Hayırlı sabahlar bayanlar
Kızım 70 aylık ilk okul 1. sınıfa başladı. İlk zamanlar okulda yapmıyor akşama bırakıyordu. Gerçekten zorlanıyordum ama şimdi bırakmamaya çalışıyor.Çabası var. Okumaya geçtik harfleri biliyor ama tutturmada zorluk çekiyoruz hala, bana normal geliyor bu durum.
Ancak sorun şu ki dün öğretmeni " daha oyun olarak görüyor derste tam adapte olamıyor" dedi, anaokuluna gitmesinin etkisi var herhalde bilemedim. Neyse öğretmen ilerde çocuklar okumaya başlayınca geride kalır çocuğa yazık olur dedi. Ben bir şey diyemem karar sizin diye bize bıraktı.Yani alın gibisinden konuştu.
Şimdi ben çok kararsız kaldım çok çabalıyor kuzucum, okumayı çok istiyor ama unutuyor, yazısı çok güzel,
ilk zamanlara göre yinede gelişme var. Bide bizim öğretmen önde gidiyor müfredata göre kendisi de öyle diyor . Arkadaşların çocukları başka okuldalar daha "a" harfine yeni geçmişler, biz "i" harfindeyiz.
Şimdi bu normal mi yani önde gitmesi, birde ben nasıl bir yol izlemeliyim. Benim düşüncem ilk dönem bitene kadar asla almayı düşünmüyorum çocuğumun psikolojisi için , kendisini beceriksiz eksik hissetmesin diye.Ama çokta yıpransın istemiyorum
( Ne yapmalıyım?