Öğretmenler yardım kızım için fikirlerinize ihtiyacım var..

kesınlıklle almam gerek dımı
dunden berı bununla ılgılı y azıları okuyorumda. bız ogretmen degılız ne bılım cogu zaman neyı nerede gosterecegımı bılmıyorum en azından bu program olursa eger zaten meb uyumlu ımıs tekrar etme ve onceden gosterme konusunda sıkıntıda yasamayız sanıyorum
Aslında morpa üyeliğini öğretmeninize almasını ve size şifre verip vermeyeceğini bi söyleyin bu şekilde size ücretsiz şifre verilir önce öğretmene söyleyin bence.

Biliyorum biraz geç oluyor ama akşam kızım öğlenci 6'ya doğru eve geliyor bende eve 6,30 gibi geliyorum yemek hazırla ye anca oluyor bulaşık falan sonra yıkarım inan öylece bırakırım biraz ben biraz babası çalıştırıyor. Sabah çalıştırma gibi durumumuz yok maalesef babaannesi bakıyor onunda okuma yazması yok
Biliyorum biraz geç oluyor ama akşam kızım öğlenci 6'ya doğru eve geliyor bende eve 6,30 gibi geliyorum yemek hazırla ye anca oluyor bulaşık falan sonra yıkarım inan öylece bırakırım biraz ben biraz babası çalıştırıyor. Sabah çalıştırma gibi durumumuz yok maalesef babaannesi bakıyor onunda okuma yazması yok

Haklısınız ama bu da dikkatini toplayanamasına sebep olur

Yorulmuş sıkılmış gece olmuş

Destek alacağı sabah yardımcı olacak birileri olabilir komşu vs abla abi gibi

Hani akşam biraz siz yaparsınız sabah da onunla devam eder

Yani geç saat hem verim alınmıyor hem de çocuk soğumasın başarısızlık hissi oluşmasın

Siz ilgileniyorsunuz ama saat geç oluyor

Bir süre yemeği bir önceki akşam yapsanız yemeği yiyip az oynayıp sonra çalışsanız daha erken olsa

Aslında morpa üyeliğini öğretmeninize almasını ve size şifre verip vermeyeceğini bi söyleyin bu şekilde size ücretsiz şifre verilir önce öğretmene söyleyin bence.
anlamadıgım ıcın soruyorum neyı degıstırır kı bu?
sadece bana mı sıfre verır yoksa butun ogrencıleremı mesela ogretmen adına ben alsam kendı almak ıstemeyebılır cunku

Konu sahibi arkadaşım bence bu konuda ne sizin ne de çocuğunuzun hatası var tüm hata meslektaşımda.Ben hem sınıf öğretmeniyim hem de 1. sınıfa giden bir evlada sahibim.Ben çocuğumu özel okula gönderdim ve bu okul bizi okula davet edip çocuğuma yeterlilik testleri uyguladı ve en iyileri bir sınıfa aldı.Benim çocuğumda bu sınıfta ve t harfindeler.Ve eklemek isterim oğlum okumayı biliyor ona rağmen zaman zaman ödev yaparken yoruluyor ağlıyor sıkılıyor yasıda tam..Hadi annelik tecrübemi saymayım ama mesleki acıdan da bu hızda bir anormallik görüyorum.Bence öğretmeninizi uyarın sonuçta ilk iki grup harfler okumanın temeli adına oldukça yavaş öğretilir.

anlamadıgım ıcın soruyorum neyı degıstırır kı bu?
sadece bana mı sıfre verır yoksa butun ogrencıleremı mesela ogretmen adına ben alsam kendı almak ıstemeyebılır cunku
Siz alırsanız ücretli öğretmen alıp size verirse ücretsiz..Öğretmenlere ücretsiz üyelik veriyorlar öğretmende sınıf öğrencilerinin adına şifre alıyor ve öğrencilerde ücretsiz yararlanıyor. tüm sınıfa yani ve öğretmenden başkası alamaz.

