Okul müdürünün tavrina sinir oldum

Evet pandemiden dolayi göndermedim uzgun olmam sadece bu dönem icinde bulundugumuz. Sonucta orada okulda yemek yiyorlar maskeleri cikariyorlar yemek yerken ve butun siniflar birlesiyormus yemek saatinde cocugum anlatiyor bunlari. Bende cok hevesliydim okula gitmesine ne biliyim iste uzuldum bende oyle kaydini sildirince. Alismistik. Ben ogretmenini asla ozel birsey icin rahatsiz etmedim okulu aradim bir kac defa o da sorun oldu.

Konuyla ilgili fazla yorum yapmayacağım ama cebinize çantanıza bir dezenfektan koymak bu kadar zor olmamalı.

Konuyla ilgili fazla yorum yapmayacağım ama cebinize çantanıza bir dezenfektan koymak bu kadar zor olmamalı.
Ben dezenfektan gotururum dikkat ediyorum da şunu anlatamadim kimseye bak meb amca ne diyor ; Fiziki imkanları uygun olan okul öncesi eğitim kurumlarında, salgınla ilgili tüm tedbirlerin alınması şartıyla çocuk kulüpleri açılabilecek. Yani salginla ilgili tum tedbiri okul almis olacak bu sartla aciliyor okullar. Disarda ki dezenfektani soylemekle koyuyorsa ki bir kere dedim 3-4 gun baktim yok sonra birdaha da dedim oyle koydular unutmusuz dediler. Ozaman icerdede dikkat etmiyorlar demekki cocuklara ben bunu düşünürum. Neyse tartismak için demedim bunu size yanlız

Anaokulları kendi yağında kavrulan kurumlar. Zorunlu eğitim kapsamında olmadığından devletten maddi anlamda destek-ödenek gelmiyor. Oyuncak, yemek gideri, eğitim materyali gideri, temizlik malzemesi, okulda çalıştırılacak olan kat görevlilerinin ücreti vb. ücretler bu aidatlardan karşılanıyor. Yaşla alakalı değil yani. Birde küçük bir ilçe ya da küçük bir okul (fazla personel çalıştırmak zorunda kalmadığından) aylık 50 lira alır, ama büyük okul 200 alır.
Konu sahibinin büyük meblağ düşüncesi nedir biliyorım ama 400 ü geçecek bir ücret yoktur, o ücrette istanbul gibi büyük şehirlerdedir ancak.

Aslinda olay ne biliyomusun esim benim biraz cimri mi desem ne desem bilemedim herseyi hesaplarda hesaplar. Okullar acildi hem.kendi gonderdi hem sonra iste yok uc saat gidiyor zaten bosuna para veriyoruz hem pandemi dedi beni de etkiledi . Kasim ayinin odemesi yapilacak okula dedim hani okul mu var artik dedi ozaman bakanlik uzaktan egitime gectim demisti kasim ara tatilinden sonra icin diyorum. Esim de böyle eli sıkı olunca beni de etkiledi mudure bendr kasimda para verecegiz mi hocam dedim iste konu konuyu acar anlatsam... Tek uzuldugum su pandemi donemi bi gecse anlamiyorum herkes okula yollamis cocugunu. Butun arkadaşlari gelmis okula cocugumun.

Hehhh işte asıl soruna geldik. Sorun okul müdüründen ziyade ebeveyn tavrı... Eşiniz çalışıyor mu bilmiyorum, ya da özel de mi devlette mi bilmiyorum ama kurumlarda ben yaptım oldu tarzı bir görüş yoktur. Kayıt varsa aidat devam eder.

Esim calisiyor evet ozelde. Neyse artik hayirlisi olsun bizim icin de

Selam kasim ayini da odedik artik :) sormak istedigim su diyelimki subat mart gibi pandemi geçti en azindan rahatladik okul yari donem artik deyip almamazlik yaparmi. Gecen sene ilk kayit icin konusmaya mart ayinda gittim bana kayit alamayiz su an yil ortasi demişti. Bende eylulde kayit yaptirdim basladi ve 2 ay gitti pandemi nedeniyle sildirdim kaydi. Dondurma yok dedi. Cok uzuluyor okula gitmedigine

Dönem ortasında kayıt alınıyor mu bilmiyorum ama dönem ortası çocuğu okula yollamak mantıklı değil bence. Yaşıtlarından epey geride olacak.

