• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları Okula giderken namaz kılmak.

chatLaq.

Ne biliiim insanı
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2009
2.068
2
116
Diğer
kızlar okula giderken aynı zmnda namazı nasıl kılıyorsunuz? mesela sabahı falan nasıl yetistiriyorsunuz veya ögleni.cünkü biz öglen eve fln gelmiyoruz.8 saat boyunca okuldayız. ikindi-aksam-yatsı tmmda sabahla ögleni nasıl hallediyorsunuz?kazamı yapıyorsunuz acaba?

sabahı zaten sabah uyanıyoduk vakit geçmeden kılıoduk.liseyi imam hatipte okuduğum için sorun yoktu namazlarda.çünkü okulda mescit vardı.ünv.de ilk zamanlar mescit yoktu.başta okul tuvaletinin olduğu yerde ufak bir yer vardı kapalı banyo gibi orda bir kişi ancak namaz kılabiliodu.orayı keşfetmiştim.arkadaşlara da söyledim.okula giderken gazete götürüyodum.bide seccade, orda kılıyoduk.okul yönetimi orayı keşfetmiş kapısını kilitlediler.baktık olmuyo sonra merdivenlerin yukarıda bittiği yer vardı kullanılmıyodu.iki kişinin sığacagı bir yerdi orası oraya gazete serip kılmaya başladık.çok zor oluyodu yaa kıldığımdan bişi anlamıyodum ha biri geldi gelecek filan.neyse abdest işimi bi tenefüs arasında hallediyodum,diğer arada da namaz kılıodum.ucu ucuna yetişiyodu.
demem o ki kılmak isteyen bi şekilde kılabiliodu...

14 yasındayım ve lise 1'e gectim. bzm okulda hic izin vermezler bunlara. nası yapcam bilmiyorum.off

kızlar okula giderken aynı zmnda namazı nasıl kılıyorsunuz? mesela sabahı falan nasıl yetistiriyorsunuz veya ögleni.cünkü biz öglen eve fln gelmiyoruz.8 saat boyunca okuldayız. ikindi-aksam-yatsı tmmda sabahla ögleni nasıl hallediyorsunuz?kazamı yapıyorsunuz acaba?

çok mu erken çıkıyorsun evden?
sabah namazı için hazırlanma vaktinden biraz daha erken kalkarsan yetişirsin
öğlen arasında dışarı çıkmak için izin vermiyorlarsa okulda uygun bi yer arayacaksın
her okul için değişir bu
yada bi öğretmeninle irtibata geç
en son ki çare kazaya kalması benneyaptımki

maşallah arkadaşım tebrik ederim alkisalkisalkis
bu yaşta bu hassasiyete sahip olman beni duygulandırdı .
demek böyle gençler de varmış.
sana şöyle bir önerim var.evde muhakkak takvim vardır.orada imsak vakti var.o vakit girdikten sonra sabah nazmını kılabilirisn .illa ki ezan okunması gerekmiyor.imsak vaktinde de evden çıkmıyorsundur herhalde.evde takvim yoksa internetten de ezan vakitleri yazıp girersen bulabilirsin.
öğle namazın için de cemi tehir diye bir şey var onu yaprsın eger hiç imkan bulamıyorsan kılmaya.
cem-i tehir şöyle yapılır.öğlen namazının vakti çıkmadan niyet edersin öğle namazını cemi tehir etmeye dersin.(ama ikindi ezanı okunmadan muhakkak niyet etmen lazım)
sonra eve dönünce önce öğle namaznın farzını kılarsın sonra da ikindiyi kılarsın.
bu ruhsat senin gibi zor durumda olan mesela uzun süreli ameliyata girecek doktor, vb. kimseler için verilmiştir.dinimizin bizlere göstermiş olduğu kolaylıklardan biridir.
ben de yolculuklar da yapıyorum en çok.
başka bir sorun olursa cevaplarım.

sabahı zaten sabah uyanıyoduk vakit geçmeden kılıoduk.liseyi imam hatipte okuduğum için sorun yoktu namazlarda.çünkü okulda mescit vardı.ünv.de ilk zamanlar mescit yoktu.başta okul tuvaletinin olduğu yerde ufak bir yer vardı kapalı banyo gibi orda bir kişi ancak namaz kılabiliodu.orayı keşfetmiştim.arkadaşlara da söyledim.okula giderken gazete götürüyodum.bide seccade, orda kılıyoduk.okul yönetimi orayı keşfetmiş kapısını kilitlediler.baktık olmuyo sonra merdivenlerin yukarıda bittiği yer vardı kullanılmıyodu.iki kişinin sığacagı bir yerdi orası oraya gazete serip kılmaya başladık.çok zor oluyodu yaa kıldığımdan bişi anlamıyodum ha biri geldi gelecek filan.neyse abdest işimi bi tenefüs arasında hallediyodum,diğer arada da namaz kılıodum.ucu ucuna yetişiyodu.
demem o ki kılmak isteyen bi şekilde kılabiliodu...

maşallah seni de tebrik ederim a.s.
tüm zorluklara rağmen bunları yapman çok güzel.
Allah zorluklarda yapılan ibadetlere daha çok sevap verir.

Back