Dışlanmış hissetmesi çözülür de muhtemelen benlik saygısı hasar alır. Herkes yapıyor ben yapamıyorum, herkes biliyor ben bilemiyorum ben diğerlerinden başarısızım algısı oluşur. Kişilik gelişimi için ilk 7 yaş çok kritik. Nasıl bir yetişkin olacağı bu yedi yılda yaşadıklarıyla şekilleniyor. Ayrıntılı düşünmez demeyin. Hamur bu çocuklar, her yaşantı bir tarafını şekillendiriyor.Ama arkadaşlık iletişim
Yani konunun uzmanı değilim ama onların bildiği gördüğü bir şey
geçen şunu boyamıştık şimdi bunu boyayalım cümlesi bile yaralayabilir
Öğretmen sonbaharda bahçeye çıktık kuru yapraklara bastık nasıl ses çıktıııı
bakın şimdi de yerde küçük küçük otlar ve çiçekler var şimdi hangi mevsimdeyizz
Şeklinde anlatırken kendini dışlanmış vs hissedebilir
Yine yazayım uzman değilim belki 4 yaş çocuğu bunu bu kadar ayrıntılı düşünemez ama ben bu kaygı ile göndermezdim yılın yarısında
Bu sekilde dusunmemistim hic teşekkür ederim saolunDışlanmış hissetmesi çözülür de muhtemelen benlik saygısı hasar alır. Herkes yapıyor ben yapamıyorum, herkes biliyor ben bilemiyorum ben diğerlerinden başarısızım algısı oluşur. Kişilik gelişimi için ilk 7 yaş çok kritik. Nasıl bir yetişkin olacağı bu yedi yılda yaşadıklarıyla şekilleniyor. Ayrıntılı düşünmez demeyin. Hamur bu çocuklar, her yaşantı bir tarafını şekillendiriyor.
Anaokulu sadece oyun oynanan bir yer değil konu sahibi. Oyunla öğreniyor çocuklar. Oyun araç, öğrenmek amaç. 3 yaş da olsa, 4 yaş da olsa bu böyle. Orası oyun kulübü değil, okul.
Ben dezenfektan gotururum dikkat ediyorum da şunu anlatamadim kimseye bak meb amca ne diyor ; Fiziki imkanları uygun olan okul öncesi eğitim kurumlarında, salgınla ilgili tüm tedbirlerin alınması şartıyla çocuk kulüpleri açılabilecek. Yani salginla ilgili tum tedbiri okul almis olacak bu sartla aciliyor okullar. Disarda ki dezenfektani soylemekle koyuyorsa ki bir kere dedim 3-4 gun baktim yok sonra birdaha da dedim oyle koydular unutmusuz dediler. Ozaman icerdede dikkat etmiyorlar demekki cocuklara ben bunu düşünürum. Neyse tartismak için demedim bunu size yanlız
Meb amcanin bu soyledigine inandiniz mi gercekten? Ayni ulkede yasamiyor muyuz,kac yasindasiniz? Hayatinizda hic devlet okulu gormediniz sanirim, soylenenlerle gercekler cok farkli. Daha bunlar iyi gunleriniz,hele cocugunuz ilkokula bir gelsin,pisligi ve duzensizligi o zaman gorursunuz sevgili arkadasim.Ben dezenfektan gotururum dikkat ediyorum da şunu anlatamadim kimseye bak meb amca ne diyor ; Fiziki imkanları uygun olan okul öncesi eğitim kurumlarında, salgınla ilgili tüm tedbirlerin alınması şartıyla çocuk kulüpleri açılabilecek. Yani salginla ilgili tum tedbiri okul almis olacak bu sartla aciliyor okullar. Disarda ki dezenfektani soylemekle koyuyorsa ki bir kere dedim 3-4 gun baktim yok sonra birdaha da dedim oyle koydular unutmusuz dediler. Ozaman icerdede dikkat etmiyorlar demekki cocuklara ben bunu düşünürum. Neyse tartismak için demedim bunu size yanlız
Metro istasyonlarina limonlu su koymuslar Bursada, kadincagiz herhalde hayal aleminde yasiyor, hic okul gormemis midir nedir,guler misin aglar misinÖzel kreşler /anaokulları da binanın dışına dezenfektan koymuyor ki?Dezenfektan içeride durur ,kurum içeriye girenin dezenfektasyonundan sorumlu dışarıya çıkan çocuğun velisi artık kendi çocuğundan sorumlu. Gelenin geçenin dezenfektanı hayrat gibi görüp çantasındaki boş şişeyi doldurduğu yurdumda dışarıya dezenfektan mı konur.
