Merhaba arkadaşlar..
Okul öncesi öğretmenliği bölümünde 2. yılımı okuyorum..
Tercih yaparken ilk 3 sırada pdr daha sonra okul öncesi vardı..
Okul öncesini okumaya başladığımda çok sevmeye başladım,özelikle anasınıfı ziyaretleri yaptıkça sevgim kat ve kat arttı.
Bölümümü çok sevdim..
Şuan ganom çok yüksek,Bölüm başkanı ise pdr'ye yatay geçiş yapabileceğimi söyledi..
Kafam çok karıştı..
Acaba okul öncesine devam mı etsem yoksa pdr'ye geçiş mi yapsam :26:
Bir de bazı soruar kafamı kurcalıyor..
Mesela şimdiye kdar yaşlı hiç anasınıfı öğretmeni görmedimYaş ilerleyince nasıl idare edeceğim :18:
Ya da okul öncesi öğretmenliğine devam ederken olurda ileride yapamayacağımı anlarsamidareci,müfettilik gibi yükselme şansım var mı :26:
Yardımcı olur,görüşünüzü bildirirseniz çok memnun olurum
Okul Öncesi Öğretmenliği için okuduğum bölümü bıraktım ama şu kırmızıyla belirttiğim yer var ya o nedenden dolayı bakış açım değişti Okul Öncesine. PDR'yi daha çok düşünür oldum.
Farkındaysan PDR atamaları da daha iyi Okul Öncesine göre. Ganon yüksekse bence yatay geçişi bir düşün derim.
Bende o nedenden dolayı çok düşünüyorum
Şuan bu mesleği yapanlar ilerisi için ne düşünüyor acaba :26:
Bilmiyorum ama ileride zor olur. Tabi seversen katlanılmazlığı biraz olsun göz ardı edilir ama ben açıkçası kendime güvenmediğimi anladım bu konuda.
Şu anda 20 yaşındayım. 3 tane kuzenim var. 9,7 ve 4 yaşlarındalar. Yaramazlık yaptıklarında dayanamıyorum. 50 yaşıma geldiğimde hiç yapamam gibi geldi.
İşte bende bu yüzden çok korkuyorum..
Şuan genciz belki bir şekilde üstesinden geliriz ama aş ilerleyince açıkçası çocuklara bir faydamın olmamasından korkuyorum..
Endişeli olmakta haklısın. Ben de bu nedenleri düşündüğüm için vazgeçtim gibi bir şey.
Çift ana dala başvuru yapmayı düşündün mü?
İstersen çift ana dalla PDR'den de mezun olabilirsin,hem 2 diploman olur.
Çift anadal hakkında bir bilgim yok açıkçası..
Nasıl başvuruluyor,işlem nasıl yürüyor vs.
Şahsen oda arkadaşalrım gözümü çok korkuttu yapamazsın çiftanadalı iki bölümdende geçemezsin bu sefer diyorlar
Öğrenci işlerine sor başvuruların ne zaman başladığını.
Sanırım 3. sınıfa başlayacağın zaman da başvuru yapılabiliyor.
Ganonun yüksek olması lazım kabul edilebilmek için.
Çalışmaktan korkmuyorsan yapabilirsin.
Neden olmasın ki?
Çift ana dal ya da yan dal yapan veya bir üniversitede okuyup aynı zamanda açık öğretimden de bir bölüm okuyan çok kişi var.
Onlar nasıl yapabiliyorsa sen de yapabilirsin.
Merhaba arkadaşlar..
Okul öncesi öğretmenliği bölümünde 2. yılımı okuyorum..
Tercih yaparken ilk 3 sırada pdr daha sonra okul öncesi vardı..
Okul öncesini okumaya başladığımda çok sevmeye başladım,özelikle anasınıfı ziyaretleri yaptıkça sevgim kat ve kat arttı.
Bölümümü çok sevdim..
Şuan agnom çok yüksek,Bölüm başkanı ise pdr'ye yatay geçiş yapabileceğimi söyledi..
Kafam çok karıştı..
Acaba okul öncesine devam mı etsem yoksa pdr'ye geçiş mi yapsam :26:
Bir de bazı soruar kafamı kurcalıyor..
