• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ohvira Sendromu yaşayıp normal doğum yapan var mı?

banabenigeriver

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2016
9.337
4.664
123
Dün bir arkadaşım doğum yaptı ve bu sebepten doğumu sezaryen oldu.Annesinde de varmış bu sendrom ve ikiside tek böbrekli genetik sanırım böyle birşey... Hastane özel bir hastaneydi açıkçası ben hiç inanamadım normal doğum yapamayacağına para tuzağına düşürdüler sanki bu sendromu yaşayıp normal doğum yapan var mı?

Çift rahim anormalliği....
Yüksek tansiyon + kasık ağrısı eşlik eder.

Böbreğin olmadığı taraftaki rahimin kanının dışarı çıkmasını engelleyen vajende perde var büyük ihtimal bir de.

Zarar vermeden rahimlerinin birinin önünü kapatan perdeyi delip, burada biriken kanı boşaltarak, o bölgeye yeni bir kanal yapabilirler.

Çift rahim anormalliği....
Yüksek tansiyon + kasık ağrısı eşlik eder.

Böbreğin olmadığı taraftaki rahimin kanının dışarı çıkmasını engelleyen vajende perde var büyük ihtimal bir de.

Zarar vermeden rahimlerinin birinin önünü kapatan perdeyi delip, burada biriken kanı boşaltarak, o bölgeye yeni bir kanal yapabilirler.
Sanırım yapmışlar önceden o ameliyatı bu sorunu çözmüşler ama doktor son anda sen kesinlikle normal doğum yapamazsın ikinciyi düşünürsen tam teşekküllü büyük bir hastanede doğum yapmalısın dedi...

Adam işinin ehli ya. Mantıklı düşünebilen zaten normal doğum yaptırmaz, risk almayı seven varsa, bilemeyeceğim. Arkadaşın her ne kadar normal de istese, göz göre göre tehlikeye atmamalı, ki doktor da ufak bir uyarıda bulunmuş.

Adam işinin ehli ya. Mantıklı düşünebilen zaten normal doğum yaptırmaz, risk almayı seven varsa, bilemeyeceğim. Arkadaşın her ne kadar normal de istese, göz göre göre tehlikeye atmamalı, ki doktor da ufak bir uyarıda bulunmuş.
Ama arkadaşım bu durumundan haberdardı hiç ağzından sezaryen duymadım şok olduk üzüldük kızın morali bayağı bozuldu...

1) güvenmediğiniz doktora gitmeyin.
2) sezaryen de bir doğum şeklidir ve dünyanın sonu değildir.
3) arkadaşınızın endişelerini körüklemek yerine (para için sezaryen vs)
Çok güzel bir bebeğin var, harika bir anne oldun şeklinde moral verin. Elinizden geliyorsa iki kap yemek yapip evine bırakın kalabalık yapmadan..

1) güvenmediğiniz doktora gitmeyin.
2) sezaryen de bir doğum şeklidir ve dünyanın sonu değildir.
3) arkadaşınızın endişelerini körüklemek yerine (para için sezaryen vs)
Çok güzel bir bebeğin var, harika bir anne oldun şeklinde moral verin. Elinizden geliyorsa iki kap yemek yapip evine bırakın kalabalık yapmadan..
Çok haklı arkadaş.. bence ufak bi risk varsa bile risk risktir anne hayatı şakaya gelmez.

bu kadar hayati bir mesele söz konusuyken doktor akıllı adammış hiç riske atmamış.bir bildiği var.sezeryan işte ölüm kalım değil ki.Anne de bebek de sağlıklı oldu böyle bir sorun varken bile bir bebeği dünyaya geldi oturup buna şükretmek varken ne diye depresyona girmeye bahane arıyor arkadaşınız? Şuan düşünülmesi gerek bu mu gerçekten bebek de anne de çok şükür sağlıklı.Aman hastane bizden fazla para mı aldı diye hayıflanmak ne kadar sağlıklı?

