayır cayır yakılan Türkleri ne çabuk unuttunuz.( yine o kadar vahşeti bir Türk ancak başka bir Türke yakıştırır)
vesire vesaire . ulaşım

son not: benim ailemin bir huyu vardır,(baba evinden bahsediyorum) olumlu davranışlarımız çok takdir görmediği gibi bazen ters teper, ama küçük bir yanlışımız çok ağır eleştirilere maruz kalır. birbirmizi kıyasıya eleştirirzi. bazen bunun olumlu sonuçlaını gördüğümüz olur. (sırf dillerinden kurtulmak için olumsuzkluları törpülemek gibi) . neden söyleidm bunu, ne gariptir benim yaşadığım köyde de bu huy var. yani benim köyümün genel huyu benim aileme yansımış. hatta ne gariptir şehrimdede var bu. .......' asla diğer bir hemşerisinin uzamasın ıistemez. hep eleştirir o yüzden yatırıma muhtaç kalır. ve maalesef bu huy Türkiye de de var. yani olumsuz eleştiri, kıyasıya aşağılama, olumlu yönleri görememe için bknzünyada Türkiye, Türkiyede Benim Şehrim, Benim Şehrimde benim köyüm, benim köyümde benim ailem.

Yazacak ne çok şey var da yine ...

Neyse ya ,

Cidden şu listede olanlardan (gerçek olanlardan ) ar duymayan , yalan yakıştırmaları varmış gibi göstermekten imtina etmeyen , böyle bir liste hazırlayıp , vaaay be ne güzel iş çıkarttım diye düşünen kişi vatandaşlığı , vatanperverliği ve vicdanı ve dahi aklı arasındaki mukayeseyi tekrar tekrar yapmalı bence .

[h=3]Türkiye'nin Olimpiyatları Asla Alamayacak Olmasının 24 Sebebi ...[/h]http://listelist.com/turkiyenin-olimpiyatlari-alamama-sebepleri/

Valla eğri oturalım, doğru konuşalım, işin özüne girersek okadar çok sebep varki, bu 24 sebep devede kulak kalır. Vatanımı seviyorum, olimpiyatların gelmesinde çok isterdim ama işler böyle sevmekle, istemekle yürümüyor işte. Böyle büyük bir organisazyonlara aday olcaksak eger özeleştirilere açık olmak lazım, yanlışları düzeltebilmek için ve eksikleri giderebilmek için.

bu maddelerden elbette doğru ve haklı olanlar var ama ülkeyi de bu kadar yıpratmak olmadık açılardan kötü göstermek neden?

olimpiyatları alamayacağımızı zaten biliyorduk sebeplerini de tahmin ediyorduk ben dış mihraklar yok başka şeylerden bahsetmeyeceğim çünkü nedeni bunlar değil.nedeni bizim başarısızlıklarımız....spora değer vermeyeşimiz,şikeler,futbol ve basketboldan öteye geçemeyişimiz,gezi olayalarındaki tutumlar..

gerçekten okurken yok artık bu kadar da değil dedim.ama şunu biliyorum ki yabancılara yaklaşım tarzımız böyle olursa ve turistlere tecavüz olayları artmaya devam ederse ömür billah olimpiyatları ülkemizde göremeyiz.son günlerdeki imajımız hiç iyi değil bence hatta son aylarda ki demeliyim.

Evet yukarıda olimpiyat komitesinin notlarını paylaştım , Türkiye güvenlik ve emniyet te en düşük notu almış .

Güven duyulan bir ülke değiliz , bu kökten halledilmesi gereken bir mevzu ama taşın altına el sokmak zor mu geliyor , işe mi gelmiyor bilemiyorum .

(bahsettiğim notlar 1,5 yıl önce verilmiş , yan, güvensiz gözükmemiz ne gezi ile , ne suriye vs.. ile alakalı görülmemiş)

bende olsam asla bu ülkeye gelmem.can güvenliği yok bir kere.ve bu kimsenin de umrunda değil.

en yakın örneği japon turist..kadına öldürüp tecavüz ettiler bir de şehre gelen ailesine saldırdılar..

sen olsan bir daha bu ülkeye ayak basar mısın?

Bir çoğu gerçek olsa da bu zaten genel olarak espri amaçlı yapılmış bir liste.Bütün esprilerde olduğu gibi biraz mübalağa var tabi ama bence haklılık payı da çok fazla.Özellikle İstanbul'un altyapısı ve halkın yabancı turistlere olan tutumuyla ilgili olan kısımlar.Yabancı turistlerin başına bu tarz olaylar geldiği sürece biz 10 tane olimpiyat alsak da düzeltemeyiz bu itibarı.Almayalım da zaten,ben daha önce üzerinde pek kafa yormamıştım ama şimdi artılarını eksilerini araştırdıkça ve düşündükçe artık istemiyorum olimpiyatların ülkemizde yapılmasını.

Hemde Japonlara yapıyoruz bunu, Japon arabalarına binip mi gittik Mia'nın ailesine saldırmaya
FSM köprüsü'nden geçerek mi? 99 depreminde yardım ettiklerini unutarak...

Evet malesef bu ülkede can güvenliği yok, ne bizler ne yabancılar için

Bu bile olimpiyat'ta ev sahipliği yapma hakkımızı elimizden almaya yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…