Okul müdürünün tavrina sinir oldum

Se_n_299

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2018
2.811
1.744
133
39
Cocugumu bu sene anaokuluna baslattim okul ilk acilirken kayitlar tam belli değildi bir iki kere okulu arayip sormustum bilgi iicin. Neyse okullar acildi 9-2 saatleri arasinda gidecekken 9-12 oldu pandemi dolayisiyla tamam dedik. Yemek dahildi anlastigimiz ücrete yemek iptal oldu. Bende telefonla aradim ayni ucretimi verecegiz diye müdür evet dedi ama saatlee azaldi yemekte yok dedim. Neyse aradan bir ay gecti sonra iste okul ara tatile girdi ve pandemi dolayısiyila once okula yasak geldi okulu aradim hocam.kasim ayinda bir hafta geldi okula odeme nasil olacak bu yani.... Bugun de bakalinlik anaokulunj tekrar acti okula gittim dedim kadin beni gorur gormez her gun arayan veli dedi. Sok oldum ne hergun araması dedim. Her gun aramasanizDa sık ariyosunuz dedi mudur .sinir oldum oyle bsy yok aradigim sayilidir. hocam okula gonderemeyexegiz pandemi dolayisiyla sayilar arrti biliyosunjz vakalar dedim. Tamam dedi dilekce imzala dedi ama pandemi durumu duzelirse ben gonderecegim dedim zaten zorunlu degil sizin ki 4 yas dedi ukala ukala. Sinirlerimiz bozuldu cocuk desen okula gidemedigi icin uzgun o uzuldukce ben daha cok uziluyorum. Mudurle ters olduk yani okulun onunde dezenfekte vardi onu almislardi iceri uyarmıştim guzel bi dille yok yagmur yagdi iceri aldik dedi tm dedim ertesi gun hava gunesli yine yok dezenfekte ordan bi sinir oldu iyice bana ben hakliyken. Cunku telefonla ogretmeni ariyoruz icerden cocugu yolluyor kapiya elimizi deznfetke etmemiz gerekiyor tabi herkes değiyor telefona. Simdi pandemi donemi gecse bu mudur almazmi okula cocugumu zorunlu degil ya hani 4 yas. Tavrı sizce normal mi ben bir sey soramayacak miyim devlet okulu bu.

Dezenfektanı çok mesele ediyorsanız yanınızda kendiniz bulundurun. Çünkü devlet okulu malum yetmiyor o kadar kişiye. Çok küçük şeylere takılıp mesele etmişsiniz. Müdürün size taktığı bir durum da yok sadece sık aradığınızı belirtmiş. "Zaten zorunlu değil." demesi de vakaların artışından korkuyorsanız hiç göndermeyin zaten sizin yaş grubuna zorunlu değil anlamında demiştir. Aşırı alıngan geldiniz bana. Müdürün kafasında tonla sorun vardır şu an hali normal.

Belkide haklisin

Bu okulun eğitimi de müdürü gibiyse maalesef çocuğunuz orada iyi bir eğitim alamaz gibi duruyor. Tavri kesinlikle kabul edilir gibi değil. Hergün arayan veli demiş ya bir daha öyle bir şey derse ararım tabiki çocuğumun geleceği söz konusu derim ben olsam.

Esimdr onu dedi 3 saat icin gidip geliyor 2 5 saat hatta cunku tek tek aliyorlar iceri

Devlet anaokulu sanırım. Şimdi söyleyeceklerim kesin bilgi :)
Devlet okulunda anlaştığımız fiyat gibi bir durum söz konusu olamaz, il bazında yönetmelikler bağlamında belirlenmiş ücret okul müdürlüklerine belirtilir, müdürlükte ona göre ücret alır veliden. Bu ücret sadece yemek değil, temizlik, orada çalıştırılan işçiler, eğtiim masrafları olarak geçer.
Şu süreçte yemek olmaması ücreti yarım ödeyebileceğiniz anlamına gelmiyor çünkü bakanlık böyle bir talimat vermedi, müdürde bakanlığa bağlı olarak ücret alıyor sizden.
Çocuğu keyfen okula göndermeyip sonrasında ücret ödemeyeceğim deme hakkınız yasal olarak yok. Bunun için ya 15 gün ve üzerin doktor raporu olmalı, ya geçen il hıfzısıhha kurulu 15 günü aşan tatil ilan etmeli ya da kaydınızı sildirmelisiniz. Aksi taktirde okula göndermeseniz bile ücret ödemeye devam etmek zorundasınız.
Kaydı sildirdiniz, pandemi süreci gönlünüzü ferah tutabileceğiniz düzeye geldi geri dönmek istiyorsunuz; bu durumda eğer okul kontenjanı açıksa müdür keyfi olarak almamazlık yapamaz, aynı sınıfa veremeyebilir yine kontenjandan dolayı.
Kısacası herşey kanun yönetmelik çerçevesinde olmuş. Aklınıza takılan varsa cevaplayabilirim.

Tavri cok katiydi keske bir iki bsy deseydim dedim kendi ekndime alttan aldim.iste iyi niyetimden

Yani kontenjan varsa almak zorunda mi

İcime

su serptin bende bu bizi almaz artik dedim Allah razı olsun
Devlete bağlı kurumlarda keyfilik olmaz, olamaz. Bakan- kanun-yönetmelik ne derse o olur. Haklarınızı iyi bilmeniz lazım. Ama tabi bu hakların yanında "sorumluluklarınızı" da iyi bilmelisiniz. Bir halk olarak hakkı bilip sorumluluğu es geçen kişiler olduğumuzdan belirtmek istedim.

Çocuğun geleceği telefondan 2-3 dk görüşülmez yalnız.
Kaldıki saatler değişti, yemek ücreti tamamınımı ödeyeceğiz çocuğun geleceği ile ilgili bir durum değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…