• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okumak ıcın cok mu gec kalmıs olacagım? sadece hayal mi sızce?

Bir sınıf arkadaşım 30 yaşındaydı. Ve 2 yıllık okuyup, DGS ile bizim okula gelmişti. Bence geç değil. :)

Okumak için geç diyorsan, okulu okusan da okumasan da 4 sene sonra 25 yaşında olacaksın. Bunu eğitimle değerlendirmek senin açından çok daha iyi olsa gerek. Başarılar diliyorum. :)

Bence geç kalmış olmayacaksın ve hayal değil.
Daha geç yaşlarda üniversite okuyup meslek sahibi
olanları duyuyoruz,görüyoruz.
Bu arada bir tanıdığım evli ve iki çocuklu dışarıdan ortaokulu
bitirdi şimdi liseye başvuracak.Daha sonra olursa inşallah üniversite...
Keşke daha önce yapsaymışım diye üzüldü biraz ama hiç birşey için
geç değildir....

Annem biz ilkokula giderken üniversiteyi okudu ve bitirdi.
Bize hece tablosu çalıştırırken kendi de bir yandan derslerine
çalışıyordu.

Senin yaşın daha çok genç. Herşey yolunda gider de mezun olursan
çalışmak için ideal yaşta olacaksın.

canım 24 yaşındayım :)

ilk olarak İstanbul üni biyoloji okudum 2 sene fakat yeni çıkan kanunlar ile çalışma imkanımız kısıtlandığı için bıraktım.
sınava girip 2 senelik Uluslararası Ticaret okudum. 2 senelik çünkü sayısal çıkışlı olduğumdan puanım çok kırıldı ve istediğim bir bölümdü:)
2 senedir kendi işimde çalışıyorum.
Önümüzdeki sene şehir değiştirip Ankara'ya gelin gidiyorum:) ve bu sene DGSye girdim:) 3 sene hem okuyup hem çalışma planlarım var:)
tabi o cesareti kendimde bulabilirsem:9: erkek arkadaşım ciddi destek oluyor Ankara'ya en rahat üni okuyarak alışırsın diyor:)
bende düşündüm yaşım geçtimi acaba diye ama? herkes kızdı banada 27 yaşında mezum olup 5 senelik iş deneyimim olucak evet çok yorulcam ama değer gibi gözüküyor:16:

kesinlikle geç değil.zaten üni de öyle yaşıtlar falan olmayacak lise gibi.
herkes farklı herkesin hikayesi ayrı. 1 yıl evliliğin tadını cıkarsan bile olur ama hiç bir zaman okumak için geç olmaz.
haklısınız. degısık yasamlar hıkayeler olacak ılla yasıtlarım olmayacak:)
Bu çağ da hala okumanın yaşla ilgisi var mı geç mi kaldım sorularına şaşırıyorum... Sana 1 hayat verilmiş ve idealin neyse yap yaşa vs ye bakmadan... ah vah diyeceğine dene en azından...
yanlıs anlattım kendımı sanırım.okumak ıcın elbette gec degıl ınsanlar durmadan cabalıyor.
sadece benım demek ıstedıgım. benım bır sekılde calısmam lazım. ve okuyup mezun olup kpss vs. gırene kadar calısma yasım gecer mı dıye dusunmustum. yanı tamam okudum kendımı gelıstırdım ama sonucunda karıyerım ıcın gec kalmayayım dıye dusunuyorum.
cook haklısınız. bana 1 hayat verıldı bu sozunuzu hep aklıma getırecegım:)

