• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları okullarda kermes

karakedibu

Guru
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2007
251
1
296
44
Diğer
arkadaşlar bizim okulumuzda haftanın bir günü kermes düzenleniyor.1 den 8 sınıflara kadar sırayla 1 sınıfın velileri yapıyor.yine okuldaki tüm öğrencilere satılıyor.hem de pahalıya satılıyor. ayrıca okul aile birliğinde birkaç sırtlan geçmişler başına beğendikleri pasta börek ne varsa saklayıp kendilerine ayırıyorlar.coğu veli bu konudan şikayetci ama bu düzeni böyle sürdürüyorlar.
sizin okullarınızda kermesler nasıl yapılıyor??
acaba her hafta kermes adı altında böyle birşey yasalmı??

Bu uygulama beni çok şaşırttı açıkcası...Kermes genelde bahar aylarında bir kereye mahsus,2-3 gün süren bir etkinlik olarak yapılır ve fiyatları da oldukça makul olur...Vallahi ilk defa duyuyorum böyle bir şey..Bence bu uygulama birileri için çok ballı bir kapı haline gelmiş...

Bu uygulama beni çok şaşırttı açıkcası...Kermes genelde bahar aylarında bir kereye mahsus,2-3 gün süren bir etkinlik olarak yapılır ve fiyatları da oldukça makul olur...Vallahi ilk defa duyuyorum böyle bir şey..Bence bu uygulama birileri için çok ballı bir kapı haline gelmiş...

doğru dedin valla..okulda okul aile birliğinden 1-2 kişi beğendiklerini satışa sunmuyorlar ve üstkaatta yemeğe gidiyorlar.tabii milletin bundan haberi yok.ben bu hafta gördüm herkese söylüyorum artık...millete yaptırıp pasta börekleri ziyafet cekiyorlar.

senede 2-3 falan oluyor
e o kadarınada katlanıyoruz artık
ama bizde kantil denilen şey resmen para tuzağı:22:

Bizim kermeste yaklaşık 10 TL'den 120 tl toplandı.;Bu parayı teslşm etmeden önce sınıf annesi olarak velilerle konuştuk ve 120 tl nın bızım okulumuzu kurtarmayacağını bu paranın öğretmenimizin cebinden çıkan harcamalara ve sınıftaki akıllı tahtanın yapımında kullanılmasını düşündük öğretmenizime de söyledik.Öğretmen müdüre verin dedi..
müdür bir kaç kez haber gönderdi para para para diye......İnat ettim
bugün öğretmen beni aradı bu yasal bir suçtur,savcılığa verebilirler dedi...Şaşırdım kaldım.Bilgisi olan birinin kermesin yasal olup olmadığını bu 120 tl'nin okulun kasasına değil de öğretmen ya da sınıftaki akıllı tahtanın tamirine gitmesinin savcılığa kadar gitmesine sebep olup olmayacağını biri bana anlatsın yoksa ben şikayette bulunmayı düşünüyorum :47::47::47::47:

Back