Okul bitmeden evlenmek kafamı fena halde karıştırdı...

cgdm16

30.06.2012
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2010
1.973
5
66
kızlar fikirlerinize fena halde ihtiyacım var..
ben üniversitede okuyorum 2010 yazında söz yaptık allah kısmet ederse bu aralık ayındada nısanım olucak.normalde beni istemeye geldıklerınde babam okul bıtmeden dugun olmaz dıye sart koymustu herkeze fakat gecenlerde bana istersen 3.sınıf sonunda dugun yapalım dıye bı teklıfle geldı.yanı dugunu bır sene erkene almak oluyor bu. sankı babamla agız bırlıgı yapmıslar gıbı aynı zamanda sözlumde bu teklıfı bana sundu. kafam öyle karıstı kı erkene alıp almamak konusunda artık beynım benımle dalga gecer oldu bıan gelıo olur dıyorum bıan gelıyor olmaz ...sızınde fıkırlerınızı almak ıstedım:84:

canim ben sahsen uzun nisanlilik donemi taraftari degilim, araya sogukluk girebiliyor. Tabi diger yandan da evlendikten sorna okulu derslerii ihmal edeblirsin. Bir tercih yapmak durumundasin bu ikisini de gozardi etmeden. Bence 1 yil evli olup ayni zamanda okumak hos olabilir.. Tabi iraden kuvvetli olmali, azmini kaybetmemelisin.

kız babası olarak babanın böyle bişiy söylemiş olması doğru değil bana göre ....bu teklif babadan değilde sözlünden gelmiş oldugunu düşünerek tek önerim acele etme hatta okul bitsin çalışmaya başlamadan evlilik düşünme o kadar okuyosun en azından değsin diye düşünüyorum hem ev hayatı hem okul yürümez ....

canım babam uzadıkca aıleler arası problemlerın yasanmasından tedırgın oldugu ıcın böle bı teklıf yaptı.artı bıde etrafındakı ınsanlar bu kadar uzatmayın tarzı konusmus o yuzden onunda kafası karısmıs. ev okul ıkısını bırlıkte yonetmek konusuna gelınce ben annemı 1.5 yıl once kaybettım ve o zamandan berı hem calısıyorum hem okuyorum hemde evın butun yukunu cekıyorum o yuzden ev okul ıkısnı bır goturmek zor olmaz bnm ıcın hatta calısmadıgımı dusunursek kafam daha bıle rahat olabılır

babam da arada problem cıkabılecegı ıcın böle bısı dedıgını acıkladı zaten.. ayrıca ev ve okulu bı arada goturmek konusunda fazlasıyla kuvvetlı oldugumu dusunuyorum ama hep bı yanım tedırgın edıyo benı

başın sağolsun.. ben şahsen hem okul hem evlilik götüremezdim heralde baban o konuda haklı nişan dönemi uzayınca aileler arası sorun cıkabılıyo ama keşke baştan nişan olmasaydı seninde kafan rahat olurdu şimdi neyse sıkma canını kendin için dogru olanı elbet en iyi sen bilirsin hakkında hayırlsıı canım

Bende okul bitmeden olmaması gereken bişey. bunun sebebi de sen zorlanacaksın eee evlilik düşünürken okulu ihmal edeceksin ben bile iş yerine düğün için araştırmak yapmak istiyorum nişandan bu yana. olmuyor yani istesende kafan malesef. evliliğe gidiyor.

Bababın böyle bi teklif ile sana gelmesi şaşırttı babalar genelde elinde geldiği kadar uzatmak ister yada yalnız benimkisi öyle ama uzadıkça sorunlar çıkar derse.
bunu herhalde iki nişanlı çift olarak bilerek isteyerek söz yapmışsınızdır yoksa. sevgili de kalabilirdiniz.

bence bunu düşünme bile. yine ilk baştan konuşulduğu gibi yap okulun bitsin bekleme hemen evlen ama

[COLOR="purple[B]saol cnm tesekkurler[/B]"][/COLOR]

dediklerin cok dogru ama az once de bı arkadasa dedıgım gıbı benı ev okul ıkısnın bı arada olması yıpratmaz cunku suan zaten yeterınce agırlıgı kaldırıyorum. benı asıl tedırgın eden olay ben okulun bıtmesını beklerken babamın ben evlenıcem demesı.böle bı durumla karsı karsıya kalmaktan korkuyorum. o zaman malesef o yabancıyla aynı evı paylasamam ya apar topar olur evlılıgım yada bı sure yurtta kalmak zorunda kalırım

evli biri olarak ikisinin birlikte çok zor olucağını düşünüyorum bide bişi emrak ettim hem çalışıp hem okuyup hem evi idare ettiğini sölemişsin sen evlenince eve ek gelir ve sorumluluğu kim yüklenick babanın yanında??

