Okul Öncesi Öğretmeni Olmak, Çok Mu Geç?

MissLavinia

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2007
491
54
Ygs ye girip okul öncesi öğretmenliği okumayı düşünüyorum. Size sorum sizce ikinci bir üniversite olarak bu bölüm okunur mu? Benim girdiğim sene atamaları çok iyiydi ama ben yerleşebileceğim halde seçmedim bu bölümü, ailem de çok istemişti ama yapamam dedim o zamanki kafamla, çok pişman oldum. Önerileri bekliyorum özellikle okul öncesi okuyanlar varsa yardımcı olur musunuz, mesleğini seviyor musunuz, atamaları ne durumda?

Son düzenleme:
Ben 8 yıllık okul öncesi öğretmeniyim. Ben mezun olduğumda ve sonrasındaki birkaç yılda atamalar çok iyiydi. Ama malesef atama sayıları her yıl düşüyor neredeyse. Seneye zorunlu olacağı için yine artma olur muhtemelen ama tabiki eskisi kadar yine olamaz.
Öğretmenliğe gelirsek; evet çocuklara birşeyler vermek çok eğlenceli olabiliyor ama çok yorucu. Mesleğimi seviyorum ama çocuklarla uğraşmak zevkli olduğu kadar çok yorucu da. 7 yıl boyunca dolu dolu bir eğitimim oldu desem yeridir. Bu sene de çok hevesli başladım ama canları sağ olasıca velilerim, senenin başında bütün enerjimi emip attılar kenara.
Şimdiki aklım olsa yine okul öncesi öğretmeni olurdum ama branş öğretmenlerine de çok özenirim mesela..

X