• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

okb ve öfke kontrol sorunu

ipekbocegikoza

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2017
149
111
103
Merhaba kızlar,

Ben sinir patlamalarım ve öfke sorunum için doktora gittim. Gitmişken de bi takıntımdan bahsedeyim dedim. Doktora anlattım böyle böyle bi takıntım var dedim anlatırken de istemsiz ağlamaya başladım. Doktor hemen okb teşhisi koydu ve ilaç verdi. Sadece bir takındı yüzünden okb teşhisi konur mu ikilemde kaldım. Okb olanlar yardımcı olabilir mi

Merhaba kızlar,

Ben sinir patlamalarım ve öfke sorunum için doktora gittim. Gitmişken de bi takıntımdan bahsedeyim dedim. Doktora anlattım böyle böyle bi takıntım var dedim anlatırken de istemsiz ağlamaya başladım. Doktor hemen okb teşhisi koydu ve ilaç verdi. Sadece bir takındı yüzünden okb teşhisi konur mu ikilemde kaldım. Okb olanlar yardımcı olabilir mi
başka doktora git.
böyle önemli meselelerde en az 3 doktora gidiyorum ki emin olayım.

Merhaba arkadaşlar,

Eşimle aramda evlendiğim ilk günden beri şiddetli geçimsizlik var. Anlatmaya kalksam sayfalar yetmez. Birbirimizin çocukluk aşkıyız. Severek evlendik daha doğrusu onun sevgisi daha ağır basıyordu. Benim ki yıllar geçtikçe azalmıştı artık. Onun hayatına da benim hayatıma da başka insanlar girdi. Ama yine bulduk birbirimizi hiç peşimi bırakmadı evlenmek için beni ikna etti. Ben de beni seviyo değer verir üzmez çocukluk aşkım nede olsa diye evlendim. Evlendikten sonra ilk kez balayında kavga ettik. Sonra bir iyi bir kötü devam ettik. ilk büyük kavgamız ben hamileyken oldu baba evine gittim annem o anki sinirle çocuğu aldırmamı istedi ama aldırmadım zaten 3 aylık olmuştu çocuk. Neyse araya büyükler girdi bi kaç gün sonra geri döndüm çok büyük bi olay olmadığı için aramızda. Sonra çocuk doğdu büyüdü şimdi 3 buçuk yaşında. Onun yanında da sürekli kavga ediyoruz bağrış çağrış hiç eksilmiyor. Ufacık olay büyüyor kocaman oluyor. Çocukta haliyle çok etkileniyor üzülüyorum, çok boşanmayı düşündüm şimdiye kadar ama bırakmadı beni yalvardı etti çocuk gibi ağlıyor ben evden gitmeye kalktığımda. Ama artık sabredemiyorum. Öfke kontrolü ikimizde de yok, ikimizde sinir hastası olduk hiç birbirimize tahammülümüz yok çok kolay kavga edebiliyoruz. Ama o her kavgadan sonra gelir hiç bişe olmamış gibi konuşmaya çalışır hatalıysa özür diler. Bi daha yapmıycam der geçiştirir ama ben hiç inanmam. Bu böyle devam eder gider.

Sizce tüm bunlar boşanmak için yeterli bir sebep mi. O bensiz yapamayacağını boşanmak istemediğini söylüyor.
Hakim bizi bu durumda boşar mı?
şu konuya bakınca bence asıl sorunun, mutsuz bir evliliği sürdürmek.
stres sebebin 7/24 dibinde olunca depresyona da girersin, okb de olursun, öfke patlamaları, sinir krizleri de yaşarsın.

hadi kendine acımıyorsun, evladına acı.
o da şimdiden bozuk psikolojiyle tanışmış. ya onda da kalıcı rahatsızlıklar olursa büyüdükçe.

Benim bildiğim takıntınızın hayat standartlarınızı ve ruh halinizi etkileyip etkilemediği önemli. Mesela kapıyı kilitledikten sonra tekrar kontrol ediyorum içime sinmiyor desem aynı durumu yaşayan bir ton kişi bulabilirim, basit ve zaman zaman faydalı olabilecek bir takıntı bu. Ama bütün gün aklım kapıyı kilitleyip kilitlemediğimde oluyorsa, bu durum beni bütün gün endişelendirip başka şeylere odaklanmamı engelliyorsa, başka işlerimi bölüp kapıyı kontrole dönüyorsam, en önemlisi bu takıntıya sahip olmak beni üzüyorsa takıntıdan kurtulmak önemli.

şu konuya bakınca bence asıl sorunun, mutsuz bir evliliği sürdürmek.
stres sebebin 7/24 dibinde olunca depresyona da girersin, okb de olursun, öfke patlamaları, sinir krizleri de yaşarsın.

hadi kendine acımıyorsun, evladına acı.
o da şimdiden bozuk psikolojiyle tanışmış. ya onda da kalıcı rahatsızlıklar olursa büyüdükçe.

