Olağanüstü doktorum Mete Düren ve ameliyat hakkında sorularım

redvelvetcake

Ne mutlu Türk'üm diyene!
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
11.071
11.546
Merhaba arkadaşlar, ben yaklaşık 4 senedir hipertiroidden çekiyorum; bir ay içerisinde aşırı kilo vermem, sonra almam, taşikardi, kalp sıkışması, 100-110'dan aşağı düşmeyen nabız, terleme, ellerimin titremesi, aşırı sinir ve stres, günde 4 litre su.. 14 yaşımdan beri baş ediyorum bunlarla. En başta, VKV Amerikan Hastanesinde bir bayan doktora gitmiştim, bana ilaçsız olarak geçeceğini, psikolojiden kaynaklandığını söylemişti; ancak normalde en fazla 32 olacak bir değer bende 750 küsürdü. Kalple ilgili problemler çıktı, bir sürü tahlil, test.. Sonra ilaca başladık, yaklaşık 3 sene gittim ve bu 3 sene içerisinde en az 5 kere düzeldim, sonra tekrar kötüleştim, düzeldim, tekrar tekrar. En son martta gitmiştim, bir daha da gitmedim sonra. 4 aralıkta tahlil yaptırdım. Annemlere o doktora gitmek istemediğimi çünkü bana bir faydası dokunmadığını söyledim. Vücudum ilaca reaksiyon göstermiyordu artık. En sonunda Mete Düren'e gitmeye karar verdim. Size çok çok memnun olduğumu söyleyebilirim; çünkü hemen eski doktorumun yaptığı hataları ve neden ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Ocak başında tekrar gideceğim, sonra da gün belirleyeceğiz. Mete Düren'i size çok şiddetle tavsiye ediyorum, çok başarılı ve kendinden emin bir doktor. Hemen teşhisi koyuyor ve yardımcı oluyor. Zira babası Erol Düren de öyle. Bana da öğretmenim tavsiye etmişti. Mete Düren'in muayene ücreti 400. Eski doktorum 250 alıyordu ve inanın o yaptırdığım testler, tahliller, çekilen bir sürü şey toplamda 5-10 bin lira arası etmişti ve hiçbir faydası dokunmadı (tahliller ve testler maçka elab-emarda yapıldı, orayı da tavsiye ederim:)). Mete Düren aldığı parayı sonuna kadar hak ediyor, az bile. Gerçekten gitmek isteyenlere tavsiye edebilirim. Çok harika bir doktor, asla pişman olmazsınız.

Size sormak istediğim, ameliyat olanlar ameliyattan sonra ne tarz tecrübeler yaşadınız? Olumsuz yanları nedir, olumlusu da artık kurtulmak tabii de, birkaç şey okudum burada ve korktum açıkçası. Halbuki doktorum bana gülerek anlattı, o kadar pozitif ve neşeli bir insan ki. Yine de ameliyatı geçirenler bir genel bilgi verebilirler mi bana? Teşekkür ederim şimdiden :) (Yaşım 18 bu arada)

* Bir uyarı vereyim, eğer tiroid beziniz dışarıdan bariz olarak görünüyorsa ve kocamansa kesinlikle tek çözüm ameliyat. Ben 4 sene bu yüzden çektim, siz baştan önlemi alın!

Hepinize geçmiş olsun :)

Merhaba bende 2,5 ay önce Ameliyat oldum (Ankarada) sormak istediklerinizi bana sorabilirsiniz. Hipertroid tedaviis oldum 2 sene ama şimdi çok iyiyim bence ameliyattan korkmayın. İyi bir doktor bulmak lazım öncelikle. Şimdiden çok geçmiş olsun...