annem 35 yaşında ve 2 çocuk sahibi. evlendiğinde okuma yazma bile bilmiyordu. annem okumaya çok hevesliydi dedem okula göndermemiş ben eminim ki annem okula gitseydi o imkanı olsaydı şuan öğretmen doktor yada herhangibirşey olmuştu. ben 2-3 sene önce anneme baskı yapa yapa okuma yazma kurslarına gönderdim. okumayı söktü ve ilkokul diplomasını aldı eline. sonra da açıktan liseye yazıldı onunla uğraşıyor. yani inan bana okumak için asla geç kalmazsın. soruyolar anneme evlenmişsin kocan var boyundan büyük kızın var bu saatten sonra okumak senin neyine?...
olur mu öyle birşey? eskiden annem gezmeye alışverişe çıksa hangi otobüse bineceğini bilemezdi, markete alışverişe gitse kaç para vereceğini bilmezdi. şuan gayette bliyor herşeyi.
biliyoru biraz alakasız oldu durumunla ama isteyince herşeyi yaparsın sen. 35 yaşındaki kadın liseyi bitirmeye çalışıyorsa sen 25 yaşında üniyi hayli hayli bitirirsin.
annenızın azmını kutlarım:)
ben daha onumu goremeden 2014 te kı kpssyi dusunuyorum bu konularda bıraz plancıyım.
ama planlarla kalıyorum malesef kı:31:

sen iste 4 yıllık üniversiteyi yaz okulu üstten derslerle 3yılda da bitirirsin. ama hayal olarak bırakma icraate geç.
kesınlıklee haklısınız. sızce bu sene dusuk puanımla bı yerleri yazsam mı olsunda camurdan olsun dıyerek yoksa 1 sene daha kendımı cok ıyı hazırlamalımıyım.:26:
Tabii ki de geç değil ama benim şimdiki aklım 4 sene önce olsaydım, açıköğretim okur bir yandan da çalışırdım..
Çünkü inanın artık bitirdiğiniz okuldan çok, kendinizi ne denli geliştirdiğiniz önemli..
o da bir secenek hep aklımda acıkcası. hep calısıp hem okumak.
aslında evlide olursam benım ıcın daha mantıklı olabılır. ama acıktan olunca derslere kendım calısmam gerekıcek daha gec bıter dıye dusunmustum:17:

Bence okuma yasinizdasiniz tam.asil evlenme yasiniz kucuk geldi bana.bunlari dusunmeniz bile guzel ama evlendikten sonra en uygunu acik ogretim olur diye dusunuyorum.yolunuz acik olsun insallah
tesekkur edıyorum. evlenme yasım aslında gunumuze gore gercekten erken olabılır ama esımı sevıyorum:) bana destek allahtan. ona karsıda bana destegını bosa cıkarmadan bırseyler basarmak ıstıyorum:16:
haklısınız acık ogretım daha mı gec bıter dıye dusundum ama sag salim sınavı iyi bir puanla kazansam:=).

Bir sınıf arkadaşım 30 yaşındaydı. Ve 2 yıllık okuyup, DGS ile bizim okula gelmişti. Bence geç değil. :)
Okumak için geç diyorsan, okulu okusan da okumasan da 4 sene sonra 25 yaşında olacaksın. Bunu eğitimle değerlendirmek senin açından çok daha iyi olsa gerek. Başarılar diliyorum. :)
kesınlıkle bu acıdan bakmamıstım. sadece calısıp kpss ye gırmek ıstıyorum kıtlenmısım basaramazsam dıye. her sekılde 25 olucam.:23:
Bence geç kalmış olmayacaksın ve hayal değil.
Daha geç yaşlarda üniversite okuyup meslek sahibi
olanları duyuyoruz,görüyoruz.
Bu arada bir tanıdığım evli ve iki çocuklu dışarıdan ortaokulu
bitirdi şimdi liseye başvuracak.Daha sonra olursa inşallah üniversite...
Keşke daha önce yapsaymışım diye üzüldü biraz ama hiç birşey için
geç değildir....
ıste meslek sahıbı olayım calısayım. karıyerım olsun dıye cok heveslenıyorum.
hanı ıs alanında yasım gecmesın derdındeyım:)
esımde dıyor kı. 2014 e cok var dıyorum. gunler ne kadar hızlı gormuyormusun.
hazırlan evlılıgın ılk senesınde calıs gır dıyor.

