• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okb ve ben artik yoruldum

• Konu Sahibi Konu Sahibi Azaa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Mesela ben ocakta çaydanlık var demlenmiş, ya da tencere var soğusun diye kapağı aralık bırakılmış. Ben mutfak tezgahına spreyli temizleyiciler var ya ondan sıkıyorum, siliyorum. İçime bir kurt düşüyor, acaba çaydanlığın memesinden yada tencerenin aralık olan kapağından deterjan girmiş midir diye. Bir kaç saniye sonra yok ya fiziken mümkün değil yada girmiş olsa bile 1-2 damla girmiştir o da zehirlemez diyorum. Konuyu kapatıyorum. Bu okb midir?
Bu okb egilimi yüksek demektir. Okb olup olmadiginizi baska sorular sorarak psikologunuz yada psikyatristiniz bilebilir. Böyle sorularin yanitlarini bizim vermemiu dogru olmaz . Gecmis olsun cok

Benim çok yakın bir arkadaşım okb sorunu yaşıyordu üni yıllarında. Onun için bu hastalıkla ilgili az çok bilgim var. Doktora gittiğinde bana anlatırdı bazı süreçleri. O da o yıllarda okb sorunu yaşayan kişilerin paylaşımlarını okurdu nette. Bir nevi yardım araması gibi bir şeydi belki de. İşte ne bileyim, o ne takıntısı yaşıyor bu ne takıntısı yaşıyor vs. Sonra doktoru o tür sitelerdeki yazıları okumamasını, etkilenebileceğini söylemişti.
Size tavsiyem ne takıntısı yaşarsanız yaşayın takıntısınızı daha da çeşitlendirmemeniz açısından başkalarının takıntılarını dinlemeyin, okumayın. Kendi takıntınızı da tabiri caizse adam yerine koymayın🙂 Siz önemsedikçe o güçlenir. Bırakın geçsin gitsin düşünceler.

Mesela arkadaslar sohbet etsem o biri hakkinda konussa aradan bikac saat gecse nedemisti o kisiden icin diyip o konusmayi hatirlamaya calisiyorum

Bu dediğin herkese olur ki zaman zaman
Ama soyle mesela o kisi hakkinda ne konuatugumuzu hatirlamaya calisiyorum bird3 arada o kisiye zararmi verdim gordummu ki nezaman gordum diye kendi kendime basliyorum konusmaya

Ama soyle mesela o kisi hakkinda ne konuatugumuzu hatirlamaya calisiyorum bird3 arada o kisiye zararmi verdim gordummu ki nezaman gordum diye kendi kendime basliyorum konusmaya
Nasıl yani zarar verdim mi ki derken konuşarak dedikodusunu yaparak mı

Bu okb egilimi yüksek demektir. Okb olup olmadiginizi baska sorular sorarak psikologunuz yada psikyatristiniz bilebilir. Böyle sorularin yanitlarini bizim vermemiu dogru olmaz . Gecmis olsun cok
Benim başka bir takıntım yok. Her insanda bir miktar takıntı vardır. Bu benim hayatımı derinden etkilemiyor, yani gidip tencereyi dökmüyorum hayatıma devam ediyorum.

