• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Olçum: Kemalist ruhu, Kemalist ideolojiyi müfredatımızdan arındırmalıyız

Wynonna

Eskiden mazikeen di:)
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2015
9.397
15.714
198
Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, “Kemalist ruhu, Kemalist ideolojiyi müfredatımızdan ciddi bir şekilde arındırıp medeniyet değerlerini içselleştirmiş bir müfredatı bu ülkenin en büyük sivil toplum teşkilatı olarak ortaya koymamız gerekiyor” dedi.
Eğitim- Bir- Sen Burdur il divan toplantısı, Burdur Öğretmenevi’nde yapıldı. Toplantıya, Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, Burdur Şube Başkanı Murat Bulut ile ilçe şube başkanları ve işyeri temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, “Bir medeniyet derdimiz, bir medeniyet kaygımız var bizim. Kaygı diyorum çünkü 100 yıllık geçmişte bugün geldiğimiz noktada neden medeniyet kaygımız olduğu, neden medeniyet derdimiz olduğu, neden iddiamız olduğunu siz eğitim çalışanı arkadaşlarımızın bildiğini düşünüyorum. Türkiye'nin hem siyasal hem sivil tarihine şöyle bir baktığımızda her 10 yılda bir iradesine ipotek koyulan, her 10 yılda bir iradesine balans ayarı çekilen bir ülkede yaşadığımızı hepiniz biliyorsunuz” dedi. Atilla Olçum, şöyle dedi:
“Yaklaşık 100 yıl boyunca bu ülkenin özellikle de eğitim alanında sirayet etmiş Kemalist ruhu, Kemalist ideolojiyi müfredatımızdan ciddi bir şekilde arındırıp medeniyet değerlerini içselleştirmiş bir müfredatı bu ülkenin en büyük sivil toplum teşkilatı olarak ortaya koymamız gerekiyor. Bakanlık ve siyaset üzerinde ciddi bir baskı unsuru olarak da bunu takip edip üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor ve inşallah içimize yolculuk konusunda da ulaşabileceğimiz bütün alanlara ulaşıp bu mücadeleyi sürdüreceğiz.”
Eğitim- Bir- Sen Şube Başkanı Murat Bulut, konuşmasının ardından Genel Başkan Yardımcısı Olçum’a plaket verdi.

http://www.hurriyet.com.tr/yerel-ha...malist-ruhu-kemalist-ideolojiyi-mufre_265109/

bunlar çalışalım bir şey üretelim eğitimde kaliteyi arttıralım diyeceklerine takıntılı sapkın ne idüğü belirsiz kışkırtmacı bir yaklaşımla Atatürk üzerinden bize yürüyolar :) yaaw siz hobi olarak gene yürüyünde, arada da bi meslek felam edinin be aylak takımı...... tamamen provakasyon çıkçan dövecen adam sayacaklar falan filan :) ben gerçi sopa yerim muhtemelnde insanın bi dövesi geliyo :)

Egitim -iş olarak yarin bu kokartlarimiz yakamizda olacak !!
IMG-20160329-WA0013.jpg

Ortadoğuda olmadığından bol,bol canlı bombalara tanık olduk ,
hani islam barış dini'ydi
bu tip insanlara mı heves ettiniz vatan düşmanı seni

Kemalizm kadar taşlar düşsün kafanıza..
Evet medeniyet takıntısı var, çünkü ilerlemenin yolu medeniyetten geçer..
Bunların medeniyetsizliklerinden bu gün ülkemiz ne halde..
Bakınız; ilim irafan falan filan adı altında kurulan vakıfları, sapık yuvası durumunda..
Sizin medeniyetsizliğiniz sayesinde, ülkeyi soyup Abd ye kaçan adama ödül bile verdiler..
Türkiyede bombalar patlayıp, siviller ölüyor..
( Bu verilen örnekler şimdikiler)
Bunlar işte sizin medeniyetsizliğinizden.
Kemalizm ne ağırlarına gitmiş arkadaş..

100 yıl dokunmuş:KK70:

Şimdi mirim, gelecek nesillerin iyi bir eğitim alması için sizin asıl müfredata, sınav sisteminize, içinde hiçbirşey olmayan ders kitaplarına iyi bir balans ayarı çekmeniz gerekiyor, Atatürk fobinizden sıyrılın, eğitime odaklanın, karbüratör tıkanmış, yatak sarmış, eğitim bu haliyle gitmiyor:KK59:

100 yıl dokunmuş:KK70:

Şimdi mirim, gelecek nesillerin iyi bir eğitim alması için sizin asıl müfredata, sınav sisteminize, içinde hiçbirşey olmayan ders kitaplarına iyi bir balans ayarı çekmeniz gerekiyor, Atatürk fobinizden sıyrılın, eğitime odaklanın, karbüratör tıkanmış, yatak sarmış, eğitim bu haliyle gitmiyor:KK59:

