Okumak ıcın cok mu gec kalmıs olacagım? sadece hayal mi sızce?

blackberry__

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2011
674
0
0
Antalya
Merhaba kızlar. bu konu kafama takıldı fıkırlerınızı paylasmanızı rıca edıyorum.
21 yasındayım.(ay olarak 22) lisede okulu bırakmak gıbı bır cehalete kapıldım sonradan pısman olup acıktan devam etmeye karar verdım.oradada hata edıp meslek sectım onunda teffruatı bıtmek bılmedı. dıplomamı beklıyorum.
bu sene universıte sınavına gırdım ama hıc calısmadan sadece deneme amaclı gırdım.
tabıkı cok buyuk beklentım yoktu oylede oldu. yanı okumus olmak ıcın okumayı tercıh edersem bır bolume yerlesebılırım.

sımdı dıyorum kı,1 ay sonra evlenıyorum. dershaneye gıdebılecek ımkanım olur mu bılemıyorum suanda.
esımde bende calısıyor olacagız ınsallah.
aynı zamanda kurslara felan gıttım ugrastım gelıstırmek ıcın kendımı. ama genede aynı zamanda ıskur kurslarına vs. katılırım. ugrasırım. sınavada calısırım. iş bulamazsam.

seneye ıyıce hazırlanıp tekrar sınava gırsem guzel bır bolum kazansam gec mı kalırım? sonucta 4 senelık bır bolum okusam 25 olacagım.
cogu ıs ılanında yas sınırı var malesef kı. yasım gecıcek.

yada 2 yıllık bır bolum okusam dıger secenek acıkogretım okusam? aynı zamanda calısırım.
2014 te kpss ye gırebılırmıyım kı bunu ıstıyorum bu sene gectı... yoksa olmaz mı?
sızce hayal mı kuruyorum. ne yapmalıyım?

Son düzenleme:
Bence geç değil.
26 yaşımdayım ancak bitirebildim üniversiteyi :)
2004 de başlamıştım.
Bide şuan ki sınıfımda bi hatun var 2. üniversitesini okuyomuş fizik bölümünde iş yok dedi okul öncesini okuyo nerden baksan 28 29 yaşında var yani kadın.
Okul için Eğitim için asla geç kalmış sayılmazsınız bence.

cnm henüz çok ama çooook geçsin benim görümcem 30 yaşında tekrardan üniversiteye döndü evlenince bırakmış baştan okudu bitirdi şimdi çok aranan bi mimar ...geçen gün benimde üni.den bir arkadaşım aradı o da 31 yaşında bu yıl mezun oldum sonunda dedi,yani öyle çok azdır 17 de girip 21 de bitiren ,senin gibi ve senden çokça büyük çok küşü olcak benim sınıfımda 37 yaşında bi adam vardı mesela evli 2 çocuklu ıraktan gelmiş hem çalışıp hem okuyordu.iş konusunda da yaş sınırı genelde 25 olmaz zaten insanlar anca okulu bitiriyo,erkekler askerlik fln zaten yaş 25 oluyo başlarken .sonra pişman olmaktansa dene en azından

tatlım hiçde geç değil ama bana sorarsan açık öğretimden okuyabilirsin şimdi evleniceksin üni kazanınca yer sorunu olabilir bu yüzden açık öğretim daha mantıklı canım peki eşinle konuştun mu bunu o ne diyor buna hiç de hayal değil olmucak bişey değil sakın kendini böyle olmsuz düşüncelere itme herşeyin bir oluru vardır ki yaşın genç daha kız okursun hemde paşalar gibi vallahi

hayır tatlım bence hiç geç değil ben üniversitedeyken çok vardı çoluğuyla çocuğuyla okumaya gelenler 30 yaşında 40 yaşında insanlar ...istiyorsan okumalısın yaşa çok takılma

yok canım yer sorun degıl caba verıcem burası ıcın ama amacım bırazda kpss.
esımle konustuk. ondan sonra konu acmaya karar verdım.
esım 2014 te kpss ye gırebılırsen, olursa atanırsam neresı olursa gıderız dıyor. kpss ye gıremem kı dimi 2013 te üni sınavı okul bıtmeden nasıl gırıcem?