Mesela şimdiye kdar yaşlı hiç anasınıfı öğretmeni görmedimYaş ilerleyince nasıl idare edeceğim :18:
Ya da okul öncesi öğretmenliğine devam ederken olurda ileride yapamayacağımı anlarsamidareci,müfettilik gibi yükselme şansım var mı :26:
Yardımcı olur,görüşünüzü bildirirseniz çok memnun olurum
öncelikle alan değiştirisen bunun sebebinin ne olacağına iyi karar vermelisin.. değişikliği atama şartlarının daha kolay olması açısından istiyorsan tabi ki PDR bu konuda çok çok avantajlı..
ancak bu değişiklik senin hayat boyu sürdüreceğin mesleğini belirleyecek..her ne kadar 2 bölümün çalışma alanı daha çok okullar da olsa görev tanımları oldukça farklı...okul öncesinde teneffüse bile çıkmadan sürekli ilgilenmen gereken bir öğrenci grubun olacak.hep çocuklarla içiçe olacaksın.. fiziklsel yorgunluğun çok olacak...
PDR de ise zihinsel yorgunluğun çok fazla olacak.karşında çaresiz insanlar ve vakalar görmek seni üzecek.. yeri gelecek adli vakalara da gidebileceksin. okuldaki herkesle iletişim halinde olacaksın. öğrenciler kadar velilerle de görüşeceksin..ve şu bi gerçek ki genellikle sıkıntılı ve sorunlu durumlarla karşılaşacaksın.. insanlar senden yutmak için bi hap ya da değneğinle değiştirebileceğin sihirler bekleyecek.her görüşmenin içeriği farklı olacak ve senin bunları çözmek için elinde bi kitabın olmayacak...bişeyler yapamadığın durumlarda kendini tükenmiş hissedeceksin ama küçük de olsa faydanın dokunduğunu görmek ayaklarını yerden kesecek.. istersen yan gelip yatablirisin.ek dersi full alırsın.sonra da böyle yapanlar yüzünden seninle bazı arkadaşlar hep uğraşacaklar.. yatıp duruyorsun diye...
çocuklarla bir iletişim halinde olmak mı yoksa daha çok birebir yapılan görüşmeler mi seni daha tatmin eder buna sen karar ver. ona göre bölümünü belirle..ama ben herşeye rağmen yine PDR yine PDR seçerdim...
not: yaşlı anasınıfı öğretmeni görememnin nedeni belki o arkadaşlar hep çocuklarla olduğundan çocuk ruhlarını hiç kaybetmiyorlardir olamaz mı :)
Arkadaşım bence de pdr derim .Okul öncesi arkadaşlarım pek memnun değiller halinden.Bizim okuldaki daha 6.yılında olduğu halde yöneleceği başka bir meslek arıyor.Hiç pdr ci arkadaşım yok.Ama ilk senemde okulumuza pdr ci gelirdi.Yıl boyunca tek yaptığı şeyin okul çerçeve planı oluşturmak olduğunu hatırlıyorum.Çocuklar özellikle kızlar genellikle bize bayan arkadaşlara dertlerini anlatırdı.Bu o pdr cinin rahatlığı mıydı yoksa hep mi böyledir fikrim yok açıkçası.Ama küçük yaştaki çocuklarla uğraşmak gerçekten zor.
Mesleğini hakkıyla icra etmek vicdan meselesidir
Bende anaokulunda rehber öğretmenim şimdiki aklım olsa okul oncesini tercih ederdim
Her sınıfta bir ogretmen nerdeyse. Hergün uç dört tane stajyer oluyor bütün isleri onlara yaptırıyorlar zaten okulda kaldıkları sura dört buçuk saat
Bazı sınıflarda on tane ogrenci oluyor.
Bense hergüne okulda altı saat kalıyorum Veli görüşmeleri yapıyorum. Her ay aylık planları bütün ayrıntıları ile hazırlayıp onlara veriyorum. Veli bültenlerini hazırlayorum. Veli seminerleriduzenliyorum. Öğretmenlerin hazırlamaları gereken bireyselestirilmis egitim programlarını hazırlayıp uygulanmasını sağlıyorum. Butunproblemli cocuklara test uygulayıp aileleri bilgilendiriyorum. Sene sonuna doğru okula hazırlık testini uyguluyorum bütün ogrencilere. Ayrıca bütün velilerime ogrencisiyle ilgili bilgilendirme toplantısı yapıyorum
Emin olun bunlar yaptıklarımın küçük bir bölümü eve o kadar yorgun donuyorumki .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?