2 ay gitti ve 4 yas oyun oynuyorlar boyama yapiyorlarki zaten
Oyun oynuyorlar şeklinde bakmayın olaya.
Çocuk gelişimi uzmanı değilim ama çocuklar paylaşmayı grup içinde nasıl davranması gerektiğini filan öğreniyor.
Şu an diğerleri hala devam ediyor sizinki etmiyordu doğru hatırlıyorsam.
O açıdan diğerlerinden gelişim olarak geri olacaktır. 4-5 ay ara vermelten bahsediyorsunuz sonuçta.

Pandemi duzelirsee zaten . Evet gitmiyor

onlar laf da var reelde yok kızım 4.sınıf anaokulu dahil 5 yıldır okulun bütün temizlik masraflarını veliler verir para toplar

aşırı müdahaleci buldum sizi (dezenfektan dışarıda yoktu demek ki içeride de dikkat etmiyorlar, herkes çocuğunu okula yollamış..) son derece pimpiriklisiniz merak etmeyin herkes korkuyor ve öncelikle kendisi için önlem alıyor okul müdürü kendini, öğretmenleri, çocukları düşünüyordur 1-2 aramayla kimse sizden bıkmaz elinden geleni yapar ancak daha fazlası sıkar, insanlara işini ben öğretiyorum gibi bir hava sezdim yazınızdan elinizden gelse diğer velilere de karışacaksınız bence biraz sakin olun daha 4 yaş bunun ilerisi daha derin kuyu şimdiden sinir olursanız ilerde işiniz var

Diger siniflarla birlesip ayni ortamda yemek kahvalti saatleri oluyor mesela. Bence bu risk bunun nesi pimpirik ki boyle pandemi zamani pimpirik olmakta gerekli bence. Kizima soruyorum anlatiyor diger cocuklarda geliyor arkadasim karsimda oturuyor diger arkadasim yanimda ama biraz uzak oturuyor diyor diger siniflarda ayni yerde yiyor bizimle dedi hep.

Çocuğunuzun kaydını kurumdan almışsınız zaten..anladığım kadarıyla kurumda sizin hoşunuza gitmeyen şeyler de var..pandeminin birkaç ay içinde bitmeyen birşey olduğunu da tecrübe ettiğimize göre sizin bu yıl içinde çocuğunuzu tekrar kaydını yaptırıp yapıtıramayacağınızı düşünmenizin bir manası da yok.Çok da kötü bir diyalog geçmemiş kurum müdürüyle aranızda. Ama çok rahatsızsanız ilkokul bünyesinde olan ve sabah/öğlen şeklinde uygulamaları olan anasınıfına gönderirsiniz gelecek yıl sıkmayın canınızı onların aidatları da çok daha düşük.

Müdür bemce bişey dememiş siz abartıosunuz

2 ay gitti ve 4 yas oyun oynuyorlar boyama yapiyorlarki zaten

Ama arkadaşlık iletişim

Yani konunun uzmanı değilim ama onların bildiği gördüğü bir şey

geçen şunu boyamıştık şimdi bunu boyayalım cümlesi bile yaralayabilir

Öğretmen sonbaharda bahçeye çıktık kuru yapraklara bastık nasıl ses çıktıııı

bakın şimdi de yerde küçük küçük otlar ve çiçekler var şimdi hangi mevsimdeyizz

Şeklinde anlatırken kendini dışlanmış vs hissedebilir

Yine yazayım uzman değilim belki 4 yaş çocuğu bunu bu kadar ayrıntılı düşünemez ama ben bu kaygı ile göndermezdim yılın yarısında

Şu an olağanüstü durumlardan geçiyoruz. Kontenjan durumuna göre okul müdürü bilgilendirir sizi.

Halam yaklaşık yirmi senelik okul öncesi öğretmeni. İki yıl önce bir velisi sizin gibi ilk dönem alıp Mart'ta yollamak istemiş. Halam da ona o vakitte gelirse siniftan çok geri kalır, ben onunla yeteri kadar ilgilenmem demiş. Ya yollayın, ya da alın baskasi yollasın.

Pandemiden önce de olmus bir olay. çocuklar birbirine alışacak, belli şeyler öğrenecek. Sınıfta kendini yabancı hisseder. Zaten daha dört yaşında ne bu acele zaten pandemi var. Yoksa yollanir. Seneye bastan başlatın bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…