Annem biz ilkokula giderken üniversiteyi okudu ve bitirdi.
Bize hece tablosu çalıştırırken kendi de bir yandan derslerine
çalışıyordu.
Senin yaşın daha çok genç. Herşey yolunda gider de mezun olursan
çalışmak için ideal yaşta olacaksın.
gercekten ıdeal olacak mı tek derdım calısmak ıcın gec kalmamak.
ıs ılanlarında kı yas sınırı benı uzuyor ben gec kaldım dıye ama eger azım edıp calısmazsam.
o ılanlara hep karsıdan bakıcam sanırım. calısmalıyım:)

canım 24 yaşındayım :)

ilk olarak İstanbul üni biyoloji okudum 2 sene fakat yeni çıkan kanunlar ile çalışma imkanımız kısıtlandığı için bıraktım.
sınava girip 2 senelik Uluslararası Ticaret okudum. 2 senelik çünkü sayısal çıkışlı olduğumdan puanım çok kırıldı ve istediğim bir bölümdü:)
2 senedir kendi işimde çalışıyorum.
Önümüzdeki sene şehir değiştirip Ankara'ya gelin gidiyorum:) ve bu sene DGSye girdim:) 3 sene hem okuyup hem çalışma planlarım var:)
tabi o cesareti kendimde bulabilirsem:9: erkek arkadaşım ciddi destek oluyor Ankara'ya en rahat üni okuyarak alışırsın diyor:)
bende düşündüm yaşım geçtimi acaba diye ama? herkes kızdı banada 27 yaşında mezum olup 5 senelik iş deneyimim olucak evet çok yorulcam ama değer gibi gözüküyor:16:
ama ıste aramızda 2 yas var sen okumussun bıtırmıssın.
calısıyorsun. tecruben olucak. yanı aramızdakı 2 senede neler basarmıssın. benım elde var sıfır.

çalışacaksan üniversiteyi de açıköğretimden okuyabilirsin canım

evet bunuda dusunucem sagolun:)

yorumlarınız ıcın tesekkur ederım oncelıkle. hepınız motıve edıcı seyler soyledınız ve cok haklısınız.
ben bu sene puanım cok dusuk oldugu ıcın bır yerı yazmayı dusunmuyordum. ama belkıde yazmalımıyım.
yada seneye dershaneye gıdemesem bıle sızce cok ıyı hazırlanıp tekrar gırmelıyım.
dershanesiz basarabılırmıyım bılmıyorum ama belkıde basarırım:)

aynı zamandada ıs ararım. 2014 tede sag salım kpssye gırerım umuyorum.
cok uzun bır alıntı yapmısım hepınıze cevap yazmak ıstedım..

yorumlarınız ıcın tesekkur ederım oncelıkle. hepınız motıve edıcı seyler soyledınız ve cok haklısınız.
ben bu sene puanım cok dusuk oldugu ıcın bır yerı yazmayı dusunmuyordum. ama belkıde yazmalımıyım.
yada seneye dershaneye gıdemesem bıle sızce cok ıyı hazırlanıp tekrar gırmelıyım.
dershanesiz basarabılırmıyım bılmıyorum ama belkıde basarırım:)

aynı zamandada ıs ararım. 2014 tede sag salım kpssye gırerım umuyorum.
cok uzun bır alıntı yapmısım hepınıze cevap yazmak ıstedım..

canım öncelikle ne okumak istediğine çok iyi karar verki. ilerde pişman olmayasın harcadığın yıllarına... sevdiğin ve herzaman seveceğin bir bölüm oku.
ve eğer puanın o bölüme şuan tutmuyorsa tekrardan çalış sınava... eğer istersen dershanesizde kazanabilirsin:) zira 2. olanı ben öyle kazandım

