Evet pandemiden dolayi göndermedim uzgun olmam sadece bu dönem icinde bulundugumuz. Sonucta orada okulda yemek yiyorlar maskeleri cikariyorlar yemek yerken ve butun siniflar birlesiyormus yemek saatinde cocugum anlatiyor bunlari. Bende cok hevesliydim okula gitmesine ne biliyim iste uzuldum bende oyle kaydini sildirince. Alismistik. Ben ogretmenini asla ozel birsey icin rahatsiz etmedim okulu aradim bir kac defa o da sorun oldu.Eğer okulda çocuklara yemek çıkıyorsa yemek , temizlik personeli, yardımcı eleman gibi ücretler için aidat toplanabiliyor. Biz hiç toplamadık 7 yıldır o ayrı. Toplasak bir öğrenci bile gelmez bize çünkü. Her neyse konumuza dönelim sürekli aradınız mı aramadınız mı bilmiyorum ama benim bazı velilerim bana kocalarını şikayet etmek için bile arama gafletinde bulunuyorlardı. Bir ara kapatsın diye bekliyorum tam 27 dk konuşmuş artık dayanamadım çocukla ilgili bir durum yoksa ben kapatıyorum da dedim kapattık. Bir baktım 5 dk sonra bir daha aramış. Yanı gerçekten bazı insanlar hadlerini hiç bilmiyorlar bunu sizin için yazmadım sizi görmeden itham edecek değilim. Okula gidemiyor diye üzülmenize anlam veremedim ama. Sonucta bir hastalik var ve onune gecemedikleri icin okulu 1.5 ay gibi uzun bir sureligine kapattilar . Anasınıflari sirf ticari kaygilar icin acildi . Saglik ve egitim - ogretim icin degil.
Konuyla ilgili fazla yorum yapmayacağım ama cebinize çantanıza bir dezenfektan koymak bu kadar zor olmamalı.Cocugumu bu sene anaokuluna baslattim okul ilk acilirken kayitlar tam belli değildi bir iki kere okulu arayip sormustum bilgi iicin. Neyse okullar acildi 9-2 saatleri arasinda gidecekken 9-12 oldu pandemi dolayisiyla tamam dedik. Yemek dahildi anlastigimiz ücrete yemek iptal oldu. Bende telefonla aradim ayni ucretimi verecegiz diye müdür evet dedi ama saatlee azaldi yemekte yok dedim. Neyse aradan bir ay gecti sonra iste okul ara tatile girdi ve pandemi dolayısiyila once okula yasak geldi okulu aradim hocam.kasim ayinda bir hafta geldi okula odeme nasil olacak bu yani.... Bugun de bakalinlik anaokulunj tekrar acti okula gittim dedim kadin beni gorur gormez her gun arayan veli dedi. Sok oldum ne hergun araması dedim. Her gun aramasanizDa sık ariyosunuz dedi mudur .sinir oldum oyle bsy yok aradigim sayilidir. hocam okula gonderemeyexegiz pandemi dolayisiyla sayilar arrti biliyosunjz vakalar dedim. Tamam dedi dilekce imzala dedi ama pandemi durumu duzelirse ben gonderecegim dedim zaten zorunlu degil sizin ki 4 yas dedi ukala ukala. Sinirlerimiz bozuldu cocuk desen okula gidemedigi icin uzgun o uzuldukce ben daha cok uziluyorum. Mudurle ters olduk yani okulun onunde dezenfekte vardi onu almislardi iceri uyarmıştim guzel bi dille yok yagmur yagdi iceri aldik dedi tm dedim ertesi gun hava gunesli yine yok dezenfekte ordan bi sinir oldu iyice bana ben hakliyken. Cunku telefonla ogretmeni ariyoruz icerden cocugu yolluyor kapiya elimizi deznfetke etmemiz gerekiyor tabi herkes değiyor telefona. Simdi pandemi donemi gecse bu mudur almazmi okula cocugumu zorunlu degil ya hani 4 yas. Tavrı sizce normal mi ben bir sey soramayacak miyim devlet okulu bu.
Ben dezenfektan gotururum dikkat ediyorum da şunu anlatamadim kimseye bak meb amca ne diyor ; Fiziki imkanları uygun olan okul öncesi eğitim kurumlarında, salgınla ilgili tüm tedbirlerin alınması şartıyla çocuk kulüpleri açılabilecek. Yani salginla ilgili tum tedbiri okul almis olacak bu sartla aciliyor okullar. Disarda ki dezenfektani soylemekle koyuyorsa ki bir kere dedim 3-4 gun baktim yok sonra birdaha da dedim oyle koydular unutmusuz dediler. Ozaman icerdede dikkat etmiyorlar demekki cocuklara ben bunu düşünürum. Neyse tartismak için demedim bunu size yanlızKonuyla ilgili fazla yorum yapmayacağım ama cebinize çantanıza bir dezenfektan koymak bu kadar zor olmamalı.
