Okur Problemleri! Bu 11 soruya size nasıl cevap vereceksiniz?

okurkedi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2017
6
3
30
Okurların karşılaştığı tonlarca problem ve sorun var bunu hepimiz biliyoruz

Youtube'daki booktuberlardan a dash of ash bir tag videosu hazırlamış ve ben de bu tag videosundaki soruları Türkçe'ye çevirip akıma katılmak istedim.

Soruları aşağıya yazıyorum. Videoda benim verdiğim cevaplar var fakat sizin de nasıl cevap vereceğinizi çok merak ediyorum~~

Sorular:

1. Okuma listende 20.000 tane kitap var. Bir sonraki okumanın ne olacağına nasıl karar verirsin?
2. Bir kitabın yarısındasın ve cidden sevemedin. Okumayı bırakır mısın yoksa kararlı mısın?
3. Yılın sonu yaklaşıyor ve Goodreads okuma challenge'ında çok geridesin. Arayı kapatmaya çalışır mısın ve bunu nasıl yaparsın?
4. Çok sevdiğin bir serinin kapakları uyuşmuyor. Bununla nasıl başa çıkarsın?
5. Herkes senin sevmediğin bir kitabı çok seviyor. Kiminle aynı hisleri paylaşırsın?
6. İnsan içinde bir kitap okuyorsun ve ağlamak üzeresin. Ne yaparsın?
7. Çok sevdiğin bir kitabın devam kitabı çıktı ama ilk kitaptan çok şey unuttun. Tekrar okur musun? Devam kitabını geçer misin? Goodreads'den özet mi ararsın?
8. Kimsenin kitaplarını ödünç almasını istemiyorsun. Kitap istediklerinde insanlara nasıl nazikçe "hayır" dersin?
9. Geçen ay içinde eline 5 kitap alıp geri bıraktın. Bu reading slump (okuyamama halinden)'tan nasıl çıkarsın?
10. Okumak istediğin bir dolu yeni kitap çıkıyor. Kaç tanesini satın alırsın?
11. Sonunda istediğin kitapları aldın! Okunmadan önce kitaplığında ne kadar beklerler?

Son düzenleyen: Moderatör:
1. Adı dikkatimi en çok çeken kitabı okurum.
2. Kararlıyımdır çok sıkıldıysam araya başka türden bir kitap alıp kaldığım yerden devam ederim.
3. Ara kapatılacak gibiyse denerim ilgimi çeken okumaktan zevk aldığım yazarlara ağırlık veririm, okuma saatlerimi attırırım.
4. Kapak benim için önemli değil.
5. Sevmiyorsam sevmemeye devam ederim.
6. Ağlarım.
7. Çok sevdiysem unutmam ama olaki unuttum sil baştan bir kere daha okurum.
8. Ben kitapların paylaşılmasına inanlardanım o yüzden hayır demem.
9. Böyle bir durumda oyun oynuyorum seviye geçemeyince sıkılıp geri kitaplara sarılıyorum.
10. Bir tanesini en fazla iki. Rafta beklemelerini istemem.
11. Kitap sayısına bağlı. Elimden geldiğince çabuk okuyup bitirmeye çalışırım.

1.bir kitabı bitirmeden zaten aklımda vardır diğeri. yoksa daha önce okumadığım bir yazarın kitabını seçerim.
2.okumayı bırakırım. Başka bir kitaba başlarım.
3.arayı kapatmam, kitap konusunda tek kendimle yarışırım.
4.Önemli değildir, neden başa çıkayım :)
5.genelde öyle oluyor zaten. popüler kitapları sevmem.
6.kitaba ara veririm.evde gelip ağlarım :)
7.kitaba göz atmam yeterli olur.
8.aynen şunu diyorum "üniversiteden beri diğer insanların para harcadığı birçok şeye para harcamadım makyaj malzemesi almadım, kıyafet almadım, dışarı çıkmadım, bulduğum tüm parayla kitap aldım. o yüzden vermiyorum kitap. ayrıca sen başka bir şeye vereceğin parayla bu kitabı edinebilirsin..."
9.sevebileceğim başka kitap bulana kadar devam ederim.
10.kaçına param yeterse :)
11.Kitaplığımdaki tüm kitapları okumuş değilim. bazen daha önceden aldıklarımı okurum, durumuma bağlı.

