• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğretmenlik bitirenler bankacı olabilir mi??

moonshee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2011
20
0
36
Ankara
slm kızlar. ben ilköğretim matematik öğretmenliği okuyorum. Acaba mezun olunca bankada herhangi bi pozisyonda çalışma imkanım varmı yani bizim bölümden personel alımı oluyo mu?? :44:

tabiki olabilirsin,birçok banka sınavla veya sınavsız alıyor diye biliyorum.Ama kabul edersen ufacık bir tavsiye vermek isterim.Bayan olduğun için öğretmenliği düşünmen daha iyi olacaktır.Branş öğretmeni olacaksın inşallah,maaş karşılığı ders alsan haftanın 3 günü anca okula gidersin.Geri kalan zamanında eve ve çocuklarına vakit ayırabilirsin.Şimdi bunlar için daha çok zamanım var diye düşünebilirsin ama işin içine girince,evlenince çok daha fazlasını düşünüyorsun ve anlıyorsun.Tamam,yükselme imkanın ve maaş olayın daha iyi olabilir ama inan bana çocuk her şeyin önüne geçiyor.Tabii şahsi fikrim.

arkadaşa katılıyorum
bir bayan için öğretmenlikten güzel meslek yok
bankacı olacaksın sabah 8 akşam 8-9 kadar mesain olacak
öğretmenliğe göre daha çok çalışıyorsun ve çok çok yüksek paralar alamıyorsun
iyi para rahat iş için mevkii yükseltmen lazım
oda bildiğim kadarıyla sınavla falan
sen elindeki mesleğin kıymetini bil:31:

Tabiki olabilirsiniz. Eğitim fakültesi çıkışlı onlara bankacı arkadaşım var. Hatta bi ara ben de kıyısından dönmüştüm :)

çok teşekkür ederim hepinize kızlar :) bi arkadaş aklıma soktu bankacılık işini. galiba veznede çalışabiliyorsun ama eğitim fakülteliler galiba müfettiş yardımcılığına falan giremiyo, istenilen 4 yıllık üniversite değil ilköğretim mat öğretmnliği. Tabiki öğretmenlik ilk düşüncem, atanmak ilk amacım :) Ama Türkiye'de yaşıyoruz,olurda atanamazsam diye alternatifler düşünüyorum:) Daha öğrenci olduğum için evlilik hayatının zorluklarını bilemem ama işe tecrübe girdiğine göre haklısınız:3: :)

Back