- 2 Temmuz 2012
- 3.208
- 5.054
Ustune bir de plaket aliyorsunBizim ulkede on liralik bir sey calarsan hirsizsin, on milyonluk olunca milli kahraman oluyorsun..
Bizim ulkede on liralik bir sey calarsan hirsizsin, on milyonluk olunca milli kahraman oluyorsun..
Ozal i bazi kesimlerin neden sevmedigini simdi daha iyi anladim iyiki varsin zeymur aydinlatiyorsun bizleri deİşte acı olan tipik bir orta doğu ülkesi olmamız. Müslümanım ama çalarım, rüşvet haktır, güçlüyüm ezerim mantığı ortadoğudan gelir.
Biz 'İslâm dini fakirliği değil, zenginliği öne çıkartır, Allah zengini sever. Bu kadar maaşla memur nasıl geçinecek diye soranlara; benim memurum işini bilir' diyerek rüşvete yönlendiren, fakiri ve halkı küçümseyen bir Özal'a yıllarca oy verdik. Ne bekliyorsun ki? Etik ve hak hukuk arama mı?
Ozal i bazi kesimlerin neden sevmedigini simdi daha iyi anladim iyiki varsin zeymur aydinlatiyorsun bizleri de
Alıntılamak istedim,çünkü çözüm süreci hiçbir zaman iyi gitmedi.Her şehirde özellikle Karadenizde ,Ege de çok büyük olaylar çıkarıldı ,istemiyoruz sizi de çözümünüzü de diye.Iste baris süreci aslinda fena ilerlemiyordu. Baze konularda biraz fazla ileriye gidilsede. Ancak ne zaman Erdogan hdp'nin baskanlik sistemini desteklemedigini anladiginda, hatta kürt oy'unu alacak güclu bir rakip oldugunu anladiginda, iste o zaman isi bozdu.
Niye sence hazirandaki secimlerden sonra her yer birden mayin bomba oldu? Madem pkk bu bombalara stocklamis, niye daha önce patlatmadi? Bunun altinda Erdogan var. Daha öncede dedim, pkk artik derin devlet ile isbirligi yapiyor. Erdogan yoksa niye desin "bana 400 milletvekili verin, bu olaylar biter" diye?
Bu gelecek olan kürdistan partiside aynen öyle. Erdoganin simdiki milliyetci havasinin ekmegine cok fazla yag sürüyor.
Yillarca yok millet yok vatan diye diye, o gencleri davul zurna ile ölümlerini yolladilar. Bunu bilerek yaptilar. Sadece 30 yil önce degil, simdiki hükümette, ondan öncekilerde. O genclerin ölümü hepsi bosa cikti. Bu duruma karsi bas bas bagirmak istiyorum. Onlar sehit degil, onlar genc. Onlarin yasama hakkini aldilar!
Bir şey sorabilir miyim,Abd tam olarak neden sarraf'ı tutukladı,çıkarı nedir ?Ya geçen ay mı ne yandaş kanallardan biri Sarraf'ı övüyordu, bu adam Türkiye'den para çalmadı ki, neden ABD yakaladı diye seviniyor halk anlamıyoruz falan diyor. Bu adam iş adamı ve şunları şunları yaptı diye ballandıra ballandıra anlattı dakikalarca. Kaldı ki adamın geliri belli ya belli..
Ya aynı durumda bir Türk ülkeden altın, petrol, para kaçırıp yurt dışında aklasa ve o ülke bizim hırsızımıza sahip çıkıp ohhh ohh Türkiye'yi soydu bize getirdi, o bizim kahramanımız dese Türkiye halkı ne düşünürdü? Bu adam orada kahraman ilan edilirken biz resmen keriz olmaz mıyız? Bu adamı sahiplenip yardım etmek etik mi? Hırsız ya adam hırsız, kanıtlarıyla hemde.
İşte bu olayı böyle gören halktan ne bekliyorsun ki? Hırsızlık, rüşvet ahlaksızlık değil, normal algılanıyor ve buna alkış tutuluyor. Bana dokunmayan bin yaşasın diyen, 1 yıl sonrasının planını yapamayan bir halkız biz.
Alıntılamak istedim,çünkü çözüm süreci hiçbir zaman iyi gitmedi.Her şehirde özellikle Karadenizde ,Ege de çok büyük olaylar çıkarıldı ,istemiyoruz sizi de çözümünüzü de diye.
