Ben de bölüm seçimimi puanımın tutmasına rağmen öğretmenlik yerine ileride öğretmenlik yapmayacağım nasılsa diyerek ve de ilgim olduğu için İngiliz dili ve edebiyatı üzerine yapanlardanım.Masal gibi bir bölüm, köklü bir üniversitede eğitim.Üniversite son sınıfta ücretsiz formasyon eğitimini bile öğretmenlik düşünmediğim için almadım, o kadar yani.
Mezuniyet sonrasında geçen 8 yıl.8 yıl sonrasında 3000 lira vererek zamanında bana ücretsiz sunulan formasyonu aynı üniversiteden almak, buna bir yıl harcamak,okula git-gel için günde 6 saat harcamak, aylarca okula gidip saatlerce mezuniyet sonrasında tekrar öğrenci psikolojisine girmeye çalışarak ders çalışmak paha biçilemez.Geri kalan her şey için Mastercard :)
Ben filoloğum diye ortalarda esip gürleyen ben ve "Ne de güzel FİLO (az biraz da iriyim üzerinize afiyet) olmuşsun ama ya sonra?" diyen bir çevre :)
Üniversite ilk yıllarından itibaren yabancı kolej ve şirketlerde çalıştım.Yönetim, insan kaynakları departmanlarında görev aldım.Kariyerim yaşıma göre hayli iyi, iyi paralar kazandım, kah yıprandım, kah eğlendim.Öğretmenlik düşünmediğim için üniversitede de kalmadım.
Sonuç? Aradan geçen 8 yıl sonra evlendim.Sanırım biraz da yaşlandım.Ayak kaydırıcı, bir günü diğerini tutmayan özel sektörde ve krizin her geçen gün artacağı bir ülkede gelecek kaygısı yaşamaya başladım.
İstanbul gibi bir şehirde trafiğin, eve varış- evden çıkış saatlerinin önemini farkettim, hafta sonu 2 gün bile dinlenmenin x dolarlık maaştan daha tatmin edici olduğunu anladım.40 yaşlarına geldiğimde özelde ayakta durmanın ya da yeni bir iş aramanın gençler karşısında zor olacağını farkettim.Haftada 2 gün ya da ayda 1 hafta yurtdışı gezilerinin, toplantılarının evlilik hayatımı biraz zorlaştıracağını hissettim..vs..vs...
Özetle ben akrabaların da deyimiyle bir "filo"yum :) Yaptıklarından pişman olmayan ama yönünü biraz değiştirmiş bir filo:)
Tavsiye almak ve vermekten nefret eden bir filo olarak sadece şunu söyleyebilirim; hayat sizin hayatınız.Ne ile mutlu olacaksanız o alanda ilerleyiniz.Sadece 10 yıl sonranızı ya da 20 yıl sonranızı hayal ediniz.Seçeceğiniz departmanda bile 10 yıl sonra ne durumda, ne şartlarda olacağınızı düşünerek, geleceği de planlayarak, bu şartlarda biraz daha garantili ama yapmaktan memnun olacağınız bir iş sanırım en makul tavsiye olabilir.