Öğretmenler günü saçmalığı ve gösteriş meraklısı veliler!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anneler gününde sevgililer gününde vs günde neden alınıyor sizce? Değer verip emek harcadığınız size harcayan birine bı hoşluk yapmak mutlu etmek için değil mi? Öğretmenler de çoğu kapasitesinden zamanından çok daha fazlasını aldığı paranın üstünde efor sarf ederek çocuklarımıza harcıyorsa ona ufak Bir hediye ve gününde almak abes mı??
Ben de size katılıyorum öğretmenler gününde öğretmene hediye alınmalı abartılmamak kaydıyla emekleri asla hediyeyle ölçülemez gönlünü hoş etmek adına hediye alınmalı çocuğuma değer verip iyi yetişmesi için elinden geleni yapan öğretmenler benim için baş tacıdır.

Evet bugün ki sorunum bu ! Arkadaş biz neden öğretmenlere çeyiz düzüyoruz kahve makinesi, yemek takımı, fincan takımı..... Noluyo?
Evet canımız öğretmenlerimiz başımızın tacı ama bu kadarı fazla değil mi?
Veliler kendi aralarında grup kurmuşlar grubun adı
"öğretmenler günü hediyesi"
Herkes fikrini söyledi fincanda karar kılındı çoğunluk fincan takımı deyince sesimi cikaramadim. Bugün hediye işi soruldu henüz alınmamış bugün alınacakmis. Öyle dedikleri için yani henüz alınmadığı için fikrimi söylemek istedim dedim ki hanımlar öğretmenimiz adına löseve veya istediğiniz herhangi bir yardım kuruluşuna bağış yapalım. Veya fidan ekilebilir hocamız adına dedim. Saatlerdir herkes mesajı gördü kimseden çıt çıkmadı yanlis bişey mi söyledim diye içim içimi yiyor şimdi.haksiz miyim ben mi gereksiz davranıyorum?
Bazı insanların anlamadığı bir şey var. Onlar mesleklerini yapıyorlar. Tabi ki yine ufak bir hediyeyle kutlamak lazım ama çok abartılıyo ya. Fikriniz çok güzel bu arada.
Bizim veliler 2 bin küsüre bir saat ve 1 küsüre çanta aldılar. Çikolata alındı. Çiçek alınacak. Pasta börek yapılacak 🤦🏼‍♀️ ben çalıştığım için kutlamada yokum para verdim. Durumu olmayıp para veremeyende vardır mutlaka.
Bi veli dedi ki öğretmenin çocuklarımız için yaptığı paha biçilemez 🫢 arkadaş kadın mesleğini yapıyor.
Mesela ben muhasebeciyim kimse bana muhasebeciler gününde iyi ki varsın faturalarımı işliyosun ,fatura kesiyosun demiyor.

Benim kızım pandemi döneminde ilkokuldaydı,hani sıkıntılı bi dönem bir çok esnaf iş yapamadı,insanlar işsiz kaldı.İyi sayılabilecek bi semtte devlet okulundaydı,çoğu zaman okula bile gitmediler,online eğitim vardı ama hiçbir etkinlikten geri kalmıyorduk.Benim için sorun değil hediyeleşmeyi severim,ara ara verdiğim paralara asla laf etmem,çoğunluğa uyarım ama dediğim gibi insanlar zaten zor durumdayken sınıf annesi diğer sınıflarla yarış halindeydi.Bizim hediyemiz en pahalısı olacak onunla hava atılıyordu.Ünlü bir markadan pahalı deri bir çanta,cüzdan,altın yüzük+kolye,yine ünlü bir markadan hediye çeki hatırladıklarım.Yanına mutlaka gösterişli bir çiçek ve özel yapım bir pasta olacak,sınıf süslenecek gibi,kadın sırf bu iş için grup açmıştı.Bizim okulda sınıf annelerinin yarışına dönmüştü olay iyice.Şimdi ortaokulda ve özele gidiyor asla böyle uygulama yok.
Aynen dediğiniz gibi ilerliyor sistem. Kim bu sistemi bu hale getirmiş garip. Ya bu bir akım gibi. Biri birşey başlatıyor diğerleri doğruluğunu sorgulamadan yapıyor.