di mi? ben ıs ararken hep yas sınırına denk geldım benım ıcın sorun degıl tabı ama belkıde ıyı bır meslegım olursa. yas sorunuda olmaz. yanı ıs alanında gencler tercıh edılıyor dıye bır kural yoktur heralde cok umutsuz oldum
deneyecegım. ama calısmamda lazım aynı zamanda dershaneye gıtmezsem basarabılır mıyım kı?

sızler boyle dıyınce heveslenıyorum.sonra karamsarlıga kapılıyorum
gec kalmamıs olmak tek ıstegım. okulun bıtmesı calısmak etmek derken vakıt nasıl olurcak dıye dusunuyorum.
bu sene kpss de hayal oldu. sımdı evdekılerde üniversıte olsun camurdan olsun modundalar.
bu sene yerles artık dıye dusunuyorlar haklılar belkı ama ben bılemıyorum.

hayır tatlım bence hiç geç değil ben üniversitedeyken çok vardı çoluğuyla çocuğuyla okumaya gelenler 30 yaşında 40 yaşında insanlar ...istiyorsan okumalısın yaşa çok takılma

ıstıyorum ama sadece okumak degıl. bır yerlere gelmek ıstıyorum ama zaman kaybetmeden bunu basarmalıyım. artık herkesın benden bır beklentısı var kotu hıssedıyorum.
umarım basarırım.

lise mezunu olarak gir tatlım hangi lise mezunusun sen meslek mi düz lisemi mesleksen şansın daha fazla canım benim düz liseye göre

ayrıca eğer bu sene girdiysen öss ye açık öğretimden balvuru yapabilirsin tatlım ön lisans için 2 yılda bir oluyor ya sınav sende 2014 te olucak olan sınava girersin kuzum

ıstıyorum ama sadece okumak degıl. bır yerlere gelmek ıstıyorum ama zaman kaybetmeden bunu basarmalıyım. artık herkesın benden bır beklentısı var kotu hıssedıyorum.
umarım basarırım.

canım zaten işe girip çalışacakmışssın ,işine girersin çalışırsın belki çalıştığın yerde yükselir biryerlere gelirsin aynı zamandada okursun ,benim üniversitede okulu bu şekilde yürüten çok arkadaşım vardı .Ancak tabi okumak istediğin bölüm de biraz önemli neden diyeceksin çünkü zor ve yoğun ders programı olan bir bölüm okursan seni zorlar hem evlilik hem okul hem iş biraz zorlanırsın belki okulun uzar ancak ders programı nispeten daha rahat bir bölümü tercih edersen zorlanacağını sanmam eğer istekli olursan çok başarılı olacağını düşünüyorum tatlım

lise mezunu olarak gir tatlım hangi lise mezunusun sen meslek mi düz lisemi mesleksen şansın daha fazla canım benim düz liseye göre
ayrıca eğer bu sene girdiysen öss ye açık öğretimden balvuru yapabilirsin tatlım ön lisans için 2 yılda bir oluyor ya sınav sende 2014 te olucak olan sınava girersin kuzum
meslek ama omrumu yedı desem yalan olmaz. yoksa suan on kere üni sınavındaydım bu meslek berbat bısey
ıste ben daha dıplomamı beklıyorum meslek sozde acıktan ama stajı o su bu su surundum
mezunlugumun kanıtını veremedıler.. sınırlerım bozuluyor aklıma geldıkce.
ıste sınava seneye tekrar gırersem 2014 te kı sınava yetısebılır mıyım kı?
lise mezunu olarak bı daha almayacaklarını okumustum:S

ıste boyle ıs bulmamda cok zor oluyor. bana uyan onlara uymuyor. onlara uyan bana uymuyor. bır turlu dıkıs tuttaramadım.
daha rahat bolumu tercıh ederım calısırım okurum. boyle aktıf olmak ıstıyorum.
ısteklıyım ama karamasarım.