Dışlanmış hissetmesi çözülür de muhtemelen benlik saygısı hasar alır. Herkes yapıyor ben yapamıyorum, herkes biliyor ben bilemiyorum ben diğerlerinden başarısızım algısı oluşur.
Devlette sistem daha farklı sanırım hani özelde mesela müdür herkese farklı fiyat yapabilir.
Montessori özellikle son 7-8 senedir Türk annelerinin çok ilgi gösterdiği bir eğitim yaklaşımı. Ama bana göre eksikleri de var. Çok iyi tarafları da var, çok eksik tarafları da. Çok uzun bu konu detaya girmeyeyim. Ama akran öğretimi mükemmel bişey bence de.bunu ifade etmeye çalıştım ama bunun tam aksini savunan bir okula göndermiştim oğlumu
karışık yaş grubu vardı
yani 28 aylık da 66 aylık da aynı sınıfta idi
montesorri temelli eğitim
branş dersleri yahut bilgi beceri gerekenler ayrı grup ama oyun ve benzeri sınıf öğretmeninin birebir gözetiminde olan karışık
büyükler küçükleri oynatır, onların gidemediği yerlere gitmelerine yardımcı olur yol yordam gösterirlerdi
bazı kişilerin bazı şeyleri yapamayabileceği, henüz o aşamaya gelememiş olabileceği, bireysel farklılıklar ve birbirine destek olunması gerektiği temelli bir akran öğrenme uygulaması idi
hatta yemek aşamasında çok işe yarardı, çocuklar büyüklerin yediği şeyleri yemeye başlar, ben de yersem X gibi büyürüm vs derlerdi
ama oradan mezun olup ilkokula başlayınca dünyanın oradaki gibi tozpembe olmadığı, herkesin en ufak bir eksiklikte acımasızca herkese bunu ilan ettiği bir ortamın kucağına düştüler, acımasız akran zorbalığının tam göbeğine
not: konu sahibi aslında yazdıklarımın konunla alakası yok ama hepimiz çocuk konusunda birbirimizden öğreniyoruz kalsın burada
aslında onda da taban ve tavan fiyatı MEB belirliyor
yermek vs ile fiyatlar giydiriliyor ama özel okulların da fiyatları MEB denetiminde, il MEM tarafından belirleniyor
Aaa cok iyi yapmışsın ay evde de bu pandemi donemi cocuklar cok bunaldiBüyük farkları değil de hani size 1500 yapar bize 1250 mesela o yönden söylüyorum
Çünkü biz bi okula okulun sahibinin tanıdığı vasıtasıyla kayıt yaptırmıştık biraz indirim yapmışlardı devlette bu olmaz diye dedim
Sonra okulun müdürüne öğrencilerin kolayca uzanabileceği yerde sivri uçlu raptiyeler olduğunu bunların çocukların uzanamayacağı bir yere kaldırılmasının daha güvenli olduğunu söyledim çünkü yaş aralığı 3-4 falandı ama çok geçiştiren bir tavırla he he dedi, bir de gözümün önünde bir kız çocuğu merdivende çok tehlikeli bir hareket yaptı müdür yanındayken bile farkına bile varmayınca çocuğumu aldım oradan. Bir miktar param yandı ama gözüm görmedi çocuğumun güvenliğine feda olsun dedim
Aaa cok iyi yapmışsın ay evde de bu pandemi donemi cocuklar cok bunaldi
Herşeye birşey yazıyorlar muhakkak kızımın öğretmeni bir bilgilendirme mesajı atmıştı hemen ardından da lütfen herkes tek tek "tamam hocam yazmasın" yazmisti cok gülmüştüm ve tamam hocam yazmayız yazan olduBen simdiye kadar bilgilendirme mesaji attiktan sonra velinin tekrar soru sormadigi bi durum gormedim.gece gunduz farketmiyor akillarina her geleni soruyorlar.
Yollamayın o zamanHerkes yanlis anlamis benim konumu para degil. Esim bana biz okulla böyle anlasmadik yemek vs 9-2 diye gonderdim ozaman niye yollicam uc saat icin dedi. Aramisken bunu da konustum. Hem 230 deyip kucumsemeyin tek maasliyiz biz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?