Anaokulları kendi yağında kavrulan kurumlar. Zorunlu eğitim kapsamında olmadığından devletten maddi anlamda destek-ödenek gelmiyor. Oyuncak, yemek gideri, eğitim materyali gideri, temizlik malzemesi, okulda çalıştırılacak olan kat görevlilerinin ücreti vb. ücretler bu aidatlardan karşılanıyor. Yaşla alakalı değil yani. Birde küçük bir ilçe ya da küçük bir okul (fazla personel çalıştırmak zorunda kalmadığından) aylık 50 lira alır, ama büyük okul 200 alır.Merhaba
Ben merak ettim neden okula para veriliyor devlette egitim ücretsiz diyorlardi
Bende anasinifina gittim ama cok cuzi miktar veriyorlardi ailem diye hatirliyorum. O da oyuncaklar falan için Bu sanki daha fazla para istenmis gbi.
Yasi daha kucuk oldugu icin mi ?
Yoksa 6yasinda da olsa isteniyor mu?
Aslinda olay ne biliyomusun esim benim biraz cimri mi desem ne desem bilemedim herseyi hesaplarda hesaplar. Okullar acildi hem.kendi gonderdi hem sonra iste yok uc saat gidiyor zaten bosuna para veriyoruz hem pandemi dedi beni de etkiledi . Kasim ayinin odemesi yapilacak okula dedim hani okul mu var artik dedi ozaman bakanlik uzaktan egitime gectim demisti kasim ara tatilinden sonra icin diyorum. Esim de böyle eli sıkı olunca beni de etkiledi mudure bendr kasimda para verecegiz mi hocam dedim iste konu konuyu acar anlatsam... Tek uzuldugum su pandemi donemi bi gecse anlamiyorum herkes okula yollamis cocugunu. Butun arkadaşlari gelmis okula cocugumun.Anaokulları kendi yağında kavrulan kurumlar. Zorunlu eğitim kapsamında olmadığından devletten maddi anlamda destek-ödenek gelmiyor. Oyuncak, yemek gideri, eğitim materyali gideri, temizlik malzemesi, okulda çalıştırılacak olan kat görevlilerinin ücreti vb. ücretler bu aidatlardan karşılanıyor. Yaşla alakalı değil yani. Birde küçük bir ilçe ya da küçük bir okul (fazla personel çalıştırmak zorunda kalmadığından) aylık 50 lira alır, ama büyük okul 200 alır.
Konu sahibinin büyük meblağ düşüncesi nedir biliyorım ama 400 ü geçecek bir ücret yoktur, o ücrette istanbul gibi büyük şehirlerdedir ancak.
Hehhh işte asıl soruna geldik. Sorun okul müdüründen ziyade ebeveyn tavrı... Eşiniz çalışıyor mu bilmiyorum, ya da özel de mi devlette mi bilmiyorum ama kurumlarda ben yaptım oldu tarzı bir görüş yoktur. Kayıt varsa aidat devam eder.Aslinda olay ne biliyomusun esim benim biraz cimri mi desem ne desem bilemedim herseyi hesaplarda hesaplar. Okullar acildi hem.kendi gonderdi hem sonra iste yok uc saat gidiyor zaten bosuna para veriyoruz hem pandemi dedi beni de etkiledi . Kasim ayinin odemesi yapilacak okula dedim hani okul mu var artik dedi ozaman bakanlik uzaktan egitime gectim demisti kasim ara tatilinden sonra icin diyorum. Esim de böyle eli sıkı olunca beni de etkiledi mudure bendr kasimda para verecegiz mi hocam dedim iste konu konuyu acar anlatsam... Tek uzuldugum su pandemi donemi bi gecse anlamiyorum herkes okula yollamis cocugunu. Butun arkadaşlari gelmis okula cocugumun.
Esim calisiyor evet ozelde. Neyse artik hayirlisi olsun bizim icin deHehhh işte asıl soruna geldik. Sorun okul müdüründen ziyade ebeveyn tavrı... Eşiniz çalışıyor mu bilmiyorum, ya da özel de mi devlette mi bilmiyorum ama kurumlarda ben yaptım oldu tarzı bir görüş yoktur. Kayıt varsa aidat devam eder.