Bazı insanların anlamadığı bir şey var. Onlar mesleklerini yapıyorlar. Tabi ki yine ufak bir hediyeyle kutlamak lazım ama çok abartılıyo ya. Fikriniz çok güzel bu arada.
Bizim veliler 2 bin küsüre bir saat ve 1 küsüre çanta aldılar. Çikolata alındı. Çiçek alınacak. Pasta börek yapılacak 🤦🏼‍♀️ ben çalıştığım için kutlamada yokum para verdim. Durumu olmayıp para veremeyende vardır mutlaka.
Bi veli dedi ki öğretmenin çocuklarımız için yaptığı paha biçilemez 🫢 arkadaş kadın mesleğini yapıyor.
Mesela ben muhasebeciyim kimse bana muhasebeciler gününde iyi ki varsın faturalarımı işliyosun ,fatura kesiyosun demiyor.
Cidden yorumların hepsini okuyorum. Ve bakıyorum ki hemen hemen herkes de hep aynı hediyeler. Sanki okullar arası sözleşmeler yapılmış gibi. Kimse buna dur demiyor. Dur diyen velilere kötümser bakılıyor. Olay ayyy ne olacak sene de bir güne dönüyor. Öğretmenler böyle bir şeyi kabul ettiğinde sahislarina hakaret olarak algilamalılar.

Benim kızım daha 1 buçuk yaşında. Şimdiden düşünüyorum:)) sunu anlayamıyorum. Yorumların çoğunda bayağı teskilatli bir hazirlanma var. Öğretmenler de bunu bekliyor mu gerçekten? Ben her öğretmenin böyle olduğuna inanamıyorum ya..

Ben ilkokula giderken 90'lı yıllar... Öğretmene her öğretmenler gününde altın alınırdı. Siz de biliyorsunuz ki o dönemler Monami pasteli olan öğrenciler bile zengin çocuğu kabul edilirdi. Buna rağmen altın almak velilere öyle külfet gelirdi ki anlatamam. Annem bu konuda çok katı idi. Yani altın alınmasına karşı idi ama yine baskın olan bir güruh yüzünden boyun eğiyordu. O zaman annemi anlamazdım. Ama çocuk aklımla şunu anlardım. Niye bu ısrar? Niye altın?

Ben ilkokula giderken 90'lı yıllar... Öğretmene her öğretmenler gününde altın alınırdı. Siz de biliyorsunuz ki o dönemler Monami pasteli olan öğrenciler bile zengin çocuğu kabul edilirdi. Buna rağmen altın almak velilere öyle külfet gelirdi ki anlatamam. Annem bu konuda çok katı idi. Yani altın alınmasına karşı idi ama yine baskın olan bir güruh yüzünden boyun eğiyordu. O zaman annemi anlamazdım. Ama çocuk aklımla şunu anlardım. Niye bu ısrar? Niye altın?
Sadece öğretmene de değil mesela ben Kuran kursuna gitmiştim hocaya da para toplanıp altın alınmıştı

Benim kızım daha 1 buçuk yaşında. Şimdiden düşünüyorum:)) sunu anlayamıyorum. Yorumların çoğunda bayağı teskilatli bir hazirlanma var. Öğretmenler de bunu bekliyor mu gerçekten? Ben her öğretmenin böyle olduğuna inanamıyorum ya..
Şöyle düşünün. Bir öğretmen var. Her sene pahalı hediyeleri kabul ediyor. Ama demiyor ki bu sene de almayın. Şuraya benim adıma bağış yapın. Yani tamamen kişilik sorunu bence. Tabii ki sıkıntılı çok tipler var. Biz sadece öğretmenler hediyesi kısmını biliyoruz başka mevzularda çok daha idealsiz, sadece keyfini ve maaşını düşünen öğretmenler var. Bizzat öğretmen çevremden duyuyorum. Her meslekte illa ki hatalı kumaş oluyor.

Şöyle düşünün. Bir öğretmen var. Her sene pahalı hediyeleri kabul ediyor. Ama demiyor ki bu sene de almayın. Şuraya benim adıma bağış yapın. Yani tamamen kişilik sorunu bence. Tabii ki sıkıntılı çok tipler var. Biz sadece öğretmenler hediyesi kısmını biliyoruz başka mevzularda çok daha idealsiz, sadece keyfini ve maaşını düşünen öğretmenler var. Bizzat öğretmen çevremden duyuyorum. Her meslekte illa ki hatalı kumaş oluyor.
Diyelim ki; ben kesinlikle katılmak istemiyorum. Ne oluyor bu durumda? Katılanların ve katilmaynlarin isimleri falan mı okunuyor öğretmene?