Arkadaslarim hepinize mrb ben okb rahatsizligim var doktor teshisi oyle koymustu kac sene once artk yoruldum ilacimi birakmistim 3ay once ama cok artti takintilarim gunun her dakikasi takintilarim oluyor disariya bile cikmak istemiyorum takinti gelecek diye yoruldum bittim hic birseyden keyif alamiyoeum nasil atlatcam bilmiyorum dayanamiyorum uyusam hic uyansam hic birsy dusunmemek gulmek eglenmek istoyrum normal insanlar gibi artik yoruldum yardim edin doktor randevum var tekrar gidecegim nasil dayancam bilmiyorum
Mesela ben ocakta çaydanlık var demlenmiş, ya da tencere var soğusun diye kapağı aralık bırakılmış. Ben mutfak tezgahına spreyli temizleyiciler var ya ondan sıkıyorum, siliyorum. İçime bir kurt düşüyor, acaba çaydanlığın memesinden yada tencerenin aralık olan kapağından deterjan girmiş midir diye. Bir kaç saniye sonra yok ya fiziken mümkün değil yada girmiş olsa bile 1-2 damla girmiştir o da zehirlemez diyorum. Konuyu kapatıyorum. Bu okb midir?
O bendede var. Normalde,aman en fazla midemiz bozulur diyordum,şimdi hamileyim ya aman bebek zehirlenir diye koca tencere suyu döküp baştan haşalama yıkama devam ediyordum. Lanet birşey o tencereyi üç dört kere yıkıyorum birde acaba yıkarken içine bulaşık deterjanı damlamışmıdır suyun diye döküp üçüncüyü haşladığımıda bilirim. Annem geldi bana kalmaya o yemek işinde elimi bile sürmüyorum,atlattım.doğum yapıncada hiç takmam diyorum bu sefer ne gelecek bakalım.alıştımda ha geldi benimki diyorum😂 düşün düşün bitmiyor çok mantıklı sebeblerde sunuyor beynim ya öyleyse diye diye.

Benim başka bir takıntım yok. Her insanda bir miktar takıntı vardır. Bu benim hayatımı derinden etkilemiyor, yani gidip tencereyi dökmüyorum hayatıma devam ediyorum.
Evet herkeste biraz oluyor, abartili olmadigi sürece sorun yoktur. Benim bir dönem abartiydi , birde yazilari falan cok okuyordum etkilenenlerin hep olumsuza gidiyordu aklim . Olumlu seylere takilmayi huy edinmeye calismak lazim.

Arkadaslar dr a gittim onceden aldigim dozlar fazla idi 4ay ara vermistim simdi tekrar dusuk dozdan baslayip tedaviye basladik allahim yuzume bak ailemin benim atlatayim nolur yarabbim

Arkadaslarim hepinize mrb ben okb rahatsizligim var doktor teshisi oyle koymustu kac sene once artk yoruldum ilacimi birakmistim 3ay once ama cok artti takintilarim gunun her dakikasi takintilarim oluyor disariya bile cikmak istemiyorum takinti gelecek diye yoruldum bittim hic birseyden keyif alamiyoeum nasil atlatcam bilmiyorum dayanamiyorum uyusam hic uyansam hic birsy dusunmemek gulmek eglenmek istoyrum normal insanlar gibi artik yoruldum yardim edin doktor randevum var tekrar gidecegim nasil dayancam bilmiyorum
Bende de çıkmıştı bir dönem. Nasil olduysa geçti çocukluğumdan beri var. İnsallah sizinde geçer. Yalniz senelerce( 20 kusur )okb hastaligi yüzünden psikologlara gitmis denenmedik yol birakmayan bi tanidik aile dizimi acarak hafifletmisti. Turkiyede aile dizimi acan en iyi dizimci ise feride gursoydur. Bir arastirin derim

Bende de çıkmıştı bir dönem. Nasil olduysa geçti çocukluğumdan beri var. İnsallah sizinde geçer. Yalniz senelerce( 20 kusur )okb hastaligi yüzünden psikologlara gitmis denenmedik yol birakmayan bi tanidik aile dizimi acarak hafifletmisti. Turkiyede aile dizimi acan en iyi dizimci ise feride gursoydur. Bir arastirin derim
Inanin yoruldum her anim eziyet gibi

Inanin yoruldum her anim eziyet gibi
Allah yardimciniz olsun ama bu haliniz için etrafa sadaka niyetlenip verin. Durumu kötü olan bir ailenin biraz alisverisini yapmak. Fakir veya öksüz kimsesiz birinin işini görmek gönlüne girmek duasini almak emin olun en büyük sifadir size. Eminim vardir etrafinizda. Birde ibadetlerinizi ihmal etmeyin gerekirse hacer namazj kilin salavatlar cekin ama asla umutsuz olmayin. Hersey elbet birgun duzelecektir yeterki Allaha yonelip onun için iyilikler yapalim

Back