Gebeliğe Hazırlık Öğretmenler İçin En Uygun Hamile Kalma Dönemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ben de öğretmenim en iyi hamile kalma dönemi mayıs canım, 40 günlük rapur hakkını da kullanınca seminerlere kadar evde oluyorsun

Rica ederim canım Allah gönlünüze göre versin inşallah ben de iki sene evlilikten sonra 27, yaşına gelince karar verdik iki buçuk sene denedik en son aşılamayla oldu yoksa biz de Şubat'ta denemeye başlamıştık.. aylar yıllar gecti.. 29 yaşında hamile kaldım 30umda doğuracağım inşallah ve yaz tatiline geliyor malesef tüm izinlerim yandi. Rabbim bebeğime sağlık versin yeter ki bosverdim. Ama inşallah senin istediğin gibi olur

Allah razı olsun, imşallah bebeğinizi kucağınıza alınca tüm bunları unutursunuz. Planlar tutmayabilir ama, Nasreddin hoca misali, ya tutarsa diyorum :)

Inşallah gönlünüzdekini verir Rabbim.
Benimki hiç planladığım gibi olmadı. Planladığımla olan arasında uçurum var hatta. Nisan annesi olmayı çok istemiştim aslında izin konusundan ziyade bebek baharda doğar kışa girene kadar biraz ele avuca gelir diye. Gelin görün ki 2019 Nisan ayında korunmayı bıraktık, birkaç ay belki olmaz diye. O birkaç ay dediğimiz süre tam 20 ay oldu. Bu süre zarfında hiç gebelik elde edemedik. Ilaçlar kullanıldı, tedaviler görüldü olmadı. Çareyi tüp bebekte bulduk.
Nasipse Temmuz ortası gibi doğum bekliyorum. Yani okul kapanacak, seminer bitecek ben doğum iznine ayrılacağım. Doğum iznim bitince ücretsiz alıp bir sonraki Haziran'da tekrar iş başı yapmayı planlıyorum.
Inşallah sizin gebeliğiniz dilediğiniz gibi olur ama ben plan yapmanın insanı daha çok yorduğunu tecrübe ettim.

Allah razı olsun, imşallah bebeğinizi kucağınıza alınca tüm bunları unutursunuz. Planlar tutmayabilir ama, Nasreddin hoca misali, ya tutarsa diyorum :)
Aynen inşallah tabiki tutan kişi sayısı da çoktur Ocak ve Şubat'ı değerlendir şimdi en yakın. Sonra mayisa odaklanirsin. Hadi bakalım rastgele

O hic oyle hesaplandığı gibi olmuyor. Ilk dogumum 8 eylul, ikincisi 26 agustos. Yani oyle talihsiz bir zamana denk geldi ki, ikisinde de dogum öncesi izinlerimi kullanamadim ve sonrasina aktaramadim. Dogum sonrası sekiz haftalik iznim de yaz tatiline denk geldi. Yani soz konusu bebek olunca plan yapmak cok sacma. Ne zaman isterse o zaman geliyor.

Canım benim ilk çocuk ekim, ikincisi kasım doğumlu .Aslında planlı oldu. Şubatta hamile kaldım birinciye yani son adet tarihi şubat .İkincide 7 sene ara verdiğimden ilk ay olmadı marta sarktı yani.Bence güzel tarihler 1 sene hiç okula başlamadım 4 ay ücretsiz izin aldım .

Benimkiler hep mayıs hesabıyla başladı, ilk çocuğuma haziranda hamile kaldım, ikincide nasıl olsa bir ay sekiyor deyip nisanda korunmadık hemen hamile kaldım. 45 gün ücretsiz izin kullandım seminer döneminde görece döndüm. O zaman doğum gününden önce olunca aktarma yapamıyorduk. Ama şimdi sorun değil. Mart nisan mayıs olarak düşün hamile kalma sürecibi 2 3 ay ücretsiz izin alarak da çözebilirsin. Mart haziran sonu arası hamile kaldığın zaman çok zorlanmadan halledilebiliyor. Allah gönlüne göre versin

Merhaba canım , öncelikle yorumun için çok teşekkür ederim Ocak ve Şubatta hamile kalırsam Ekim Kasım gibi doğum olacak ve sonrasında izinlerle tüm sene bitiyor değil mi ? Ücretsiz izini son durumda düşünüyorum zaten

merhabalar en guzel mart ta doğum yapmak dedıler ona denk gelecek sekilde denemeye basladık.2 bucuk yıldır da deniyoruzz.. evdeki hesap çarsıya uymuyor maalesef...saglıklısını dileyın ne zaman gelırse artık...

