• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenliğe gittiğim evde temizlik ile devam etmem istendi

mazosistin_mutlulugu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2010
398
114
103
Merhaba arkadaşlar ben 22 yaşında okulunu yeni bitirmiş bir ozel eğitim öğretmeniyim iyi bir okuldan iyi bir dereceyle mezun oldum henüz atanamadiğim için özel sektorde çalışıyorum. Üniversite zamanında okul ziyaretlerimiz olurdu, ziyaret ettiğimiz öğrencilerden birinin velisi okul bitince atamam gelene kadar eve özel öğretmen olarak gelmemi teklif etti kabul ettim. Yaklasik 4 aydır çalışıyorum çocugun annesi ev hanımı, doktor eşi. Eğitim verdiğim ogrenci haftada iki gün rehabilitasyon merkezine gidiyor o zamanları izin günü olarak kullanmam konusunda anlasmistik şimdi ise çocuğun annesi haftada bir gün izin günü kullanmami diğer günde eve temizliğe gelmemi istedi. Ben bazen çocuk uyurken vs içimden geldiği için ev islerinde, akşam yemeginde yardım ederdim bunda da hicbir sorun görmedim yeri gelir iş bulamazsam temizlikte yapabilirim hepimiz yapabiliriz belki ama iyi niyetimden faydalanıp anlaşmadiğimiz bir konuda benden böyle bir şey istemesi çok agrima gitti eğitim verdigim ogrenciyi de çok seviyorum kardesim gibi oldu yerimde olsanız ne yapardınız?

Neden sadece asil isinizi yapmiyorsunuz. Siz özel ögretmensiniz. Siz elimemi yapisacak yardim edeyim dedikce hanim efendi kendine sizi temizlige cagirmaya hak görmüs. Sakin kabul etmeyin. Ben olsam asla ama asla kabul etmez. Bundan sonrada elimi temizle, yemege surmezdim. (o evde yasiyor ve yemek yiyiorsaniz yardim edilebilir ama izin gününde temizlige gidilmez). Sizi temizlik yapasaniz diye ise almadi. Bence cok büyk bir terbiyesizlik

Kibar bir dille burada yazdıklarınızı ona da anlatın.
Bugüne kadar yaptıklarınızı içinizden geldiği, kendinizi o evde rahat hissettiğiniz için yaptığınızı söyleyin. Temizlik işini para kazanmak için yapmanın sizi huzursuz ve mutsuz edeceğini, bunu yaşamak istemediğinizi söyleyin. Eğer biraz olsun anlayışlı biri ise sizi anlayacaktır.

Ben özel eğitim gerektiren çocuğumun öğretmenine böyle birşey teklif etmeye utanırdım. Veliniz belki size ekonomik açıdan daha çok yardımcı olacağını düşünüp iyilik yapmak istemiştir, bilemem.

Ne alaka boş zamanlarda yemeğe yardım etmek??
Siz öğretmensiniz kendinize gelin, nasıl bir cesaret verdiniz de böyle bir şey talep ediliyor sizden?
Acemilik diyeceğim ama bu kadarı çok garip, öğrenciyle anlaşmanızı da bitirin başk iş bakın.
Profesyonelliği yitirmişsiniz o iş tat vermez artık

Merhaba arkadaşlar ben 22 yaşında okulunu yeni bitirmiş bir ozel eğitim öğretmeniyim iyi bir okuldan iyi bir dereceyle mezun oldum henüz atanamadiğim için özel sektorde çalışıyorum. Üniversite zamanında okul ziyaretlerimiz olurdu, ziyaret ettiğimiz öğrencilerden birinin velisi okul bitince atamam gelene kadar eve özel öğretmen olarak gelmemi teklif etti kabul ettim. Yaklasik 4 aydır çalışıyorum çocugun annesi ev hanımı, doktor eşi. Eğitim verdiğim ogrenci haftada iki gün rehabilitasyon merkezine gidiyor o zamanları izin günü olarak kullanmam konusunda anlasmistik şimdi ise çocuğun annesi haftada bir gün izin günü kullanmami diğer günde eve temizliğe gelmemi istedi. Ben bazen çocuk uyurken vs içimden geldiği için ev islerinde, akşam yemeginde yardım ederdim bunda da hicbir sorun görmedim yeri gelir iş bulamazsam temizlikte yapabilirim hepimiz yapabiliriz belki ama iyi niyetimden faydalanıp anlaşmadiğimiz bir konuda benden böyle bir şey istemesi çok agrima gitti eğitim verdigim ogrenciyi de çok seviyorum kardesim gibi oldu yerimde olsanız ne yapardınız?
Ne münasebet münasebetsiz der veliye ilişkimi keserdim terbiyesiz kadın

Çok terbiyesizce nasil böyle birseyi demeyi hak görüyor. Temizlik yapmak bundan isini kazanmak ayip değil ama evine öğretmen olarak gelen birine bunu teklif etmek cok ayıp. Yaşınız küçük mesafe koyamamissiniz buda size ders olur.birdaha işini yapar çıkarsın ama bence ordanda ayrıl. Sizi öğretmen olarak görmüyor

kabul etmeyin.

iyilikten maraz doğar böyle bir şey. hep kendime hatırlatmam gerekiyor benim de.

yabancılara laf ediliyor ama bi arkadaşıma fransada gelen bir temizlikçi topuklu ayakkabılarıyla gelip hiç eğilmeden dümdüz süpürgeyi sürüyüp çalıştırıp gitmiş demişti. bizdeyse bi eve gelince illa yardım edeyim tribi. saçmalığın daniskası.

Back