Siz alırsanız ücretli öğretmen alıp size verirse ücretsiz..Öğretmenlere ücretsiz üyelik veriyorlar öğretmende sınıf öğrencilerinin adına şifre alıyor ve öğrencilerde ücretsiz yararlanıyor. tüm sınıfa yani ve öğretmenden başkası alamaz.
oylemı dersın yanı tum ogrencılere sıfre dagıtırmı pekı onun bı cabası olacak mı? yanı kadının 2 cocugu var bırıncısı 1. sınıf dıgerı bebek daha
vaktı olurmu yanı ona bı ıs yuku bınecekmı?

konu sahıbı bence sen derdıne derman arama burada ogretmenı ara ve o n harfını sor o ne alaka
hatta ogretmene ulasamazsan okulu ara mudurle gorus.
cocugu ıstedıgın kadar calıstır o anneanne seyını ben bıle dogru duzgun okuyamıyorum ufacık evladım napsın?
buarada odevlerı o yapmaya baslasın derım ve yemekler hafta sonundan pısık dursun herkese aynı tavsıyeyı verıyorum ama bızım aksamlarımız cok rahat gecıyor. 7 gıbı yemekle ısımız bıtıyor ben bulasıkları toplarken oglumda mutfakta veya odasına gıderek calısıyor
Canım gidip yüzyüze konuşacağım bugün, daha etkili olur diye düşünüyorum. Bide bazı arkadaşların dediği gibi uğraşmak istemiyor olabilir. Hızını kesmem lazım öğretmenin bi şekilde. Kızımı okuldan almayacağımı da kesin bir dille söyleyeceğim.
Umarım işe yarar. Yoksa bu hızla çocuğumun aklı iyice karışacak.

oylemı dersın yanı tum ogrencılere sıfre dagıtırmı pekı onun bı cabası olacak mı? yanı kadının 2 cocugu var bırıncısı 1. sınıf dıgerı bebek daha
vaktı olurmu yanı ona bı ıs yuku bınecekmı?
Siz bi söyleyin zaten öğretmeninizde almayı düşünüyodur öyle uzun soluklu bir iş değil rahat olun:)

Canım gidip yüzyüze konuşacağım bugün, daha etkili olur diye düşünüyorum. Bide bazı arkadaşların dediği gibi uğraşmak istemiyor olabilir. Hızını kesmem lazım öğretmenin bi şekilde. Kızımı okuldan almayacağımı da kesin bir dille söyleyeceğim.
Umarım işe yarar. Yoksa bu hızla çocuğumun aklı iyice karışacak.
hem bir egitimci olarak hemde 2 cocuguda ilk okulda okuyan bir anne olarak cok kisa cevap vericem o ogretmenden alin cocugunuzu hic beklemeden cok hirsli ogretmenle hep kendini eksik hissedecek

Konu sahibi arkadaşım bence bu konuda ne sizin ne de çocuğunuzun hatası var tüm hata meslektaşımda.Ben hem sınıf öğretmeniyim hem de 1. sınıfa giden bir evlada sahibim.Ben çocuğumu özel okula gönderdim ve bu okul bizi okula davet edip çocuğuma yeterlilik testleri uyguladı ve en iyileri bir sınıfa aldı.Benim çocuğumda bu sınıfta ve t harfindeler.Ve eklemek isterim oğlum okumayı biliyor ona rağmen zaman zaman ödev yaparken yoruluyor ağlıyor sıkılıyor yasıda tam..Hadi annelik tecrübemi saymayım ama mesleki acıdan da bu hızda bir anormallik görüyorum.Bence öğretmeninizi uyarın sonuçta ilk iki grup harfler okumanın temeli adına oldukça yavaş öğretilir.
ama ozel okul ıle devlet okulunun bır oldugunu dusunmuyorum . 20 kısı var ozelde cocukla bırebır ılgılenecek vakıt oluyor ama dersler 40 dk sınıf 43 kısı mesela ogretmenın bır cocuk basına ılgılenebılecegı sure 1 dk bıle degıl. o yuzden ben ı harıfnı hızlı buluyorum malesef

Siz bi söyleyin zaten öğretmeninizde almayı düşünüyodur öyle uzun soluklu bir iş değil rahat olun:)
telefonla arıyorum ama hıc ıletısıme gecemedım yarın yetısmeye calısayım okula yuzyuze konusurum.
umaırm halleder bunu yoksa ben ayrıda alırımda sınfıın genelı alırsa daha hırslı oluruz sanırım

ama ozel okul ıle devlet okulunun bır oldugunu dusunmuyorum . 20 kısı var ozelde cocukla bırebır ılgılenecek vakıt oluyor ama dersler 40 dk sınıf 43 kısı mesela ogretmenın bır cocuk basına ılgılenebılecegı sure 1 dk bıle degıl. o yuzden ben ı harıfnı hızlı buluyorum malesef
Aslında aynı şeyi söylüyoruz tüm bu olumluluklara rağmen t harfindeyiz bu arkadaşımızın öğretmeni ise i harfinde üstelik sınıfında küçükler de varken..