sevgili larus
bende mete bey aracılığı ile troididnden kurtulanlardanım karizması ve beyefendiliğinin haricinde troid konusunda zaten türkiyede değil dünyada tanınan bir isim kasımın ilk haftası ameliyatımı oldum fulya acıbadem hast.de gerçi ben önce ilhami beye gittim ilhami uslu o da i.ü cerrahpaşa tıp nükleer tıp a.b.d başkanı mete beyle o beni tanıştırdı. tioid mevzusunda 2 dr olur birincisi nükleer tıp ameliyat olup olmayacağını o söyler 2. cerrah tabi cerrahda kont eder sonra gidersin cerrah aml.yapar ondan sonrada nükleer tıp ömür boyu takibini yapar ben total aldırdım papillar kanser çıktı radyoiyot aldım bu hafta mahpusluğum bitti:) inş. seninki temiz çıkar gerek kalmaz acil şifalar..

çok teşekkür ederim :) mete bey harika bir insan gerçekten de, önceki doktorumdan sonra zaten değerini anlıyor insan.. teşekkür ederim tekrar, inşallah şubat başı olacağım ben de, ya gayrettepe florence ya maslak acıbadem ya da amerikan, eve yakın olduğundan dolayı amerikanda olurum diye düşünüyorum :)

çok teşekkür ederim :) mete bey harika bir insan gerçekten de, önceki doktorumdan sonra zaten değerini anlıyor insan.. teşekkür ederim tekrar, inşallah şubat başı olacağım ben de, ya gayrettepe florence ya maslak acıbadem ya da amerikan, eve yakın olduğundan dolayı amerikanda olurum diye düşünüyorum :)

sevgili larus
bende mete bey aracılığı ile troididnden kurtulanlardanım karizması ve beyefendiliğinin haricinde troid konusunda zaten türkiyede değil dünyada tanınan bir isim kasımın ilk haftası ameliyatımı oldum fulya acıbadem hast.de gerçi ben önce ilhami beye gittim ilhami uslu o da i.ü cerrahpaşa tıp nükleer tıp a.b.d başkanı mete beyle o beni tanıştırdı. tioid mevzusunda 2 dr olur birincisi nükleer tıp ameliyat olup olmayacağını o söyler 2. cerrah tabi cerrahda kont eder sonra gidersin cerrah aml.yapar ondan sonrada nükleer tıp ömür boyu takibini yapar ben total aldırdım papillar kanser çıktı radyoiyot aldım bu hafta mahpusluğum bitti:) inş. seninki temiz çıkar gerek kalmaz acil şifalar..

Merhaba bende 4 yıldır tiroid hastasıyım yıllardır söylenen amaliyatı olmaya karar verdim fakat şimdide t4 hormonu yüksek çıktı bu gün ve bu hormon yüksekken ameliyat olamıycamı söylediler şimdi bende mete düren i düşünüyorum ameliyat kaç saat sürdü ve ne kadar tuttu fiyatı hocadan randavu alınca ameliyat için ne kadar zaman sonraya gün veriyor kusura bakma biraz uzun oldu ama insan başına gelince hem korkuyor hemde merak ediyor

20 gün önce ameliyat oldum şükür şimdi çok iyiyim ama hipertroidi nin pek çok çeşidi var sizin durumunuz hangisine uyuyor bilemiyorum. şikayetlerinizin büyük kısmı(terleme ,sinirlilik,çarpıntı...)devam edebilir. Tabi bu ne ameliyatı olacağınıza da bağlı.. Sintigrafi sonucu da önemli ve ince iğne aspirasyonu yaptırmalısınız mutlaka..şimdilerde hipertroidi ameliyat kriterleri çok farklı en son ihtimal olarak değerlendiriliyor. Umarım kısa zamanda şifa bulursunuz.

