İlköğretim Yorum ve Soruları öğretmenler yardımınıza ihtiyacım var

Lolo

eşim ve oğullarım
Kayıtlı Üye
31 Mart 2008
3.704
9
benim oğlum 3. sınıfa gidiyo 1.ve 2. sınıfı pekiyle bitirdi. şu an 3. sınıfta okuldandan soğumuş durumda okulu sevmiyo dersleri sevmiyo arkadaşlarıyla kavga ediyo ödev almıyo öğretmenin tahtaya yazdıklarını defterine geçirmiyo anlıcanız sadece okula gidip geliyo başkada bişey yapmıyo evdede ders yapmıyo ödev almadığı için yapıcak derside olmuyo ödevini alsad a yarısını alıyo onuda yapmıyo zaten inanın napıcamı şaşırmış durumdayımaslında böyle değildi oğlum derslerini yapardı sınıftada çok iyiydi taki babası rahatsızlanana kadar ekimin 15 inde eşim çok ağır bi kaza yaşadı o zamandan beri eşim devamlı hastanelerde ve oğlum da tabiki herşeyin farkında o zamandan beri çok değişti
öğretmeniylede konuştum öğretmenimiz çok ilgili ama biyere kadar o da ilgilene biliyo sınıfımızda 51 öğrenci var malum nekadar ilgilene bilirse o kadar ilgi gösteriyo ama genede olmuyo
dün oğlumu sınıftan bir ders erken aldık ödevini arkadaşı yazdı bende oğluma verdim evde bi baktım ödev kağıdının yarısını yırtmış oğlum bunu neden yırttın dedim inkar etti ben üsteleyince söyledi ben yırttım ödevim az olsun diye dedi inanın o an o kadar çok sinirlendimki ama belli etmemeye çelıştım ve oğlumla konuştum neden yalan söylediğini sordum ders yapmak istemediğini sıkıldığını isteksiz olduğunu söyledi aslında istesem sınıfın 1. si olurum ama ders yapmak itemiyorum dedi ve bana şimdiye kadar söylediği yalanları söyledi baya ciddi bi şekide uyardım ama dersi sevdirmek için ne yapaağımı bilemiyorum bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim

Sevgili lolo ,mutlaka öğretmeniyle irtibattasınızdır.Sınıf içindeki davranışlarını en iyi gözleyen kişidir.Öğretmen sizi RAM a yönlendirebilir.Rehberlik yardımı albilirsiniz.Ordan çözüm alamazsanız,
oğlunuzun durumu ile ilgili mutlaka uzman yardımı almalısınız.
Hırçın davranışlarının nedenini ancak anlayabilirsiniz.
Allah hepimize kolaylık versin.

Hamiye çok teşekkür ederim yorumun için ama oğlumu rehberlikyardımı almasını şu an uygun görmüyo öğretmenimiz kendini farklı sorunlu hisseder ve çok üzülür diyo açıkçası bende şu an biraz daha uğraşim olmazsa rehberlik öğretmeniyle diyaloğa geçerim ama okulumuz devlet okulu ve çok kalabalık öğretmenler yetersiz aslında çokda fazla ilgi gösteremiyolar yani okulda yapıcak çok bişey yok allahtan öğretmenimiz iyi en azından benimle ve oğlumla konuşuyo yardım etmek için çaba gösteriyo başka bişeylerde yapmalıyım acaba öğretmeniyle konuşsam oğluma görev verse sınıfta mesela ödevleri oğlum kontrol etse nasıl olur ödevleri kontrol ettiği için ödevlerini yapma isteği duyarmı acaba oğlumla konuştuğumda beni o kada iyi anlıyoki tıpkı bi yetişkin gibi ama sonra bildiğini okuyo yapabileceğim bişeyler olmalı şu an doktora götüremem babasıyla ilgileniyorum babası ameliyat olcak sadece nasıl davranmam gerektiğini bilmeye ihtiyacım var çünkü benimde sabrım taşıyo bazen ne kadar konuşsamda anlayışlı olsamda bazen çok fazla sabrımı zorluyo tecrübelisinizdir sizler bu konuda davranış şeklimi nasıl ayarlamalıyım ve ne gibi davranışlar sergilemeliyim oğluma karşı.

X