:9:
canım öncelikle ne okumak istediğine çok iyi karar verki. ilerde pişman olmayasın harcadığın yıllarına... sevdiğin ve herzaman seveceğin bir bölüm oku.
ve eğer puanın o bölüme şuan tutmuyorsa tekrardan çalış sınava... eğer istersen dershanesizde kazanabilirsin:) zira 2. olanı ben öyle kazandım

aslında ben cok kararsızımdır. yanı suan ıstedıgım bır bolum yok turizm ıstemıstım.sacmlama dedıler. halkla ılıskıler artık heryerde dedıler.
zaten daha gecerlı ve sevecegım bır meslek olmalı allah'ım omrunuzde gorebılecegınız nadır kararsızlardanım:)
ıyıce arastırmam lazım herhalde.
ıs ımkanı olan ve sevecegım bır meslek.
suan puanım tutmaz ama okuyor olurum en azından.
dershanesız ve sıfır calısmayla barajı felan gectım bu sene.
sıkı calısmayla daha ıyı olabılır:) sagolun:)

hayallerinizi gerceklestirmek sizin elinizde..acaba yapabilirmiyim dedikten sonra yok yapamam derseniz istediginiz kadar hayal kurun olmaz.ama kararlarinizi verdikten sonra gerceklestiremeyeceginiz hayaliniz yoktur.oncelikle hayalinizi netlestirin;2yillikmi 4 yillikmi aof mi ne olacagina kesin karar verin,sonrasi size kalmis..

hayallerinizi gerceklestirmek sizin elinizde..acaba yapabilirmiyim dedikten sonra yok yapamam derseniz istediginiz kadar hayal kurun olmaz.ama kararlarinizi verdikten sonra gerceklestiremeyeceginiz hayaliniz yoktur.oncelikle hayalinizi netlestirin;2yillikmi 4 yillikmi aof mi ne olacagina kesin karar verin,sonrasi size kalmis..

evet ya 2 yıllık orgun yada acıkogretım okuyacagım. evlendıkten sonra bu daha mantıklı olacak.
sonrada kpss var hayalımde :) ve tabıkı calısmak.

Yaşın hiç de geç değil.Ayrıca üniversitede illa herkes aynı yaşta oluyor diye birşey yok.Çok farklı yaş grupları olabiliyor.Bizim okulda bi amca var 50li yaşlarda.Geç kalmış mısın burdan anlayabilirsin bence :) Ayrıca sınıf arkadaşım var 27 yaşında.29 yaşında okulu bitirmiş olacak.
Ayrıca işe alınırken yaş sınırına çok bakılmaz.Daha çok senin ne kadar kendini geliştirdiğine bakarlar.Hiç bişey bilmeyen 20 yaşında çocuğumu işe alırım yoksa donanımlı kendini geliştirmiş 30 yaşındaki insanı mı?

Yaşın hiç de geç değil.Ayrıca üniversitede illa herkes aynı yaşta oluyor diye birşey yok.Çok farklı yaş grupları olabiliyor.Bizim okulda bi amca var 50li yaşlarda.Geç kalmış mısın burdan anlayabilirsin bence :) Ayrıca sınıf arkadaşım var 27 yaşında.29 yaşında okulu bitirmiş olacak.
Ayrıca işe alınırken yaş sınırına çok bakılmaz.Daha çok senin ne kadar kendini geliştirdiğine bakarlar.Hiç bişey bilmeyen 20 yaşında çocuğumu işe alırım yoksa donanımlı kendini geliştirmiş 30 yaşındaki insanı mı?

dimi ama? kendımı gelıstırmıs olurum. hem 2 yıllıkla daha 23 yasında olucam. hem sonra kpss. bu sırada ıs hayatı.
donanımlı olmak ıcın caba verırım daha cok. ıskura felan kayıt olucam onumuzdekı ay.
bır an once harekete gecmıs olurum.

Yaşınız tam okuma yaşı, ne geç kalması ?

Evlendikten sonra hem çalışıp dersaneye gitmek sizin sınırlarınızı çok zorlar. Eşinizide zorla gibi geliyor.
İyi bir çalışma programı yaparsanız ve dershanelerin deneme sınavlarına girerseniz eğer başaracağınıza inanıyorum.
Sakın vazgeçmeyin ve ertelemeyin.