20 gün önce ameliyat oldum şükür şimdi çok iyiyim ama hipertroidi nin pek çok çeşidi var sizin durumunuz hangisine uyuyor bilemiyorum. şikayetlerinizin büyük kısmı(terleme ,sinirlilik,çarpıntı...)devam edebilir. Tabi bu ne ameliyatı olacağınıza da bağlı.. Sintigrafi sonucu da önemli ve ince iğne aspirasyonu yaptırmalısınız mutlaka..şimdilerde hipertroidi ameliyat kriterleri çok farklı en son ihtimal olarak değerlendiriliyor. Umarım kısa zamanda şifa bulursunuz.

teşekkür ederim ama yaptırdığım tahliller yanlış çıkmış bugün 2 ayrı hastaneye tekrar yaptırdım ve ikiside normal çıktı tahliller inşallah kısa zamanda olacağım ameliyatımı

mrb. bende çarşamba günü acıbademde METE DÜREN e ameliyat olucam inşlh söylendiği gibi başarılıdır. daha tanışmadık ama umarım iyi geçer. tiroitimdeki malignite çıkan nodüllerim alınacak galiba bir ömür ilaç kullanacağım :KK43:((((

nodüllüler hep ilaç kullanmak zorunda kalıyorlarmış sanırım :KK43: olsun beterin beteri var buna da şükür bence. bende nodül yok, yani 3 sene önce baktırmıştım sanırım yine baktıracağım, bu arada ben sözde şubatta ameliyat olacaktım ama değerlerim hala düşmediği için nisan başına kalmıştı okulum da bu hafta tatil çünkü ama bu sefer de yurt dışına çıkmam gerektiği için olamıyorum, haziran başına kaldı sınavlardan sonra umarım bu sefer olacağım :KK70: bir haftadır çok hasta olduğum için ilaç alıyordum vitaminler falan tiroid ilaçlarımı ve diderali bırakmıştım, inanın bir haftadır nasıl işkence çekiyorum bütün belirtiler geri döndü sanki sürekli terliyorum sıcak basıyor vs vs :KK43: neyse ameliyat olup kurtulacağım tek düşüncem bu..

mrb. bende çarşamba günü acıbademde METE DÜREN e ameliyat olucam inşlh söylendiği gibi başarılıdır. daha tanışmadık ama umarım iyi geçer. tiroitimdeki malignite çıkan nodüllerim alınacak galiba bir ömür ilaç kullanacağım :KK43:((((

Mete Düren mükemmel bir insan bu arada, için rahat olsun, hiiiiiç korkma :) şimdiden geçmiş olsun..

teşekkür ederim ... ameliyat oldum çıkar çıkmaz da konuştum sesde kısılma dahi olmadı gerçekten işinin 1 numarası almış olduğu parayı fazlasıyla hak ediyor. Çok ilgili bir doktor herkese de tavsiye ederim. şimdi ise atom tedavimde sıra bakalım o nasıl geçecek

Ben de nodüllerim nedeni ile Mete Beyin babası Erol Düren'e ameliyat olmuştum 2001 de. Nodül sayısı çok olduğu için ve de 4 milimlik bir kötü huylu kist de bulduklarından tiroid bezinin büyük bir kısmı alınmıştı. O tarihten beri devamlı ilaç kullanıyorum. Ama ameliyat olsun, ilaç kullanmak olsun hiç problem edilecek şeyler değil. Ben ameliyata 9 da girmiştim, 11-11:30 gibi odaya almışlardı. Ertesi sabah da taburcu oldum. Öyle uzun uzun yatak döşek yatmayı gerektiren bir operasyon degil. Ağrı, sızı, ses kısıklığı falan hiç bir şey olmadı. Bünyeden bünyeye değişebilir tabi, bende bir süre sonra ödem oldu ki o da önemli bir şey değildi, sadece aynaya bakınca boğazınızda bir şişlik görüyorsunuz. 2 ay kadar sonra da şişlik de tamamen geçti. O dönem iş yerinden 2 kişi daha Erol Bey e ameliyat olmuştu, onlarda ödem falan olmamıştı.

Tüm ameliyat olan ve olacaklara geçmiş olsun.