Yok canım bitmiyor malesef hangi ayda kalırsan kal 1 sene bitmezki zaten .4 ay ücretsiz izin dahil benimkinde .

Ben de Türkçe öğretmeniyim. Mesajınızı okuyunca. Ahh keşke hamile kalsam da fark etmez, dedim. İkinci kez tüp bebekle hamileyim. Çok sıkıntılar çektim sebepsiz kısırlık yüzünden.

En iyisi temmuzda hamile kalıp nisanda doğurmak çünkü ikinci dönem kapanıyor ve yaz tatilinde izin bitiyor. İnşallah gönlünüzdeki gibi olur.

Merhaba ben de edebiyat öğretmeniyim hem de özel bir kurumda. Bizim doğum iznimiz de sizinki kadar olmuyor yaz başı doğum yaparsak eylül gibi dönme şansımız oluyor. Yoksa yasal süre bittiği an çıkışını veriyorlar .
Ben de Haziran 2019 da korunmayı bıraktım ki birkaç içinde hamile kalırım bir sonraki güz dönemine dönerim diye . Benimle beraber bırakan 2 arkadaşım da ağustos ve eylül ayında hamile kaldı ben hala bekliyorum. İnanın planlamak da yetmiyor. Bu arada ne eşimin ne benim hiçbir sorunumuz yok . Hsg dahil kaç farklı hastanede tahliller yapıldı . Diyorum demek Rabbim daha farklı bir plan yapmış . Şimdi isterse bütün plan bozulsun yeter ki hamile kalabileyim
Umarımn sizin planladığınız gibi olur lütfen hayırlı zamanda olsun diye dua edin

Bende özelde öğretmenim ve en başlarda bunu düşünüp planlı olmasına gayret ettim ve hemen olur zannettim... ama baktım evdeki hesap çarşıya uymuyor saldım artık tatilmiş izinmiş umrumda değil..maalesef herşey bizim kontrolümüzde olamıyor..sağlıkla ve hayırlısıyla evladıma sahip olmak en büyük önceliğim... Ben özelde çalışmama rağmen takmıyosam siz devlette hiç takılmayın bence her türlü idare edebilecek bir yol bulursunuz..

Biz plan yaparken hayat, bize bakıp gülermiş.
Bazı şeyleri planlasak da olmuyor. Hiç bir sorun yokken aylarca bebek için ugrasabilirsin. Veya ilk ay hamile kalabilirsin. Tamamen kısmet Rabbinin sana biçtiği vakit.
Ama planlı denemek suç mu tabi ki değil deneyin inslalah istediğin gibi olur.
Arkadaşlarim Mayıs haziran ayında hamile kalmanın en iyi zamanlar olduğunu söylerdi Şubat gibi doğum iznine ayrılırsiniz ikinci dönemi kapatırsiniz ve yaz tatili ile birleşir vs vs.
Şu an pandemi var 24. Hafta sonrası izne ayrılabilirsiniz mesela herşey kısmet

Mebde öğretmenim ilk bebeğime mayıs ayında hamile kaldım. Şubat başında doğacaktı, eylülde okula başlayacaktım. Maalesef kalbi durdu kaybettim.
Şimdi tekrar deniyorum. Ekim annesi olmayı istiyorum. Sene başında 3 hafta çalışınca şubat tatiline kadar izinli olabiliyorum. İkinci dönem göreve başlamam gerekecek. İnşallah maddi durumum elverir izne çıkarım ama kredi borcuyla çok zor.
Bakalım inşallah sağ salim gebeliğim olur bebeğimi kucağıma alırım.
Oturdum kağıtlara tarihleri yazıp hesaplayarak ihtimalleri değerlendirdim tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…