Okul parasını kim ödemeli_?

mutsuzperi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2012
966
341
73
Kızlar merhaba, ben 22 yaşındayım ve üniversitede okuyorum okulum 3 sene uzadı malesef mezun olmam gereken yaşta daha 2.snftayım ama nişanlıyım ve bu eylülde evlenip okuluma devam etmek istiyorum.Nişanlımda bana bu konuda hertürlü destek olduğu için kafamda soru işareti yok ama özel okulda oldugum ıcın sızce egıtım ucretımı kımın odemesı lazım?nişanlım aylık geliri ancak bızım yaşamamıza yeter babasının durumuda gayet iyi ama bu konu nasıl açılıcak bilemedim,yoksa babam mı üstlenmeli bu ücreti_? doğrusunu bilemıyorum lutfen yardım edin.

bende aynı dertten müzdaribim arkadaşım :) ama ben şöyle düşünüyorum eğer babanın durumu iyiyse ve seni isteyerek verdiyse kayınbabanla ortaklaşa yardımcı olabilir sizi..
bizde seneye birşeyler düşünüyoruz ve 20 yaşındayım ve erkek arkadaşım çok iyi bir insan aileside aynı şekilde ama hernekdar iyi olsalar bizimkiler biraz pek olumlu bakmayacak gibi geliyor ve babamın karşılayacağını sanmıyorum ben olmadı hem çalışır hem okurum diyorum artık napalım.. :)

tabiki de eşin ödeyecek özel okul okuyorsan da bırakıp devlet okuluna geçeceksin yada açıköğretim okuyacaksın
ben üni tercihlerine bir ay kala evlendim sırf bu sorunu yaşamamk için zaten evliykende üniversite zor oluyor gitmek gelmek
o yüzden bence bütcenize uygun kararlar almaya yönel

özel okula gitme kararın en başında nişanlınla ve onun ailesinin fikriyle alınan bir karar değildi sanırım. yani sen ve ailen bunun altından kalkabileceğinizi düşndüz ama zaman sana böle bir süpriz yaptı ve nişanladın. dolayısıyla bence okul parası konusu nişanlının ailesini kesinlikle ilgilendirmez. bu durum ya senin ailenin derdi olmalı yada sadece senin ve nişanlının. en doğrusu sen ve nişanlın evlenince bu parayı ortak ödemeniz ( eğerki ben artık evlendim kendi babamdan para istemek koyar dersen). onun dısında nişanlısın ailesini böyle bir külfetin altına sokmak ne kadar zengin olursa olsun sizi onların gözünde farklı bir konuma sokabilir.

Bunları en başta konuşmanız lazımdı ama benim fikrim, kesinlikle eşin ödemeli. ben mezun oldum ekimde 2 yıl olcak (devlet üni) ozman evli olcam.kredi ve harç ödemeleri gelicek ve tabiki eşim ödeyecek.

sen özel okul tercihi yaparken nişanlının ailesi yoktu yanında.. ailenle karar verdin buna sen.. o yüzden senin okul paran onları bağlamaz.. isterse dünyanın en zengini olsun.. ha eğer seni istemeye geldiklerinde senin baban daha okuyor , okulu bitsin vs dediyse ve seni vermek istemediyse, ve onlar da olsun biz okuturuz, okul parasını da öderiz dedilerse orasını bilemem... ama sen bunu sorduğuna göre, öyle bir şey denmemiş demek ki... eşinin durumu varsa birlikte ödersiniz, yoksa da tabi ki senin ailen ödeyecek...

agzına sağlık D

onlar teklif etmezse sen talep etme böyle bir şeyi..Senin baban ödemeli , olmadı eşin ödemeli ..Çünkü babanla karar vermişsinizdir özel okula en nihayetinde..Sen de bir yandan çalışsan eşinle ödesen en doğrusu olur tabi

Son düzenleme:
bence eşin ödemeli çünkü benim de eşim ödedi:) 1 yıl özel üniversitede formasyon aldım 4.500 lira taksitimiz kalmıştı hiç babama söylemeden ödedik

bende son senemde evli olmuş olacağım,özel değil benimki devlet üniversitesi.harçlarımı eşim öder herhalde :44:

ne baban nede kayınpederin ustlenmeli.. bu esının sorumlululugunda olmalı...veya sende okuldan fırsat buldugunda part time calısmalısınki harc paranı ödemede zorluk cekmeyesiniz..
tek kayınbabanın değil senın ailenınde durumu iyi olmalıki gidipte özel okula tercih yapmıssın.. hemde 3 sene okulunu uzatacak kadar ailenın durumu iyi olmalı..

bundan sonrası için evlılıkten ceyızdende öte amacın mumkunse derslerını gecmek olsun.. bolumun nedir bilmiyorum grci ama hangi blundeysen illaki bu derslerı gecmek için siteler vardır..googleden arastır .. not al not indir bilgisayarına gecmeye bak derslerını..

kesinlikle sizin aileniz veya nişanlınızla ortak ödemelisiniz sonuçta sen o okulu bütçeniz olduğu için öyle karar vererek seçmisin nişanlınız aklınızın ucundan bile geçmiyordu onu geçtim mezun olamamışsınız okulunuz uzamış buda sizin sorununuz oluyor.Sonuçta öğrenciler çalışmadıkça yaz okuluna kalıyor ondan da geçemeyip okul uzuyor bunu yapan da öğrenci oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…