• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğretmenlikte eş durumu?

temmuziki

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2008
8.571
182
163

arkadaşlar diyelim ki eşimin üstüne şirket var.benim tayinim başka bi şehre çıktı.
ve ilk senem daha.eş durumundan faydalanbliyomuyum nasıl oluyor??
bilen var mı??

Son düzenleme:
Canım, bildiğim kadarıyla eşlerden biri, diğerinin yanına tayin isteyebiliyor. Bu kişinin mutlaka bayan olması gerekmiyor yani.
Eşinin çalıştığını belgeliyorsun ve onun bulunduğu yere eş durumu tayini istiyorsun. yalnız bu tayin istek tayini ile aynı dönemde yapılmıyor galiba. En yakın Milli Eğt. Müdürlüğünden veya meb. gov.tr den öğrenebilirsin.
Benim eşim memur değil ama ben eş durumundan tayin isteyebildim. Önemli olan eşinin çalıştığını belgelemek. Ayrıca eşinin çalıştığı yerde bir evinizin olması ya da çocuklarınızın orada okuyor olması gibi bazı durumlar ek puan getiriyor.
Sevgiler...

bunlarin hepsinin ayri bir yonetmeligi mevcut. durumlar ogretmenler ve 657ye tabi memurlar icin degisiklik gosterebiliyor cunku malum ogretmenlerin zorunlu hizmet yukumlulukleri var. ogrenmek icin DEVLET MEMURLARININ ATAMA VE YER DEGISTIRME YONETMELIGI ne bakabilirsiniz. yada daha specific sorarsaniz yardimci olabilirim.

anladığım kadarıyla eşlerden biri 657ye tabii memur diğeri değil.. öncelik şu ;

örneğin arzu hanım öğretmen olsun ve bu yıl ilk yılı olsun.. murat beyde özel sektörde olsun ve ssk na bağlı olsun bu durumda arzu hanım kıdem(yıl farkı) farkı nedeniyle murat beyin yanında kalabilir istenen belgeleri beyan ederek bu özür grubu tayini olarak geçer..

özür durumunda eşinizin yer değiştirmesi olanaksızsa belgelersiniz ve onun yaşadığı şehre tayin olursunuz

Şimdi efenim benim eşim öğretmen ben ise özel sektördeyim 10 yıldır. Eşim eş durumundan Ankarada kalıyor. Her sene MEB'in istemiş olduğu eş durumu belgelerini tamamlayıp bilgilerine sunuyoruz. Özel sektörde çalışan kişinin belli bir SSK lı olma durumu arıyor MEB.

Merak edenler için istenen belgeleri söyliyim. Gerçi Okuldan söylerler yada Milli Eğitim Müdürlüklerinden.
1)Eşin çalıştığına dair işyerinden yazı
2)İşyerinin vergi dairesinden aldığı vergi borcu yoktur ve mükellefiyet yazısı
3)İşyerinin sanayi odası veya ticaret odası belgesi
3)İşyeri faaliyet belgesi
4)SSK prim gün sayısı ve dökümü
5)Vergi levhası fotokopisi

Başka varmıydı, inanın hatırlamıyorum:uhm:

eşin kamu kurumunda deilde sigortalı bi işyerinde çalışıyorsa belli bi süre o iş yerinde sigortasının olması gerekiyor, seninde stajyerliğinin kalkmış olması gerekki yanına tayin isteyebilesin...yani şayet atanırsan farklı bir ile ne olursa olsun 1.5 sene çalışıyorusn o ilde:(((

arkadaşlar diyelim ki eşimin üstüne şirket var.benim tayinim başka bi şehre çıktı.ve ilk senem daha.eş durumundan faydalanbliyomuyum nasıl oluyor??
bilen var mı??

arkadaşlar diyelim ki eşimin üstüne şirket var.benim tayinim başka bi şehre çıktı.ve ilk senem daha.eş durumundan faydalanbliyomuyum nasıl oluyor??
bilen var mı??

ilk senende mümkün deil faydalanamazsın canım mutlaka stajerliğinin kalkmış olması gerek bi de öle bi ayarlamışlar ki bu 1.5 seneye tekabül ediyoru yani 3 dönem çalışman gerekiyor o gittin ilde...

canım bildiğim kadarıyla tayinin çıktıktan sonra evlenirsen, stajyerliğin bitmeden tayin isteyemiyorsun
önce evlendiysen zaten eş durumu belgelerini verip o ile tayin istersin
atanırsan sorun yok ama sadece o ili seçtiğin için atanamama ihtimalin yüksek
puanının iyi olması gerekir
ayrıca özür grubu tayinleri sadece belirli dönemlerde yapılır
aralarda tayin olmaz

ilk senende mümkün deil faydalanamazsın canım mutlaka stajerliğinin kalkmış olması gerek bi de öle bi ayarlamışlar ki bu 1.5 seneye tekabül ediyoru yani 3 dönem çalışman gerekiyor o gittin ilde...

canım bildiğim kadarıyla tayinin çıktıktan sonra evlenirsen, stajyerliğin bitmeden tayin isteyemiyorsun
aralarda tayin olmaz

iki farklı fikir var burda ama:bbo:
evlendikten sonra tayinim çıksa eşimin yanına tayin istesem ama eşim memur fln diil
nasıl olcak

aralarda tayin olmaz

yasa değiştimi bilmiyorum canım ama ne olursa olsun adaylığın kalkması gerekiyor

kafam karıştı valla ya memur olsa yanına isteniyo herlde ama memur olmayınca napmak lazım üzerine şirket gösteriliyomuş diye de duydum.ama her duyduguma da inanamıyorum :S

kafam karıştı valla ya memur olsa yanına isteniyo herlde ama memur olmayınca napmak lazım üzerine şirket gösteriliyomuş diye de duydum.ama her duyduguma da inanamıyorum :S

yok canım ya,benim eşim bankacı olduğundan o konuyu araştırmamıştım amaarkadaşlardan şöyle biliyorum
1.eşinin en az 180 gün sigortalı olduğuna dair belge,ssklı ise sskdan bağkurlu ise bağkurdan
2.işyerinin çalıştığına dair belge,vergi dairesinden sanırım

daha ben yeni yaşadım cnm bunları yasa falan değişmedi...

eşinin üstüne şirket var ve sigortası yatıyor gözüküor di mi... ozmn fark etmez memur olmasına gerek yok... sadece 365 gündür o iş yerinden sigortalı olması gerek...

ayrıca yeni atandıysan kesinlikle mümkünatı yok stajelik kalkmadan tayin istemenin tek sağlık özürü tayini istenebilir stajerlik kalkmadan...

Back