Okul Değiştirme Acil Yardım

snag

Girl Power
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2019
200
211
Merhaba kızlar,
Ben önlisans okuyorum bir devlet üniversitesinde. 6 ders dışında bütün derslerimi verdim şuan 4. senem, 2 tanesini de veririm ama diğer 4 ders biraz sıkıntılı. Daha doğrusu hoca sıkıntılı, artı bu hoca benim danışman hocam, ama sağolsun danışamıyorum kendisine hiç birşey. Trip atıp telefon kapatmalar, ses yükseltmeler vs... Okulum da yaşadığım yere baya uzak o yüzden okulumu değiştirmek istiyorum. Ne yapmam lazım, mümkün mü değiştirmem bu durumda okulumu, bir yardımcı olur musunuz?

Yatay geçiş yapmak istediğin okulun ortalama vs için istediği kıstaslara bakman lazım

Önlisansı bilmiyorum ben lisans okudum (2015 mezunuyum) 2 kez yatay geçiş yapmıştım 4 seneyi 3 ünide bitirmiştim. Hiç de pişman değilim iyi ki yapmışım diyorum. Lisans düzeyinde belirli bir ortalamanın üzeri dönem puanı, alttan ders olmaması ve üniye girdiğin puanın gideceğin yerdeki üninin o sene aldığı öğrenci puanlamasından düşük olmaması (belirli bir yüzdesi var) gerekiyor. Ayrıca ders kredilerinin falan da uygun olması gerekiyor. Benim zamanımda böyleydi şimdi nasıl + önlisans düzeyinde farklı mı bilemicem.

ben de lisans okuyorum önlisans farklı mıdır bilmem de, 2 farklı yatay geçiş seçeneği var
ya başarı ortalamanla geçiyorsun (bu durumda alttan dersin olmaması lazım ki varmış)
ya da merkezi puanla geçiş yapıyosun. ben bu şekilde geçtim
yerleştiğin ygs-lys puanın eğer gitmek istediğin üniye yetiyorsa o üniye dilekçe veriyorsun. kabul edilirsen kayıt yapıyosun zaten direk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…