Evet bugün ki sorunum bu ! Arkadaş biz neden öğretmenlere çeyiz düzüyoruz kahve makinesi, yemek takımı, fincan takımı..... Noluyo?
Herkes fikrini söyledi fincanda karar kılındı çoğunluk fincan takımı deyince sesimi cikaramadim. Bugün hediye işi soruldu henüz alınmamış bugün alınacakmis. Öyle dedikleri için yani henüz alınmadığı için fikrimi söylemek istedim dedim ki hanımlar öğretmenimiz adına löseve veya istediğiniz herhangi bir yardım kuruluşuna bağış yapalım. Veya fidan ekilebilir hocamız adına dedim. Saatlerdir herkes mesajı gördü kimseden çıt çıkmadı yanlis bişey mi söyledim diye içim içimi yiyor şimdi.haksiz miyim ben mi gereksiz davranıyorum?
Biz löseve bağış yaptık öğretmenimiz adına,birde kitap okumayı çol seviyor diye sevdiği yazarın bir kitabını,pasta ve çiçek.
Gayet haklısınız

Ben çoğu kişiye katılamadım nedense . Bu öğretmenlerin aldıkları maaş verdikleri emekk yanında hiç kalır . Gerçekten durumu olan veliler iyi miktar para verebiliyorsa güzel bir hediye alınabilir . Vermeyeni bunaltmamak ve zorlamamak şartıyla tabi ki . Çocuğumun gerçekten iyi bir öğretmeni olursa bende işine yarayacak bir şeyler hediye etmek isterim . Bu meslek doktorluk gibi gerçekten yüce bir meslek bence

Bızde klıma takıtılar sınıfa baska da bısey dmek ıstemıyorım. Yazın sıcakmıs devlet okulunda cocuklar terlermiş. Hediyelere kadar nelr var neler komedı gıbı

Ben 4. sınıftayken okul değiştirmiştim. Onlara 3. sınıftayken öğretmen televizyon aldırmış sınıfta çizgi film izlemek(!) için. Ben sonradan geldiğim için öğretmen sürekli laf arasında “televizyon için para verdiniz” falan derdi. 2 sene boyunca o televizyon sadece tenefüslerde bangır bangır müzik dinlemek için kullanıldı. Şebnem ferah-sigara ydı tek şarkı da 🤣

Bir de 147 numarası var. Bilmeyen varsa eğer:KK16: öğretmeninizin adını okulunu söylüyorsunuz, öğretmene öğrencinizin adı ile milli eğitimden msj gidiyor. Bi kaç sefer bana da yapıldı. Çok mutlu olmuştum.
Konu hediye fikri değildi ama, ne bileyim, söylemek istedim. Bu tip küçük hoşluklar fazla gelmemeli kimseye bence. Sadece öğretmenlere değil her meslek grubuna yapılabilir benzer şeyler.
Bu sanirim kaldirilmis hala devam etmiyor anladigim. Siz bu yil aradiniz mi acaba

Cidden yorumların hepsini okuyorum. Ve bakıyorum ki hemen hemen herkes de hep aynı hediyeler. Sanki okullar arası sözleşmeler yapılmış gibi. Kimse buna dur demiyor. Dur diyen velilere kötümser bakılıyor. Olay ayyy ne olacak sene de bir güne dönüyor. Öğretmenler böyle bir şeyi kabul ettiğinde sahislarina hakaret olarak algilamalılar.
Ben mesela kızımın öğretmeninin o kafada bir insan olduğunu düşünmüyorum. Grupta bi veli ses çıkardı terslendi. Geçen sene bende ses çıkardım tartışıp gruptan çıktım. Bu sene hiç uğraşamıcam dedim uydum onlara 🤷🏼‍♀️ ama grupta gerçekten veremeyecek olanlar var.

Sınıf anneliği gibi bu da yasaklanmalı. Tercihe ve bireye göre değişen bir durum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X