bu yıl okul öncesi öğretmenliğinden mezun oldum. doymadım okumaya yaşıtız 22 yaşındayım bir daha sınava girdim ve puanım güzel geldi dilden 2. öğretim bir bölüme yerleşeceğim aynı zamanda öğretmenlik yapmak istiyorum.
okumanın yaşı yok. yeter ki istensin.

canım öyle her yazana inanma du bakalım bi seneye olsun vardır herşeyin bir hayrı her sene yeni şeyler çıkıyor bakalım neler olucak daha burası Türkiye sürprizlere alışmalı sınava tekrar girsen yetişemezsin ama üniversite değilde lise mezunu olarak girebilirsin 2014 te canım ancak ben 2010 da daha yeni üniye başlamıştım ama önlisans olarak başvurabildim sınava öyle girdim canım bu sene diploma öğrenim belgesi falan istiyorlar iyice eliyorlar o yüzden diyorum lise olarak gir diye önlsas olarak düşünürsen giremezsin tatlım

ıste o yazıyı okuyunca sok oldum bende. lise mezunu olarak gırerım dıye dusunuyordum.
o sıradada unide okurum dıye hayallerım vardı. 2014 te alsalar lise olarak gırerım tabıkı tatlım.
su meslekten kurtulsam ıyı kotu bı yer yazıcaktım bu sene ben bu ısın pesıne dussem ıyı olucak pes etmek yok.::)

ama bak ıkıncıyı okuyacaksın. ben daha bırıncının derdındeyım. hayal cok ıcraat yok.
ıstıyorum bakalım. bu sene bır yerlere gırerım belkı bır umut.

kesinlikle geç değil.zaten üni de öyle yaşıtlar falan olmayacak lise gibi.

herkes farklı herkesin hikayesi ayrı. 1 yıl evliliğin tadını cıkarsan bile olur ama hiç bir zaman okumak için geç olmaz.

Bu çağ da hala okumanın yaşla ilgisi var mı geç mi kaldım sorularına şaşırıyorum... Sana 1 hayat verilmiş ve idealin neyse yap yaşa vs ye bakmadan... ah vah diyeceğine dene en azından...

annem 35 yaşında ve 2 çocuk sahibi. evlendiğinde okuma yazma bile bilmiyordu. annem okumaya çok hevesliydi dedem okula göndermemiş ben eminim ki annem okula gitseydi o imkanı olsaydı şuan öğretmen doktor yada herhangibirşey olmuştu. ben 2-3 sene önce anneme baskı yapa yapa okuma yazma kurslarına gönderdim. okumayı söktü ve ilkokul diplomasını aldı eline. sonra da açıktan liseye yazıldı onunla uğraşıyor. yani inan bana okumak için asla geç kalmazsın. soruyolar anneme evlenmişsin kocan var boyundan büyük kızın var bu saatten sonra okumak senin neyine?...
olur mu öyle birşey? eskiden annem gezmeye alışverişe çıksa hangi otobüse bineceğini bilemezdi, markete alışverişe gitse kaç para vereceğini bilmezdi. şuan gayette bliyor herşeyi.
biliyoru biraz alakasız oldu durumunla ama isteyince herşeyi yaparsın sen. 35 yaşındaki kadın liseyi bitirmeye çalışıyorsa sen 25 yaşında üniyi hayli hayli bitirirsin.

sen iste 4 yıllık üniversiteyi yaz okulu üstten derslerle 3yılda da bitirirsin. ama hayal olarak bırakma icraate geç.

Tabii ki de geç değil ama benim şimdiki aklım 4 sene önce olsaydım, açıköğretim okur bir yandan da çalışırdım..
Çünkü inanın artık bitirdiğiniz okuldan çok, kendinizi ne denli geliştirdiğiniz önemli..

Bence okuma yasinizdasiniz tam.asil evlenme yasiniz kucuk geldi bana.bunlari dusunmeniz bile guzel ama evlendikten sonra en uygunu acik ogretim olur diye dusunuyorum.yolunuz acik olsun insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…