Hayırlı sabahlar bayanlar
Kızım 70 aylık ilk okul 1. sınıfa başladı. İlk zamanlar okulda yapmıyor akşama bırakıyordu. Gerçekten zorlanıyordum ama şimdi bırakmamaya çalışıyor.Çabası var. Okumaya geçtik harfleri biliyor ama tutturmada zorluk çekiyoruz hala, bana normal geliyor bu durum.
Ancak sorun şu ki dün öğretmeni " daha oyun olarak görüyor derste tam adapte olamıyor" dedi, anaokuluna gitmesinin etkisi var herhalde bilemedim. Neyse öğretmen ilerde çocuklar okumaya başlayınca geride kalır çocuğa yazık olur dedi. Ben bir şey diyemem karar sizin diye bize bıraktı.Yani alın gibisinden konuştu.
Şimdi ben çok kararsız kaldım çok çabalıyor kuzucum, okumayı çok istiyor ama unutuyor, yazısı çok güzel,
ilk zamanlara göre yinede gelişme var. Bide bizim öğretmen önde gidiyor müfredata göre kendisi de öyle diyor . Arkadaşların çocukları başka okuldalar daha "a" harfine yeni geçmişler, biz "i" harfindeyiz.
Şimdi bu normal mi yani önde gitmesi, birde ben nasıl bir yol izlemeliyim. Benim düşüncem ilk dönem bitene kadar asla almayı düşünmüyorum çocuğumun psikolojisi için , kendisini beceriksiz eksik hissetmesin diye.Ama çokta yıpransın istemiyorum :KK43:( Ne yapmalıyım?

inanamıyorum ya ben de geçen yıl 1. sınıf okuttum 46 kişi ve deneyimli bir sınıf öğretmeni olarak diyorum ki çocuklar 3.grupta okumanın mantığını kavrıyorlar. istisnalar hariç yani( u,k,ı,y,s,d) böyle şey olur mu hayretler içinde kaldım daha şimdiden i harfinde okumaya geçmesini mi bekliyorsunuz ?????
ilk 2 grupta çocuklar sadece ezbere gider 3. grupta öğrenirler birleştirmeyi ,okumayı... strese gerek yok veli desteksiz geçen yıl 46 öğrenciden 45ini okumaya geçirdim tabi söylediğim gibi 3. grupta :))

hem bir egitimci olarak hemde 2 cocuguda ilk okulda okuyan bir anne olarak cok kisa cevap vericem o ogretmenden alin cocugunuzu hic beklemeden cok hirsli ogretmenle hep kendini eksik hissedecek
Peki başka sınıfa geçtiği zaman yine sıkıntı yaşarsak. Ona cesaret edemiyorum. Öğretmenini seviyor, diğer öğretmeni arkadaşlarını sevemezse. Alıştı sınıfına, öğretmenin konuştuktan sonraki tepkisine göre bakacağım. Yine aynı şekilde ısrar ederse değiştiredebilirim.

inanamıyorum ya ben de geçen yıl 1. sınıf okuttum 46 kişi ve deneyimli bir sınıf öğretmeni olarak diyorum ki çocuklar 3.grupta okumanın mantığını kavrıyorlar. istisnalar hariç yani( u,k,ı,y,s,d) böyle şey olur mu hayretler içinde kaldım daha şimdiden i harfinde okumaya geçmesini mi bekliyorsunuz ?????
ilk 2 grupta çocuklar sadece ezbere gider 3. grupta öğrenirler birleştirmeyi ,okumayı... strese gerek yok veli desteksiz geçen yıl 46 öğrenciden 45ini okumaya geçirdim tabi söylediğim gibi 3. grupta :))
sınıf 26 kişi canım. o yönden şanslıyız. Diğer çocukların durumunu sordum onlarda sıkıntı yaşamıyorum diyince bişey diyemedim. Sadece kızım oyuna biraz fazla meyilli oda zamanla oturacak inşallah.