Merhaba bende 2,5 ay önce Ameliyat oldum (Ankarada) sormak istediklerinizi bana sorabilirsiniz. Hipertroid tedaviis oldum 2 sene ama şimdi çok iyiyim bence ameliyattan korkmayın. İyi bir doktor bulmak lazım öncelikle. Şimdiden çok geçmiş olsun...

tarkul merhaba,

ameliyatın nasıldı, şimdi nasılsın, çok zor bir dönemmiydi? cevapların için şimdiden teşekkürler

Ben de nodüllerim nedeni ile Mete Beyin babası Erol Düren'e ameliyat olmuştum 2001 de. Nodül sayısı çok olduğu için ve de 4 milimlik bir kötü huylu kist de bulduklarından tiroid bezinin büyük bir kısmı alınmıştı. O tarihten beri devamlı ilaç kullanıyorum. Ama ameliyat olsun, ilaç kullanmak olsun hiç problem edilecek şeyler değil. Ben ameliyata 9 da girmiştim, 11-11:30 gibi odaya almışlardı. Ertesi sabah da taburcu oldum. Öyle uzun uzun yatak döşek yatmayı gerektiren bir operasyon degil. Ağrı, sızı, ses kısıklığı falan hiç bir şey olmadı. Bünyeden bünyeye değişebilir tabi, bende bir süre sonra ödem oldu ki o da önemli bir şey değildi, sadece aynaya bakınca boğazınızda bir şişlik görüyorsunuz. 2 ay kadar sonra da şişlik de tamamen geçti. O dönem iş yerinden 2 kişi daha Erol Bey e ameliyat olmuştu, onlarda ödem falan olmamıştı.

Tüm ameliyat olan ve olacaklara geçmiş olsun.

sena sende ameliyatınla igili bilgi verebilir misin? nasıl geçti? sonrası?
teşekkürler,

ameliyattan sonra herşey eskisi gibi oluyor mu? Yemek yeme nefes alma vs... Bilgi verirseniz çok sevinirim teşekkürler.

galiba siz de ameliyat olacaksınız.

ameliyat 2 saat kadar sürdü genel anastezi oldum çıkınca hemen konuşmaya başladım ses kısıklığı olmadı.
yemek ise doktor herşeyi yiyebilirsin dedi ama ben birkaç gün çok zorlamadım yumuşak şeylerle beslendim. öyle boğaz ağrısı falan olmadı
o kadar korkulacak bi hastalık değil her ne kadar benimki si kanserli çıksada nodüllerim gayet rahattım :)))

galiba siz de ameliyat olacaksınız.

ameliyat 2 saat kadar sürdü genel anastezi oldum çıkınca hemen konuşmaya başladım ses kısıklığı olmadı.
yemek ise doktor herşeyi yiyebilirsin dedi ama ben birkaç gün çok zorlamadım yumuşak şeylerle beslendim. öyle boğaz ağrısı falan olmadı
o kadar korkulacak bi hastalık değil her ne kadar benimki si kanserli çıksada nodüllerim gayet rahattım :)))

sevilcim günaydın...

mete beyemi ameliyat oldun sen. özel sigortan filan varmıydı, yoksa o bahsettiğin para,toplam tutarmıysı?

ewt mete düren yaptı ameliyatı özel sigortam yoktu cepten verdim malesef ... emekli sandığına bağlıyım fakat hastanenin devletle anlaşması yoktu... kuzenimde aynı hastalıktan mete beye ameliyat olmuştu onun tavsiyesiyle oldum memnun da kaldım. ücreti de hastaneye ödedik.

ewt mete düren yaptı ameliyatı özel sigortam yoktu cepten verdim malesef ... emekli sandığına bağlıyım fakat hastanenin devletle anlaşması yoktu... kuzenimde aynı hastalıktan mete beye ameliyat olmuştu onun tavsiyesiyle oldum memnun da kaldım. ücreti de hastaneye ödedik.

sevil çokmu soru sordum snaa bilmiyorum ama, ameliyat izin geçti mi? ne kadar zaman kaldı? bide ameliyattan sonra tedavine nasıl devam edildi? tekrar çooookkk teşekkürlerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

X