Selam kasim ayini da odedik artik :) sormak istedigim su diyelimki subat mart gibi pandemi geçti en azindan rahatladik okul yari donem artik deyip almamazlik yaparmi. Gecen sene ilk kayit icin konusmaya mart ayinda gittim bana kayit alamayiz su an yil ortasi demişti. Bende eylulde kayit yaptirdim basladi ve 2 ay gitti pandemi nedeniyle sildirdim kaydi. Dondurma yok dedi. Cok uzuluyor okula gitmedigineDevlet anaokulu sanırım. Şimdi söyleyeceklerim kesin bilgi :)
Devlet okulunda anlaştığımız fiyat gibi bir durum söz konusu olamaz, il bazında yönetmelikler bağlamında belirlenmiş ücret okul müdürlüklerine belirtilir, müdürlükte ona göre ücret alır veliden. Bu ücret sadece yemek değil, temizlik, orada çalıştırılan işçiler, eğtiim masrafları olarak geçer.
Şu süreçte yemek olmaması ücreti yarım ödeyebileceğiniz anlamına gelmiyor çünkü bakanlık böyle bir talimat vermedi, müdürde bakanlığa bağlı olarak ücret alıyor sizden.
Çocuğu keyfen okula göndermeyip sonrasında ücret ödemeyeceğim deme hakkınız yasal olarak yok. Bunun için ya 15 gün ve üzerin doktor raporu olmalı, ya geçen il hıfzısıhha kurulu 15 günü aşan tatil ilan etmeli ya da kaydınızı sildirmelisiniz. Aksi taktirde okula göndermeseniz bile ücret ödemeye devam etmek zorundasınız.
Kaydı sildirdiniz, pandemi süreci gönlünüzü ferah tutabileceğiniz düzeye geldi geri dönmek istiyorsunuz; bu durumda eğer okul kontenjanı açıksa müdür keyfi olarak almamazlık yapamaz, aynı sınıfa veremeyebilir yine kontenjandan dolayı.
Kısacası herşey kanun yönetmelik çerçevesinde olmuş. Aklınıza takılan varsa cevaplayabilirim
Dönem ortasında kayıt alınıyor mu bilmiyorum ama dönem ortası çocuğu okula yollamak mantıklı değil bence. Yaşıtlarından epey geride olacak.Selam kasim ayini da odedik artik :) sormak istedigim su diyelimki subat mart gibi pandemi geçti en azindan rahatladik okul yari donem artik deyip almamazlik yaparmi. Gecen sene ilk kayit icin konusmaya mart ayinda gittim bana kayit alamayiz su an yil ortasi demişti. Bende eylulde kayit yaptirdim basladi ve 2 ay gitti pandemi nedeniyle sildirdim kaydi. Dondurma yok dedi. Cok uzuluyor okula gitmedigine
2 ay gitti ve 4 yas oyun oynuyorlar boyama yapiyorlarki zatenDönem ortasında kayıt alınıyor mu bilmiyorum ama dönem ortası çocuğu okula yollamak mantıklı değil bence. Yaşıtlarından epey geride olacak.
Oyun oynuyorlar şeklinde bakmayın olaya.2 ay gitti ve 4 yas oyun oynuyorlar boyama yapiyorlarki zaten
Pandemi duzelirsee zaten . Evet gitmiyorOyun oynuyorlar şeklinde bakmayın olaya.
Çocuk gelişimi uzmanı değilim ama çocuklar paylaşmayı grup içinde nasıl davranması gerektiğini filan öğreniyor.
Şu an diğerleri hala devam ediyor sizinki etmiyordu doğru hatırlıyorsam.
O açıdan diğerlerinden gelişim olarak geri olacaktır. 4-5 ay ara vermelten bahsediyorsunuz sonuçta.
onlar laf da var reelde yok kızım 4.sınıf anaokulu dahil 5 yıldır okulun bütün temizlik masraflarını veliler verir para toplarBen dezenfektan gotururum dikkat ediyorum da şunu anlatamadim kimseye bak meb amca ne diyor ; Fiziki imkanları uygun olan okul öncesi eğitim kurumlarında, salgınla ilgili tüm tedbirlerin alınması şartıyla çocuk kulüpleri açılabilecek. Yani salginla ilgili tum tedbiri okul almis olacak bu sartla aciliyor okullar. Disarda ki dezenfektani soylemekle koyuyorsa ki bir kere dedim 3-4 gun baktim yok sonra birdaha da dedim oyle koydular unutmusuz dediler. Ozaman icerdede dikkat etmiyorlar demekki cocuklara ben bunu düşünürum. Neyse tartismak için demedim bunu size yanlız
aşırı müdahaleci buldum sizi (dezenfektan dışarıda yoktu demek ki içeride de dikkat etmiyorlar, herkes çocuğunu okula yollamış..) son derece pimpiriklisiniz merak etmeyin herkes korkuyor ve öncelikle kendisi için önlem alıyor okul müdürü kendini, öğretmenleri, çocukları düşünüyordur 1-2 aramayla kimse sizden bıkmaz elinden geleni yapar ancak daha fazlası sıkar, insanlara işini ben öğretiyorum gibi bir hava sezdim yazınızdan elinizden gelse diğer velilere de karışacaksınız bence biraz sakin olun daha 4 yaş bunun ilerisi daha derin kuyu şimdiden sinir olursanız ilerde işiniz var
