- 18 Kasım 2014
- 6.238
- 15.575
- 248
- Konu Sahibi muzurtilki
-
kizinizin durumunu bilemem de ders calisirken de bende de ayni durum var.koydugum kalemi bulamasam done done ararim ders calisamam.Okb oldugunu zannetmiyorum, konsantre meselesi bence
valla bakin soyle anlatayim.evliyim bi kizim var su anda butun ev dandini hani yilan aksa deligini bulamaz derler aynen o sekil.ders calisacak olsam calisacagim masayi koltugu temizler kalanina bakmam bile.ben de okb felan yok suphesi bile yokaynen ben de acaba böyle mi
acaba konsantre meselesi mi diye düşündüm
fakat "onları düzletme ihtiyacı duyuyorum sanki" diyor, çok emin söylemiyor ama sanki diyor
Bilgi sahibi değilim ama durumu merak ettiğim için internetten baktım biraz.
Yapılan klinik çalışmalarda, çocuklarda en sık görülen obsesyonlar şunlardır:
- Kirlilik ,
- Hastalık bulaşacağı düşüncesi,
- Kötü bir şey olacak düşüncesi,
- Birinin öleceği veya hastalanacağı korkusu,
- Simetri,
- Cinsel içerikli düşünceler,
- Yasak veya şiddet içeren düşünceler,
- Anlatma, sorma onaylatma ihtiyacı
Sık rastlanılan kompulsiyonlar ise şunlardır:
- Yıkama,
- Kontroletme,
- Düzenleme,
- Sıralama,
- Sayma,
- Dokunma,
- Tekrarlama,
- Biriktirme,
- Tekrar tekrar düşünme
Bunları takip edin bence,belirtiler var mı yok mu varsa ne durumda diye tepkilerini gözlemleyin ama o farketmesin.
Ben de ders çalışırken masamı öyle yapardım,belki ders çalışırken masası düzenli dursun istiyordur gözü hep orda çünkü,her yere yapmıyormuş sonuçta.
Yaşı gereği de her yaptığını anlamlandıracak durumda değil,bence bu durumun artmasına karşı gözlemci olun ama endişenizi yansıtmayın.
valla bakin soyle anlatayim.evliyim bi kizim var su anda butun ev dandini hani yilan aksa deligini bulamaz derler aynen o sekil.ders calisacak olsam calisacagim masayi koltugu temizler kalanina bakmam bile.ben de okb felan yok suphesi bile yok
teşekkür ederim :)
evet ben de okudum bunları fakat öyle şeyler ki konudurmak isteseniz çoğunu kondurursunuz, kondurmak istemezsiniz çoğuna bu yok diyebilirsiniz :))
Büyük ihtimalle de konduramazsınız:) Ben 23 yaşındayım okb teşhisi konmuştu birçok konuda takıntılıyım ama bildiğim araştırdığım kadarıyla kızınızınki konsantrasyon çabası,öyle olmasa odadaki diğer dağınıklığa tahammül edemezdi.
Ben kafama taktım diye gece 12de halı silmeye kalktığımı bilirim:)
Ben cevapliyim normal bence internette bir iki arastirsaniz o yasla ilgili kaniya varabilirsiniz ama baslangic yasi icin cok minik.Salça olucam ama konuyu okurken aklıma oğlumun durumu geldi, benimki de oyuncaklarını sıralar,hayvanları var misal, sehpaları yan yana ve muntazam bir şekilde dizer onları,keza küplerini öyle,2 yaşında,ben de bir uzmana götürsem mi yoksa yaşı gereği normal mi
Seninki oynuyor onlarlaSalça olucam ama konuyu okurken aklıma oğlumun durumu geldi, benimki de oyuncaklarını sıralar,hayvanları var misal, sehpaları yan yana ve muntazam bir şekilde dizer onları,keza küplerini öyle,2 yaşında,ben de bir uzmana götürsem mi yoksa yaşı gereği normal mi
Ben cevapliyim normal bence internette bir iki arastirsaniz o yasla ilgili kaniya varabilirsiniz ama baslangic yasi icin cok minik.
Cocugum yok ama o yastaki cocuklar ben buyudum hukmedebiliyorum benide sayin adamdan havasinda olduklari icin oyuncaklara hukmedip onlari yonetiyo olabilirler kendilerince :)
Seninki oynuyor onlarla
Benim oğlum tüm arabaları dizer araba sınıfı yapar biri öğretmen olur vs vs
Burada konu sahibi ders çalışırken o düzenine takılıyor belki de küçükken masan dağınık olursa kafana girmez diyen olmuştur çocuğun bilinç altına işlemiştir
Benim okbli arkadasimda gozlemlerdiklerim:
-yolda yururken ya da evde farketmez fayansin/tasin kesinlikle birlestigi cizgilere basmazlar. İlla o adim ortaya atilir
-ornegin sag elini kasiyorsa, sol elini kasima ihtiyacida hisseder.
-Asimetrik seylerden rahatsiz oluyolar. Mesela yatak ortusunu sererken mutlaka ortunun hizasi duzgun olmali
-misal silgisi, kitabi ve onemliyse baska birisi kullanmak icin aldiginda kesinlikle rahatsiz oluyorlar, tedirgin davraniyorlar
Mesela benim de malım kıymetlidir
Eşim benden ödünç kalem vs almazdım kabederim kızarsın diye
Ama bu mesela tek çocuk olmakla ilgili kimse bir şeyimi almaz bozmaz kırmazdı bu nedenle başkasının eşyalarımı hır kullanması beni rahatsız eder
Oğlumun da eşyası aynı şekilde kıymetli arkadaşı ile paylaşır ama zarar vermesini istemez kızar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?