sınıf 26 kişi canım. o yönden şanslıyız. Diğer çocukların durumunu sordum onlarda sıkıntı yaşamıyorum diyince bişey diyemedim. Sadece kızım oyuna biraz fazla meyilli oda zamanla oturacak inşallah.

canım her çocuk bir değil sonradan okumaya geçen birçok öğrencim ilk öğrenenlerden daha iyi okuyor şu an..inan bunları konuşmak için çook erken tabi ki oyun da oynayacak oyun çağı çocuğundan bahsediyoruz.1-2 ay sonra bak gör nasıl da rayına oturacak her şey ama i harfinde okumaya geçmesini beklemek çok yanlış, çok hatalı..
hem senin gibi ilgili bir annesi varken çok daha güzel olur durumu bence..benim sınıfımda aile desteği sıfır ona rağmen okuyorlar düşün:)

Aslında bence 1. Sınıftaki sıkıntının özeti bu

Anneler beyi ne kadar bilmeleri gerekiyor ne kadar öğretilecek bunu bilemiyor

Öğretmen bir şeyler veriyor zaten sistem her sene değişiyor kafalar karışıyor

Ödev ve ev ağırlıklı gibi bir algı var bu sıralar toplumda

Benimki küçük daha ama duyduğum hep çocuk evde ders yapacak gibi bir hava var

Biz de çizgi vs çizerdik ama evden çok okulda

Sınıfımız 40 kişi üstü idi çoğunun ailesi eğitimsiz idi benim annem babam öğretmen beni oturup böyle ders çalıştırmadılar

Ders öğretmek öğretmenin ödev yapmak çocuğun görevi idi şimdi bu algı değişiyor herkes de acele ile bir an önce bir yerlere yetişmeye çalışıyor

Oğlum 3 yaşında anaokuluna başladı eve boyama göndermişler çocuğa ne olduğunu söylememişler yaptırmadım geri okula götürdü

Öğretmen anlatmış güzelce ödevini kendi takip edip yapıyor o benim değil çocuğun sorumluluğu yardıma ihtiyacı olursa destek olunur ama fazlasına gerek yok gibi geliyor bana

Bu kadar tatil yapılırsa,böyle koştur koştur ders işlenir,çocuklar zorlanıncada yapamıyor denir çıkılır.
Zaten dönem geç başladı,bu haftada uzun bir tatil var, çocuklar tam adapte oluyor tatil. Kızım anaokuluna gidiyor o bile soruyor bugün tatilmi anne diye.
Öğretmen değilim ama anlattıklarınızdan ders konularının hızlı ilerlediğini düşündüm ben. Şimdi kızınızı alsanız anaokuluna gitse bu sene,seneye sil baştan olmayacakmı? Okullar yeni açıldı biraz adaptasyon konusunda zaman tanımalıydı öğretmeniniz,1.sınıfta gayet normal geliyor bana anlattıklarınız.

Siz bir anne olarak en doğrusunu düşünmüşsünüz , dönem sonuna kadar birkaç ay gözlemleyin çocuğunuzu , bence güzel bir ilerleme kaydedecek ve öğretmeni de fikrini değiştirecek,

Okula gitmeyi ve öğretmenini seviyor olması çok güzel,
kızınızı anlatırken bahsettiğiniz sıkıntıları , oyun oynamayı istemek vs her öğrenci birinci sınıfta yaşıyordur eminim; sürekli oyun oynayıp, etkinlik yaptıkları ana sınıfından yeni çıktılar , hala oyun çocuğu onlar ..
Benim kızım ikinci sınıfa gidiyor, 2008'li,
onların bire başladığı geçen yıl , 2009 mayıs doğumlu çocuğunu birinci sınıfa verdi bir veli arkadaşım,
çocuk birinci sınıfta çok zorlandı , okumayı yazmayı tam manasıyla öğrenemedi ve şu anda ikinci sınıfa geçtiler hala zorlanıyor. Sınıfında kendisinden 1 yaştan fazla büyük olan çocuklar var neticede.

Ayrıca sizin erken başlattığınızı düşünmüyorum , biz de tam 72 aylık iken başlattık, sınıfta 69-70 aylık da vardı , bizimkilere göre birkaç ay büyükler de... Seneye bıraksaydınız da , sizin kızınız çok büyük olacaktı yeni başlayanların yanında.

İnşallah güzel gelişmeleri yazın kızınızla alakalı , Allah yardımcımız olsun .

X