Okuduumuz bir Kitabn en beendiimiz ksm

• Konu Sahibi Konu Sahibi AHU
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
''Bella, senden önce, hayatım tıpkı aysız bir gece gibiydi
Çok karanlık ama yıldızlar vardı,sebepler....
Ve sen, gökyüzüme bir meteor gibi girdin ve bir anda herşey yanmaya başladı,
parlaklık vardı, güzellik vardı. Sen gittiğinde ve meteor ufka düştüğünde, herşey simsiyah oldu
Hiçbirşey değişmedi ama gözlerim ışık yüzünden kör olmuştu.Artık yıldızları da göremiyordum.
Ve artık hiçbir şeyin bir anlamı yoktu......'' :asigim:

Stephenie Meyer- New Moon

Yüksek sevgi, sevginin yüksekliğini bileni değil, yüksek sevgiyi yaşayanı yükseltir!..
Muhammed Bozbağ - Duygusal Zeka

a.s.

"Büyükler her şeyin iyisini bilir." kanununu küçükler asırlardır değiştiremiyor. Küçükler - büyüklerin yüzünden hep küçük kalıyor.

Bedriye.......Ayşenur Yazıcı

Ben alacakaranlıktan şunu çok beğendim 'üç şeyden kesinlikle emindim birincisi Edward bir vampirdi. ikincisi Onun bu hiç bilmediğim vampir yanı kanıma susamıştı üçüncüc ONA KOŞULSUZ VE GERİ DÖNÜLEMEZ BİÇİMDE AŞIKTIM '

O kadar da önemli değildir bırakıp gitmeler,
arkalarında doldurulması mümkün olmayan boşluklar bırakılmasaydı eğer.

can yücel

Birini sevmen için elle tutulur bir neden bulamıyorsan ona sahiden aşıksın demektir
Başucumda Müzik //Kürşat Başar

"Evet Felice, gecenin içinde böylesine yalnız oturup dururken ve dün olduğu gibi, bugün de istediğimce iyi çalışamamışken - bulanık ve tekdüze bir şey yuvarlanıp gitmekte sanki ve varlığı zorunlu olan açıklık, onu yalnızca birkaç saniye için aydınlatabiliyor o kadar......"

Kafka... ( Çalışmak derken Dönüşüm isimli hikayesini yazmaktan bahsediyor burda..)

" Dünyada kötülük daha örgütlü ve daha planlı. ıyiliğin içinde zaten bir saflık var. Bu yüzden dünyanın her yerinde kötülük saflığı yeniyor. "

Son Ada - Zülfü Livaneli

Midemde öğle yemeği, ensemde güneş, aklımda aşk, ruhumda telaş ve kalbimde de bir sızı vardı.

orhan pamuk- masumiyet müzesi

Sozum ki Tek Sana Gecmez ,Celladimsin Ey Zaman..

SAFIYE SULTAN

"Evren baştan başa saçının bir tek teline bağlı,
Ey cihan güzeli,adı Leyla!"

hangi kitap olduğunu bilmiyorum,ajandama not almışım...

"Çevremizdeki mutsuzluğun nedeni, herkesin layık olduğu seviyeye erişememiş olduğunu düşünmesi ve karşısındakini rakip kabul etmesidir. ınsanlar, hayatta başarı sağlayamayanları küçümser, kendilerinden üstün olanları da çekemezler. Huzuru arıyorsan küçük görülmeye, savaşı kabul ediyorsan nefret etmeye alışmalısın. "

"ınsan söylemediklerinden ötürü çok az, ama söylediklerinden ötürü bin kez pişmanlık duyabilir."

"ınsanların kendi arzularına yenilmeleri bir yana, beni daha çok düşündüren, yabancılardan aktarılmış kötü alışkanlıkların, gerçek dinden güçlü olarak yüzyıllarca sürdürülmesidir."

"Dualarda, o eski aile eşyalarında olduğu gibi samimi, koruyucu bir özellik vardır."

"Bütün denizi testiye dolduramazsın, ama doldurduğun da denizdir."

"Kişi, çoğunlukla kendisi için konuşur, ama yine de söylediklerinin karşısındakini nasıl etkiledğini duymak ister."

"Üzüntüsünü belli etmemekle, dünyadan intikam alır o."

"Doğarken güçsüz, büyüyünce de korkunç olan bir canavar gibidir memnuniyetsizlik."

"Allah'ın günahkarlar hakkında söyledikleri, günahkarları belirleyen birine karşı kullanılınca Kuran-ı Kerim bile tehlikeli olabilir. "

"Sönen her günün sonunda, acı vermemesi için geçmişi silmiş, öldürmüş olsaydık; yeni günü artık mevcut olmayanlar kıyaslamaz, ona daha kolay tahammül ederdik. Böyle ise hayal ve gerçek birbirine karışıyor, hatıranın da, hayatın da temizi kalmıyor."

"Belki de ümit ediyorlar. Ölüme aracılık eden ümit, kinden daha büyük bir canidir. O, arzuladığı şeyleri kulağına fısıldayarak insanı sakinleştirir, inandırır ve bıçağın altına gönderir."

"Canlılar bir şey bilmez. Korkmadan ya da hiç olmazsa dehşete kapılmadan bir insanın nasıl ölebileceğini bana siz öğretin ölüler. Ölüm de yaşam gibi anlamsızdır çünkü."

Derviş / Meşa Selimoviç

aşk hayatın asıl özü, esas gayesidir. Mevlana'nın bizlere hatırlattığı üzere, gün gelir, herkesi, ondan köşe bucak kaçanları bile, hatta " romantik" kelimesini bile bir suçlama gibi kullananları dahi kıskıvrak yakalar....

ELİF ŞAFAK - AŞK

Son 7 ayın hiç bir anlamı yoktu.Ormanda söylediği sözleri birşey ifade etmiyordu.Ve beni istememesi umrumda bile değildi .Ondan başka birşey istemiyordum.

Çok garipti , ikimizinde ölümcül bir tehlike içerisinde olduğumuzun farkındaydım .Yinede kendimi iyi hissediyordum .Sanki göğsümde hiç delik olmamıştı .Harika hissediyordum iyileşmemitim ama sanki hiç yaralanmamış gibiydim .

Yeni Ay

Merak etme sen bir insansın .Hafızanın elekten farkı yok .Zaman bütün acılarını azaltacaktır.

Patikadaki izi aniden yok oldu hiç bir ayak izi yoktu.Yapraklar artık kıpırdamıyordu ama orana doğru koşmaya devam ettim .Başka birşey yapamazdım .Eğer onu aramaya devam etmezsem herşey bitecekti..
Aşk,Hayat.....BİTECEKTİ...

Boş bir kabuk gibiydim aylardır kimsenin oturmadığı .Şimdi biraz daha iyileşmiştim .Ama hepsi bu kadar ,sadece minik bir parça.Jacob bundan daha iysini hakediyordu,birden bir odadan fazlasına layıktı .Ne yaparsa yapsın beni tekrar eski durumuma sokamazdı

üzerinde yaşadığım dünyanın başka bir yerinde -o- yaşıyordu

Yeni Ay /Stephine Mayer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…