evliliği idare etmekle babanın evini idare etmek aynı şey değil kocan seninle gezmek isteyecek oturup film izlemek isteyecek evliliğin ilk yılında erkekler eşleri sofra toplamak için bile yanlarından ayrılsın istemiyor ders falan çalışanmazsın, baban da evlenmek için bir süre sabretsin sen de hem çalışan hem aile sahibiyim iş ve ev bile zor yürüyor evliliğinin ilk ve en güzel yılını ders çalışmak zorunda kalarak boşa harcamsamalısın

canım bızım kendı ıs yerımız ben babamla bırlıkte calısıyorum o yuzden ben olmasam kardesım yardım edıcek evı ıdare konusuna gelınce yardımcı tutmayı dusunuyolar.. yada bellı olmaz babam evlenır

hmmm anladım canım allah yardımcınz olsun ama acele etme derim gerçi isteme üzerinden baya geçmiş acelesi kalmamış ama siz baştan erken davranmışınz sözlünle knş biraz uzatın bence okulla çok zor oluo evlilik sorumluluğu çok zor ama tabi ikinizin bilkeceği iş neticedee

Bence once okulunu bitir nişanlın da bitirsin işini gucunu kursun tabi o da seninle okuyor mu bilmiyorum ama okuyorsa okul bitince bir de askerlik yapacak daha.Hem neden cıkacak ki ailesi okulda okudugunu bilmiyor mu seni istiyorlarsa buna razı olmalılar.Ben biraz katıyımdır bu konularda ama bi anne olarak dusunuyorum suanda.Kızım olsaydın once okulunu bitirmeni isterdim mutlaka.Ayrıca Allah cennete kavustursun anneciğini..Ablan olarak ta tavsiyem nişanlılıgınızın tadını çıkarın işte evlenince cok sey değişir.Ha kabul etmiyolarsa da restini ceker yoluna bakarsın daha yasın kucuk hayatın basında sayılırsın su onundeki birkac sene senin butun bir hayatını etkileyecek iyi dusun oyle karar ver .

söyledıklerının dogrulugun farkındayım fakat bazen bazı seyler ıstendıgı yada soylendıgı kadar kolay olmuyor..bız sozlenırken zaten kafamızda zaten beklemek vardı fakat yasadıkca yıpranmalardan korkar olduk.ders konusunu gunduzlerı evde otururken hallederım dıye dusunuyorum cunku haftada 2 gun falan okula gıtmem gerekıyo sadece..bılıyorumbazı seyler planlandıgı gıbı olmayabılır ama bunlar nacızane fıkırlerım sımdılık...babama evlenmek ıcın bekle dıyemem karsısına cıkıpta yada hıc evlenme... o yuzden bu benım ıcın cok zor bı karar olucak gunlerdır öle mı böle mı dıe dusunuyorum fıkırlerın ıcın tesekkur ederım

bende okurken,son senemde evlendim
bana ev işlerinde eşim yardım ettiği için zorlanmadım ,derslrimde öyle,hatta notlarım daha yükselmişti
25 yaşındaydım o zamn, şimdi olsa mzun olur iş hayatına atıldıktan sonra öyle bişeye kalkışırdım
ama o zamanda gelişen olaylar öyle olmasını gerektirdi

sözlum askerden geldı bı fabrıkada calısıyor suanda. onun aılesının aramızda böle konular konusuldugundan haberlerı yok zaten olsa hemen tamam derler o yuzden karar baglamadan bısı demıyoruz. cok zor bı karar ya.. babamın benden once evlendıgını dusunursek benım hayatım daha karmasık olucak yurt hayatı flan... yardımcı oldugunuz ıcın tesekkur ederım

işte benımde demek ıstedıgım bu bende okurken evlenme taraftarı deılım fakat gelecegın karmasası bazen benı bu kararı vermem gerektıgıne ınandırıyor

hayırlısı olsun ozaman.
madem babanda düşünüyor evlilik. senden önce evlenmesi lazım.
sonuçta baba yani sen evlenip gittikten sonra kim bakacak

hayırlısı olsun ozaman.
madem babanda düşünüyor evlilik. senden önce evlenmesi lazım.
sonuçta baba yani sen evlenip gittikten sonra kim bakacak

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…