• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulla ilgili...

natis

Guru
Pro Üye
7 Ocak 2011
497
89
323
İstanbul
Merhaba hanımlar...Ben işletme mezunuyum ama hayalimde hep öğretmen olmak vardı.Atatürk üniversitesinde çocuk gelişimi bölümü var 2 yıllık.Uzaktan eğitim imkanı var.Okumak istiyorum ama şöyle bir sorunum var,2 yıldan sonra dgsyle tamamlamam gerek öğretmen olabilmek için.Fakat formasyon kısmı nasıl olacak bilmiyorum.Okulu arıyorum ama ulaşamıyorum.Bir de dgs yapınca her okulda 3 yıl mı okunuyor.Bu şekilde okuyan ya da bilgisi olan var mı?

EDİT:Arkadaşlar sorumun cevabını buldum ama şimdi şöyle bir sorunum var : Devam zorunluluğu olmayan bir üniversiteye ihtiyacım var.Bilgisi olan var mı ?

Son düzenleme:
Formasyon için eğer okul öncesine geçerseniz formasyon almaniza gerek yok ama çocuk gelişiminde 4 yila tamamlarsaniz çocuk gelişimci olarak atanirsiniz formasyon alirsaniz ki bu devletin insiyatifinde her an herşey degisebiliyor o zaman yine öğretmen olarak atanabilirsiniz. En son bir arkadasin kardeşi dgs den okul öncesine geçmişti su an sinava hazirlaniyor

Formasyon için eğer okul öncesine geçerseniz formasyon almaniza gerek yok ama çocuk gelişiminde 4 yila tamamlarsaniz çocuk gelişimci olarak atanirsiniz formasyon alirsaniz ki bu devletin insiyatifinde her an herşey degisebiliyor o zaman yine öğretmen olarak atanabilirsiniz. En son bir arkadasin kardeşi dgs den okul öncesine geçmişti su an sinava hazirlaniyor
Öncelikle teşekkür ederim cevabınız için.Bu konularda hiçbir fikrim yok açıkçası.Çocuk gelişimci normal memur oluyor değil mi formasyon almazsa?O zaman okul öncesine geçmek daha mantıklı.Formasyonu ayrıca almak daha zorlar.Bu arada matematiğim kötü sadece türkçeyle halledebilir miyim dgs yi?

Okul öncesinin su an kaç atama yaptigina bir bakin. Bugün belli oldu hatta kaç kişi alinacagi o size bir fikir veriri. Bu arada arkadasin kardeşi 9 eylül e geçti okul öncesi için ve tamamlamak için 2 sene okuyacak orda 3 sene değil. Dgs de ve KPSS de matematik sizi zorlar ama siz isletme mezunusunuz bence o kadar da kotu değildir matematiginiz.

Okul öncesinin su an kaç atama yaptigina bir bakin. Bugün belli oldu hatta kaç kişi alinacagi o size bir fikir veriri. Bu arada arkadasin kardeşi 9 eylül e geçti okul öncesi için ve tamamlamak için 2 sene okuyacak orda 3 sene değil. Dgs de ve KPSS de matematik sizi zorlar ama siz isletme mezunusunuz bence o kadar da kotu değildir matematiginiz.
Orta halli diyelim.Mezun olalı 5 sene oldu unutuyor insan ister istemez.Alımlar şimdi iyi ama tabi 4 yıl sonra ne olur bilinmez.Çok sordum ama son bir soru daha devam zorunluluğu var mı okulunda biliyor musunuz?

Arkadasin kardeşi için soruyosaniz evet var. Normal orgun eğitimde okuyor o. Ayni imkan acikogretim fakültesinde de olabilir ama dgs ile 4 yila tamamlamak. Onu arastirabilirsiniz.

devam zorunluluğu olmayan bir üniversite ben şimdiye kadar duymadım + acık

devam zorunluluğu olmayan bir üniversite şimdiye kadar duymadım + acık öğretim okulöncesi kaldırıldı dgs ile alım yapmıyor. Onun dışında iki yıllık bitirdikten sonra dgs ile tamamlamada kaç yıl okuyacağın sectıgınız üniversiteye bağlı değişiyor. en iyi ihtimalleikinci öğretim yazabilirsiniz.

Back