Ayrıca çözüm süreci yüzünden pkklılar bu kadar güçlendi.
Toprakları vermek istememe nedenini ben petrole bağlayamıyorum ,ya da değerli olmasına,ne kadar çorak veya verimsiz olursa olsun topraklar bizim .
Bir sürü gencin boşu boşuna öldüğüne kesinlikle katılıyorum,sırf birileri zenginleşsin ,güçlensin diye siyasi amaçlar için öldürülüyorlar biliyorum.O konuda katılıyorum yani %100Peki plan ne sence? Bir 30 yil daha mi savasilcak? Bir 30 yil daha mi gencler ölürken, politikacilar zengin olacak? Ben cözüm süreci pürusüz gecti demiyorum, ama en azindan savastan iyidir. Genclerin ölümlerinden nemalanmak iyidir.
Ve hadi güya Türk topraga korundu diyelim 30 yil boyunca. Deger miydi? 20 yil önce ölen askerleri o cocugun annesi disinda kim hatirliyor? Ben yarin anneme torun mujdesini verecem. O kadininda hakki degilmiydi öyle mujdeler duymak? Ki dedigim gibi dert toprak vatan degil ki. Dert toplumu bölmek ve oy toplamak, zengin olmak. Ve bunu o ölen genclerin sirtindan yapiyorlar.
Ha ben demiyorum Türkiye bin parcaya ayrilsin. Ancak anlatilan hikayenin dogru olmadigini söylemek istedim. Hep alternatif yokmus gibi gösterildi. Ki var. Baris o kadar imkansiz oldugunu düsünmüyorum. Sadece istenilmiyor iste.
Bir şey sorabilir miyim,Abd tam olarak neden sarraf'ı tutukladı,çıkarı nedir ?
Ben o haberleri fazla izlemedim de
Bir sürü gencin boşu boşuna öldüğüne kesinlikle katılıyorum,sırf birileri zenginleşsin ,güçlensin diye siyasi amaçlar için öldürülüyorlar biliyorum.O konuda katılıyorum yani %100
Ama çözüm sürecinin işe yaradığı fikrine katılmadım .
Benim düşünceme göre tüm pkklılar,pkk propogandası yapan kişilerin hepsi yargılanıp hapse atılmalı.Ben bunun çok ütopik bir şey olduğunu düşünmüyorum .Nitekim bazı gelişmiş ülkelerde bu dediğim yapıldı .İngiltere gibi.Şuan terörün t'si yok.
Ben diyorum hep Allah düşmanın bile iyisini versin diye,bu adamlarla barış falan yapılmaz ,bence yapılmamalı da .
Benim gözümde hainler,vatan hainleri .Ölsünler hiç umrumda değil .
Kalleşler ,hainler ,mertçe savaşmıyorlar,etek giyip saklanıp bomba patlatıyorlar.
İktidarın da amaçları var onlar için ,bu yüzden yıllarca bu sorun çözülemedi .Pkkyı destekleyen bazı kürtler de zannediyor ki pkk onların çıkarları için çalışıyor.Allah'tan tüm kürtler böyle düşünmüyor,içlerinde Atatürk'ü benden bile çok savunan da gördüm
Neden anlaşma yapılsın vatan hainleriyle?Niye anlasilma yapilmasin? IRA yada ETA cokmu harika örgütlerdi? Hayir herkes elini kolunu sallaya sallaya dollassin demiyorum ben. Kesinlikle hapis'e girilmesi gereken cezalandirmali. Ancak bircok genc biraz kandirilarak onlara üye oluyor mesela.
Yani bir sekilde savasin ölümlerin bitmesini istiyorum. Ancak bu asla olmaz. Dedigim gibi derin devletten destek aliyor pkk. Erdogan'in istegi bu örgütün bir 30 yil daha var olmasi. Halkta öyle kökünü kazicaz felan sevincinde. Ya strateji yok birsey yok. Sehirlerde insanlar ölüyor. Herseyi gectim, 30 yil savasin hicbir getirisi olmadi. Halen gencler ölüyor
Şu metrisin önü bir uzun alanHele beni kim banladi o zaman gecen hafta? Daha banim yeni cozuldu, kim vurduya mi gittik?