• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okul müdürünün tavrina sinir oldum

Bende ogretmenim ve veliler bazen insani cildirtma noktasina getiriyor.gecen yil arayip cocugum uyumuyor hocam bisey soyleseniz diyen veliyi bile gordum.sadece siz degil digerleride bi kere aramissa ki aramistir.bence siz farkinda olmadan cok aramissinizdir yoksa niye boyle bi tavir alsin.mesela tv de aciklama yapiliyor okul tatil diye veli tekrar ariyor hocam okul tatil mi?

Verdiği maksimum 200 lira. Her anaokulunun aidatı vardır.
Veriliyor ya. Hem de her okulun farkli ucreti.
Cok degilmis ama yine de okul kapaninca ya da degisince sormasi normal. Ama anne biraz fazla panik ve mudahaleci oldugu ıcın boyle tepki almasi da normal. Bunu yuzyuze konussa böyle olmazdi bence
Birde bu donemde ortalik muallaktayken ben zorunlu egitim olmadgi surece okul isine kalkismazdim.

Cok degilmis ama yine de okul kapaninca ya da degisince sormasi normal. Ama anne biraz fazla panik ve mudahaleci oldugu ıcın boyle tepki almasi da normal. Bunu yuzyuze konussa böyle olmazdi bence
Birde bu donemde ortalik muallaktayken ben zorunlu egitim olmadgi surece okul isine kalkismazdim.
Dört yaş grubu varsa zaten muhtemelen bağımsız anaokuludur. Hepsi 6 yaş altı yüzlerce öğrencinin velisiyle uğraşmak inan bana hiç kolay değil.

Bir de devlet okulu sonuçta. Aidatları alıp almamak ya da alınmış aidatı iade etmek müdürün insiyatifinde değil ki. Müdürü darlamanın anlamı yok şu şartlarda.

Eğer okulda çocuklara yemek çıkıyorsa yemek , temizlik personeli, yardımcı eleman gibi ücretler için aidat toplanabiliyor. Biz hiç toplamadık 7 yıldır o ayrı. Toplasak bir öğrenci bile gelmez bize çünkü. Her neyse konumuza dönelim sürekli aradınız mı aramadınız mı bilmiyorum ama benim bazı velilerim bana kocalarını şikayet etmek için bile arama gafletinde bulunuyorlardı. Bir ara kapatsın diye bekliyorum tam 27 dk konuşmuş artık dayanamadım çocukla ilgili bir durum yoksa ben kapatıyorum da dedim kapattık. Bir baktım 5 dk sonra bir daha aramış. Yanı gerçekten bazı insanlar hadlerini hiç bilmiyorlar bunu sizin için yazmadım sizi görmeden itham edecek değilim. Okula gidemiyor diye üzülmenize anlam veremedim ama. Sonucta bir hastalik var ve onune gecemedikleri icin okulu 1.5 ay gibi uzun bir sureligine kapattilar . Anasınıflari sirf ticari kaygilar icin acildi . Saglik ve egitim - ogretim icin degil.

Son düzenleme:
Devlete bağlı anaokulunda normalde 5 saat olan eğitim bu sene 3 saate indi pandemiden dolayı yani siz diyorsunuz ki o saatlerede tamam dedik zaten sizin bizim dememizle olmuyor ki devletin belirledigi saat ler fazla yapamazlar ki şu durumda anlık herşey değişiyor bir hafta sonrasını bilemiyoruz mudurlerde son dakika ogreniyor bir hafta geldi falan demişsiniz ama daha fazla olmalı yani keyfe keder göndermeyip bu ay aidat vermeyeyim ya da bir haftalık vereyim demekte olmaz. Siz pandemiden dolayi göndermek istememissiniz ama anladığım kadarıyla müdürün tavrı falan sizi etkilemiş gibi geldi bana. Orasi devletin kurumu istediğiniz zaman tekrar kayıt yaptırabilirsiniz kimsenin kendi malı değil almamasi gibi bir durum olmaz o konuda canınızı sıkmayın.

Bir de daha bu is belli olali 1 is gunu dahi gecmedi. Cuma belli oldu,araya haftasonu girdi. Bugun zaten pazartesi. Ne ara aradi konu sahibi ne arada vakit buldu da darladi okul mudurunu anlasilir gibi de degil hani ;)

Bende ogretmenim ve veliler bazen insani cildirtma noktasina getiriyor.gecen yil arayip cocugum uyumuyor hocam bisey soyleseniz diyen veliyi bile gordum.sadece siz degil digerleride bi kere aramissa ki aramistir.bence siz farkinda olmadan cok aramissinizdir yoksa niye boyle bi tavir alsin.mesela tv de aciklama yapiliyor okul tatil diye veli tekrar ariyor hocam okul tatil mi?
Tamam neyse üzüldüm yani. Peki kontenjan olursa alirlarmi yani sizce pandemi donemi gecerse

Bir de daha bu is belli olali 1 is gunu dahi gecmedi. Cuma belli oldu,araya haftasonu girdi. Bugun zaten pazartesi. Ne ara aradi konu sahibi ne arada vakit buldu da darladi okul mudurunu anlasilir gibi de degil hani :KK66:
Siz neyi diyosunuz biz gecen pazartesi konustuk