Yaşınız tam okuma yaşı, ne geç kalması ?

Evlendikten sonra hem çalışıp dersaneye gitmek sizin sınırlarınızı çok zorlar. Eşinizide zorla gibi geliyor.
İyi bir çalışma programı yaparsanız ve dershanelerin deneme sınavlarına girerseniz eğer başaracağınıza inanıyorum.
Sakın vazgeçmeyin ve ertelemeyin.

evet esımı baya bır zorlar onu bende dusundugum ıcın kendım hazırlanmaya yoneldım.
evet sıkı bır programım olmalı. dershanelerın deneme sınavlarına gırebılıyormuyum?
bunu bılmıyordum. gırerım tabı.
vazgecmek ertelemek ıstemıyorum gercekten. basarmak ıstıyorum.

Kesinlikle eğitiminize devam etmenizi tavsiye ederim. Hiçbirşey için geç değil.
Kpss kursunda 2 çocuklu anneler, babalar devlet memuru olmak için haftasonları kurslara gidiyorlar.
35 yaşında devlet memuru olan tanıdıklarım var.

Kesinlikle eğitiminize devam etmenizi tavsiye ederim. Hiçbirşey için geç değil.
Kpss kursunda 2 çocuklu anneler, babalar devlet memuru olmak için haftasonları kurslara gidiyorlar.
35 yaşında devlet memuru olan tanıdıklarım var.

o zaman bende kpssye gıdebılırım. üniversıte sınavına kendım hazırlanırım. kpss ıcın o zamana kadar kendımızı toplarız kursa gıderım.boyle dusununce cok heveslıyım. umarım basarıcam.

Zaten artık insanın okuduğu okuldan çok kendini ne kadar geliştirdiğine bakıyorlar çoğu bölümde.Çünkü artık herkes bi şekilde üniversite mezunu olabiliyor.

Benim bir arkadaşım anlattı.Bir kursa gitmişti orda kursta ders veren hocanın kendi işi varmış.Demişki bana 4.00la gelen mezunu ben işe almam.Ya üniversitede sürekli ezber yapıp ineklemiştir.Böylesi zaten pratikte işime yaramaz ondan işe almam.Ya da çok zekidir.O kadar zeki olan da benim iş yerine tenezzül etmez demiş :)

Kendini geliştirebilene ve işini severek tabiri yerindeyse aşkla yapana tüm kapılar açılıyor bu zamanda.

o zaman bende kpssye gıdebılırım. üniversıte sınavına kendım hazırlanırım. kpss ıcın o zamana kadar kendımızı toplarız kursa gıderım.boyle dusununce cok heveslıyım. umarım basarıcam.

Biraz zor olur ama bunu da yapabilirsiniz.
Kpss ile devlet memurluğuna atanıp gündüz çalışıp mesai çıkışı üniversite eğitiminize devam edebilirsiniz.
Hem maaşınız olur hem de eğitiminize devam edersiniz.
Tabi eşinizin de bu konuda anlayışlı olması gerek. Eşin desteği olmadan evliyken eğitim çok zor olur.

Zaten artık insanın okuduğu okuldan çok kendini ne kadar geliştirdiğine bakıyorlar çoğu bölümde.Çünkü artık herkes bi şekilde üniversite mezunu olabiliyor.

Benim bir arkadaşım anlattı.Bir kursa gitmişti orda kursta ders veren hocanın kendi işi varmış.Demişki bana 4.00la gelen mezunu ben işe almam.Ya üniversitede sürekli ezber yapıp ineklemiştir.Böylesi zaten pratikte işime yaramaz ondan işe almam.Ya da çok zekidir.O kadar zeki olan da benim iş yerine tenezzül etmez demiş :)

Kendini geliştirebilene ve işini severek tabiri yerindeyse aşkla yapana tüm kapılar açılıyor bu zamanda.

umarım bende bır ıs bulabılırım. okulu kazanıp gıdene kadar bır ıse ıhtıyacım var umarım onuda hal ederım:)

Back
X