öğretmenlere süt izni ???

giovinetta

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2010
222
9
46
Diğer
açığa alınasıca müdürüm nuh diyo peygamber demiyo... ders programımı ayarlayın da çalışmaya başlayayım, yoksa ücretsiz izin alcam diyorum, kadının öncelikli görevi evi, siz izin alın diyor. kendisi muhafazakar tavırlarıyla tanınır, etrafında kadın çalışan görmeye dayanamıyor, deli mi ne! neyse, ben bir iki söyledim, en az saat ders almaya ben razıyım, derslerimi de sabahlara toplayın programda, kızım öğleye doğru emmek istiyor dedim. herkesin talebine tamam dersem bu iş yürümez diyor. bu hafta toplantı var. ben de yine reddetme ihtimaline karşı bir dilekçe yazdım yeni yasaya göre. şöyle:

Okulunuz ..... Öğretmeniyim. .....’da doğum yaptım. Bebeğim şuan 10 aylık olduğu için 6111 sayılı yasanın 106. maddesi gereği ikinci 6 ayda kullanacağım 1,5 saatlik süt iznimi saat 10:30-12:00 saatleri arası kullanmak istiyorum. Eğitim ve öğretimi aksatmamak için, okul ders programı hazırlanırken bu hususun dikkate alınarak gereğinin yapılmasını arz ederim.

Bunu da kabul etmeme ihtimali olmaz heralde. Sonuçta resmen hakkımı istiyorum. Ne dersiniz?

ne ilginç bi müdürmüş sizinkide. evet bu şekilde yazarsanız resmi olarak hakkınızı istediğiniz için yaparlar ama tabi uygunsa. yani siz girmediğinizde yerinize başka öğr. bulurlarsa. müdür gıcıksa sorunda çıkarabilir

bende öğretmenim,geçen sene süt iznimi günde 1,5 saat olarak kullandım.buna izin verip vermemek müdürün insiyatifinde değildir,sadece saat aralığını ayarlayabilir.ücretsiz izni falan düşünmeyin hiç,dilekçeniz yeterli olacaktır.sırf kişisel tatminsizlikleri yüzünden sizi madur edemez.gerekirse milli eğitim müdürlüğüne gidin.kendini okulun müdürü değilde dünyanın yöneticisi sanan böyle insanlara sinir oluyorum!!

bende öğretmenim,geçen sene süt iznimi günde 1,5 saat olarak kullandım.buna izin verip vermemek müdürün insiyatifinde değildir,sadece saat aralığını ayarlayabilir.ücretsiz izni falan düşünmeyin hiç,dilekçeniz yeterli olacaktır.sırf kişisel tatminsizlikleri yüzünden sizi madur edemez.gerekirse milli eğitim müdürlüğüne gidin.kendini okulun müdürü değilde dünyanın yöneticisi sanan böyle insanlara sinir oluyorum!!

zaten milli eğitim müdürüne söylesem iki dakikada ayarlanır, kendisi çok adil ve öğretmeni kollayan biridir sağolsun, da ben oraya getirmek istemiyorum. son çarem o olur zaten. süt iznimi "istediğim zaman" kullanabileceğimi kabul etmiyor adam. ama zaten o dilekçede o maddeyi görünce tutuşur çünkü resmi işlere aykırı bişey yapmaktan ödü kopar. sözlü anlattım ikna edemedim, yazılı işe yarar diye düşündüm.

ne ilginç bi müdürmüş sizinkide. evet bu şekilde yazarsanız resmi olarak hakkınızı istediğiniz için yaparlar ama tabi uygunsa. yani siz girmediğinizde yerinize başka öğr. bulurlarsa. müdür gıcıksa sorunda çıkarabilir

4 öğretmeniz ve diğer arkadaşlar ek derslerini artırmaya çalışıyor yani ders boş geçmeyecek. diğerleri tam alınca 15 saat artıyor o da benim olsun diyorum, herşey tam istediğim gibi aslında ama sevgili müdürümün bir teorisi var "30 saat ders alan öğretmen verimli çalışamıyormuş, gafası garışıyormuş, o yüzden herkeşe bölüştürüyormuşşşş!"