Devlete bağlı anaokulunda normalde 5 saat olan eğitim bu sene 3 saate indi pandemiden dolayı yani siz diyorsunuz ki o saatlerede tamam dedik zaten sizin bizim dememizle olmuyor ki devletin belirledigi saat ler fazla yapamazlar ki şu durumda anlık herşey değişiyor bir hafta sonrasını bilemiyoruz mudurlerde son dakika ogreniyor bir hafta geldi falan demişsiniz ama daha fazla olmalı yani keyfe keder göndermeyip bu ay aidat vermeyeyim ya da bir haftalık vereyim demekte olmaz. Siz pandemiden dolayi göndermek istememissiniz ama anladığım kadarıyla müdürün tavrı falan sizi etkilemiş gibi geldi bana. Orasi devletin kurumu istediğiniz zaman tekrar kayıt yaptırabilirsiniz kimsenin kendi malı değil almamasi gibi bir durum olmaz o konuda canınızı sıkmayın.
Tamam cok saol

Arkadaslar okuldan alınca birazda moralim bozuldu su pandemi sureci hepimizi etkiledi

Eeee bütün tantana bunun için mi cidden kizim 2. sonuda gidiyor haftada 2 gun gitti iste 1 ay 260 lira servis ücreti verdim sadece 6 kere gidip geldi.
2.ay yine ödemeyi yaptık sonra ki hafta okul kapandı iste e napiyim gidip servisciden parayi alayim mi söke söke parayi bu kadar kimseyi darlamaya gerek yok her konu para para para

Siz neyi diyosunuz biz gecen pazartesi konustuk
Devlet anaokullarina saat sinirlamasi getirildi cuma gunu, ogle yemekleri iptal oldu. Hepsi cuma gunu kesinlesti. Oncesinde konustuysaniz da okul muduru yeni genelgeyi bekler,kafasina gore size cevap da veremez para da.uc kurus icin niye darliyorsunuz ki insanlari elbet devlet ver derse verirler paranizi. Adam 230 lirayi cebine koyup kosarak uzaklasacak degil ya,nedir bu panik?

Herkes yanlis anlamis benim konumu para degil. Esim bana biz okulla böyle anlasmadik yemek vs 9-2 diye gonderdim ozaman niye yollicam uc saat icin dedi. Aramisken bunu da konustum. Hem 230 deyip kucumsemeyin tek maasliyiz biz

Cocugumu bu sene anaokuluna baslattim okul ilk acilirken kayitlar tam belli değildi bir iki kere okulu arayip sormustum bilgi iicin. Neyse okullar acildi 9-2 saatleri arasinda gidecekken 9-12 oldu pandemi dolayisiyla tamam dedik. Yemek dahildi anlastigimiz ücrete yemek iptal oldu. Bende telefonla aradim ayni ucretimi verecegiz diye müdür evet dedi ama saatlee azaldi yemekte yok dedim. Neyse aradan bir ay gecti sonra iste okul ara tatile girdi ve pandemi dolayısiyila once okula yasak geldi okulu aradim hocam.kasim ayinda bir hafta geldi okula odeme nasil olacak bu yani.... Bugun de bakalinlik anaokulunj tekrar acti okula gittim dedim kadin beni gorur gormez her gun arayan veli dedi. Sok oldum ne hergun araması dedim. Her gun aramasanizDa sık ariyosunuz dedi mudur .sinir oldum oyle bsy yok aradigim sayilidir. hocam okula gonderemeyexegiz pandemi dolayisiyla sayilar arrti biliyosunjz vakalar dedim. Tamam dedi dilekce imzala dedi ama pandemi durumu duzelirse ben gonderecegim dedim zaten zorunlu degil sizin ki 4 yas dedi ukala ukala. Sinirlerimiz bozuldu cocuk desen okula gidemedigi icin uzgun o uzuldukce ben daha cok uziluyorum. Mudurle ters olduk yani okulun onunde dezenfekte vardi onu almislardi iceri uyarmıştim guzel bi dille yok yagmur yagdi iceri aldik dedi tm dedim ertesi gun hava gunesli yine yok dezenfekte ordan bi sinir oldu iyice bana ben hakliyken. Cunku telefonla ogretmeni ariyoruz icerden cocugu yolluyor kapiya elimizi deznfetke etmemiz gerekiyor tabi herkes değiyor telefona. Simdi pandemi donemi gecse bu mudur almazmi okula cocugumu zorunlu degil ya hani 4 yas. Tavrı sizce normal mi ben bir sey soramayacak miyim devlet okulu bu.
Okul devlet okuluysa size geri ödeme yapamazlar.

1 aylık yemekte dahilmi 230tl ?. Bu ücrete temizlik masrafi ve ufak tefek bazi giderlerde dahil diye biliyorum . Darlama konusuna gelince sizin icin birsey söylemiyorum ama bende bir veli olarak söyluyorumki ,bazı veliler çok darliyor ögretmenleri. Cogu zaman velilere cevap vermekten öğretmen sabahlari sınıfa giremiyor bile. Ayrica devlet her gideri karsilamiyordur. Evet malefes ekonomik durumlar kötü çogu kisi issiz veya tek maasli ama daha once 2 anaokulu gezmis bir veli olarak şunu söyleyebilirim. Eğer cocugunuz ögretmenini ve okulunu sevip mutluysa üçü beşi hesaplamamak lazim. Çünku ozel okula verirsiniz ayda 2000tl ama cocuk mutsuz olur ama devlete verirsiniz 230tl çocuk mutlu olur. Ayrica 4 yasindaki cocugu bu virus ortaminda göndermek cokta mantiklu degil.cünkü normal zamanda bile okula ilk baslanilan yıl veli icin kabus oluyor.cünkü çogu hastaliga bagisikligi olmuyor

Back