Okuduumuz bir Kitabn en beendiimiz ksm

• Konu Sahibi Konu Sahibi AHU
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
cok sevdim bu topigi niye kesfetmemisim ki bugüne kadar burayi

"Mollolar ne derse desin, yalnızca bir günah vardır, tek bir günah. o da hırsızlıktır. Onun dışındaki bütün günahlar, hırsızlığın bir çeşitlemesidir... bir insanı öldürdüğün zaman, bir yaşamı çalmış olursun. Karısının elinden bir kocayı, çocuklarından bir babayı almış olursun. yalan söylediğinde, birinin gerçeğe ulaşma hakkını çalarsın. hile yaptığın, birini aldattığın zaman,doğruluğu, haklılığı çalmş olursun... çalmaktan daha kötü bir suç yoktur..."

"Uçurtma Avcısı "

arkadaşlar ben lisede öğretmenim ve bir kitap kulübü kurmak istiyorum bu konu ile ilgili deneyimlerinizive önerilerinizibekliyorum.

Her çocuk doğuran "ANNE" değildir.
Bir anlık zevklerinden sonra kazaen dünyaya getirdikleri ama
asla sevgi ve ilgi göstermedikleri bir kişiye "ben senin annenim,
bana evlatlık görevini yap!" diyemezler.

Kaç Yıl Geçti Aradan . . Naşide Gökbudak

...Cünkü Ne Kadar Imkansiz Oldugu Söylenirse Söylensin, ASK, Bir Gün, Bir Yerde, Sonsuz Bir Bütünlesme Düsüdür...

kirk yilda bir gibisin - cezmi ersöz

"Bakıyorum da sen de aşkı günümüz gençleri gibi anlıyorsun: Tavuğu görünce gel bili bili diye yanına çağırıyorsun, fakat tavuk sana doğru gelmeye başlayınca, son hızla kaçıyorsun!" :) (Babalar ve Oğullar/Turgenyev) Okuduğum en güzel en anlamlı kitap cümlesi diyebileceğim bir söz değil ama okurken çok hoşuma gitmişti. sizinle de paylaşiim istedim:)

Canan Tan - Yüreğim Seni Çok Sevdi

Seni Düşünmek

Seni düşünmek güzel şey,

ümitli şey,

dünyanın en güzel sesinden

en güzel şarkıyı dinlemek gibi birşey...

Fakat artık ümit yetmiyor bana,

ben artık şarkı dinlemek değil,

şarkı söylemek istiyorum...

Murat Aslı'ya açılmak için bu şiiri vermişti ona... ahh ahh

''Bundan 20 yıl sonra yaptığın şeyler için değil,
yapmadıkların için üzüleceksin...''

Herkes aşık olmanın ortak dilini bulup yazmaya çalışıyordu.

Ama aslında bu kadar basitti işte: Birini öptüğünde salıncakta sallanır gibi hissediyorsan aşıksın.

başucumda müzik kürşat başar.

İki itfaiyeci bir yangını söndürmek için ormana girerler. Sonra işlerini bitirip bir nehir kenarına vardıklarında birinin yüzü tümüyle siyaha bulanmışken diğerinin yüzü tertemizdir. Bu ikisinden hangisi yüzünü yıkayacaktır?..

... Yüzü kirli olan diğerine bakacak ve kendi yüzünün de onunki gibi olduğunu sanacak. Ve tersine yüzü temiz olan da yüzü kir içinde olan meslektaşını görüp kendi kendine: Ben de kirlenmiş olmalıyım. En iyisi yıkanayım, diyecektir.

... Sevdiğim kadınlarda hep kendimi aradığımı anladım. Onların sevgi dolu, tertemiz yüzlerine bakıyor ve o yüzlerde kendi yüzümün yansımasını görüyordum. Onlar, diğer yandan bana bakıyorlar ve yüzümdeki kiri görüyorlardı; ne kadar akıllı ya da ne kadar özgüvenli olurlarsa olsunlar, kendi yansımalarını bende görmeyi bırakıp olduklarından çok daha kötü olduklarını düşündüler..."

... Ben daima onun yaşamını ve enerjisini sömürdüm ve bu bana mutluluk ve güven verdi...

... O ise bana baktı ve çirkin olduğunu düşündü, eksilmişti...

... Benim yüzüm de en az onunki kadar temiz olmalı. Onu bulmadan önce, kendimi bulmalıyım.

ZAHİR - Paulo Coelho

Son düzenleme:
Kitabın başındayım henüz ama bu söz beni fazlasıyla etkiledi.

Hayatta hiçbir zaman kafamızdaki kadar harikulade şeyler olmayacağını henüz idrak etmemiştim."

Sabahattin Ali- Kürk Mantolu Madonna

harika bir kitap. gözyaşları içinde bitirmiştim...

''inanmadığınızı haketmezsiniz.''
(muhammed bozdağ-istemenin esrarı)

''düşüncelerimiz güçlüdür çünkü enerjiyle doludurlar.
işte bu yüzden hayatın, işin ve ailen hakkında görüşlerini yazmanı istedim senden.
düşünceye akan bir enerji olur ve sen isteklerini belirleyip, fikirlerini kağıda döktüğün zaman,
istediğin hayatı yaratacak enerjiyi harekete geçirme sürecini başlatmış oluyorsun.''

(Pozitif Enerjinin Gücü-Jon Gordon)

'' evren sizinle aynı dili konuşur.''
(Evrensel Çekim Yasaları-Sandra Anne Taylor)

''eğer doğru yolda ilerler ve ilahi desteği alırsanız, kim size karşı olabilir ki.''
(Bilinçaltının Gücü-Joseph Murphy)

Su cihan mulkunu Kaf'tan Kaf'a tuttun, butun cihan malini bir zar ile uttun tut.
Suleyman tahtina oturup, cinlere ve devlete hukmettin, Firavun'un ve Nusirevan'in zenginliklerine sahip oldun tut.
Ustune bir de Karun'un hazinelerini ekledin, agizda cignenmis bir lokma olan su dunyayi dahi yuttun tut.
Omur bir ok, zaman bir yay, bir el o yayi germis, sen o yayi attin tut.
Aldigin her nefes, keseden akmakta olan bir kum tanesi, kese ortalanmis ve sen kumu tukettin tut.

OD - Iskender Pala

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…