Bujiler de meme yapmış :KK70:

Bujiler de meme yapmış :KK70:
Sanayideki Vedat ustaya gitmek şart olmuş:KK14:

İşin şakası esprisi bir yana da, sinirlendiriyorlar insanı, bu topraklarda 600 yıl hüküm sürmüş Osmanlı'dan kimse rahatsız olup müfredattan arındırmalıyız demedi, bugünle kıyaslarsak şayet benim öğrencilik yıllarımda daha çok işlerdik biz Osmanlı tarihini.
Kuşatmalardan anlaşmalara, kuruluştan çöküşe her dönem en ince ayrıntılarına kadar öğretilirdi bize.

Şimdilerde bu kadar detaylı bilmiyor, öğrenmiyor çocuklar, benim kızım 2001-2002'de başladı eğitim öğretim hayatına, sorsam şimdi 1299'u, Osman Gazi'yi, Karlofça antlaşmasını hatırlamaz bile zira ezberci sistemle eğitim gördü, sınav kurtarır cinsten.

Beyanat veren bu kişiler takılmış Cumhuriyet dönemine, Atatürk'e.

Derdiniz medeniyet mi? Tarih mi? Nedir yani, eğer buysa sorun, okullara dağıttığınız kitapları bir gözden geçirin, çocuklara içi dolu bir eğitim olsun derdiniz.
Atatürk'ün varlığı rahatsız edeceğine, eğitimin zayıflığı rahatsız etsin sizleri.

Bugün eğitim alan çocukların çoğu sınavlarda başarılı olabilmek için ezberle götürüyor eğitimi, okul bitiyor ezberdekiler siliniyor, içlerine sindire sindire bilerek öğrenerek aldıkları bir eğitim yok.
TEOG, YGS, LYS, KPSS diye diretiyor, insanları kafalarını kaldırmadan sınavlara hazırlayan robotlar haline getiriyorsunuz.
Eğitim ders kitaplarından başını kaldıramayan bir nesil yetiştirmek değildir ağalar, mücadeleniz Atatürk'e karşı olacağına eğitimin eksikliklerine olsun.

Arindirin tabi arindirin, gec bile kaldiniz. Kemalist ruh, Kemalist ideoloji sizin gibi tecavuzcu ve hirsizlarin bunyesine alerji yapar, dokunur.
Arindirin yerine kendi pis zihniyetinizi getirin, erkek cocuklarina nasil tecavuz ederiz, kiz cocuklariyla nasil evleniriz, dini alet edip nasil hirsizlik yapariz onlarin hesabini gorun. Ici bos bidon kafalilar.

Yanlışsın bey abi, kitaplarda Kemalizm öğretilmiyor, kitaplarda onun düşmanla mücadelesi, düşmanı zekasıyla yenmesi, ilkeleri, inkilapları, yenilikleri, kurduğu Cumhuriyet anlatılıyor yani gerçek tarih anlatılıyor ve her aklı başında çocuk, genç bu adama hayranlık ve şükran duyup Kemalist oluyor.

Kemalist olmayan da hazımsızlık duyuyor, orada burada Kemalizme b.k atıyor, yapacak bişey yok, TC tarihimiz Atatürkle başlıyor, onunla şekilleniyor, tarihi baştan yazamayacağınıza göre, zor çıkarırsınız zooooooor...

Paşamın dediği;
Geldikleri gibi giderler lafını kendisine armağan etmek isterdim ama bunların bu şekilde konuşuyor olabilmeleri bile insanin kalbine oturuyor.

Bunlar nasıl bu kadar yüz buldu.
Nasıl bu hale geldik.
Bunlar nasıl düzelecek.

Gün geçtikçe kötüye giden durumumuza en vahim örnekler.

Allah sizin de size bu fırsatı tanıyanların da bin belasını versin.

Bunlara Kemalist ruh değil, cübbelinin bademlemeleri lazim.

bunlar çalışalım bir şey üretelim eğitimde kaliteyi arttıralım diyeceklerine takıntılı sapkın ne idüğü belirsiz kışkırtmacı bir yaklaşımla Atatürk üzerinden bize yürüyolar :) yaaw siz hobi olarak gene yürüyünde, arada da bi meslek felam edinin be aylak takımı...... tamamen provakasyon çıkçan dövecen adam sayacaklar falan filan :) ben gerçi sopa yerim muhtemelnde insanın bi dövesi geliyo :)

Atatürk'ü överek veya kötüleyerek söverek çıkar, oy, menfaat, para.... sağlayanlara ve bunun için uğraş verenlere; Allah Atatürk'ü unutturacak dert versin.

Back