Okuduumuz bir Kitabn en beendiimiz ksm

• Konu Sahibi Konu Sahibi AHU
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ateş ve Buz Bazıları dünyanın sonunun ateş olduğunu söylüyor, Bazıları da buz. Tutkuyu tattığımdan Ateşi tercih ediyorum ben. Ama iki kere yok olacaksa dünya, Biliyorum nefreti yeterince Buzla da yok olsun Diyebilecek kadar. Robert Frost

Korktuğunuz birinden kaçabilirdiniz, nefret ettiğiniz biriyle savaşmayı deneyebilirdiniz.Sevdiğiniz kişi sizi öldüren kişiyse, size seçenek bırakmaz. Nasıl kaçabilirsin, nasıl savaşabilirsin, bunları yaparken sevdiğin kişinin canını yakabilir misin? ...Eğer yaşamınız sevdiğiniz kişiye vermek zorunda olduğunuz her şeyse, nasıl olur da vermezsiniz? Eğer bu gerçekten sevdiğiniz kişiyse? alacakaranlık

Okuduğum kitapların hepsinin konusunu girişini gelişmesini sonucunu hatırlıyorum ama
nedense tek bir cümlesi bile aklımda kalmıyor :sm_confused:

''bizim sizin dünyalılar gibi beynimiz yoktur bayım... biz sizin kalp dediğiniz şeyle
düşünürüz. '' (mehmet efe)

" Çok yakında döneceğim, beni özlemeye vaktin bile olmayacak. Kalbime iyi bak, seninle birlikte bıraktım."
Alacakaranlık

ya aslında yazdıgım kagıdı bulamadım sözler harikaydı ama kahraman tazeoğlunun araz isimli kitabından dı

elif safak-asktakı he bir kuralı yazmak isterdim.ama okadar cok ki yazaamam =)

Eski dostlarının sihri “yeni sen”de geçerli değildir artık. Yeni dostlarını bulmak için ise önce yeni kendini tanıman ve sevmen gerekecektir…

Tanrı’nın doğum günü /sayfa 22

buRAK özDEMıR

işte b u =)

''Ve nasıl oluyorda evlilik bir kadın ile bir erkek gerektirdiği halde ''evde kalmak'' tabiri sadece kadınlar için kullanılıyor?''
''''Yuvayı dişi kuş kurar'' lafı bir yanılsamadır.Çünkü her dişi kuş her mevsim yeni bir yuva uapa yapa yaşayıp gider.Kurduğu kadar terk etmesinide bilerek.Ömür boyu aynı yuvada kalan kuş yoktur.''

Elif Şafak-Siyah Süt

mutluluk bulunduğu yerdedir,bulunmasını istediğiniz yerde değil...
jose mauro de vasconcelos-güneşi uyandıralım'dan
kesinlikle okuduğum en güzel cümle..beni harekete bişeyler yapmaya teşvik eden bi söz..duvarımada astım:)

Marlo Morgan'ın "Bir Çift Yürek" adlı kitabından;
"... O gece, altıma dingo postumu sermeden uykuya yattığımda o ünlü sükûnet duası geldi aklıma:
Tanrım, bana değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etme gücü, değiştirebileceğim şeyleri değiştirme cesareti ve bu ikisi arasındaki farkı anlayabilme sağduyusu ver."

Kitabın bu cümlesinden sonra, bu duayı dua literatürüme eklemiş bulunmaktayım...

ınsanın yüreğindeki karanlık, insan karanlığın yüreğine gittiğinde ortaya çıkar.
Joseph Conrad-Karanlığın Yüreği

''insanlar söylediklerinizi yada yaptıklarınızı unutur ,ama onlara neler hissettirdiğinizi asla unutmaz''
Adam Fawer-Empati

bir cümle değil ama..paylaşmak istedim.

ımanın bir önceki evresi,sorgulama evresidir.Sorgulama olmamışsa,iman da gelişmemiştir.SORGULAMADAN KABUL EDıLMıŞ ıNANÇLAR,kaskatıdır.Güçlü görünse de gerçekte kırılacağı anı beklemektedir.Tanrı,sorgulanmaktan çekinmez.Ne kadar çok sorgularsan,o kadar çok karşında onu bulursun.Sormamış,sorgulamamışsan,seçmemişsindir de.Tutuculuk,en korkulan şeyin başa gelmesidir.Tutuculuk,risk altındaki inançtır.

Tanrının Doğum Günü

Din,devlet işlerinden uzaklaştırılırken ölçü kaçırılmış ve din,toplumdan da uzaklaştırılmış.

Tanrının Doğumgünü

"gelirken ne kadar gerçeküstü varsa beraberinde getirdi o..
o vakitle birlikte vakitlice gelen,
hayatımı allak bullak eden sonra da ortalığı bana toplatan.."

kaptanin teknesi--sezgin kaymaz

cok güzel bir konu..burayı oku oku hiç sıkılmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…