Burdaki önerilerle tedavi olmaya karar verdim öfke sorunum için. Eşim de aynı şekilde.

Ne gibi bir takıntıniz var?

Takıntım oğlumla ilgili çalıştığım için yanında olamıyorum ve başına birşey gelir diye korkuyorum. Gündüz bir problem yok belki bir defa aklıma geliyordur ama her gece yatağa girdiğimde aynı şey zihnimde canlanıyor. Oğlum balkondan ya da camdan düşüyor ve ben tutamıyorum.

Takıntım oğlumla ilgili çalıştığım için yanında olamıyorum ve başına birşey gelir diye korkuyorum. Gündüz bir problem yok belki bir defa aklıma geliyordur ama her gece yatağa girdiğimde aynı şey zihnimde canlanıyor. Oğlum balkondan ya da camdan düşüyor ve ben tutamıyorum.
Ataklariniz oluyormu nefes alamama, ayaklarda uyusma nabzın hızli atması gibi..Birde bu düşünceler sürekli mi var,olumsuz düşünmek arada hepimizin zihninde oluşur.Yani evham yapariz ama hayatınizi cekilmez hale getirecek derece de mi?

Ataklariniz oluyormu nefes alamama, ayaklarda uyusma nabzın hızli atması gibi..Birde bu düşünceler sürekli mi var,olumsuz düşünmek arada hepimizin zihninde oluşur.Yani evham yapariz ama hayatınizi cekilmez hale getirecek derece de mi?

Hayır bu gibi ataklar olmuyor. Sadece gece yatağa girince bu düşünce aklıma geliyor o kadar. Ama durup dururken oluyor. Ben de kötüyü düşünürsen çağırırsın düşüncesiyle rahatsız olduğum için doktora bahsetttim. Çünkü kendim aklımdan atamıyorum.

Hayır bu gibi ataklar olmuyor. Sadece gece yatağa girince bu düşünce aklıma geliyor o kadar. Ama durup dururken oluyor. Ben de kötüyü düşünürsen çağırırsın düşüncesiyle rahatsız olduğum için doktora bahsetttim. Çünkü kendim aklımdan atamıyorum.
Bence ilac verdigi icin baska bir doktora daha gitmenizde fayda var.Ama tabi sikayetlerinize genel anlamda bakip ilac vermis de olabilir.

Burdaki önerilerle tedavi olmaya karar verdim öfke sorunum için. Eşim de aynı şekilde.
inşallah işe yarar.
yalnız en az 3 doktorla görüşün.
ilaçlı tedavi zor bir süreç çünkü.

bu arada her gece yatmadan önce eşinle sen birer bardak papatya çayı için.
sakinleştirme özelliği çok iyi. ben kullanıyorum, tavsiye ederim.

Bence ilac verdigi icin baska bir doktora daha gitmenizde fayda var.Ama tabi sikayetlerinize genel anlamda bakip ilac vermis de olabilir.

Psikoloğa da gitsem mi aynı zamanda. Bu gittiğim psikiyatriydi. Prospektüsünde depresyon ve okb için olduğu yazıyor. O zaman öfke kontrolü için bir ilaç vermemiş oluyor. Benim asıl problemim oydu.

inşallah işe yarar.
yalnız en az 3 doktorla görüşün.
ilaçlı tedavi zor bir süreç çünkü.

bu arada her gece yatmadan önce eşinle sen birer bardak papatya çayı için.
sakinleştirme özelliği çok iyi. ben kullanıyorum, tavsiye ederim.

Teşekkür ederim. üç haftaya kontrol verdi o zaman başka bir doktora daha randevu almayı düşünüyorum.

Herkeste ayni belirtiler olmaz. Cok agir durumda olanlar da var mesela, baska bir doktora daha gorunun icinize sinmediyse. Benim teyzem ileri boyutta okb tedavisi gordu senelerce. Hala da duzelmedi tamamen,donem donem ataklari da oluyor hatta. Dogru tedavi olamazsaniz katlanarak devam eder baska bir doktora daha gidip emin olmaniz lazim

Sadece ilacla tedavi bana anlamli gelmiyor sizi uzman dinlemeli ve bu en az 45 dakika olmali ve belli aralıklarla tekrarlanmalı. Yani terapi alinmalı ama tabii bu pahali bir yol. Psikiyatrist dinlemiyorsa ama sizi dinleyecek bir psikolog bulursaniz ona da gidin tabii ve hatta birbirlerinden haberleri olsun.

Ofke kontrolü icin kitaplar falan da okuyabilirsiniz. Sizi en çok rahatlatacak şey inanclı biriyseniz Allah'a güveninizi artırmak olacaktır. Bol bol dua edin Rabbim evladinızı size bağışlasın insaallah.

Back