Bu sezaryan olayına insanlar neden bu kadar takıyor anlamış değilim. Geçenlerde bir arkadaşım normal doğum yaptı
Övüne övüne,destan yazmış instagrama. Bebegiyle de foto koyup altına . Ne sacma sapan şeyler nefret ediyorum böyle insanlardan ya.
Ben normal doğumla doğmuşum ama ayaktan gelmişim,sanırım makat geliş diyorlar tıpta. Eskinin o çok cesur doktorlari ve annemin ısrarı yüzünden 11 tanemi ne dikişi varmış annemin 1 kez övünmedi
Parayi düşünmesin o arkadaşın sağlığına ve bebegi olduğuna şükretsin bence. Doktordan iyi bilemeyiz.

bu kadar hayati bir mesele söz konusuyken doktor akıllı adammış hiç riske atmamış.bir bildiği var.sezeryan işte ölüm kalım değil ki.Anne de bebek de sağlıklı oldu böyle bir sorun varken bile bir bebeği dünyaya geldi oturup buna şükretmek varken ne diye depresyona girmeye bahane arıyor arkadaşınız? Şuan düşünülmesi gerek bu mu gerçekten bebek de anne de çok şükür sağlıklı.Aman hastane bizden fazla para mı aldı diye hayıflanmak ne kadar sağlıklı?

Başka hastaneler nasıl bilmiyorum ama sezaryen ile normal doğum arasında olsun olsun 2-3 bin fark olsun...
Anne-bebek sağlıklı doğumun ederi?

Yani sezeryan kotu biseymiki. Mesela ben daha hic dogum yapmadim ama kesinlikle aklimda normal dogum yok. Direk sezeryan yani esimede ailemede soyledim.dpktora ilk adim attigim an diyecegim sezeryan istyorum.normal yapana saygim sonsuz ama benimde canim tatli yani.

Doktor haksız desek nolcak?
Bebeği geri sokup , başka doktora normal doğummu yaptırcaksınız.
Bazı insanları hiiiiiç anlamıyorım.
Olan olmuş artık bebek dünyaya gelmiş,neyin peşindesiniz şuan anlamadım.
Öyle uygun görülmüş riske atmak istememiş.
Sezaryen tü kaka değildir.
Artık herkes bunu öğrensin.

Arkadasınız sezeryan oldu diye cewredekiler kim bilir neler neler söyledi
Yazık lohusa kadına

Doğumun 10000 küsür olduğu hastanede bile aradaki fark 2-3000. Ki çoğu hastanede doğumun zaten 2-3000 olduğunu düşünürsek 500 tl filan fark vardır. Bu kadar basit hesaplara girmezler.
Vajinal Doğum normalde bile fazlasıyla komplikasyonu olan bir doğum türü bir de ortada rahimle ilgili bir sendrom var ve siz hala para tuzağı mı diye sorgulayabiliyorsunuz.
Arkadaşınız normal doğum yapmadığı için kutsal bir anne de olamamıştır şimdi yazık. Nedir bu normal doğum diretmesi, hamile kaldığım ilk andan itibaren çevremdeki geri kafalı insanların baskılarına rağmen planlı sezaryen istedim ve öyle oldu, çok da güzel oldu.

Sezaryan yapmayi neden kotu bisey gibi gorurler anlamam... yurt disinda sezaryan mi normal mi diye bi soru yok bu bize has herhalde.. sanki sezeryan yapan anne olmuyor. Sezeryan degil normal olsa bi komplikasyon gelisse bu seferde doktor biliyodu sezeryan yapmadi bile bile tehlikeye atti olur.

Bende ohivra sendromu ama 2 senedir hamile kalamıyorum doktorlar ameliyata gerek yok dedi laparoskopide oldum sadece polip aldılar arkadaşınız nasıl kaldı hamile acaba?

Back
X