Son düzenleme:
geçenhfta bende müdürüme söyledim.5aylık bebeğim.snf öğrtmniyim.evimle okul aradı 90km.müdür süt izni snf öğtr.yok dedi.baskıyaptım nuh dio peygmbr demıo.ücretsize ayrılcam napayım.şaştım:((

geçenhfta bende müdürüme söyledim.5aylık bebeğim.snf öğrtmniyim.evimle okul aradı 90km.müdür süt izni snf öğtr.yok dedi.baskıyaptım nuh dio peygmbr demıo.ücretsize ayrılcam napayım.şaştım:((

evet ya, onu ben de yeni öğrendim. anasınıfı ve sınıf öğretmenlerine eğitim öğretim saatleri dışında süt izni verilir diye okudu toplantıda. o saatler dışında zaten okulda bulunulmuyor, ne diye öyle bi madde eklemişler çok saçma. sanki sınıf öğretmenleri anne değil. arkadaşım milli eğitime gitti o süt izni saatlerinde vekil verin bu benim hakkım diye, ayarlamadılar, yasa böyle dediler. 4-5lere izin veriyorlarmış branş derleri saatlerinde.

afedersin ama senin müdürde tam katıksızın önde gideniymiş. nefret ediyorum böyle kendini bilmez o koltuga oturunca bişey oldum sanan insanlardan. yaz kardeşim sen dilekçeni ver eline bi titresin dizleri gerekirse sonuna kadar git üst makamlara iş öğrensn.:57: anneliğe önem vermeyen adamlar eğitim neferliği yapmaya geçiyo ya o koltuga uyuz oluyorum ya:47:

afedersin ama senin müdürde tam katıksızın önde gideniymiş. nefret ediyorum böyle kendini bilmez o koltuga oturunca bişey oldum sanan insanlardan. yaz kardeşim sen dilekçeni ver eline bi titresin dizleri gerekirse sonuna kadar git üst makamlara iş öğrensn.:57: anneliğe önem vermeyen adamlar eğitim neferliği yapmaya geçiyo ya o koltuga uyuz oluyorum ya:47:

ehehuehuee, verdim verdim :47: aldı, tamam o zaman, bu maddeye göre istediğiniz saatlerde dersinizi boşaltmalıyız didi :66: tam bu sorunu halletmişken çok sevgili meslektaşlarımdan "öğretmen milletine" mensub bir zat, programım ayarlanırken rahatsız olup zorluk çıkardı, hiçbir mazereti yokken ben şu saati istemem, şu bana uygun vs. asabım bozuldu, 5 dk. daha uzasaydı iş, ücretsiz izin dilekçemi fırlatıp ayrılacaktım ordan. aman ne zormuş yahu. neyseki şuan herşey yolunda gibi görünüyor. bakalım pazartesiden itibaren başlıyorum. daha da pürüz çıkarsa walla daha da uğraşmak istemiyorum, alem öğrendi kızımın ne zaman emdiğini, uyuduğunu, ağladığını, reklam oldum zaten. iyice olur gider şikayet ederim :47:

Arkadaşlar ben de 6 şubatta çalışmaya başlayacağım, okulumuz ikili öğretim yapıyor. Çalışma saatlerim 7.50-12.50 arası olacak. Bu durumda süt iznimi ders saatleri içinde kullanabilir miyim yoksa zaten yarım gün olduğu için süt izni kullanamama durumum olur mu? Aslında 21-22 saat dersim olacakmış. Bir günümü boşaltılsa ya da boş ders saatlerim uygun bir şekilde ayarlansa bile sorun çözülür ama müdürüm tüm okulun programı bir kişiye göre ayarlanamaz diyor. Bu durumda süt iznimi ders saatleri içinde kullanabilir miyim?

valla benim bildiğim kadarıyla yarım günlere süt izni yok tam gün çalışınca da ilk 6 ay 3 saat ikinci 6 ay 1buçuk saat benim iznimde şubat 24 de doluyor ben de raporlarımı alcam fakat üstüste 5 gün 5 gün şeklinde alsam kabul olur mu yok sa ben bir 5 gün rapor bir 5 gün de yıllık izin kullancam böyle kullanırsam da arada bir gün falan çalışmam gerekir mi acaba ilçeden çok dikkat çeker mi müdür yardımcısıyım da 2011 den 20 2012den de 20 toplam 40 gün yıllık iznim var 40 gün de rapor hep beş beş alarak bu seneyi kapatmak istiyorum

