Okul öncesi öğretmenliği mi yoksa pdr mi ?

12.yılını çalışan bir okulöncesi öğretmeni olarak şimdiden başka kurumlara geçme şansı verseler diye dua ediyorum.sebepleri yazmakla bitmez.devlet anaokulu ve özel anaokulları ile ilgili bir konu vardı.bir derdim var bölümünde.oku ve oradaki öğretmenlerin düştüğü durumu gözlemle canım.hakkında hayırlısı ne ise o olsun.benim partnerim27.yılını çalışan 50 yaşını geçmiş bir bayan.yaşam enerjisi yüksek zorlanmıyor ama ekliyor.şimdi çalışmak daha zor eskiden böyle değildi diyor.

Şu an zihnimdeki çocuk çığlıklarını zapt eylemeye çalışarak yazıyorum bu cevabı. Odamda yalnızım ancak çığlıklar hala beynimde. Evet, okul öncesi öğretmeniyim ve yorgunum kelimesi halimi anlatmak için yeterli olmuyor. Yaşlı okul öncesi öğretmenine rastlamaman çok doğal. Zira bu meslekte 10 yılını tamamlandığında herhangi bir davada tanık olma hakkın bile olamıyor. Akıl sağlığı ve yetişkin gibi düşünebilme özelliklerini kaybettiğinden emin olunuyor zira. Haklılar. Ayrıca bu bölümden emekli olma yaşı daha erken. Yine aynı sebeplerden ötürü.

Duruma göre değişir. Ben köy okullarında yarısı türkçe bilmeyen 30 bazen de 40 çocukla başa çıkabilirim dersen yani devlette öğretmen olacağım dersen devam et. Puanım yüksek olur yaşadığım şehre atanırım dersen devam et. Lakin özel okullarda ve kolejlerde çalışmayı düşünüyorsan devam etme. Hatta tüm varlığından arındır bu mesleği. Devletin de zorlukları var elbet. Onlara şimdilik değinmeyeyim. Zira beynimde hala çığlıklar...Tahmin edemeyeceğin kadar zor ve yorucu bir meslek. Sabır ve çocuk sevgisi yetmez. Bir müddet sonra zihnin çalışmaz olur. Yetişkin gibi düşünemez ve dahi hareket edemezsin. Özel hayatını fazlasıyla etkiler bu meslek.

Pdr okuyan arkadaşlarım var. İnanın şimdiki aklım olsa pdr seçerdim ben de. Gidip dinleneyim ben. Evet.

3. Yılını çalışan pdrci olarak okul öncesi derim iş tanımın belli bi yemek bi oyun derken bitiyor. Ben alan iş değiştirmeyi düşünüyorum. Ço k yıpratıcı pdr . zamanında hukuk okumadığım için pişmanım. 5 binin ci olarak girmiştim o puanlarla neler okurdum

limon sen pdrci misin

ben de şu an hukuk okuduğuma pişmanım ama iş işten geç tabiki de :18:

Okuduklarıma göre okul öncesi öğretmenlerimiz pdr tercih et derken , pdr öğretmenlerimiz okul öncesi demiş..

herkesin kendince bir sebebi var..

bana kalırsa sen ne istiyorsun burda hangisi tercih etsem derseniz herkes kendince mantıklı olanı dile getirecektir doğal olarak...
sizin ilginiz ve sevginiz ne yönde... mesleği hakkıyla yapabilecek misiniz...bunları düşünüp karar alın. hakkınızda hayırlısı olsun..

okulöncesinin tabikide zorlukları olabilir ama bazı yorum yapan arkadaşların abarttıklarını düşünüyorum.Yaş itibariyle emekliliğe yakın öğretmenlerde biliyorum kimisi artık kaldıramıyor çok sinirli kimisi ise çok rahat artık bir düzeni oturtmuş o düzende devam ediyor.yani bu kişilik meselesi ayrıca bölümdeki öğretmenlerin çocuklaştığı gibi şeylere katılmıyorum hayatımız sadece işten ibaret değil neticede kitap okuyarak vs geliştirebiliriz.En önemlisi meslek seçimi yaparken iyi düşünmeliyiz sonradan zor geliyorsa bu hem kendimize hem çocuklara eziyet olur.Bence çift anadal seçmeniz halinde ilerideki seneler daha rahat edersiniz.ortak dersleri saydırır sadece fark derslerini alırsınız

limon sen pdrci misin

ben de şu an hukuk okuduğuma pişmanım ama iş işten geç tabiki de :18:

Evet canım

Pdr genel olarak çok eğlenceli ama iş tanımı yok. Yaptığın işe herkes laf söyle r boş oturuyor şöyle böyle. Ne istersen yapmaz diğer öğremneler her şeyden sorumlusun bi sürü gereksiz evrak ve senin işin değil. Sistem otursa keşke o zaman sadece işine pdaklansan çok güzel bi alan ama türkiye şartlarında çok zor

son sınıf bir pdrci olarak kesinikle pdr diyorum. okuması zor, stajlar, görüşmeler çok yorucu diye yakınsam da güzel bölüm. kesinlikle pdr'nin rahat bir meslek olduğunu düşünmüyorum, bunu içinde olan bilir. hakkıyla yaparsan çok yoğun ama bir o kadar da keyif verici bir meslek benim şimdilik gördüklerim ve deneyimlediklerim kadarıyla..

doğru dışardan insanlar laf etmeyi çok severler bize de yalancı derler mesela ama hepsinden önemlisi iş bizde bitiyo bizim işi ne kadar severek yaptığımız değil mi

canım ben okul oncesi öğretmenliği son sınıfım stajlarım var kolay değil tabi ama hangi meslek kolay ki tabi bir de şu var stajyrle öğretmen bir olmuyor öğretmene karşı saygıları sonsuz onu üzmüyorlar pek yine de ses falan kalmıyo öğretmende ama dediğim gibi hangi meslek cok kolay ki bi de atama durumu var tabi gecen sene atamalarımız yarıya düştü bu sene ne olacak belirsiz pdr daha iyi bir secim olur derim ben

12 yıllık bir branş öğretmeni olarak kesinlikle pdr diyorum.kafan kulağın rahat,odanda kırk yılda bir sana gönderilen problemi olan çocukla konuşuyorsun çözüm arıyorsun o kadar.hele de bir ilkokulda olursan o daha da kolay....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…