Oje kanserojen madde içerir mi?

herseysensin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2011
28
0
0
İstanbul
Kızlar dert değil ama sormak istediğim bişey var. Çok fazla oje kullanıyorum ben renk renk sürmeye bayılıyorum. Bisey duydum bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Oje kanserojen madde içerir mi yani tehlikesi var mı?

neyde kanserojen yokki...o kadar detaya inme aç kalırsın yıcek bişey bulamasnn kanserojen içermeyen..artık herşey yapay..

Hepsi mi içeriyor peki bu durumda oje kullanmamız tehlikeli yani öyle mi? Ona göre artık kullanmycam sağlık bu şakaya gelmez

Bilemiyorumki canım içermeyen-özel üretileni vardır belki ama hani normal satılanların hepsi içerir.Ama arkadaşın dediği de doğru yediğimiz herşeyde de vardır mutlaka.

Son düzenleme:
Ben hem kanserojen madde taşıdığını hem de tırnakların gözenekleri kapandığı için nefes alamadığını böylece hastalıklara yol açtığını duymuştum, ne kadar doğru bilemiyorum :)

Karşımda şu bilgisayar dururken ojeden ölmem herhalde; ama o kadar uzun vadeye gitmezsek tırnakları sararttığını söyleyebilirim.

valla su devirde kanserojen madde icermeyen ne kaldi cok merak ediyorum...
ojede de oluversin bir sey farketmez bence...

Konu içeriği nedeniyle "Tırnak cilaları,Ojeler"başlığına taşındı.
Lütfen konuları ilgili başlıklara açalım.

oje yapımında kullanılan zararlı olduğu bilinen belli bir takım maddeler var (örnek: toluen, dibutyl phthalate ve formaldehit) bunlardan kaçınmak gerek. pastel, flormar, golden rose falan bu maddeleri kullanmıyor ojelerinde. zaten bu maddelerin kullanıldığı ojeler çok kötü kokuyor, anlıyorsunuz. mesela gabrini, woo, chissa, meggy gibi markalarda bu maddeler kullanılıyor olmalı. zararlı olduğu bilinen bu üç maddeyi içermeyen ojelere B3free deniyor.

bunu da hangiojeyakismazkibana'dan kopyalıyorum, yabancı markaların içeriğiyle alakalı:
"B3F: China Glaze, OPI, Color Club, Essie, Maybelline, Flormar
B3F ve Formaldehyde Resin yok: NYC, Orly, Milani, MAC
B3F ve Formaldehyde Resin ile Camphor yok: Nubar, Zoya, Sinful Colors, Sally Hansen, L’oreal, Revlon"

ojenin içindeki zararlı maddelerin vereceği esas zarar soluma yoluyla oluyor. yani tırnağa değmesiyle vermiyor zararı, ojeyi sürerken kokusunu içinize çekmemelisiniz. tırnak zaten ölü bir dokudur. zarar görmesi mümkün değil. verdiğim zararlı madde isimlerine vikipedia'dan bakabilirsiniz, zararları neymiş, ne şekilde etkilermiş görmek için.

bir de şöyle bir şey var, bu zararlı olduğu bilinen maddeleri içermeyen yani B3Free ojeleri kullanırken de temkinli olmak gerekir. çünkü nedir, "zararlı olduğu BİLİNEN" kimyasalları içermiyor bunlar. bir gün gelip de şu anda içerdikleri ve aslında bizim zararsız sandığımız maddelerin zararlı olduğu ortaya çıkabilir. hiçbir zaman ojeyi kapalı bir alanda sürmemek lazım diye düşünüyorum. ben camlar açıkken sürüyorum ve odayı havalandırıyorum.

not: bu yazdıklarım internetten edindiğim bilgiler, bu konuda uzman falan değilim. lütfen siz de bunlarla yetinmeyin, araştırın, bu konunun uzmanı olan doktorlara danışın.

Son düzenleme:

Tam bunları yazacaktım ki, 2. sayfanın sonunda mesajını gördüm ellerine sağlık. Çok önemli bilgiler.

pastel, flormar, golden rose gbi markalar o zararlı maddeleri kullanmıyor yani,öyle mi?

Bir iki ay önce televizyonda bu konu konuşulmuştu.
Tüm makyaj malzemeleri dahil olmak üzere ojede de bol miktarda varmış.
En zararlısı olarakda ojeyi gösterdi uzman çünkü uzun süre tırnakta kalıyor ve zararlı maddeler tırnaktan geçip kana karışıyormuş :95:

Merhaba Makyaj malzemelerinin içinde en çok oje ve tırnak bakım ürünlerinde zararlı maddeler varmış.Ablamın hamileliği sırasında doktorumuz makyaj yapmamasını ama özellikle de oje sürmemesini kimyasalların direkt bebeğe geçtiğini söylemişti ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…