Diger siniflarla birlesip ayni ortamda yemek kahvalti saatleri oluyor mesela. Bence bu risk bunun nesi pimpirik ki boyle pandemi zamani pimpirik olmakta gerekli bence. Kizima soruyorum anlatiyor diger cocuklarda geliyor arkadasim karsimda oturuyor diger arkadasim yanimda ama biraz uzak oturuyor diyor diger siniflarda ayni yerde yiyor bizimle dedi hep.aşırı müdahaleci buldum sizi (dezenfektan dışarıda yoktu demek ki içeride de dikkat etmiyorlar, herkes çocuğunu okula yollamış..) son derece pimpiriklisiniz merak etmeyin herkes korkuyor ve öncelikle kendisi için önlem alıyor okul müdürü kendini, öğretmenleri, çocukları düşünüyordur 1-2 aramayla kimse sizden bıkmaz elinden geleni yapar ancak daha fazlası sıkar, insanlara işini ben öğretiyorum gibi bir hava sezdim yazınızdan elinizden gelse diğer velilere de karışacaksınız bence biraz sakin olun daha 4 yaş bunun ilerisi daha derin kuyu şimdiden sinir olursanız ilerde işiniz var
Müdür bemce bişey dememiş siz abartıosunuzCocugumu bu sene anaokuluna baslattim okul ilk acilirken kayitlar tam belli değildi bir iki kere okulu arayip sormustum bilgi iicin. Neyse okullar acildi 9-2 saatleri arasinda gidecekken 9-12 oldu pandemi dolayisiyla tamam dedik. Yemek dahildi anlastigimiz ücrete yemek iptal oldu. Bende telefonla aradim ayni ucretimi verecegiz diye müdür evet dedi ama saatlee azaldi yemekte yok dedim. Neyse aradan bir ay gecti sonra iste okul ara tatile girdi ve pandemi dolayısiyila once okula yasak geldi okulu aradim hocam.kasim ayinda bir hafta geldi okula odeme nasil olacak bu yani.... Bugun de bakalinlik anaokulunj tekrar acti okula gittim dedim kadin beni gorur gormez her gun arayan veli dedi. Sok oldum ne hergun araması dedim. Her gun aramasanizDa sık ariyosunuz dedi mudur .sinir oldum oyle bsy yok aradigim sayilidir. hocam okula gonderemeyexegiz pandemi dolayisiyla sayilar arrti biliyosunjz vakalar dedim. Tamam dedi dilekce imzala dedi ama pandemi durumu duzelirse ben gonderecegim dedim zaten zorunlu degil sizin ki 4 yas dedi ukala ukala. Sinirlerimiz bozuldu cocuk desen okula gidemedigi icin uzgun o uzuldukce ben daha cok uziluyorum. Mudurle ters olduk yani okulun onunde dezenfekte vardi onu almislardi iceri uyarmıştim guzel bi dille yok yagmur yagdi iceri aldik dedi tm dedim ertesi gun hava gunesli yine yok dezenfekte ordan bi sinir oldu iyice bana ben hakliyken. Cunku telefonla ogretmeni ariyoruz icerden cocugu yolluyor kapiya elimizi deznfetke etmemiz gerekiyor tabi herkes değiyor telefona. Simdi pandemi donemi gecse bu mudur almazmi okula cocugumu zorunlu degil ya hani 4 yas. Tavrı sizce normal mi ben bir sey soramayacak miyim devlet okulu bu.
2 ay gitti ve 4 yas oyun oynuyorlar boyama yapiyorlarki zaten
Şu an olağanüstü durumlardan geçiyoruz. Kontenjan durumuna göre okul müdürü bilgilendirir sizi.Selam kasim ayini da odedik artik :) sormak istedigim su diyelimki subat mart gibi pandemi geçti en azindan rahatladik okul yari donem artik deyip almamazlik yaparmi. Gecen sene ilk kayit icin konusmaya mart ayinda gittim bana kayit alamayiz su an yil ortasi demişti. Bende eylulde kayit yaptirdim basladi ve 2 ay gitti pandemi nedeniyle sildirdim kaydi. Dondurma yok dedi. Cok uzuluyor okula gitmedigine
Selam kasim ayini da odedik artik :) sormak istedigim su diyelimki subat mart gibi pandemi geçti en azindan rahatladik okul yari donem artik deyip almamazlik yaparmi. Gecen sene ilk kayit icin konusmaya mart ayinda gittim bana kayit alamayiz su an yil ortasi demişti. Bende eylulde kayit yaptirdim basladi ve 2 ay gitti pandemi nedeniyle sildirdim kaydi. Dondurma yok dedi. Cok uzuluyor okula gitmedigine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?