1. Kitaplığıma bakıp o an ilk gözüme çarpanı okurum.
2. Gerçekten çok sıktıysa yarım bırakırım.
3.Okuma hızımı artırmaya çalışırım, arayı kapatamazsam da yapacak birşey yok :)
4. Kapağa çok takılmam.
5. Kendimle. Başkalarının beğeniyor olması benim fikrimi değiştirmez.
6.Ağlarım kimsenin ne düşüneceğini de umursamam.
7.Tekrar okurum.
8. Ben sana yenisini alıp hediye edeyim derim.
9. Eğlenceli, kolay okunan bir kitap seçerim
10. En çok istediğim 5-6 tanesini almakla başlarım.
11. Bir kaç günle bir kaç yıl arasında değişebilir, okunmayı bekleyen kitaplar içinde yerlerini de alabilirler, okunacaklar listesinde ilk sırayı da alabilirler. Tamamen o anki ruh halime bağlı

1-Ruh halime hangisi yakınsa,
2-İnce ise devam ederim ama çok kalınsa bırakırım,
3-Yarış gibi bir derdim yok, arayı kapamaya çalışmam,
4-Kapak hiç önemli değil,
5-Gerçekten sonuna kadar okuyup beğenmediysem, benim için olay bitmiştir,
6-İnsanların ilgisi üzerimde ise okumayı bırakırım, değilse devam ederim okumaya da ağlamaya da,
7-Devam kitabına başlarım, okudukça hatırlarım genelde eskiyi,
8-Başkasına sözüm var, üzgünüm :)
9-Doğru zamanı ayarlar ve en ilgimi çekeni elime alırım,
10-okudukça alırım en fazla 4-5 yedekli giderim,
11- Zamanına göre değişiyor; evlenmeden önce hiç denecek kadar az, şimdi ise maalesef çok

1) genelde ben secim yapmam kitap bana gelir bir sekilde :)) yani bilirim icimden hangisini okuyacagimi.
2 ) OKUMAM. Ama cok kitap var oyle sikildigim icin yarim bırakıp sonra aradan zaman gecince ve tekrar elime alinca bayilarak okudugum. Bira degisik bir insanim..
3) calismam. Zaten boyle bir yarisa girmem. Kitap okumak benim icin bir zevk bunu yarima haline sokmam :)
4)hic takmam :)
5) su olasiliksizi millet ayila bayila okudu ben okurken harcadigim zamana hala acirim. Kimseyle ortak bir dusuncede olmam gerekmiyor.
6)aglamam :) gerci ben normalde de aglamam. Soru beni kapsamadi :)
7) soru bir degisik. Arada kac sene gecerse gecsin kitabi unutmam. Ben o yuzden hic boyle bisey yasamadim. Ama soruda ki unutma sartini otomatik kabul edersek tekrar okur hatirlarim :)
8) kimseye kitap odunc vermiyorum.kibarda davranmıyorum. Direk vermiyorum..
9)bazen cok hevesle aldigim.kitabi okuyasim gelmiyor. Ama baska bir kitap okuyor oluyorum. Grnel bir okuyamama durumum olmadi. Oyuzden bilemedim bunsorununda cevabini
10) hepsini :)
11) ben ayni anda birkac kitap okuyan biriyim. Birini elimden birakir baska biriyle devam ederim. Genelde bu 3 kitaptir ama 5e çıkarıp kendi rekorumu kirmisligimda var. Eger o zaman baska okudugum.kitap yoksa fazla beklemez. Ama okudugum baska bir kitap varsa onlar bitene kadar 1 hafta 10 gun bekler.

Videoyu izledim, çok sevimlisiniz. :) Ben de kendi cevaplarımı vereyim madem.

1. Bazı kitapları yeni almış oluyorum ve okumak için sabırsızlanıyorum onlar öncelikli oluyor. Böyle bir durum yoksa da içlerinden en çok hangisini okumak istiyorsam, ilgimi cezbediyorsa onu seçiyorum.
2. Bırakırım, sevmediğim kitaba devam etmiyorum.
3. Goodreads hesabım var ama challengelara katılmıyorum ben açıkçası. Yarış haline getirip kendime motivasyon sağlamaya ihtiyacım yok, zaten kitap okumak zevk veriyor bana.
4. Kitap kapakları benim için sadece kitapçıların raflarında dikkatimi çekmesini sağlıyor o kadar. Öyle süslü püslü kapaklı kitapları da şöyle bir karıştırınca almaya değer olmadıklarını görüyorum çoğunlukla zaten. Bir kitabın içeriği ne kadar boşsa kapağı o kadar cafcaflı oluyor genel gözlemime göre.
5. Soruyu anlamadım, çeviride düşüklük var sanırım.
6. Ağlarım, kendimi tutmam.
7. Devam kitaplarını takip edecek kadar seviyorsam zaten unutmam o kitabı.
8. Bir zamanlar kitap ödünç veriyordum. Baktım geri gelmiyor o zamandan beri kitap ödünç vermiyorum. Sorana da aynen durumu izah ediyorum.
9. O hale kapıldıysam çıkamıyorum ben ya, kendi kendine geçmesini bekliyorum.
10. Bütçeme göre alıyorum.
11. Sıraya sokuyorum genelde. Ama rafta 1 aydan fazla bekletmemeye çalışıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…