Arkadaşlar ben de 6 şubatta çalışmaya başlayacağım, okulumuz ikili öğretim yapıyor. Çalışma saatlerim 7.50-12.50 arası olacak. Bu durumda süt iznimi ders saatleri içinde kullanabilir miyim yoksa zaten yarım gün olduğu için süt izni kullanamama durumum olur mu? Aslında 21-22 saat dersim olacakmış. Bir günümü boşaltılsa ya da boş ders saatlerim uygun bir şekilde ayarlansa bile sorun çözülür ama müdürüm tüm okulun programı bir kişiye göre ayarlanamaz diyor. Bu durumda süt iznimi ders saatleri içinde kullanabilir miyim?

bende öğretmenim canım yarım gün çalışıyorum ve süt izni yok diye biliyorum yarım güne.
ama sen istersen müdürünle bir daha konuş ayarlaması lazım aslında

yarım gün çalışıyorum,10.00-10.30 arası süt izni kullanıyorum,okulum evimin karşısında...süt izni yasal hakkın sakın hakkınızı yedirmeyin bana da bir şeyler söylediler ama yönetmeliği koydum önlerine:)

süt izni yasal da arkadaşlar nasıl alacağım.tam gün çalışıyorum ve okulla evimin arası 2saat.2.sınıf okutuyorum.nasıl yapcam??rapor 40 gün ama dikkat çeker rapor alarak ta olmaz sanırım köklü çözümler gerek

benim şuan 35günlük bebeğim var,yaklaşık 40gün sonra iznim bitiyor nasıl ne kadar raporla uzatabilirim.heyet raporu falan nasıl oluyor bilginiz var mı?

arkadaşlar süt izni yarım gün çalışan memurlar için yok. Süt iznin mevzuatta belirtilen şekli ancak 8-5 görev yapan memurlar için uygulanır. Öğretmen arkadaşlar okulunuzda 8-5 mesai yapmak zorunda değilseniz şayet ki 'eminim böyle bir durum söz konusu değildir' süt izni kullanamazsınız. öğretmenler için yapılabilecek tek kolaylık sınıf öğretmenleri emzirme mazeretlerinden dolayı sabahçı yada öğleci olmayı seçme hakkına sahiptir. branşlar için yapılabilecek kolaylık ise ders programının hazırlanmasında öğretmenin isteğinin göz önünde bulundurulmasıdır.bunun dışında yapılabilecek bir şey yoktur.mevzuat bu konuda açıktır.

yarım gün çalışıyorum,10.00-10.30 arası süt izni kullanıyorum,okulum evimin karşısında...süt izni yasal hakkın sakın hakkınızı yedirmeyin bana da bir şeyler söylediler ama yönetmeliği koydum önlerine

yönetmelikte yarım gün çalışan öğretmenin süt izni olmadığı belirtilir. okulunuz yanlış bir uygulama içindedir. hangi yönetmeliği önlerine koydunuz burada da paylaşırsanız sevinirim. Arkadaşlar birbrimizi yanlış bilgilendirmeyelim lütfen

benim şuan 35günlük bebeğim var,yaklaşık 40gün sonra iznim bitiyor nasıl ne kadar raporla uzatabilirim.heyet raporu falan nasıl oluyor bilginiz var mı?

bir memurun yıl içerisinde 40 gün rapor kullanma hakkı vardır. bu 40 günlük rapor hakkı tek hekim raporudur. bu 40 günlük raporu parça parça alma hakkına da sahipsiniz. heyet raporu en az 3 doktorun imzası bulunan rapordur.istediğiniz kadar heyet raporu alabilirsiniz. heyet raporları 40 günlük rapor hakkınızdan düşürülmez.yani heyet raporu almak lazım.

nereden öğrenebiliriz bu konuyu ayrıntılı olarak acaba..ben de sınıf öğretmeniyim ve eylülün 10 unda doğum yapacağım inş...eğer süt iznimiz yoksa çok sıkıntılı olur...

bende aralıkta anne olacam..ama çalıştığım okulla ev arası 2,5 saat...ücretsiz izin almak zorundayım...eşim bebeği alıp gitmemi istemiyor...zaten 1 yıldır ayrıydık.hafta sonları eve gelebiliyodum...Allah yardımcımız olsun...

Back